37 yaşımdayım ciddi ciddi evliligi anne olmayı istiyorum. Bir kız arkadasim kadın her yaşta çalışmalı diyor o kocasından ayrı ve çocuguna annesi bakıyor kostur koştur eve gidiyor bazen izin alamıyor isyerinden. Gosterisi okul etkinlikleri bitmiyor haliyle. Ben çocuğuma bunu yaşatmak istemiyorum. Evet kararlıyım düzgün aklıma kalbime uyan sorumluluk sahibi sevdigim deger verdigim bir beyle evlenip anne olmayı istiyorum. Kim ne der umrumda degil. Yok hayat müşterek yok kadım bir erkege bağli kalmali vs soylemleri... insan icinden geleni yaşamalı. Aksam işten gelip cocuguma yetememek , gece eşim beraber olmak iatediginde yorgunum demek istemiyorum. Nasip.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Herkesin evine bakış açısı farklı.
Kimsede sen haksızsın yanlış düşünüyorsun diyemeyiz. Çocuklarla alakalı Ben de senin gibi düşünüyorum. Bir anne çocuğuna yetebilmeli, sevgiyi yeterince vermeli, işten gelince değil. Çocukları kreşe verince okula verince eğitimli kültürlü olmuyorlar ama biz yanları eksik kaldığını unutuyorlar.
Sevgi merhamet ve vicdan gibi duygulardan maalesef az da olsa yoksun kalıyorlar. Bu zamanda ki çocuklar evet gerçekten çok zekiler ama paylaşımcı değiller. Uyanıklık bir zeka göstergesi olarak gösteriyorlar aslında bu bencillik oluyor ama bunun bile farkında değiller.
İnşallah karşınıza istediğiniz gibi güzel ahlaklı merhametli vicdanlı temiz kalpli salih bir insan çıkar. Sen kalbini temiz tut ki gelen huzur bulsun.
Aşk kıymetli bir nesnedir herkese emanet edilmez...
03 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi herkesin cocugunu annesi büyütüyor.
Ben annemin kafa yapısını hayata bakış açısınj görgusünj , algısını yeterli olumlu bulmuyorum ki cocugumi emanet edeyim. Butun gun onunla olacak ve ne rol model alırsa onh görüp uygulayacak. Cocuk yetostirmek oyle kay ay degil. Anne cok ozverili olmalı. Umarım inşallah ya iyi insanlar iyi unsanları bulsun:)- +1 yıl
Şimdi burada ben bir bence paylaşmıştım çok eski hesabımda. Annelik çok farklı bir şey ve yeri doldurulamaz.
Çevremdeki insanları da gençlere de hep şunu tavsiye ederim. Çocuğun ilk mürşidi annesidir. Çocuk her şeyi annesinden öğrenir. Anne ne kadar donanımlı ise bilgili kültürlü gün görmüş Hayat tecrübesi olmuş bir insan ise çocuğuna da o kadar bilgi aktarır ve yetiştirir.
O yüzden bir anne bir çocuğu âlim de yetiştirir zâlim yetiştirir. Burada çocuk nasıl yetiştirilir konusuna girmeyeceğim ama çocuğun toplumda model bir rol olması için sevgiye ihtiyacı var ilgiye ihtiyacı var.
Çocuk ilk önce annenin kokusunu alır. Onu merkezine alır Bir Güneş gibi. Çocuk böyle bir yaşa kadar annesinden merhameti şefkati vicdan güzel ahlakı sevmeyi paylaşmayı ve birçok hasletleri öğrenir. Eğer bu anne güzel bir anne ise.
Elbette babanın da çocuk yetiştirirken vazifeleri vardır. Anne kadar ilk başta ilgi göstermiyor gibi gözükse de çocuk büyüdüğünde babasını model alacaktır.
O yüzden bir babada da güzel hasretler olmak zorundadır. Çocuk babadan zamanla merhameti vicdanı sadakati paylaşmayı insanlar arasındaki ilişkilerin nasıl kurulacağını iyi doğruyu yanlışı nasıl çözümleyeceğini, aile için nasıl ayakta durmayı, vefa'yı, dik durmayı onurlu bir yaşam mücadelesi vermeyi, affetmeyi Kamil bir insan nasıl olunur onu zamanla çocuğuna lisan-ı hâl ile yani anlatarak ya da beden dili ile bunu çocuğa aktarır.
- +1 yıl
Bazı babalar vardır gerçekten çınar ağacı gibidir ve gölgesi yeter varlığı yeter.
Düşünceleriniz çok güzel bence olması gereken de bu. Bizler bu dünyaya kazık çakmaya gelmedik eğlenmeye gelmedik bir amacımız var.
Bu dünyadaki bizim en güzel mirasımız hayırlı evlat yetiştirmektir.
İnşallah hayırlı insan da sizin karşısına çıkar. Mevlam bu vakte kadar beklettiyse elbette bir hikmeti sebebi vardır. Dedim ya Rabb'im Hayırlı insanlarla karşılaştırsın. İnsanın başına geleceği belli olmuyor benim gibi. Mutlu bir yuva kurma hayali arzuluyorsunuz ama birileri gözü başka yerde oluyor ve evlilik bitiyor. Bizimki de nasip kısmet Mevlam böyle takdir etmiş.
En İyi Cevaplar
Her kadının isteğidir ama hayat şartları buna bazen izin vermez Aşkın yaşı yoktur gönül bu orada bokada konar derler ama giden yaşın geri gelmeyeceğini anlayınca insan bazı şeyler kafasında oturur ve evlilik kafa uyumu olunca güzeldir her konuda çiftler arkadaş gibi olmalı
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah Zaman hayat ne gosterir bilinmez
Tercihim bu yönde.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalışıp çalışmamak her kadının kendi kararıdır. Başkasının kocası olmadığı sürece bir kadının kendi kocasının kazandığında geçinmesi en az bir evladın anne babanın parasıyla geçinmesiyle aynıdır. Maalesef toplumumuzda bu konularla alakalı aşağılık kompleksi oluştu. Aynı zamanda bir kadının çalışması çocuklarıyla ilgilenemeyeceği anlamına asla gelmez. Bu tamamen kadının ya da annenin karakteriyle alakalı bir durun. Ancak uzmanların önerisiyle Bir çocuğun hayatının ilk 3 yılını annesiyle getirebilmesi çok önemlidir. Maddi kaygısı olmayan ailelerin tercihi bu yönde olmalıdır.
01 Yorumla
Soran+1 yılIş hayatında ben çok yoruldum hep.
