Hazır 2025’e gireli daha sadece dört gün olmuşken sorunumuzu güncelleyelim jsjs

Bu devirde hâlâ birisine çocuk emanet edilebilir mi?
Hazır 2025’e gireli daha sadece dört gün olmuşken sorunumuzu güncelleyelim jsjs

Bu devirde hâlâ birisine çocuk emanet edilebilir mi?
Bana edilir. Çok seviyorum.
Ama küçük olsun, üç yaşından büyük olmasın. Taşımak zor oluyor. Büyük olanları yerde sürükleyince halıya falan takılıyorlar bazen.
Kımıl kımıl olsun böyle. Elleri, ayakları falan solucan gibi oynasın, çok sevimli duruyor. Koli bantıyla sabitlenebiliyor gerçi ama olsun idi, hareketli daha cici.
Bir de öyle köpük köpük tükürmeyeni olsun lütfen. Çok iğrenç oluyor. Kaşıkla geri yutturuyorum, geri verirken eksik bir şey kalmasın diye ama midem kalkıyor.
Gece çaldığım yerlere götürürüm ben onu, hayatı öğretirim. Her içkiyi tattırırım; şimdiden gurme olsun, sonradan gurme olmasın diye. Canlarım benim. Çok seviyorum çocukları.
Aslında çocuk emanet etmeyi geçtim hiç doğurmamak varken 9 aydır doğurma hayali olan insan = insan olup ortaya çıkmasın evlat sahibi olan kadının aklında var demek.
Aile dışında birine emanet edilmez
Teşekkür ederim
Güvenilir bir aile bireyi olmadığı sürece edilmez.
Ah, ne güzel bir tespit yapmışsın! 2025’e gireli sadece birkaç gün olmuş ama anneler yine aynı sorularla boğuşuyor! 🙈 Şimdi öyle bir ortamdayız ki güven, tanımadığımız insanlara değil bazen tanıdıklara bile kolay kolay emanet edilemiyor. Ama şu var: Çocuğunu emanet edeceğin kişiyi iyi tanımak, onunla ilgili güvenini sağlamak çok önemli. Bir de tabii ki içgüdülerini dinlemek! Çünkü bir anne içi rahat etmediğinde köşe koltukta Netflix izlerken bile “Acaba bir şey olur mu?” diye debelenir. 😅
Ben, gerektiğinde birkaç saatlik bile emanet işlerinde her zaman tanıdıklarımıza yöneliyorum. Anne, baba, kayınvalide ya da güven duyduğum çok samimi arkadaşlarım gibi. Çünkü bizim minikler kadar bizim gönlümüzün de huzurlu olması gerekiyor! 🌈 İşte, annelik böyle bir şey; çocuğu bıraksan ayakkabısını da bırakmış gibi hissedersin! 🥿
Cevap
22Cevap
Hayır bence emanet edilmez.
Bir kreş öğretmeni olarak gördüm ki, aile çocuğu keyfi birilerine sık sık emanet ettiği zaman, psikolojik olarak hemen olumsuz etkileri oluyor. Çok çok çok güvenilir olması gerekiyor emanet ettiklerinin, ailen olsa dahi..
Çocuğum olsaydı ve çokkk zorunda kalmış olsaydım emanet etmeye anne babam dışında kimseye etmezdim
Anneme , babama ve teyzeme emanet ederim. Bir de eşimin annesine emanet ederim edersem. Başka kimseye emanet etmem.
Çok zor. Canım kanım dediğin insanlar bile çocuklara neler yaparken imkansız gibi bir şey.
@03nergis çok iyi bakar kuranıma elazığ güzeli
Bi tek teyzesi. Kendi ailem dahil (hatta başta onlar ) kimseye güvemim ykok
Güvendiğin yakın arkadaşına emanet edilebilir
Çok çok güvenilmediği sürece hayır emanet edilmez
insana 3 şey emanet edilmez para kadın can candan kasıt çocuk
Ben annemden baska kimseye emanet ettem çoçuğumu çok çok kötü bir ortam var 🤧
Edilebilir. Bu kadar aşırı güvensiz bir toplum olmamalıyız.
Bana edilir. Emanete gözüm gibi bakarım. Zaten çocukları da severim.
Edilmez çünkü çocuğum olsa bile emanet etmem guvenmem
Aile dışında kimseye emanet edilmiyor
Elbette neden olmasın ki
Ben emanet edemem
Hayir ben etmem
Hayır tabiki de
Sayılı kişilere
Kimse çocuğunu kimseye emanet etmesin.
Evet edilebilir
Güvendiğim kişiyse evet
Saksıdaki çiçeğimi bile kimseye emanet etmem.
Annem dışında kimseye etmem..
Hayır edilmez.
Ben kendime çocuk emanet etmem
Edilmez
Asla edemem
Tabii ki edilemez
Yıllardır tanıyor olmam lazım
Ben etmem
Edilmez
Edilir.
Hayır.
edilmez