Arkadaşlar ben cocuk doguramıyorum rahmim alındı bunu sadece eşim ve kendi ailem biliyor. Eşimin aılesı süreklı cocuk ıçın baskı yapıyor. Gecen telefonunda mesaj okudum abisi yazmiş cocuksuz evlilikmi olur. Eşim bana iyi davranıyor çok seviyorum onu. Sızce ne yapmam gerek?
evlendikten sonra rahmim alındı evlenmeden önce cocuklarımızın ismine kadar konuşmuştuk
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEşinin ailesi durumu bilmediği için böyle konuşuyor. Çocuksuz evlilik de olur. Neden olmasın? Mühim olan birbirinizi sevmeniz, aranızdaki saygı.
Çocuğu olmasına rağmen birbirinden nefret eden, birbirine alışamamış birçok insan var. Çocuğu olmadığı halde birbirine hâlâ aşkla bakan insanlarda var. Gönül ister ki her şey olsun ama her şey olmuyor.
Bir şeyler hep eksik oluyor.
Çocuk sahibi olmak her zaman mutluluk getirmiyor. Hayırsız evladın olacağına çocuğun olmasın daha iyi.
Seni doğuracağıma taş doğursaydım diyen anneler var, bunu söyleten evladlar var, ana babasını huzurevine veren hayırsız evladlar var.
Anne, baba olmayı beceremeyen ve hergün ebeveyn olduğu için isyan eden insanlar var.
Engelli çocuğu olan ve hayat boyu engelli evladına bakan ebeveynler var, ben çocuğumdan sonra öleyim, kimseye muhtaç olmasın diye dua eden ebeveynler var, engelli çocuğa hamile olduğu için aldırmayı düşünen, bundan utanan, aldırmazsam bizden sonra ne yapar düşüncesinde olan insanlar var.
Bazen olmayanda da hayır vardır. Olanı da olmayanı da hayır bil.
Eşin bunu sorun yapmıyorsa, insanlardan etkilenmiyorsa, sadece seni seviyorsa, birlikte mutluysanız çocuksuz evlilik de olur.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGeçmiş olsun. Herhangi bir hastalığın olmasa zaten rahmin alınmaz idi.
Her şey Allah'tan yani. Yapacak bir şey yok. O demek ki öyle uygun görmüş. Senin iraden dahilinde değil çocuk doğurmak. Yani illa çocuk da çocuk diye yanıp tutuşuyorlarsa bu saatten sonra en fazla çocuk evlat edinirsin. Ağabeyi de madem bu kadar çok sizin hayatınıza maydanoz olacak biriyse karısı bir tane çocuk doğursun. Çocuğu da size versin. Siz olun ailesi. Onlara neymiş diyeceğim ama diyorlar. Milletin ağzı torba değil ki büzesin.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik çocuk için yapılmıyor. İki insanın eğlenceli, mutlu zaman geçirmesi için, hayat arkadaşlığı için yapılır. Çocuk neslin devamı içindir. Laflar çok uzamadan evlatlık edine bilirsiniz. Eşinle seni anlamaz onun akrabaları, onlar için önemli olan oğullarının baba olması.