Robot gibi hissediyorun bundan sikayetciyim evlenince de aileme esime çocuguma kaliteli zamanlar ayırmak , daha telaşsız huzurlu ortam istiyorum. Bu da gayet doğal bir istek evet
+1 yılEvlen ya boş ver herkes kendi tercihleri ile mutlu sen onun tercihleri ile. Mutlu olamazsın sen o değilsin ki kendi yaptığı da çok marifetli değil zaten daha kendi çocuğuna bakmaktan aciz öldükten sonra mali mülki degil çocuğunu bırakacak nasıl bir evlat yetiştirmiş o evlat onu nasıl anacak nasıl yaşayacak dünyalık ya bayao öyle ol ki o sana ozensin senden fikir alsın yani evlenip eşinle mutlu yaşayıp cogujuna annelik yapmak nesi kötü ki yaşın da çok iyi 20 lik kız olsan derim erken ne acelesk var ama yani istiyorsan bu yaştan sonra da anne olunur
01 Yorumla
Soran+1 yıl❤
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
104Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılBence oldukça doğal bende evlenmek ve bir kızım olsun istiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım inşallah olur :)
- +1 yıl
Teşekkürler umarım sizde çok mutlu olursunuz :)
+1 yılBenim annemde çalışan bir kadın ve bize gayet yetti ve yetişti babamla birlikte çalıştıklar biraz hayal kırıklığına uğradılad aslında onalr hep okumamizi istediler ama ablam okulunu bitirir bitirmez evlendi. Abim 21 yaşında okulunu yarıda bıraktı ve evlendi ve babamın işini aldı babam tüccar aslında gayet iyi para kazanıyor abimde babama güvendi ve babamın işini alıp tüccar olmayı planladı o yüzden şu an babamla birlikte ben bende 18 yaşımda direk üniversiteyi okumadan evlendim bı kızım var ben mutluyum evet ama ailem her zaman bizim meslek sahibi olup ayaklarımızın üstünde duralım istemişti ve bizi özel okullar dershaneler çok para harcadılar hiçbirimizin onların istediği gibi olmamamız onalari hayal kırıklığına uğrattı ama ben annemin bizi hem çalışıp hem büyüttüğünün altını çiziyim bizi ayrıca çok iyi büyüttü bence evlen ve çocuk sahibi ol sana kimse ömrünün sonuna kadar birine bağlı kalda diyemez ama bence kendin gibi birini bul ve gerçekten sana değer vermeli aslında annem ve babam çok cabalamislar hem bizi büyütüp hem çalışmak için onlara herzaman minnettarım
37 Yorumla- +1 yıl
Vaayy çok iyi ya küçük yaşta evlenmişin
- +1 yıl
Evet küçük yaşta evlendim ama bence bunun şeyi ailemizin bizi sürekli okuyun diye baskı yapmasi hiçbirimiz okumak istemedik ama hepimiz şu an mutluyuz ailemizde genç yaşta torunları olduğu için mutlular
- +1 yıl
Bana boşanmak için gelenler genelde erken yaşta evlendiği için pişman olduğunu söylüyor demekki göreceli
- +1 yıl
Evet evlenmeden önce çevremden o şekilde çok tavsiye aldım ama eşimin ailesi ve eşim gayet iyi insalar seçimimi doğru yapmışım
- +1 yıl
Ne güzel çok sevindim senin adına biz de 30 olduk bekarız 🤣
- +1 yıl
eşimle tanışmadan önce 30dan önce evlenmem diyodum kararım çabuk değişti ama 😂
- +1 yıl
Çok sevindim adınıza ☺️
m +1 yılYa sen millete niye kulak asıyorsun. Bende çalışmicam. Çalışan hanım isteyenlere zorla eş mi olduk yani. Kendimizi zorla birine mi yamadık. Herkes istediğini alsın bizene. Bizede bizi seven düşsün. Benim hayat felsefem herkesten farklı ise kimseyi ilgilendirmez. Ben bilmemnelere karışıyor muyum? Sağlam ve sırt yaslanacak adamı 1 saatte tanırım. Oda bana çalış demeyecek adam olur zaten. Bu yaşa biz değirmende su dökerek gelmedik. Hiç bir erkek aşık olduğu kadının alternatifi olduğunu, çalışmasını, kilosunu, ailesini bile umursamaz. Başkasını kadın olarak görmez ki çalıştı çalışmadı mevzu yapsın... Güzel bacım. Allah karşımıza öylesini çıkarsın. Gayrısını def etsin. Uyurken dayanamadım yazdım. Hayırlı geceler
51 Yorumla
Soran+1 yılIlaç gibi geldi yazdıkların.
Gönlü guzel insanları gormek ne hoş.. hala calişiyorum eve yorgun bitik geliyorum. Evlrndiginde çocuk ilgi ister afedersin ama erkek yatakta istekli kadın bekler ve hakkı da. Ben huzurlu yaşam istiyorum anneligimi de dort dortluk yasamak eşligimi de... hayat iş evdeki isler kadın icin cok yorucu. Evlendigimde aileme zaman ayirmak istiyorum. En hayırlısı olsun hakkımizda senin icin de guzel şeyler olsun tatlımbenim ♡
Aynen öyle herkesin hayatı, bünyesi farklı. Kaldırabileceği yük farklı. Bende hemşireyim ama çalışmadım. Çünkü kendimi biliyorum çalışırsam ne eşime ne çocuklarıma yetişebilirim. Çalışacaksam eve gelince bi güzel yatmam lazım ama eş, çocuklar ilgi bekleyecek ben neye nasıl yetişeceğim
21 Yorumla
Soran+1 yılAnlatmak istedigim tam da bu. ♡
+1 yılTek başına.. tek maaşla hayatı ucu ucuna geçirmekte zor. bu maddi şartlarda evleneceğiniz adayın gerçekten çok iyi bir kazancı olması gerekiyor ya da babadan zengin olması şart evi arabası olmayan ayda yeterli bir geliri olmayan birisinin tek başına ev geçindirmesi imkansız..
Bir çocuğun ihtiyaçlarını bile ayda ne kadar gidiyor hiç oturup hesaplamadığınız bariz ortada.
Sizi ben kendi adıma yargılamıyorum ancak hayatın tek maaşla sadece erkeğin mücadelesi ile sürdürmenin bu dünya şartlarında zor olduğunu düşünüyorum kendi adıma böyle bir yola ben girmezdim çünkü yetiştirmek ve yetmek uğruna daha fazla çalışmam gerekirdi ve bu şekilde de eve vakit bile ayıramayabilirdim buda bir kadın için bir çocuk için uzun vadede sorun demek..30 Yorumla
+1 yılBu düşündüğün şeyler ince ince olduğu kadar zor zor olduğu kadar hayata geçirdiğin zaman seni yoracak şeyler ama kendine bu enerjiyi bu azmi görüyorsan bence en büyük temel bunun üzerine kuruluyor evlilik ve hayat olarak düşündüğümüzde. Sen de bu iki önemli şey varsa bence geri kalan şeyleri çok da büyütmemelisin kafanda
10 YorumlaYa şu evlenip boşlanmış olup, bekar ve evlilerin aklını bulandıran yilan dullara inanmayın.
Bence ailenizden destek alın evlilik yolunda adım atın artık. Zaten 40 sonrası doğum sıkıntılı, menopoz, yumurta kalitesinin azalması ise ayrı bir konu. O yüzden sesinizi dinleyin geç kalmadan evlenin.10 YorumlaAnne olmak istemek garip değil.
Bunu Türkiye'nin şu an ki durumunda istemek garip. Doğuracağın çocuğun bir geleceği olmayacak farkındasın değil mi?
Bence seçimleri bekle öyle karar ver. İktidar değişmezse ve hala çocuk yapmak istiyorsan yurt dışına, gelişmiş bir batı ülkesine taşın orada yap çocuğunu.
Bu iktidar devam eder ve burada çocuk yaparsan çocuğun aklı başına geldiğinde, sana küfreder, söylemedi deme.
15 Yorumla
Soran+1 yılSiyasi olaylara gore mi cocuk doğurucam saçma.
- +1 yıl
@soran Afganistan'da çocuk yapmak ister miydin? Bunlar iktidarda kalmaya devam ederse senin çocuğun büyüdüğünde insanlar kırbaçlanıp kafalarının kesildiği bir ülke olmuş olabilir. Yani evet söz konusu coğrafya ortadoğu ise siyaseti çok iyi takip edip ona göre karar vermen lazım.
