Çocuklarımızı internetten telefonlardan nasıl kurtarıcaz ?

Ben çocuğuma telefon tablet vermiyorum ya da TV izletmiyorum ama görüyorum etrafımda ki çocukların halini en basit çocuk oyunlarında bile araya sıkıştırılan müstehcen reklamları en basit çizgi filmlerde bile toplum ahlakına aykırı halleri görüntüleri. Ne ara bu duruma geldik bundan çocuklarımızı nasıl koruyacağız.. evet şu an vermiyor olabilirim ama artık ulaşabilmesi çok kolay en basitinden bir arkadaş ortamına girdiğimizde dahi arkadaşlarının ellerinde telefonlar tabletler görüyor izlemek istiyor merak ediyor onun için ağlıyor o ortamdan uzaklaştırmaya çalışıyorum bu durumda da çocuğumu yanlızlaştırmış oluyorum bu duruma karşı birşeyler yapmalıyız artık çocuklarımızı kurtarmalıyız iki kahve icicez diye o bataklığı çocuklarımızın ellerine vermemeliyiz kaybediyoruz cocuklarımızı oyun oynamayı bilmiyorlar oyuncaklar ilgilerini bile çekmiyor hareket etmiyorlar koşmuyorlar zıplamıyorlar oturup bir köşede ucu bucağı olmayan bir bataklığa gömülüyorlar.. Kendi çocuğumu bu durumdan uzak tutuyorum kendi adıma onu kurtarıyorum ama diğer bütün çocuklara içim yanıyor onlarında kurtulmasını istiyorum..!
Çocuklarımızı internetten telefonlardan nasıl kurtarıcaz ?