Tabiki değildir bu şekilde ifade etmeleri cahillikleri sebebiyledir. İnsan kendi iradesiyle olan yanlışları karşısında kimsenin haddine olmamasına rağmen eleştiriler alabiliyor , fakat sütün gelmemesi insanın kendi elinde olan bir durum değildir, beslenme ilede çok alakalı değildir. Allah ın takdiri bu. Yapısal bir durum. Tabiki kendini bilen her anne, bebeğini herseyden önce kendi sütü ile beslemeyi ister. Ayrıca o anların mutluluğunu yaşamayı ister. Bu olmaz ise üzülür. İnsanlar bu durumda olan bir annenin düşüncelerini değerlendirip, kızım, arkadaşım, ablacım vb. Diye hitap ederek , sütün yetersiz olabilir , hatta hiç gelmeyebilir bu senin elinde olan bir durum değil, bu sebepten üzülme. Önemli olan bebeğin ve senin sağlıklı olmanızdır. Hâl böyle iken bebeğimize en zararsız en faydalı besin kaynağı ne ise onu temin eder kullanırız diyerek yaklaşım sağlaması gerekir. Bu şekilde ifade eden varsa onlar iyi niyetlidir. Diğerlerinin hepsinin niyeti kötüdür demiyorum ama onlar tiye alırken veya dalga geçerken, oluşturdukları travmadan habersizdirler. Bu durumu yaşayan sizseniz lütfen kafaya takmayın. Başkası ise anneye söyleyin takmasın , bebeğiyle mutlu olsun. Anlamıyorum yaa , İslâm dini bir anneyi bebeğini emzirmekte mükellef tutmamışken , insanı yaratan Allah , bu yükümlülüğü babaya vererek , onun bir şekilde temin etmesini özellikle vurgulamışken, biz aciz kulların bir anneye yaşattığı üzüntülere bakar mısın yaa. Lütfen sabredin ve anne bebeğini emzirmeye devam etsin , süt gelmesede devam etsin. Umulur ki süt gelir.
Hayır bununla ilgili değil. Sütün yetersiz gelmesinin belli başlı sebepleri vardır. Bunların en başında yetersiz sıvı tüketimi ve yetersiz beslenme gelir. İyi beslenip iyi sıvı alıyorsan ve hala sütte az gelme durumu varsa. Muhtemel yüksek ya genetik bir problem vardır ya da psikolojik olarak kendini yetersiz hissetmenizi sağlayan faktörler vardır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bebem 2 aylik oldu sutum yetmiyor agliyor mama veriyorum emziriyorum bana verilen tepkiler beni oyle yoruyorki cocuk gece gunduz mememde neymis daha cok emzirmeliymisim oda tuvalete gidiyorum arada onu cok goruyorlar heralde gece oturarak uyuyoruz oda emerek uyuyor daha ben ne yapayim canimimi vereyim ciglik cigliga agliyor mecbur mama veriyorum kimse beni anlamiyor bazen diyorumki hem kahrini cekiyorum hem kucaktan inmiyor niye canım edip hamile kaldim kendime dertmi aradim ne diye doguruyon bilsem dogurmazdim
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
5
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İnsanlar neden böyle çünkü akıllarını kullanarak hareket etmiyorlar. Kötü olmayı tercih ediyorlar. Onlar kötü olmaktan mutlu bırak onları kontrol edemezsin. Kendi hayatına kimi alacağını, kimleri saf dışı bırakacağını kontrol et. Kimsenin seni üzmesine izin verme. Yetersizsin diyince yetersiz olmuyorsun. Sen onun annesisin evladına sadece sen yetersin. Kim ne derse desin bu gerçeği değiştiremez.
Doğum esnasında yaşanan acı ve sancılardan yaşanan stresli bir olay bile sütün kaçmasına sebep. Bunun için sakin kalmak ve lohusa çayı ve börülce tüketmek yeterli olabilir.