Çocuğuna böyle bir hayat hediye etmek istiyorsan senin bileceğin iş, o yüzden bir şey yapmadan önce seçimi bekle diyorum.
+1 yılTanıdığım çoğu Ukraynalı kadın çocuk sahibi olmayı istiyordu, 18 yaşımda gitmiştim oraya, şimdi çoğu arkadaşım evli çocuğu falan var, hepsi de çalışıyor, spor falan da yapıyor, çocuğu olan çocuğuyla da geziyor
Bir bizde var bu vay anam çalışan ana eksik ana muhabbeti
120 Yorumla
Soran+1 yılCidden yorucu ama ya.
Onların temizlikcileri yardımcıları vs vardır. Calişıp yardımcı kadın alicam cocugu anneme atıp aksam yorgun argin gelip ofleyerek hem kocaya hem cocuga yetismek evin isleri yemek vs kay olaylar degil. Ha şu olabilir açarım bir butik ortagim olur ya da yardimcim cocugumu alır giderim kendi kendimin patronu olurum.- +1 yıl
Zaten bizde çekirdek aile sistemi işlemiyor, herkes aşırı hiyerarşik ve kibirli. Hepsinin annesi yahut kaynanası çocuğun yetişmesinde yardımcı oluyor, birbirilerinin hayatına karışmadan iç içe yaşayabiliyorlar.
Türkiye'de kimi tanıdıysam evlendikten sonra ailevi sorunlar yaşıyor, Türk ebeveynleri çocuklarıyla anlamsız kavgalara tutuşuyor, birbirine saygısı olmayan gıcık insanlar olduğumuz için bir arada uyumlu yaşayamıyoruz.
Kimse temizlikçiye para vermez Ukrayna'da, bayağı zengin falan olman lazım. Bulaşık makinesi bile Kiev, Lviv gibi şehirler dışında herkeste olan bir şey değil.
Bizde bir de insanlar hemen yoruluyor, elin adamı günde 5-6 saat uykuyla manyak gibi aktif yaşıyor, evin içinde kalınca sıkılıyor, oraya buraya gidelim diyor bizim şehirlerimiz o kadar insanı hayattan bezdiren bir yapıda ki millet miskinleşiyor
Soran+1 yılKendi isimi kendim hallederim ben kimseye emir buyurup işimi yaptirmam. Aile olayında da şunu gozlemledim sadece kari kocayi baglar yasananlar bunun sınirıni cizecekskn. Ben akraba anne baba yok elalem karıstirma taraftarı degilim. Ukraynada ne is yapiyorlar o bhsettigin kadinlar bilmiyorum ama mesela ben yogun calisiyorum haftasonu pert durumdayim pazar bugun ve temizlik yapmak zorundayım. 🙄 dusunsdne evli oldugunu patron iş verimi bekler cocuk ilgi bekler gece kocan yatakta ekstra ilgi bekler super enerjimiz yok ama ya :))
- +1 yıl
Günde 9 saat mesai yapan, bütün gün milletle uğraşan, bilgisayar ekranından gözünü almadan sürekli veri aktarımı yapanı var, muhasebecisi var
Sanki bir bizde yoğun çalışılıyor, Batı Avrupalı değilsen zaten çok çalışman gerekiyor.
Bu arada, sevgilisi varken her gün seks yapmak istemeyen Ukraynalı ben görmedim. Biz hep şikayet ediyoruz, hele kadınlarımız inanılmaz bu konuda
Gerçi yalan olmasın, dünyanın en atarlı giderli, gözüpek ve kalın derili hatun grubuyla kimi mukayese etsen bu tip sonuçlar çıkar.
Feminist bir seminerde kadınların IT sektörü ile ilgili bir konuşma yapılırken, sandığım kadarıyla Bulgar olan bir IT şirketi sahibi kadının ''Kadınlar çok tembel, çalışmıyor, işten kaytarıyorlar'' demesi geliyor aklıma. Amerikalı feminist arkadaşlar çok olmuştu
Soran+1 yılBu kadar detaylı düşünmuyorum.
Hem banane elin ukraynalısından yahu. 😄 kimseyle birbirleriyle baska irklarla kadınları kıyaslamayın mümkunse. Herkesin tercihi farklı. Sen hem çalışan hem cocuk da kariyerde yapan gece yatakta da seni ekstra uçuran bir hatün bulursun umarım 😅 evet rahatıma düskünüm cok yorulmayı sevmiyorum cunku yorulunca aksi suratsız enerjisi biymis birine donusuyorum. Oysa hayalim kocamla çook keyifli zamanlar gecirerek agız dolusu gülmek cocugumla esimle kaliteli zamanlar gecirmek. Her kadın kariyer vs odakli yasamiyor. Sen oyle birini bul yaşa ben de arzu ettigim gibi birini bulursam yaşayayım. 😉
Yabancı kadınlara hayranlık seziyorum biz de guzel kadinlarız yahu mesela benim yaşıma asla inanmazlar hayatimda hic spor yapmafim her daim bakımlı ve guzelimdir :))
Harcatmam şimfi törkiş hemcinslerimi sana! 😄😅 herkes mutlu olsun ya.- +1 yıl
Bu kafayla asla mutlu olamayacaksın, haberin olsun
Soran+1 yılYaratıcı karar verir
Sen bu hayatta figuransın unutma.- +1 yıl
Yaratıcı diye bir şey yok bak buradan da ofsayttasın
Soran+1 yılSaygı duymayı ögrenmelisin.
- +1 yıl
Ben kimseye haybeye saygı duymam. Özellikle anonim soru-cevap plaformlarında fikri kabul görmeyince hemen saygının arkasına saklanıp ''Haksız olduğumu düşünüyor isen de bunu belirtme moralim bozuluyor'' tavrına sığınanlara hususi olarak saygı duymam.
- +1 yıl
Pardon da karşımayacaktım ama senin eşinden beklentin orta çağda bir köleden beklentiyle aynı. O mükemmel kadın sana neden gelsin ki? Hem çalışacak hem ev işi yapacak hem çocuğa bakacak. Hem spor yapacak yatakta da bir *scort kadar istekli ve cilveli olacak. Tabi efendim başka ağzıyla kuş da tutsun mu? Kölelik Türkiyeden kaldırılalı çok oldu. Kendi fantezi dünyanda yaşama gerçek hayata gel.
- +1 yıl
@benbahtsızım Arkadaşım bunun bana hizmetle bir alakası yok
Grizekalı olduğun için anlamıyorsun ama, bunun benim keyfim için değil, kendisinin hayatının kaliteli olması için yapması ile alakası var
Yaşı 40 olunca mabadını devirip, her yere 10 yaşındaki oğlunu göndererek evden çıkmayan kadınların ülkesinde bunu anlamaman normal, ama bir insan hayatını dolu dolu yaşamak istediğinde bunu illa kocası için yapmıyor. - +1 yıl
kişi kendinden bilir işi. Kelime dağarcığın kıt olduğundan hakarete direk başlamışsın. Zeka seviyenizi ve görgünüzü belli ediyorsunuz zaten. Hayatı dolu dolu yaşamak için kadın ev temizlemeli çocuk bakmalı ama erkek bir taraflarını devirmeli. söylediklerinizden kadın için tek iyi olan şey spor yapmak onun dışındakiler kadının hayatını dolu dolu yaşamasına değil daha çok sefiller gibi bir hayat sürmesine sebep oluyor. tabi davulun sesi uzaktan hoş gelir. Neticede kimse sizi için imkansız beklentilerde bulunmuyor. Ama sizin gibi birinden de bu beklentileri beklemezler zaten. Sizin için çöpü çıkarmak bile büyük beklentidir bu kafayla.