00 Yorumla
+1 yılBiliyormusun hiçbir şey boşuna değil. Hayat bir sınav ve bu zamanda çocuk yapmak bana bencillik gibi geliyor çünkü gelecek korkusu herkeste var. Evliliklerde çocuk şart değil ve herkes kendi işine baksa daha iyi olur. Bazen büyükler yaşlarına göre değil, aksine patavatsız davranıyorlar. Eşinden biz çocuk düşünmüyoruz desin, sende. Ne var bu da.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
80Cevap
+1 yılEvlilik bana göre 2 insan arasındadır çocuk anne baba bunlar daha geri plandadır yani anne babasız da evlilik olur çocuksuz da evlilik olur
Eşin seni seviyorsa sen eşini seviyorsan birbirinize sahip çıkın sevginize sahip çıkın ve ilişkinizi evliliğinizi yaşayın mutlu olun hayata bir kez geliyoruz Her şey bu kısacık hayata tekrar tekrar çocuk getirmek demek değil bana göre görüyoruz doğuran insanları ellerinden ne geçiyor ki ne oluyor yani çocuk olunca özellikle bu ekonomide bir de hiçbir şey öyle sosyal medyada görüldüğü gibi değil ya da çocuk bereketi ile gelir çocuk mutluluktur huzurtur denildiği gibi değil Bir de onu yaşayınca görmeli insanlar20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılYani eğer senin çocuğun olmuyorsa eşin buna saygı duyuyorsa hayır bir sorun olmaz eşin çocuk istiyorsa sorun onun ailesi önemli değil.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet çocuksuz evlilik olur
00 Yorumla
+1 yılOlur. Bu eşinle senin kararın. Seninki de hastalık sebebi ile yapılacak bir şey yok. Ya da tedavi olduk falan dersin, bunu çok diretirlerse farklı bir şehirde yaşar zamanı gelince bir tane evlatlık alırsınız. Hem sevaba girer, hem bu aptal baskıdan kurtulursunuz. Yoksa onlar kocana başka kadın da bulur aranızı da açarlar.
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun , bişi söylemek güç zor ama inan sevgi varsa bı şekilde gormezden gelir insan. Hani senden parça alınıp eşinden alınıp başka bı kadında taşıyıcı anne olarak olabilir mi bilmiyorum , bu şekilde bısiler olabilir. Ama gerçekten çok çok ince bir mevzu.
Ama eninde sonunda onlarla konuşun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılilk cümlem sağlıklar dilerim.
senin camışın ailesi ıq oranı 90 altı sanırım ve akepe oy veriyor. sağlık sorunu yaşamış ve rahmin alınmış , çocuk olmayacak. senin camışta senin bu durumunu biz çekirdek aile olalım diye üsteliyorsa , iki saniye düşünme bas tekmeyi , ona ailesi damızlık bulsun , sen , seni mutlu edenlerle yaşa .
iyi şanslar.
00 Yorumla
+1 yılEşinizin abisi karı kılıklı kusura bakmayın
Yani sizin özel mahremi olaylarınız aileniz bu tarz şeylere burnunu sokması çok ukalaca
Birbirinizi seviyorsanız çocuk evliliği kurtarmıyor
İleride düşünüp güzel bir karar alıp
çocuk evlat edinebilirsiniz00 Yorumla
+1 yılbu bir hastalık bu senin tercihin değil ve bu eşini ve seni ilgilendirir sadece. eşinin diğer insanlardan etkilenmemesi önemli seni onların önüne atmadan uygun şekilde onları geri bertaraf ediyor olmaması önemli , evlilik maalesef ülkemizde çocuk için yapıldığından dolayı normal olduğunda anormal karşılanıuyor
00 Yorumla
+1 yılCanım benim eğer çocuğu sende istiyorsan evlatlık alabilirsin ona güzel bir anne olursun hem o kimsesiz kalmamis olur sende anneliği tatmis olursun kocan bu çocuk durumunu sorun ettiğini söylersede ondan ayrılmanı öneririm elinde olmayan sebeplerden kimse seni yargılayamaz
00 YorumlaKilo vermeyi düşünmüyormusun peki çocuğu bosverde sağlığın için vermelisin kilo
12 Yorumla
Soran+1 yılCanım çok uğraşıyorum 129 kıloydum Şu an 108 oldum çok sağol 🙏 beni düşündün gözlerım doldu
Çocuk da nasip işidir. Nasip olmadı diye evlilik olmaz demek yanlış. Bence bunu eşinle ailesine açıklayın. Korkmaya gerek olacak bir şey olduğunu sanmıyorum hastalık yüzünden rahmin alındıysa kimse bir şey diyemez.
