Tabiki değildir bu şekilde ifade etmeleri cahillikleri sebebiyledir. İnsan kendi iradesiyle olan yanlışları karşısında kimsenin haddine olmamasına rağmen eleştiriler alabiliyor , fakat sütün gelmemesi insanın kendi elinde olan bir durum değildir, beslenme ilede çok alakalı değildir. Allah ın takdiri bu. Yapısal bir durum. Tabiki kendini bilen her anne, bebeğini herseyden önce kendi sütü ile beslemeyi ister. Ayrıca o anların mutluluğunu yaşamayı ister. Bu olmaz ise üzülür. İnsanlar bu durumda olan bir annenin düşüncelerini değerlendirip, kızım, arkadaşım, ablacım vb. Diye hitap ederek , sütün yetersiz olabilir , hatta hiç gelmeyebilir bu senin elinde olan bir durum değil, bu sebepten üzülme. Önemli olan bebeğin ve senin sağlıklı olmanızdır. Hâl böyle iken bebeğimize en zararsız en faydalı besin kaynağı ne ise onu temin eder kullanırız diyerek yaklaşım sağlaması gerekir. Bu şekilde ifade eden varsa onlar iyi niyetlidir. Diğerlerinin hepsinin niyeti kötüdür demiyorum ama onlar tiye alırken veya dalga geçerken, oluşturdukları travmadan habersizdirler. Bu durumu yaşayan sizseniz lütfen kafaya takmayın. Başkası ise anneye söyleyin takmasın , bebeğiyle mutlu olsun. Anlamıyorum yaa , İslâm dini bir anneyi bebeğini emzirmekte mükellef tutmamışken , insanı yaratan Allah , bu yükümlülüğü babaya vererek , onun bir şekilde temin etmesini özellikle vurgulamışken, biz aciz kulların bir anneye yaşattığı üzüntülere bakar mısın yaa. Lütfen sabredin ve anne bebeğini emzirmeye devam etsin , süt gelmesede devam etsin. Umulur ki süt gelir.
Hayır bununla ilgili değil. Sütün yetersiz gelmesinin belli başlı sebepleri vardır. Bunların en başında yetersiz sıvı tüketimi ve yetersiz beslenme gelir. İyi beslenip iyi sıvı alıyorsan ve hala sütte az gelme durumu varsa. Muhtemel yüksek ya genetik bir problem vardır ya da psikolojik olarak kendini yetersiz hissetmenizi sağlayan faktörler vardır.
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
bebem 2 aylik oldu sutum yetmiyor agliyor mama veriyorum emziriyorum bana verilen tepkiler beni oyle yoruyorki cocuk gece gunduz mememde neymis daha cok emzirmeliymisim oda tuvalete gidiyorum arada onu cok goruyorlar heralde gece oturarak uyuyoruz oda emerek uyuyor daha ben ne yapayim canimimi vereyim ciglik cigliga agliyor mecbur mama veriyorum kimse beni anlamiyor bazen diyorumki hem kahrini cekiyorum hem kucaktan inmiyor niye canım edip hamile kaldim kendime dertmi aradim ne diye doguruyon bilsem dogurmazdim
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Görüş
5
Görüş
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
İnsanlar neden böyle çünkü akıllarını kullanarak hareket etmiyorlar. Kötü olmayı tercih ediyorlar. Onlar kötü olmaktan mutlu bırak onları kontrol edemezsin. Kendi hayatına kimi alacağını, kimleri saf dışı bırakacağını kontrol et. Kimsenin seni üzmesine izin verme. Yetersizsin diyince yetersiz olmuyorsun. Sen onun annesisin evladına sadece sen yetersin. Kim ne derse desin bu gerçeği değiştiremez.
Doğum esnasında yaşanan acı ve sancılardan yaşanan stresli bir olay bile sütün kaçmasına sebep. Bunun için sakin kalmak ve lohusa çayı ve börülce tüketmek yeterli olabilir.
En İyi Görüş