- +1 yıl
@benbahtsızım Buna straw man safsatası deniyor. Şu an benim söylemediğim şeyleri, söylemişim gibi bana cevap verme peşindesin
Ben sana erkek hiçbir şey yapmasın dedim mi? Hayır. Bütün yok kadının üzerinde olsun dedim mi? Hayır
Ama gerçekten nitelikli bir insan olmanın sana oldukça zor geldiği bir portre çizdim diye sinirlendin aptal aptal konuşmaktasın
Bu arada ikimizin kelime dağarcığı konusunda, fazla beyanda bulunmaman senin hayrına olur. Daha yazarken virgül kullanmaktan aciz halinle insanların lügatı hakkında tasavvurda bulunma. - +1 yıl
Ben noktalama işaretlerine dikkat etmiyorum çünkü hızlı yazıyorum. Üstelik resmi bir durum olmadığı için dikkat etmek gibi bir zorunluluğumda yok. Ama en azından senin gibi tanımadığım insanlara bilip bilmeden o kişinin şahsiyetine laf etmiyorum. Ama yorumlarından senin cinsiyetçi ve kadın düşmanı olduğunu görüyorum. Üstelik bende kişilerin kendi yetiştirmesi gerektiğine inanıyorum ama siz yazdıklarınız okuyun sadece kadınlar üzerinden yorum yapıyorsan bende sana bu şekilde gelirim.
Tanıdığım çoğu Ukraynalı kadın çocuk sahibi olmayı istiyordu, 18 yaşımda gitmiştim oraya, şimdi çoğu arkadaşım evli çocuğu falan var, hepsi de çalışıyor, spor falan da yapıyor, çocuğu olan çocuğuyla da geziyor
Bir bizde var bu vay anam çalışan ana eksik ana muhabbeti
Bu arada, sevgilisi varken her gün seks yapmak istemeyen Ukraynalı ben görmedim. Biz hep şikayet ediyoruz, hele kadınlarımız inanılmaz bu konuda
Gerçi yalan olmasın, dünyanın en atarlı giderli, gözüpek ve kalın derili hatun grubuyla kimi mukayese etsen bu tip sonuçlar çıkar.
bu yorumlarda zaten erkekler eleştiriliiyor aynen. - +1 yıl
@benbahtsızım Arkadaşım hakikaten aptalsın ve inada bindirdin şu an.
Kadınlar üzerinden yorum yapıyorum çünkü burada konu kadınlar. Ehtere beya amerikalılardan beter alık bir sjw güruhu türedi bizde.
Sırf senin gibi insanlar bulutten nem kapmasın diye erkeklerden mi bahsetmem gerekiyor? Kadın, kadın olarak kendine biçeceği hayat tarzından bahsediyor konunun neresinde erkekler var da sadece kadınlar üzerinden konuşmayayım?
Kim yetiştiriyor ulan sizi? Nasıl bu kadar andaval, mukayese yapmaktan, basit mantık yürütmekten bihaber embesiller oluyorsunuz?
Gerçi IQ ortalaması 89'a düşmüş bir ülkede senin gibi insanların yetişip fikir beyan etmesi de anlaşılabilir bir şey - +1 yıl
ok bommer.
- +1 yıl
@benbahtsızım Bak bak, klasik grizekalı sjw klişesini de bırakıyor
Böyle ezbere konuşma sayın ahraz.
Aramızda 3 yaş var sadece - +1 yıl
ben 20 yaşındayım bir ikincisi kendinde Türk vatandaşı olduğun için sende tescilli bir canım. 3 ncüsü ben zaten yarı Türkiye vatandaşıyım üstümede alınmıyorum. Genetiğimde farklı eğitimimde farklı. üstelik kişinin zekası gelişebilen bir olgudur. Ve ben kişisel hayatımda sanatla ilgilenen çokta kitap bireyken senin bana gerizeaklı demen çokta umurumda olmaz. Neticede bir insan seninle aynı fikirde olmayınca canım olmuyor. Bunun tanımına fikir özgürlüğü deniyor.
Üstüne üstlük senin gibi önyargılı kadın düşmanı ve cinsiyetçi ve kibirli birine saygı duymuyorum. O yüzdende tiye aldığım cevap vermeme bile değmez birisin benim için. Şahsen attığını yorumları da okumuyorum. ve sana da bundan sonra cevap vermeyeceğim. Çünkü zamanımı senin gibi biriyle harcayamam. İyi günler diliyorum kaba ve orta çağ zihinyetinle gerçek hayatta karşılaşmam umarım. - +1 yıl
@benbahtsızım Kadınlarla ilgili bir konuda kadınlardan bahsettim diye beni ''Niye hep kadınlar hakkında konuşuyorsun cinsiyetçisin'' şeklinde itham ettiğinde moron oluyorsun
Sanatla ilgileniyormuş, genetik olarak farklıymış falan, yok sen tipik lümpen Türksün
Bana ortaçağ zihniyetli diyor bir de, ancak Ortaçağ'daki ortalama vatandaş bu ahrazdan daha zekiydi
Evlenseydim eşim hamile olsa işe gitmesi kadar sacma birsey yok
Cocuk dünya gelince işe gitmesi kadar sacma bir şey yok
Cocuga kim bakicak ve ilk yillar en önemli yillar tabikide calişmicaksin koca calişicak ikinize bakicak yorulucak ve evdeyse ilk adimi atinca ahmet koş leyla yürüyor haberi beklicek ya da işte olunca telefonu calişicak kizim baba de baba de bu telefonu beklicek aksam eve gelince bebegi alicak ugraşicak sen o ara kendine zaman ayirmaman icin
Anne olmak zaten full time iş daha napican ki düsüncen güzel sevdim 😍
12 Yorumla
Soran+1 yılBen de senin kafa yapınj duşüncelerini cok sevdim:)
Herkesin kendi tercihi ve biraz da duruma göre değişir Babasından ayrıysan mecbur çalışmak zorunda kalabiliyorsun. Ama hep demişimdir eğer anne olunuyorsa ben kariyer peşinde koşmam artık, önceliğim çocuktur. Doğru olanı bu, çocuk yetiştirmek ama gerçek manada çok zor bi iştir. Şimdi her Anne olan çocuk yetiştiriyor diye bir şey yok neyse derin konular.. sonuç olarak sen nasıl istiyorsan öyle yasa
12 Yorumla
Soran+1 yılHayat ne gosterir bilemeyiz ki
Belki de sorunsuz maddi manevi mutlu oldugum bir evlilik yasicam cocuklarımi buyutucem. Kariyer odaklı yaşamadım calışiyorum şu an ve iş hayatı inanilmaz yorucu. Ben işten gelip annemin büyüttügü bir cocuk dehil de kendi ozverimle yetistirdigim her anına tanık oldugum ruhunu doyurdugum bir birey yetistirmek istiyorum. Eş kısminda da oyle adamın karsisina yorgun stresli öfleyip duran enerjisi bitmis bir kadın olmak istemem. Belki bir butik açarım yardımcım olur eş zamanlı idare ederim herseyi. Bakalim nasip.
