Anne sütünün olmaması eksiklik midir?

Bebek için elbette bir eksikliktir. Hiç bir şey anne sütünün sağladığı yarara eş değer değildir. Anne sütü bebekte çok güçlü bir bağışıklık yaratir. Ama yoksa yapacak bişey yok, diğer takviye sütlerle devam edilir. Eğer mümkünse süt annesi de sağlanabilir
Teşekkür ederim 🌸'm
Rica ederim 🌺m🍫
Bu hiçbir annenin tercih edeceği bir durum değildir. Elde olmayan sebeplerle süt gelmemesi ya da bebeğin memeyi reddetmesi bir eksiklik değildir bence. Ne anneden anneliği eksilir ne de bebek aç kalır. He mamalardansa anne sütü her zaman çok daha sağlıklı olur ama yapacak bir şey yoksa da çok şükür diyip devam etmek gerekir.
Görüş
19Görüş
Ben insanlara hep şunu derim anne olamamak annenin suçu değildir alın yazısıdır anne sütü gelmemesi sağlıkla alakalıdır yani hersey Allah'tandır ben niye erkek çocuk doguramadin diye kadını asagliyan canım erkekler biliyorum adama sormazlarmi o halde ne ekersen onu biçersin diye bu doğum çocuk gibi durumlarda maalesefki bazı yoz insanlara bunu anlatmak zor
annenin sütünün gelmemesinin bir çok nedeni vardır
psikolojik nedenler fizyolojik nedenler gibi
anne düzenli ve iyi beslenemezse sütü az gelir
veya stres içindeyse yine süt azalır
bu bir eksiklik değildir
bir kadının sütü az geliyor diye o kadına sen ne biçim kadınsın demek eksik olduğunu söylemek insanlık değildir
kadın kısır da olabilir veya bir rahatsızlığı da olabilir
insanın elinde olmayan nedenler insanların yüzüne vurulmamalıdır
Gerekli olan her şey yapılıyorsa yeterli uyku ve beslenme ancak hala süt gelmiyorsa bu elde olmayan bir durumdur ve asla eksiklik değildir. Anneler bu konuda çok üzülüyor ve bu da normal çünkü çocuk beslenemiyor ve mama her zaman son tercih olmalı
En azından ilk altı ay annesini çok önemli bunu herkes biliyor. Çok istisnai durumlar elbette vardır misal kadın sinir stres üzüntü yaşamış ve sütten kesilmek zorunda kalmıştır o ayrı bir şey ama sırf keyfi ya da göğüslerim sarkmasın diye emzirmeyen anneler de çok var.
Hiç anne sütü almayıp turp gibi olan çocuk da gördüm, 3 yaşına kadar emdiği halde hastalıktan kurtulamayan çocuk da gördüm üstelik ikisi akran ve elimizde büyüdüler. Biri hastaneden gelemiyor bağışıklığı cok düşük, biri de maşallah senede bir kere grip olur o kadar. Yani bu işler anne sütüne de gelmiyor. Tabiki her çocuk annen sütü ile büyüse daha iyi olur ama kimse keyfi olarak sütten ayırmaz çocuğunu sonuçta
Anne sütü önemli sırf memem sarkmasın veya bir şey olmasın diye emzirmemezlikten bahsediyorsak büyük yanlış, eksiklik ama eğer bahsettiğimiz annenin süt üretememesiyse bu durum eksiklik değil sağlık açısından sorundur
Bebekken annemin sütünü bir kere bile emmemişim. İlerde bir gün terkedip gideceği bebekkenden malum olmuş demek ki 😂
Ortalıkta dolanan mallar hep o anne sütü eksikliğinden oluyor işte. Beyin kıvrımları gelişmiyor direkt mala bağlıyorlar
Belli yasa kadar mutlaka anne sütü içmeli bebek Anneden doğal yolla gelmiyorsa süt anne aranmalı.. ilerde çok etkiliyor bebeği..
Anne sütü belli doneme kadar alınmalı sonrasi yapay sut ya da mama zaten
Anne sütü ile beslenen çocukların daha sağlıklı olduğunu düşünenlerdenim🙂
Değildir.
Her Aman alternatif vardır
Evet burada görüyoruz soru ve görüşlerde eksiklik nelere sebep oluyor
Bebeğin gelişimi için anne sütü önemlidir o yüzden eksiklik diyebiliriz.
Olmamasi kendi ekinde olan bi durum değil ama süt olup emzirmemek büyük bi haksızlık bence
Sence?
?
Aslan sütü olmasa eksiklik olur anne sütüne karıştırın semt mafyası olsun çocuk 😂😂😂
Eksiklik bunu çok iyi bilirim çünkü bende anne sütü içememişim fazla😐
Hiç bir bilgim yok, yorumları okumaya geldim:)
Eksiklik olur tabi
Çok büyük bir eksiklik.
En İyi Görüş