Kız kardeşimin hiç ona yakışmayan bir kaç davranışının öğrendim kırmadan kendimden uzaklaştırmadan nasıl uyarabilirim?

Merhaba arkadaşlar kız kardeşim daha yeni lise 1 e geçti çok sessiz akıllı bir kız benim kardeşim benden bir şey saklamaz normalde hatta 8. sinifta kendisine gelen teklifi de bana söylemişti neyse işte bu yaz bana Instagram kullanmak istediğini söyledi bende olur ama hesabın bende açık olacak dedim ama okumam mesajlarını dedim abla yüreği işte dayanamadım açtım baktım kimse rahatsız ediyormu acaba diye biz evde asla argo kullanmayız sınıf arkadaşıyla argolu konuşmuş eski komşusu oğlu ile yine aynı şekilde ve çocuk kız kardeşime diğer kızlarla ne yaptığını ( sanal yiyişmeye ) kadar anlatmış kız kardeşim de tövbe tövbe falan çekmiş ve 7. sinifta sevgili yaptığını öğrendim:( ya benim canım çok sıkıldı moralim çok bozuk bana akıl verin ne yapmam gerekiyor eski komşumuzun annesine söylemeli miyim oğlunuza mukayet olun diye bunları annemle de paylaşmalı mıyım annem zaten arkadaşımız gibi kız kardeşimi nasıl uyaracağım mesajlarını okudum dersem bana bir daha güvenmez lütfen akıl verin.

Kız kardeşimin hiç ona yakışmayan bir kaç davranışının öğrendim kırmadan kendimden uzaklaştırmadan nasıl uyarabilirim?