+1 yılEvlenmek cok dogal bisey ve evlenmek istemende con dogal yasinda gelmis yani erken bir yas degil ama toplum baskisi icin yapma sen kaybedersin sonra ama en onemlisi sadece sen cocuk dogurmak istiyorsun diye ve anneligi tatmak istiyorsun diye cocuk yapma, once kendine bir sor ben bu sorumlulugu alabilir miyim diye maddi imkanim var mi bir cocugu guzel buyutebilir miyim diye. Herseye sahipsende cok cocuk yapma 2 tane yeter.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet herkes cok iyi bir anne olacağimi soyler.
Insan iliskilerim empati duygum iyidir cok iyi bir dinleyiciyim. Anac ruhluyum. Hayirlisı❤
Çocuk & Ebeveyn konusunda 307 cevap paylaştı. Kimseye kulak asma. İnsanlsr kötü. Bazen ailen bile kötü hissettiriyor. Gönlünden ne geçiyorsa onu istemeye ve adım atma cesareti göstermeyi hakediyorsun. İyi niyetini bozma ve ilerle… istediğin hedefe eninde sonunda varırsın. Herkesin zamanı farklıdır. Kimseye kulak asma
03 Yorumla
Soran+1 yılO kadar cok herseyi bildigi sanan akıl veren insan var ki. Ha şunu dese anlarım mesela ben cok erken yasta evliligi asla tasvip etmiyorum ama saygı duyuyorum tercih meselesi. Ya da sen çalış annene at cocugu kadincagız yasliliginda senin cocugunla ugrassin dursun seni buyuttugu yetmezmis gibi. Bir de annelerimiz cahil cocuk hep onun yaninda ben annemi elestirirken istemem ki onun huyunu suyunu alsin rol model alsın. Boyle yasamak isteyenlere saygi duyup birsey soylemezken insanlar kendilerinde nasil had buluyorlar. Şu yorucu hayata kapilip gidip bazi guzellikleri kacirmak istemiyorum cocugumla esimle gezip gordugum dinlenmis saglıkli bir bedenle ruhla daha cok sey katacagimi dusunuyorum evliligime.
Soran+1 yıl❤🙏
+1 yılkim diyor garip diye?
O diyen muhtemelen senin istediğin hayali yaşama fırsatını kaybetmiştir ondan öyle der.
Sktr et onları.
İnsanlar dünya kadar malı olsa sonsuz mutluluk ve huzur sahibi olsa senin bir saniye bile mutlu olmanı istemezler.
En yakının bile istemez. Senin başardığını gördüklerinde kwndilerini kötü hissederler çünkü.
Kimseyi takma neyi yaşamak istiyorsan onu yaşa.
Mutlu olman cahil embesil insanların görüşüne bağlı degil.01 Yorumla
Soran+1 yılGercekten boyle tipleri gördüm biliyor musun. Hem de en yakınlarımdı..
Teşekkur ederim ❤
Ya saçma bir şey bu kadın ve erkek çift yaratılmış nolursa olsun illa bunu istiyor olay sadece cinsellik değil her sebebten bir etken bu tek olmuyor haklı olarak sende bir dost arkadaş sırdaş paylaşacağın biri olsun istiyorsun düşüncen güzel varsa biri başlangıç yap
02 Yorumla
Soran+1 yılSecici biriyim ama sanirim artık mantıklı olma zamanı
+1 yılSiz etrafınızdaki söylemlere aldırış etmeyin.
Çalışsanız, çalışıyor olmaz o öyle derler.
Çalışmasanız, çalışmadan olur mu ya derler.
Hep bir kulp bulurlar.
Nasibinizde muhakkak vardır, olur bunlar... Kimseyi ilgilendirmez arzu ettiğiniz yaşam biçimi.
cut.03 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim ya bu kafalarda erkek gormek sevindirici :)
- +1 yıl
Birilerinin seni kabullenmesini, onaylamasını bekleme.
Beklesen bile bunlar senin motivasyonunu bozmasın.
Seni senden iyi tanıyan, beklentilerini senden iyi tahlil edecek kimse yoktur.
Soran+1 yılKesinlikle 😌✌
İş anlamında haklısın fakat sadece birinin eline bakmakta iyi değil kendi kazandığı insanı dahada mutlu eder ve daima evde sıkılır insan kendi evli çocuğu olan ablamdan biliyorum şimdilik birinci sınıf çocuk götürüyor ama yazın çok sıkılıyordu
21 Yorumla- +1 yıl
Ve hayat belli değil maalesef umarım öyle bir şey olmaz ama boşanma ihtimalin olursa eğer nafakaya sığınmamanı tavsiye ederim bu anlamda kendi ayaklarının üstünde durup çalışmak daha güçlü yapar ve bence çocuk büyütmek bir işte çalısmaktan daha zor duruyor direk uykunu alamamak daha kötü işten eve gelince direk yatma ihtimalin var en azından
+1 yılTamamen doğal bir istek... Umarım isteğinize kavuşursunuz. Başkalarının ne dediğine aldırmayın...
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin
Bence bunun için 37 yaşına kadar beklemen garip. Fiziksel olarak sağlıklı doğurganlık yaşı sınırı 18-35 yaş arasıdır.
Bunun ötesinde her zaman risk yüksektir.
Şöyle anlatayım; genç insanlar da ölür ama yaşlıların, yaş aldıkça ölme ihtimali yükselir.
Buna benzer bir şekilde normalde genç kadınların da sağlıksız doğum yapabilme ihtimali vardır ama yaş aldıkça sağlıksız doğum ihtimali her dönemde daha fazla yükselir.014 Yorumla- +1 yıl
Hayır yanlışın var.
Kadınlar annelerinin karnından yumurtaları ile birlikte doğarlar ve hayatları boyunca belli periyotlarla bu yumurtaları atarlar/ harcarlar. Halbuki erkekler spermi sürekli üretirler yani annelerin karnında doğduklarında sperm üretir şekilde doğmazlar. Sonradan bu yeteneğe sahip olurlar.
Erkekler yaşamlarını dikkat ederlerse yani sigara alkol gibi zararlı maddelerden uzak dururlarsa ve spor yapıp kilolarını korursalar sperm kalitelerinde çok az (belki %5'lik bir eksilme) olabilir yaşlılığa bağlı olarak. Ancak kadınlarda sağlıklı yaşamla yumurta sayısının alakası yoktur. Çünkü onların yumurta sayıları tâ annelerinin karnından doğarken bellidir, değişmez. Artmaz, eksilmez Kadının 35'ten sonra yumurtası azalır. Hatta bazılarının yumurtası biter artık doğruganlık özelliğini kaybeder.
Mesela 60 yaşında bir erkek rahatlıkla 20-25 yaşında bir kadını hamile bırakabilir. 100 tane örneklem yapsak 90'ında erkek 20 yaşındaki örneklem kadını hamile bırakabilir. Ancak 100 tane örneklem üzerinde 20 yaşında 100 erkek, 60 yaşında 100 kadınla ilişkiye girse, bunlardan birisinin bile hamile kalma olasılığı çok çok düşük hatta 0,01 falandır.
Hatta bizim burada bunun canlı örnekleri var. 60 küsur yaşında bir erkek 32 yaşında bir kadınla evlendi ve çocukları oldu.
Ben bu konuda doktorlardan hem birebir/yüzyüze hem çeşitli platformlarda çok fazla bilgi aldım. Zaten kendim de sağlıkla ilgili bir üniversite mezunuyum. Derslerde bunları işledik. Siz de inkar etmekten vazgeçip biraz araştırma yapın. Gerçekten en başta size çok faydası olacaktır. - +1 yıl
60 yaşında dede sapık 20 kıza göz dikecek kadar karekteris sapiksa oclarj neyse 20 li erkekler ile 35 üstü erkekler aynı olmuyor aslada sağlıklı olmuyor bişey bilmiyorum boş boş konuşma 60 yaşında git çocuk yap ozaman dede torun gez ya sanki siz yaslanmiyirunuz şeyiniz bile çürüyor
- +1 yıl
Üşenmeyip de yazmama tebrikler ayrıca çocuğun ne zaman olacağını kaç yaşta kimin hamile kalacağını bilimsel aciklaman güzel ama nasip diye de bir şey var Allah kime evlat verirse onun çocuğu olur.
- +1 yıl
*yazmana
- +1 yıl
Yazdıklarından bunu anlaman çok üzücü
Ben 60 yaşındaki adamlar 20 yaşındaki kızlarla evlensin demiyorum zaten öyle bir isteğim ve iradem yok Sadece örneklem diyorum bak örneklem adı üstünde yani burada bir test yapılsa diyorum yapılsın demiyorum.
Ayrıca 20 yaşındaki bir kadın ile 40 yaşındaki bir kadın arasında bariz fizyolojik farklılıklar (özellikle doğurganlık açısından) vardır ama 20 yaşındaki bir erkekle 40 yaşındaki bir erkek arasında bariz fizyolojik farklılıklar yoktur bunu ben kendi vücudumdan biliyorum. Ben 20 yaşında ne kadar seks yapabiliyorsam 40 yaşında da aynısını yapabiliyorum ben bunu kendi vücudumda görüyorum bizzat Çünkü ben 20 yaşını da yaşadım 40 yaşında yine ben yaşıyorum bunu kendi vücudumda görüyorum. Ayrıca 20 yaşlarında çok feci sigara içerdim birisini söndürmeden diğerini yakardım 30'lu yaşlarda spora başladım sigarayı bıraktım hayatımı bir düzene koydum Belki 40 yaşındaki sperm sayı ve kalite olarak 20 yaşındakinden daha da iyi olabilir. Yine bilimsel olarak test yapmak gerekir. Ben 20 yaşındaki halimi de biliyorum şu an 40 yaşındayım ve 40 yaşındaki halimi de biliyorum ben 37 yaşında bisikletle 282 km yol gittim Bir günde ve iki kere lastik patlattım yani yaklaşık 300 km gidebilecek Bir performans yaptım yani sadece bilek kuvvetiyle kalp kaslarını çalışmasıyla gidilen 282 km. - +1 yıl
20 yaşında erkekler 40+60 yaşında erkek aynı vücudu olmuyor hiç bişey bilmiyoruz git bari o yaşta erkeklere gez bak bakaalim ayniminiz ve aklı basinda genç kadın yaşlı erkekle çocuk yapmaz ve çocuk yapmak erken yaşta erkek içinde iyi genç baba olma düğünü görmek falan yaslanıp çocuk yapınca dede torun gibi oluyorlar insan vücudu 30 yaşından sonra gücünü kaybediyor git araştır yaşlı erkekinde gideri yok paara baakn bacım bulursan tabi paarami yer tekmeyi koyar neyse
- +1 yıl
Ben 20 yaşındaki bir erkekle 60 yaşındaki bir erkeğin aynı vücudun olduğunu söylemiyorum sperm kalitesi olarak aralarında bariz fark yok diyorum. Benim söylediğim de senin söylediğin arasında çok büyük bir fark var ama 20 yaşındaki bir kızla 60 yaşındaki bir kadın arasında yumurta kalitesi olarak bariz farklar var diyorum Hatta yumurtası yok 60 yaşındaki kadınin Hatta 40 yaşındakinin bile çoğunun yok yumurtası. Erkeğin vücudu 60 yaşında bile hala sperm üretebiliyor Hatta 80 yaşında bile sperm üretebiliyor, bunu anlatmaya çalışıyorum.
- +1 yıl
Hakaret etmen fikrinin zayıf olduğunu gösteriyor.
Üstelik ben performans hakkında bir şey iddia etmedim. Spermin dölleyebilme yeteneğinin erkekler yaşlandığında dahi devam ettiğini,
Halbuki kadınların yumurtalarının 35'ten sonra iyice azaldığını 40 ve sonrasında bittiğini yazdım.
Yazdıklarımın hepsi bilimsel.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılHiç garip değil. İnşallah istediğin olur, tez zamanda evlenir ve çocuk sahibi olursun.
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim çook..
- +1 yıl
Rica ederim, sevgiler..
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe yapmak istiyorsan öyle yap. Kesinlikle ve kesinlikle etrafına aldırış etme kulak asma. İnsanlar hep konuşur hep. Çalışsan olur mu canım öyle şey çocuğa kim bakacak derler çalışmasan bir maaşla bir ev geçinmez derler. Derler derler derler bitmez elalemin demeleri. Başarılar sağlıkla kal.
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle. Kendin gibi görur mussun karşındakini olumsuz kinci seni aşağa cekmeye çalişan kıskanan yanlış yönlendiren insanlar kisvesi burada da var. Oyle şeyler yazmislar ki seni bu yaşa kadar kimse almadıysa dul adama kalırsın vs gibi. Oysa cok hoş bir kızım manevi degerlerim yuksek secici biriyim herkesle hersey yaşanmaz ki. Yanlış seçimler yapmıs olabilirim ama hayat bu boyle boyle olgunlaşıyorsun. Cok korumacı bir ailede büyüdüm belki bu yüzdrn kotuluklere kotu insanlarım olmadı hep bir fanus icindeydim. Insanlar secici olmayı düzgün yasamayi istedigi gibi birini bulamamayi evde kalmis olarak nitelrndiriyor ne acı. Oysa kimsenin hikayesi bitmedi. Evet evlenmek anne olmak calismak istemiyorum cocuguma kocama yetebilmek istiyorum boyle dusunuyorum ve bu kimseyi ilgilendirmez 😄❤
Cevap sahibi+1 yılKime ne yahu. Bu yaşa kadar alan olmadı ne demek manavdan çilek mi alıyorlar. Vallahi kullanmıyorlar şunu 🧠 bir kullansalar belki işe yarayacak😊🤣😊
Soran+1 yıl😄haha
+1 yılHer zaman söylüyorum kadının yeri evidir diye.
Çocuklarını din ve iman doğrultusunda ahlaklı yetiştirmek kadının en büyük görevi bence.
Bu söylediğim parayla pulla satın alınacak şey değil.
Sizin de Allah gönlünüze göre versin.
Mutlu bir evlilik eş ve çocuklar...
02 Yorumla
Soran+1 yılAmin.
Annelik kutsal birsey evet ama dunyanın da en zor fedakarligi. Karşımiza degerimizi bilem bir omur bizi sevecek mutlu edecek ahlakli onurlu sorumluluk sahibi insanlar çıkarsın Allah
. Cok iyi nir baba da olsun tabi.- +1 yıl
Zaten erkekte bu şekilde olmalı.
Kader kısmet bol bol dua etmenizde fayda var kaderde kısmette varsa olur zaten.
+1 yıl#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Bu senin hayatın ve herkes kendi doğrularını yaşar. İnsan önce kendi değer yargılarından emin olmalı. ⭐
#tubasueda 🍀🍀10 Yorumla
+1 yılArkadaşın haklı ben şu an çocugum için çalışamıyorum. Guclu biri değilim ne olursa olsun kadiin güçlü olmalı çalışmalı şu an eziyor eşim beni ona muhtacım muamelesi yapıyor. Ufak oğlum biraz büyüsün tek tek soracağım hesabını pusudaym
21 Yorumlaİstekleri garip diye değerlendirmek istemiyorum haddim de değil. Anlattığınız şey kendi hayata bakışınız kendi mantığınızı da açıklamışsınız tatlı da buldum… umarım aklınıza kalbinize sinen birini bulup mutlu huzurlu bi aile olursunuz… :)
01 Yorumla
Soran+1 yılYa sen de cok tatlisın tesekkur ederim arzu ettigin seyler gercek olur umarim senin de ❤
+1 yılSalla milleti.
Herkes herşeye bi kulp bulup saçmalıyor zaten.
Önemli olan bu isteğini eşin olacak adama da net olarak söylemen ve ona göre hareket etmeniz.
Bu mevzu tamamen ikinizin bileceği iş.
Gerisine b. k yemek düşer.02 Yorumla
Soran+1 yılEvet niyetimi net olarak belirtecegim.
Uzun zamandır millet ne der olayini aştım :)- +1 yıl
Hah işte önemli olan bu.
Biraz anlaşma gibi gelse de ilişkiye başlarken hayattan beklentini koyarsın karışındakinin önüne.
Ona uyarsa al gülüm ver gülüm misali.
Hayırlı olsun der çıkarsınız yola. Bu kadar basit. Önemli olan, sonradan çark etme olmasın
İnşallah istediğiniz gibi olur ancak yaş ilerledikçe bu daha da zorlaşıyor. Bu fikir sizde sonradan mı oluştu? Yani oldukça makul isteğiniz. Allah gücü de sabrı da verir. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız.
01 Yorumla
Soran+1 yıl20 li yaşlarımda evlenip bir erkegin yatağıma girecek kadar buyümuş kadın hissetmiyorum kendimi. Yasımdan da bir hayli kuçük gosteriyordum. Sonra anaç ruhum coştu anne olmayı inanıkmaz istedim 30 dan sonra evlilik anne olmaya sıcak bakmaya başladım. Calışırım annem bakar diyordum onu da istemiyorum cunku kariyer vs odaklı kadın olmadım hic cocuguma en guzel zamanlari sunmak istiyorum ve eşimle keyifle yaşlanmak.
+1 yılÇalışırken de anne olabilirsin çalışmadan da senin nasıl mutlu olacağına ve ekonomik durumuna bağlı. Ben çalışan anneyim işime ara vermedim. Hakkında hayırlısı olsun
20 Yorumlao kadar çok haklısınki senin gibi düşünen kadınları takdir ediyorum. aslında en güzeli bu evlenmek ve güzel sıcak yuvada eşinle beraber çocuğunu büyütmek
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim boyle daha huzurlu olacagini dusunuyorum.
+1 yılArkadaşının kariyerini arada niçindir eleştirdin ben anlamadim çalışmak istemiyosun ev hanımı olmak istiyosun herhalde 37 yaşına gelene dek kariyerine dair ne yaptın?
02 Yorumla
Soran+1 yılYo elestirmiyorum ki ben de Şu an calisiyorum bir fiil de calistim kendim kazandim harcadım vs.
O kadinlarin hep calismasini istiyor dogrusu bu ama hep bir telas icinde kocasiyla ayrılar annesinde kaliyor cocuk hep ananeyle. Kostur koştur eve gidiyor bazen izin alamiyor işten. Okulu musameresi oluyor. Yorgun cok bakımsız kendi de bunu diyor eskiden bakimliydim artik canim istemiyor yorgunum diye. Işten çıkıp yorgun argın yemek yapiyor bazen sinirli annesiyle tartisiyor bellki cok agır geliyor rek basina mucadele vermek. Ben kocama cocuguma yetebilmek istiyorum bekarken bile pert haldeyim isten gelince. Nesi size farkli geliyor anlamis degilim kariyer odakli bir kadin olmadim ki zaten hayatim boyunca. 37 yasinda bunhn hayalini kurmam gayet normalbence.- +1 yıl
Ok
+1 yılKusura bakmayın da arkadaşınızda biraz canım var. Kimsenin söylentisi aklı fikriyle oturup kalkma kardeşim. Allaha Şükürler olsun kendi aklın, fikrin var. Insanlar her şey der. Kendisi ayrı diye senin evlenip, mutlu olacağını kıskanmadığı ne malum? Git yuvanı kur hayat kısa, mutluluğunu kur, istediğini yaşa.
03 Yorumla- +1 yıl
Canım değil *canım olacaktı pardon.
Soran+1 yılBu yaşıma kadar kimsenin hicbirseyini kıskanmadım Allah daha guzelini nasip etsin dedim. Hemcinslerimi hep korurum ama bazıları cok sıkintılı kalpleri hic guzel degil.
Insallah tatlım benim senin icin de herseyin en hayirlisi guzeli olsun ♡- +1 yıl
Teşekkür ederim güzel duanız için sizin de aynı şekilde, umarım çok mutlu olursunuz💕
+1 yılBatılı yaşam tarzının köleleştirdiği kimseler sizi anlayamaz. Kadının fıtratına uygun olan şey ise evlenmek ve çocuk sahibi olarak evinde kalmaktır.
03 Yorumla
Soran+1 yılTercih meselesi tabi.
Ama ben cocugu anneme atıp kariyer de yaptım çocuk da demek derdinde degilim. Karoyer odakli bir kadın olmadim hiç. Evet calistim cok guzdl de harcadim yedim gezdim kıyafetlerle arzı endam da ettim hicbir seyde hevesim kalmadı. Anaç ruhlu biriyim anne olmayı esime cocuguma kendime kaliteli zamanlar ayırmak istiyorum. Kostur kostur biryerlere yetismek vs değil.- +1 yıl
İnşallah istediğiniz gibi olur her şey.
+1 yılHaklısın.. öncelikle Allah kalbine göre versin. anne olmak için de yuva kurmayı seven ve kıymetini bilen birine ihtiyacın olacak gözü kapalı evlenip 3 gün sonra pişmanlık ve geri dönmekte var.
01 Yorumla
Soran+1 yılKotü olumsuz dusunmemeye calısiyorum.
Inşallah Allah beni cok mutlu edecek dşimle cocuklarimla.
Güzel düşünceler düşüncen çok güzel sen böyle düşündüğün için her şey en güzel şekilde bulur yaş kaç
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçalışan kadınların tuhaf bir takıntısı var, kariyer yapmayanlar sabah 7 akşam 7 çalışmayanlar mutsuz sanıyorlar, bende çalışmıyorum , evlenincede çalışmayı düşünmüyorum , hem iş kariyer hem annelik bir arada olmaz.
11 Yorumla
Soran+1 yılBekarken bile cok yorucu. Ki haftasonlarım olmasına rağmen. Bir gunumu eve temizlige ayırıyorum o kadar yorgunum ki inan çıkıp gezmek istemiyorum. Insanların enerjisine hayranım vallahi ben iş ten cıkınca pert durumdayım 😄
+1 yılBu yaşa kadar evlenip çocuk sahibi olman iyi olurdu ama geç değil olursun bir gariplik yok…
10 YorumlaHmm peki ya sonra nolacak bir gün ölüceksin ve o çocuk bu dünyada yalnız kalıcak veya sen onu doğurdun ama ailesinden memnun kalmicak neden? Bunu yapma ihtiyacı duyuyorsun ki?
00 Yorumla
+1 yılEvlenip ne yapacaksın. Tek avantajın çocuk olur. Evlilik kadar saçma bir kurum yok. Çocuğu da yapmak için mecburen evleniyoruz zaten.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen oyle dusunmuyorum
Dogru kisiyle evlilik gayet keyifli geliyor sıcak bakiyorum. Anne olmayı da deli gibi istiyorum zaten anaç ruhluyum.
Kafa dengi biri bulup bu hayatı yaşayabilirsin çok absürt değil istediğin şuzaman biraz öodern kölelerin oldugu bi zaman senin isteğin çok normal
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet o kafadayım şu an.
+1 yılOnu bende cok istedim bende yapmaya calistim ama basaramadim simdi yasim 41 artik sahsen benden gecti bu istek. Artik evlilik bile istemiyorum desem yeridir.
00 YorumlaNe istediğini bilen bir kadın senin kafaya ulaşmaları içinde 37 yaşına gelmeleri gerekiyor abla
02 Yorumla
Soran+1 yılDegil aslımda herkesin kendi yasami saygı duymak lazım. Ama calismayan kadıni eksik goruyorlar sen calistin da noldu koca yorgunluklar kızını annen buyutuyor isten izin almak icin gobegin çatlıyor en muhimi de cocuk senin degil anneni rol model alıyor surekli onunla aynı evde cunku. Ne bileyim ya zor mevzular Allah en hayırlisini nasip etsin.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yıl37 yaşına kadar düzgün bir erkek bulup evlenemediysen bu yaştan sonra birini bulman çok daha zor olacaktır.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe yapabilirim duzgun birileriyle karşılasmamışsam. Ben duzgunum bunu biliyorum ya yeter.
- +1 yıl
Düzgün biri nasıl olur?
Çok doğru güzel düşünüyorsun ya inşallah istediğin gibi biri olur bu yaşa kadar neden evlenmedin nasip mi olmadı sen mi istemedin
02 Yorumla
Soran+1 yılSeçici davrandım çok.
Bir de hayatıma duzgun insanı seçemedim evlilikten korkan tipler cikti karsima ya da ben onlari sectim hep bilmiyorum.
Merakımdan soruyorum hadsizlik etmek istemem
bu zamana kadar evlenmeyi istemediğiniz için mi evlenmediniz?02 Yorumla
Soran+1 yılerkek arkadaslarim oldu ama evlilik noktasına gelmedi. Dogru zaman insan kavramı olmadi belki de.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuk çok yorucu bişey. 34 yaşında anne oldum. Yalnız büyütüyorum çocuğumu. Şu an 39 yaşındayım ve kafam kaldırmıyor sürekli yorgunum. Keşke çok genç yaşta olsaydı veya bu kadar geç olmasaydı.
12 Yorumla
Soran+1 yılAma dunyanın en guzel duygusudur
Onun kokusu bakışları bir ömre bedeldir oyle düsün :)
Cevap sahibi+1 yılÇektiğin acıdan onun kokusunun, güzel anların tadını çıkaramıyorsun ve çabucak geçiyor bebekliği. Geriye katlanarak artan sorunlar sıkıntılar vs vs.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah gönlüne göre versin İnşallah tez günde karşına hayırlı ve iyi bir adam çıkar evlenirsin çocuklarınız olur mutlu olursunuz Allah'ın izniyle İnşallah : )
02 Yorumla
Soran+1 yılAmin
Ya ne kadar tatlisin kalbinden optum
Srnin de tum guzel dualarin kabul olsun ❤😌
Cevap sahibi+1 yılAmin, İçimden gelerek yazdım, isteyen herkes evlensin mutlu olsun istiyorum : ) iyi akşamlar
+1 yılEskiden kadınlar nasıl beceriyorsun bunu bilmiyorum ama kadınlar çok güçlü eminim yaparsiniz
01 Yorumla
Soran+1 yıl🙂🙏
+1 yılÇok güzel bir şey ama doğru kişiyi bulursan eğer bu zamanda kimseye güven olmuyor
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle
- +1 yıl
Maddi durumum iyi olsaydı evlenirdim seninle
Yaşlarımız yakın. Hayata bakış açımız da aynı. İsterseniz tanışalım
02 Yorumla
Soran+1 yılBurası bana pek guven vermiyor.
+1 yılHayat senin hayatin arkadasinin baskasinin degil kimseyi dinleme
01 Yorumla
Soran+1 yılAyben oylee❤
Her zaman söylüyorum mesleğiniz varsa bırakmayın
02 Yorumla
Soran+1 yılVar ama bekarken bile cok yorucu hayat.
Bazen eve zor atıyorum kendimi yemek duş uyku mood. Robot gibi hissediyorum kendimi.
Ilerde butik işletmek evlenirsem cocugumu da oraya gotururum eş zamanli evime kocama da zaman ayirabilirim diye hayallerim var bakalim artık:)- +1 yıl
Meslek?
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenden 11 yaş Ufak bir adam seninle tanışmak istiyorum derse ne derdin
Ben seninle tanışmak istiyorum
Zaten fazla bir yaş farkı yok
Bana bir şans verir misin
Ciddi ilişki istiyorum bende04 Yorumla
Soran+1 yılAradaki yaş farkı cok fazla
Cevap sahibi+1 yılBence fazla değil
Bı tanışalım bence önce
Cevap sahibi+1 yılSonra karar verelim yaş farkına takılmayalım
Cevap sahibi+1 yılBir şans verir misin bana
Yani siz bunu kendinizce bunalımdan sanırım garipleştirmeye çalışıyorsunuz
garip falan değil
01 Yorumla
Soran+1 yıl🙂
+1 yılİçinden geleni yapmalı insan başkalarına göre yasamamali
01 Yorumla
Soran+1 yılBu kafadayım artık evet.
+1 yılYaş bir yere geldimi insan istiyor bende istiyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Seninki normal. Disarda onun bunun iti olup çalışmayı ilah bilen kafalar normal değil asıl
02 Yorumla
Soran+1 yılIş hayatı cok stresli cidden.
Kadına yüklenen gorevler de cok.
Mutsuz olmaktansa keyifle evinde cocugunu buyutmek eşine yatakta normal yasamda yetebilmek keyifle oflamadan gecen ömür hayalim.
İnsan içinden gelmediği dünyanın cahilidir. Kafanıza takmayın.
01 Yorumla
Soran+1 yıl😌
En doğrusunu düşünmüşsünüz bence buradaki yorumlar sizi yanıltır ama bence mantık evliliği yapiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılBende o olmuyor ya hissetmeden hicbirsey yasayamiyorum
Bence çok güzel düşünüyorsun. İnşallah güzel bir evlilik yaşayıp mutlu olursun.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe guzel temenni bu. Tesekkur. Seninde kalbinden gecenler nasip olsun.
bu kimseyi ilgilendirmez sen topluma ya da millete bakma aradığını bulman dileğimle.
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkur ederim
Yeni yeni ogreniyorum kendi içimin istedigi gibi yaşamayı insanlara kulak asmamayı...
Soran+1 yılGuzel kızsın pesinden kosuyorlardır niye evlenmedin diyorlar oysa gercekten nasip bu isler.
Yasımdan kucuk gorundugum ve hoş dikkat ceken bir kız oldugum icin buna güvendim biraz da :)
- Devamını Gör (95)
Devamını Gör(140)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Evlenip anne olmak ve çocuk büyütmek istiyorum, bunun nesi garip?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler