Kötü ebeveynlerle yanlış yetiştirildim bunun etkilerinden kurtulmak istiyorum?

Annem iki evlilik yaptı. İkiside sorunlu ve bol tartışmalıydı. İlki benim 0-5 yaş arası olduğum dönem. Bu dönemle alakalı hatırladığım sadece bir anım var onun dışında öz babamın karakter özelliğini annemin anlattığı kadar biliyorum. Nerede ne yapacağını bilmeyen, öncelikleri olmayan, ailesine aşırı bağlı, aşırı cimri, annemin ailesini almaya giderken benzin parasını düşünme derecesinde (para sıkıntısı olmamasına rağmen) bu dönemde nasıl büyüdüğümü bilmiyorum ama hatırladığım kritik bir anım var o da şu ki annem içeriyken ben babam içeri girmesin diye evin kapısını kapatıyorum annemi teselli ediyorum (yaş 4), ondan sonra 6-15 yaş arası aile sevgisi almayarak çirkin olduğunu düşünmenin verdiği özgüvensizlikle dış taraftan da sevgi almayarak üvey babamın her yaptığım kötü davranışta beni abartılı dövmesiyle geçti. İlk okulda yaşadığım dışlanma ekstrem dereceyedi. Arkadaşım tarafından bir kez kırbaçlandım ama anneme söylersem bana kızar düşündüm (bu yaşadığım ekstrem bir olaydı bunun düşük versiyonlarını sık yaşardım) , anne ben niye çirkinim diye ağlıyıp düzgün teselli alamamalar, üvey babamın aşırıya şiddeti, sabahları kaldırıp uyutmamalar uyuyacak gibi olduğumda tokat atıp uyandırma gibi iğrenç olaylar, kötü bir olay yaşadığımda bana kızarlar diye kimseye anlatamazdım onun dışında sitede de ciddi dışlanıyordum, neyse yıllar geçti 6 da iki sene yurda gittim gittikçe normalleştim saçımı ufaktan yapmaya başladım sosyal olarak bir tık daha normal bir seviyeye geldim sonra 8. sınıfta boşandılar lisede ilk yıl aşırı asosyeldim hiçbir arkadaşım yoktu 10. sınıfta birden normalleştim sosyal bir insan oldum ama bu değişim ani oldu. Sonra karantina girdi karantina bittikten sonra 11. sınıfın başında tamamen farklı bir karaktere büründüm özgüveni yüksek, yakışıklı ama boyum kısa olduğundan bunun verdiği kompleksle bunu örtpas etmek için sahte bir özgüven neyse sonra 11. sınıfta ders çalışmam lazım piskolojisine girdim ama normalin üstü bir seviye.
Güncellemeler
+1 yıl
Şu an kendimi seviyorum, yakışıklıyım, kaslıyım, zekiyim ama bunların dışında arkaplanda yaşanılan kötülüklerin etkisinden tamamen kurtulup sosyal olarak daha uyumlu bir insan olmak istiyorum çünkü bu aralar bazen yalnız kaldığımda bunu geçmişime bağlamaya çok yatkın oluyorum ve aşırı duygusallaşıyorum