10 Yorumla
+1 yılÇocuksuz evlilik çokta güzel olur ♥
7 kedimiz var çocuklarımız gibi bakıyoruz
Eşimde bende çocuk düşünmüyoruz böyle iğrenç bi dünyaya zaten çocuk getirilmemeli. Sende eşinin ailesini kafana bile takma10 Yorumla
+1 yılburada yapılması gereken tek şey eşinin ailesine anlatması ve bu durumu kabul etmiyorlarsa ailesini silmesi. kimse kusura bakmasın başkası yapsa ilişkisini keseceği bir şeyi ailesine de yapacak
13 Yorumla
Soran+1 yılAma onlar benı dıslıyor
- +1 yıl
eşin de aileni dışlayacak. ben sevgilime bile laf söyletmedim bir de eşim olsa onun için dünyayı yakarım. seni sevmeyebilirler nefret edebilirler ama saygı duymak zorundalar bunu da eşinin sağlaması lazım ailesi üzerinde.
- 1 yıl
Olaya genel bakış açısı ile değilde gelinin gözünden bakmak gerekiyor.
"ailesini silmesi" demişiniz, hiç sanmıyorum bizim erkekler için ailesini silmektense yeni kadın/eş bulması çok daha kolay. "Soran kişi"'nin boşandıktan sonra nafaka alamayacak (kadınlık görevini yerine getiremediği için boşanan kocayı haklı bulacaklar) , evlenme ihtimali gayet düşük, kendine yetecek para elde etmek için mesleği var mı, çalışabiliyormu bilmiyoruz."
Felâket tellâlı olmak istemiyorum bununla birlikte durum buna yakın.
+1 yılBence maddi durumunuz varsa taşıyıcı annelik düşünün.
Ama burada sizin istekleriniz önemli Yani siz anne olmak istiyor musunuz? Eğer cevabınız evet ise taşıyıcı annelik sizin için uygun bir yöntem.
İsterseniz bir çocuk evlat edinebilirsiniz bu da bir seçenek.
Ama sonuç olarak ne olursa olsun çocuksuz evlilik olabilir, hiçbir sıkıntı yok.00 Yorumla
+1 yılEğer kocanda seni gerçekten çok seviyor ve destekliyorsa, bunu ailesine farklı bir şekilde söyleyebilir. Evet, yalan kötü bir şey. Ama böyle bir durumda ailesine benim çocuğum olmuyor diyebilir. Bu sayede kimse bir şey demez
00 YorumlaYakında kısır mısınız diye sorabilirler, yumurtalıklarınız sağlam ise taşıyıcı anne düşünün veya tüp bebek tedavisine bakın. Çocuk istemiyorsanız direkt ailenize söyleyin, ama ilerleyen zamanlarda pişman olmanız da var.
01 YorumlaOlur tbik nedn olmasn. Ama eşinin ailesine bı bahane uydurup çocuk meselesini kapatmanz lazm sürekli konusunun geçmesi can sıkıntısı ve sakın gerçeği söyleme aranız bozuldgnda yüzüne vuracaklari ilk şey bu olur
04 Yorumla
+1 yılÖnemli olan sevgi ama çocuksuz da olmuyor işte olunca neden olduğunu saha iyi anlıyorsun ama eşinin konuşması daha doğru tabiki seni tercih meselesi haline getiremez seni seviyor ise eğer
13 Yorumla- +1 yıl
Harbi asil kadın, "olunca neden olduğunu daha iyi anlıyorsun" çivi gibi cümleydi
- +1 yıl
Aynen öyle ya eyvallah tesekkur ederim 🙂
- +1 yıl
Rica ederim mutluluklar dilerim
Ne zor bir durum çok üzüldüm ama üzülme ve düşüncelerle darlama kendini Allah büyük ona sığın ve dua et.. esinedanis ne yapalım nasıl bir yol izleyelim? diye
00 Yorumla
+1 yılHayatın karşınıza ne gibi sürprizler çıkaracağını bilmeden sevdiğiniz insanlarla mutlu bi yuva kurmak için hayatlarınızı birleştiriyorsunuz. Bunu yaparken de iyi günde ve kötü günde diye söz veriliyor. Sevgi her şeyin ilacı, belki çocuğunuzun olmaması büyük bi eksiklik olacak içinizde ama önemli olan birlikte mutlu olup sevgi ve saygınızı yitirmemeniz. Hem evlat edinilmeyi bekleyen bir sürü çocuk var, kendilerine aile olabileceğiniz. Belki hayırlısı da bu yöndedir, neden olmasın ki.
00 Yorumla
+1 yılOlur var böyle çiftler çevremde , senin rahmin alınmamış olsaydı da eşinde bir sorun olup olmayabilirdi , bunlar kader kısmet işi kendini sorunlu hissetme
00 YorumlaOlur bence çocuk olmuyorsa çok istiyorsanız evlatlık alabilirsiniz bizim çevremizde çocuğu olmayan çift vardı bayada iyiler şu an 10. Yıllarını bitirdiler geziyorlar falan mutlular baya yani
00 YorumlaTabiki cocuk evliligin tac ıdır ama Allah nasip etmiyorsa bunun imtihan oldugunu bilerek hareket etmek gerek.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok ıyısın
+1 yılBal gibi de olur. Sen hiçbir şey söyleme, eşinin vereceği cevaplar önemli. Ayrıca seviyorsa sorun yapmamalı ve gereken cevabı ailesine kendi vermeli.
00 Yorumla
+1 yılSeninki elinde olmayan bir neden. Eşimin de rahmi alındı. Bu bakımdan sana karşı anlayışlı olmaları gerekir. Çocuksuz evlilerde mutlu bir şekilde yaşayabilir. Dert etmeyi bırakıp yaşamaya bakın.
10 Yorumla
+1 yılSağlık sorunu varsa olabilir seviyorsanız umursamayin nasip değilmiş belki birgün bir mucize doğar sizede
00 Yorumlakocanla arana kimseyi sokma
abisinin özel hayatınıza karışmaya hakkı yok
bu mesajı kocana göster
dersini versin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuksuz evlilik olurda seks yapılmadan ev olunmaz rahminin alınması seks yapamayacağın anlamına gelmiyor zaten birde çocuk illa karnından çıkarmak doğurmak gerekmiyorki çocuğa kim bakarsa çocuk ona aittir üvey evlat edinin
00 Yorumla
+1 yılAilesinden neden saklıyorsunuz, kasten yapmıyorsun zannederler, olabilir sağlık meselesi ne diyecekler sanki
00 YorumlaAilesi ile konuşsun ve sağlık problemi olduğunu söylesin. SEnin suçun değil ki. önemli olan kocan
00 Yorumla
+1 yıliste bu yuzden nefret ediyorum boyle baski yapanlardan sonucta o kisinin ne sorunu var cocuk istiyormu istemiyormu bilemezsin belki bu soruyla onu incitceksin biraz susun
00 Yorumla
+1 yılİşte sizin imtihanınız şimdi başladı inşallah iş yuvayı bozmaya kadar gitmez kocanın ailesi konusunda
00 YorumlaEşinin abisine ne ya ona mı kalmış, herseye maydanoz olsunlar, rahatsız desin eşin anne babasına
00 YorumlaGeçmiş olsun. Eşin ve sen birlikte ailesiyle konuşun konu kapansın. Yoksa uzar uzar sonundada yalancı gelin derler sana.
00 YorumlaNeden olmasın çocuk şart diye bir kural yok ki bu sağlıkla alakalı keyfi değil ama çevrenizdeki cahiller bıktırır bir süre sonra
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPardonda soru bir çelişki var evlenirken hayal kurmuşsun evlenince rahmi aldırdım diyorsun? Neden alırdınız rahmi. Ve akdirdiysaniz bir rahatsızlık getirdiyse izin bu rahim alındıysa herkese söyleyeceksiniz okadar basit.
00 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasın dünyaya çocuk getirmek sorumluluk ister iyi düşünmek lazım
10 YorumlaBöyle bir durumda ben olsam ben kısırmışım desem bir daha kimsenin ağzı açılmazdı.
00 YorumlaSiz anlasiyorsaniz sorun yok. Aileler işin içindeyse işin zor ki zor. Uzaklara gidin derim...
00 YorumlaOlur eğer bu kadar çok isteniliyorsa baskı yapılıyorsa evlatlık edinebilirsiniz
00 Yorumlagüzelce konuşun sonra isterseniz evlat edinirsiniz istemezseniz edinmezsiniz.
00 Yorumla
+1 yılEşini avucunun içine al yoksa ailesi yuvanı yıkacak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende de guatır var hormonlarım aşırı çalışıyor Dr yavaşlasın diye bir sürü ilaç verdi fayda etmiyor eşim ne kadar döllese de tutmuyor üzüldüm şimdi sana da
00 Yorumla
+1 yılEşin sorun etmiyorsa onlardan size ne. İlerde isterseniz evlatlık edinirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinin ailesi mi bakıcak hayır siz bakıcak sınız başkasının lafına bakmayın illa çocuk şart değil siz iyi olun tamam onlar geri zihniyetinde dinleme kendini üzme
00 Yorumla
+1 yılCocuksuz evlilik olur sen bakma o bosbogazlara. Neden olmasin? Sence mantikli bir sebebi var mi
00 YorumlaAilesine durumu anlatmanız iyi olur bence. Abisine ne onu anlamadım.
01 Yorumlazor bir durum. iyi günde belli olma bu durum kötü günde tokat gibi vurulur yuzune.
00 YorumlaKendilerine kuluçka makinesi alsınlar o zaman. Eşinizin bu konuda ki duruşu önemli.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilesine de durumu anlatın bence ne zaman kadar bilmeyecekler ogrenirlerse söylemeyi de birakirlar her şey Allah'tan gelir yapacak bir şey yok...
00 Yorumla
+1 yılOlur beden olmasın gider bir çocuk sahiplenirim ne olacak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlara neymiş ya sen dogurup sen bakıcaksın sonuçta onlara ne oluyor özellikle abisi. Ciddi şekilde söylenmeli yoksa konuşur dururlar boş ver takma sen Allah yardımcın olsun inşallah her zaman
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılEsinin abisi ne cürretle böyle bi mesaj atıyor. Ben orada takıldım
00 Yorumla
+1 yılHer şey çocuk değildir. Eğer ikinizde isterseniz evlat edinin?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçocuksuz evlilik olur. evlilik dediğimiz şey birbirini seven iki insanın birlikte yaşamaya karar vermesidir, çocuk yapma zorunlulukları yoktur. ha siz çocuk istiyorsanız evlatlık edinebilirsiniz bence ama istemiyorsanız da eşinizin ailesine bunu açık açık söyleyin. başkalarının evliliğiniz hakkında söz sahibi olmasına izin vermeyin.
00 YorumlaEşin de okeyse hiçbir sorun yok eğer siz de çok istiyorsanız evlatlık alırsınız
00 Yorumla
+1 yılÇocuksuz evlilik olur. Böyle bir kadın bulsam keşke
00 Yorumla
+1 yılGecmis olsun neden rahmin alindiki kansermiydin. Yetimhaneden bebek evlat edinebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılBence eşinin ailesine söyleyin yoksa sürekli direktirler böyle
00 Yorumla
+1 yılEvet çevremde evli olanlar var gayet sevince hiç bişey önemli değil
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(117)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Çocuksuz evlilik olur mu, rahmim alındı ve eşimin ailesi çocuk için baskı yapıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım