Uani bilmiyorum sürekli ekrana bakmak istiyorum. Telefonu bıraksam tabletle oynuyorum. Yani sürekli video ya da içerikler izliyorum. Artık zekamı da gerilettiğini düşünüyorum
Zaman öldürmek için yapıyorsun yani. Bu da zamanın değerini öğrenmen gerekiyor anlamına geliyor. Bakış açını değiştir. Her dakikanın kıymetini belki acı çeken birinin bir saniyenin ona 1 saat gelmesi gibi düşünerek anlayabilirsin. Kısa vadede rahatsız ediyor ama uzun vadede tüketir seni bu bağımlılık.
Evet farkındayım tümetiyor. Zaten şu aralar ruhen de iyi değilim, küçük çaplı bir depresyon geçiyorum sürekli telefonlayım. Artık şey bile düşündüm bu telefonu kapatıp tuşlu kullanayım
Hayır, iradem güçlü değil, tuşlu kullanırsam ancak uzak kalırım demek bu. Bak kendin görüyorsun her gün önceki günün aynısı ve bu seni yeterince bıktırdı. Artık "şimdi de kitap okuyayım, bide onu deneyeyim bakalım noluyor" demen lazım.
Sana tavsiyem bir kitapçıya git ve biraz gezin. Sevdiğin ilgini çeken bir kitabı al ve telefonunun uzakta olduğu bir an sabırla okumaya başla bir şeylerin başlangıcı olabilir :)
Kendini severek, kendi değerini fark ederek, kendin için bir şeyler yapmaya çabalayarak , insanların çabasına bakıp ben m a l miym ben neden bir şeyler yapamıyorum diyerek.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Telefonda seni bağımlı eden nedir? Aşama aşama gidelim.
Cevap vereceksen yardımcı olayım, perdenin arkasından bir şey anlamıyorum.
Uani bilmiyorum sürekli ekrana bakmak istiyorum. Telefonu bıraksam tabletle oynuyorum. Yani sürekli video ya da içerikler izliyorum. Artık zekamı da gerilettiğini düşünüyorum
Zaman öldürmek için yapıyorsun yani. Bu da zamanın değerini öğrenmen gerekiyor anlamına geliyor. Bakış açını değiştir. Her dakikanın kıymetini belki acı çeken birinin bir saniyenin ona 1 saat gelmesi gibi düşünerek anlayabilirsin. Kısa vadede rahatsız ediyor ama uzun vadede tüketir seni bu bağımlılık.
Evet farkındayım tümetiyor. Zaten şu aralar ruhen de iyi değilim, küçük çaplı bir depresyon geçiyorum sürekli telefonlayım. Artık şey bile düşündüm bu telefonu kapatıp tuşlu kullanayım
Hayır, iradem güçlü değil, tuşlu kullanırsam ancak uzak kalırım demek bu. Bak kendin görüyorsun her gün önceki günün aynısı ve bu seni yeterince bıktırdı. Artık "şimdi de kitap okuyayım, bide onu deneyeyim bakalım noluyor" demen lazım.
Anladım çok sağ oll
Dopamin bağımlılığı bu. Nasıl kurtulunacağını internetten ya da youtube'dan falan araştırabilirsin
Onların oluşturduğu boşluğu başka şeylerle doldurman lazım. Nasıl vaktini geçiriyorsun internette
Kitap okumaya alışmalısın mutlaka vardır sevdiğin bir alan
Sana tavsiyem bir kitapçıya git ve biraz gezin. Sevdiğin ilgini çeken bir kitabı al ve telefonunun uzakta olduğu bir an sabırla okumaya başla bir şeylerin başlangıcı olabilir :)
Kitap okuyorum ama çok sık değil. Şu sıralar kişisel gelişim kitapları okuyorum ama sürükleyici bir rpman arıyorum önerin var mı?
Roman pek okumam eskiden okurdum. Suç ve ceza okuyabilirsin
Kendini severek, kendi değerini fark ederek, kendin için bir şeyler yapmaya çabalayarak , insanların çabasına bakıp ben m a l miym ben neden bir şeyler yapamıyorum diyerek.
Telefonda veya internette geçirdiğin sürelerin yerine başka alışkanlıklar edinerek.
Kardeş farklı şeylerle uğraş diyeceğim de hepsi aynı kapıya çıkıyor
Bende kurtulmak hatta günde Max 1 saat oynamak istiyorum telefonla
Ne oynuyorsun
Mesela buraya gelip soru sormamakla arkadaşlarına sorup konuşmakla olabilir.
😔 haklısın
Ben de öylwyim çünkü reelde ne başarılı ne sevilen biriyüm hayatta hiçbir şey yolunda gitmedi
Bence abartma kendine edersin
Tam olarak bende öyleyim çok fazla bağımlılık yaptı telefon bırakamıyorum maalesef
Neler yapıyorsun ki bu kadar ben sıkılıyorum çoğu zaman
Tiktok izliyorum, videolar falan ne biliyim sürekli telefon elimde yani gün boyu resmen 😀😀
Okul yok mu 😄
Yok okumuyorumda çalışmıyorum gün boyu evde olunca yapacak bişey yok 🥲
Sana tavsiyem bir gün kitapçıya at kendine D&R falan biraz vakit geçir mutlaka ilgini çeken güzel bir kitap bulursun 😊
Kitap okumayı hiç sevmem 🥲
Sevmeyi iste o zaman kaçırıyorsun 😊 Peki dizi/film izlemek benzeri yapmaktan hoşlandığın şeyler var mı telefondan başka
Yok tvde izlemem 🥲
Evde spor yapmaya başla kendi kendine motive eder seni :)
Olur denerim teşekkür ederimm 😅
Rica ederim canın sıkılırsa da mesaj atabilirsin 😄
Hep sıkılıyo zatwn😂
Hep at o zaman belki bi çözüm buluruz 😊
Telefonu camdan aşağı at.
cok mantikli
😂
El işi yapabilirsin ya da seni oyalayacak başka şeyler yapabilirsin onu yapmak için uğraşınca telefonu unutacaksındır ben denedim oldu
Keşke bende bir çözümünü bulsam
@pelin73748 çözümü için söylenecek çok şey var ama hangisi sana ne denli uyar bilinmez
Başka şeylere yönelerek
Başka bir hobi bulmadan olmaz bu iş :(
Teknoloji devri bırakamazsın azaltabilirsin uyuşturucu gibi
Mahrumiyet soyutlanma
Benimle konuş bari boşa gitmesin bagimlilik :)
Sosyalleşerek
Aktivite spor
Çalışarak
Güçlü bir irade ile
Bakmayarak
Destek alarak
bilemem 12 saatlik işe gir zaten zaman bulamazsın
kurtulamayız
Imkansız bence
Abart sen de
Kurtuluşu yok
Çok zor
Kurtulamayız
Neden
Kurtulmak için insanların telefondan tamamen kopması gerek bence çoğu kişinin de bunu yapamayacağını göz önünde bulundurursak kurtulamayız
Tamamen kopması gerek değil bunu bir düzene bindirse en azından bağımlılıktan kurtulur çoğu insan gibi