+1 yılDoğruyu söylemek gerekirse kocam bu konuda çok haklı birincisi işin dini boyutuna gelecek olursak evlat edinmek yani onu da bir mahremiyet kavramı barındırmaz mesela sen bir erkek çocuğunu evlat edinirsen buluğ çağına geldiği zaman sana yabancı olur ancak ailesinden birisi ailesinden birisi ya da kadının ailesinden birisi ilk 2 yaş için de emzirirse süt hısımlık olduğu için o zaman size mahrem olabilir onun dışında bir de ailevi sıkıntılar söz konusu oluyor belli bir yaşa geldikten sonra öz ailesini aramaya çalışıyor zaten miras hakkı var onun öz ailesinden kaynaklı olarak öz ailesini hiçbir şekilde onu unutturamazsınız ya da öyle birisi yok deme hakkına sahip değilsiniz dolayısıyla evlat edinme mevzusu çok sıkıntılı bir mevzu bu konuda eşinizi hak veriyorum şahsen bizim bir tanıdığımız da var çocuğu olmuyor onlar da evlat edinmiyor yani bunu bu kadar kafanıza takmayın çocuğu olanlarda artı bir şey yapmıyor yani eşiniz bu konuda haklı
010 Yorumla
Soran+1 yılVazgectim zaten artik
- +1 yıl
Boş ver bacım ya İnsanlar öz evladından hayır görmüyor evlatlık aldığın çocuktan mı hayır göreceksin boş ver demek ki Allah'ın nasibi bu şekilde olursa olur olmazsa olmaz takma bu kadar kafana evladı olanlar da kafadan dertli
Soran+1 yılKocamin yegenleri var onlari severim artik
- +1 yıl
Belki Allah sana da nasip eder bol bol dua et
Soran+1 yılOlmuyor iste ne denediysrk olmadi
- +1 yıl
Bunu bu kadar bence kafana takma çocuğu olan insanlar çok mutlu değil yani belli bir yaşa kadar mutlu oluyorlar ondan sonra bir sürü dert bir sürü sıkıntı
Soran+1 yılKocam cok istiyor ama baba pl. ayi cocuk sahibi olmayi kardeslerine hep ozeniyor
- +1 yıl
E ne yapalım canım olmuyorsa olmuyor sorun kocan da mı sende mi bunun için bu muayene tahlili yaptırdın mı
Soran+1 yılSorun bende
- +1 yıl
Anladım onda da olabilirdi yani bu Allah'ın takdiri yapacak bir şey yok
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlat edinmenin çok büyük sorunları oluyor..
Öyle filmlerde anlatıldığı gibi değil..
Çocuk sonuçta başkasının kanından ve canından..
Buluğ çağına gelince de "namahremlik" ortaya çıkar ki, kız çocuğu ise kocana eziyet olur.. O evde rahat gezmek isteyecek, kocan rahatsız olacak.. Öz kızı değil sonuçta..
Erkek evlat olsa bu sefer sen rahat edemeyeceksin.. Bebekken emzirirsen diyeceğim, çocuğun olmadığı için sütün de olmayacak..
Neresinden bakılırsa bakılsın doğru değil.. İslâm da yasaklar zaten evlat edinmeyi..
00 Yorumla
+1 yılİstemiyorsa bence zorlamamalısın. Bir erkek başka birinin çocuğunu kabullenemeyebilir. Bu durumu çok doğal karşılıyorum çünkü oldukça zor bir durum. Eşinizi anlayışla karşılamanızı tavsiye ediyorum. Zorla kabullendirdiğiniz takdirde ileride çok büyük sıkıntılar yaşarsınız. Kendi iradesi ile isterse evet olabilir ama istemiyorsa kesinlikle zorlamayın. Saygılar
01 Yorumla
Soran+1 yılBende anne olmak istiyorum ama
üzüldüm senin adına. yine de yetımhaneye başvurabilirsiniz oradaki çocuklara bir şeyler goturursunuz vakit geçirirsiniz belki bu sayede kocanın fikri değişir. baba olmak istemiyorsa anlardım ama tup bebek denemişsiniz. baba olmak istiyor yani. evlat da edinilebilir bence. daha gençsiniz. kocanın dusunmesını soyle. gidin oradaki çocukları gorun. belki oradaki bir çocuga karşı hisleri kuvvetli olur ve babası olmak ister. bilinmez.
02 Yorumla
Soran+1 yılVazgectim artik
Soran+1 yılEsimin yegenlerini severim bende
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
83Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Şimdi eşine karşı şeffaf olman oldukça iyi olmuş. Ama evlat edinmek öyle kolay görünen bir iş değildir. Evlat edindiğin çocuk sana ve eşine karşı nikah düşer. Eğer ki Evkaf edinmek istersen senin kız kardeşin emzirmelidir. Yoksa ikinize de nikah düştüğü için günahtır.10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılElbet ikna olur ya çok istediğini göster
00 Yorumla
+1 yılAllah vermiyorsa bir bildiği vardır aynı bu durumda olup da evlat edinen ve o evlattan çok çeken aile biliyorum çocuk her zaman mutululuk demek değil. Kaderine razı ol başka hayırlar peşinde koş. Benim iş yerinde tanıştığım Amca var şimdi dese her derdine koşarım ama evladı değilim. Bazı evlatlarda tam tersi ilgilenmiyor bile sen hayır dile Allah dan macera arama.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi inanırsın inanmazsın bilmiyorum ama aynı şeyleri annemde yaşamış bir hocaya gitti dua yazdı koruma duası üzerinde taşıdı hamile kalana kadar 3 evladı oldu kuzeniminde çocuğu olmuyor aynı şekil 7 senelik evli her yöntemi denedi annem gibi hocaya gitti koruma duası taşıyor üzerinde bekliyoruz henüz bakalım yer gök dua ile
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Fagiz evet annemde ve kuzenim de sibyn cini varmış hamile kalıyorlar ama düşüyor bebek
Gizli Üye(18-24)+1 yıl
+1 yılSen yine de umudunu kaybetme bu öyle bişey ki insanlar yıllarca doktor doktor geziyor çocuğu olmuyor sonra bi bakıyorsun kendiliğinden oluvermiş. Öyle çok kişi duydum. Takdiri ilahi nasip meselesi her şey umudunuzu kaybetmeyin olur mu 🥰
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlatlık islam a uygun bir müessese değil. Evlat edindiğin cocuga gerçekleri anlatmak zorundasın ve öz çocuğun olmadıgı için erkekse sana kız sa kocana haram olur büyüyünce onun yerine bir yetimin bakımını ve eğitimini üstlenmek daha güzel olur
00 Yorumla Bazen Allah bir ailenin yükünü hafifletir çocuk olayı bambaşka bir şey sabredin olur belki benim arkadaşımın eşi 4 tane düşük yaptı 5 sinde doğurdu tam 10 yıl sonra doğum yaptı bekleyin vakti geldiğinde olur
00 YorumlaZamanla o da kabul edecektir. Senin isteğini görsün kolay bir karar değil. Kadınlar anaç ama onlar için çocuk demek her zaman sevgiyle yaklasabilmek demek değildir.
02 Yorumla
Soran+1 yılIstemiyor ama
Soran+1 yılNasil ikna ederim
Sen istiyorsun tamam da eşin istemiyorsa zorlama çünkü evlat edineceğiniz çocuğa yazık olur sevgisiz büyür. Sizin zevkleriniz yüzünden olan çocuklara oluyor. Sorumsuz ebeveyn stili işte.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 428 cevap paylaştı. Kız evlat olursa ona namahrem olacak erkek evlat olursa sana namahrem olacak zorluğunun farkındasın demi Allah'tan hayırlısını iste canım Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin
03 Yorumladünyaya bak ben kendimi kısırlaştırmaya çalışıyorum sizse çocuk olsun diye elinizden geleni yapıyorsunuz. neyse ki şanslısınız. bir ömür pişmanlığını yaşayacağınız bir hata yapmamışsınız
00 Yorumla
+1 yılikna ile olacak şey değil. her iki tarafından içinden gelmesi tereddütsüz inanması gereken bir konu. bir çocuğun hayatı söz konusu bu şekilde asla evlat edinmeyin
00 YorumlaIstemiyorsa ikna edemesin, belki zamanla karari degisir. Kolay bir sey degil bi baskasinin cocugunu sahiblenmek.
01 Yorumla
Soran+1 yılVazgectim zaten
bol bol kuru incir ye yumurta sayını artırır. birde ilişki sonrası kalçanın altına bir yastık koy 20-30 dakika sırt üstü hiç kımıldamadan yat ki eşinin spermi içeride tutunsun hamile kalma şansın çok artar o zaman.
00 Yorumla
+1 yılyaa ne kadar güzel bir düşüncen varrrrr
bence bir uzmandan yardım almalısın bunu eşine ikna etmen içinnn
benimde hayalim evlat edinmek ❤️🥺00 Yorumla
+1 yılİçim paramparça oldu bir kadın için dünyadaki en zor sınav bu olsa gerek.. Allah yardımcınız olsun kardeş..
00 YorumlaBence eşine baskı kurmanın manası yok ona biraz zaman tanı kafasını toparlasın onun için de zor bir durum
00 Yorumla
+1 yılolmuyorsa zorlama tek kisi degilsin sonucta bu iliskide
01 Yorumla
Soran+1 yılVazgectim artik
+1 yılİkinizinde çok istemesi lazım. Eşin istemiyorsa alacağınız Yavrucuk babasız büyümüş gibi olacak. Sadece anne sevgisi değil baba sevgisi de onemli
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıl6yıl çok erken Ben 14yıl sonra oldum. Pes etmek yok deneyin lütfen
02 Yorumla
Soran+1 yılKimden kaynakliydi sizden mi esinizden mi
- +1 yıl
Önce eşimde zannediyorduk. Sonra bende olduğu söylendi. İyi bir hastane ve doktorla 1. denemede işi çözdük. Şükür🙏
eşini boşa cahilin teki başkasınjn çocuğu ne demek ya kanla ne alakası var bunun ne bicim zihniyet
01 Yorumla
Haram muhabbeti var ondada bi hocadan duymuştum.
Erkek çocugu kadına
Kız çocuğu erkeğe haram oluyor ergenlikten sonra
Sakıncası olabilir00 Yorumla
+1 yılNe güzel bir adım bence ikna olur direnmez evlat gibisi var mı rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah 🤲
00 Yorumla
+1 yılİstememesindeki sebebi öğrenip ona göre konuşup çıkış yolu bulmak lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAblacim hic bulasmayin o konuya cocugunuz yok diye bence sükredin cocugu olanlar bin pisman
29 Yorumla
Soran+1 yılGuncelledim soruyu
Cevap sahibi+1 yılAyn cok akillisin dogru karar hem eşin istemiyorsa o cocuk ztn sevgisiz büyür hic bulasma kader de gec ama bende cocuksuz evliligim olsun isterim cocugu olanlara bakiyorum keske dogurmasaydim diyor
Cevap sahibi+1 yılBide cocuklari erkek degil hani erkek daha zpr zabedersin kiz olduklari halde bin pismanlar bin
Soran+1 yılAma bence yinede guzel biseydir ya cocuk
Cevap sahibi+1 yılYa emin ol 100 kisiden 90i memnun degil, cünkü önrünü ona veriyor ve kendi hayati yok
Soran+1 yılDogrudur
Cevap sahibi+1 yılBazi akrabalrdan duyuyorum birisi ailesine küfürler ediyormus agzina geleni sayyiyor, digeri evden kacip gidiyormus baskasi sürekli kavga cikariyormus, anne babalark üzgün bu durumdan keske dogurmasaydm diip duruyo
Soran+1 yılBenim esimde olmuyor diye uzuluyor baba olmak istiyor adam hakli olarak benim yuzumden olmuyor
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum ama devir kötü srtik cocuklar anne babasini bile öldürüyor
Bir çocukla beraber biz de büyürüz, emek verilen şey güzeldir vs şeyler söyle
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 668 cevap paylaştı.
+1 yılTeknik olarak evlat edinilince anne olmuyorsun. Ayrıca evet istemeyebilir bu da onun hakkı
00 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 447 cevap paylaştı. Israrcı olma, kabullenmek için belki zamana ihtiyacı vardır. Uygun zaman gelince kabullenebilir.
00 Yorumla
+1 yılDalgınlıgıma geldi kocsnı evlat edincen sandın wtf oldum bi an
00 YorumlaDüzgün bi sekilde anlatarak bence zaten oda istiyorsa sana gerekli destekte bulunur
00 Yorumla
+1 yılKendi evladın gibi olamaz ki abla, ileride olacakları bı düşün
00 Yorumla
+1 yılKendi çocuğuna babalık etmek isteyebilir, bir gün...
00 Yorumla
+1 yılBen senin icin dua edecem.. Allah senide bizleri evlatla sınamasın.. tez zamanda yavrununkucagına almayi nasip etsin..
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılHamile kalabiliyor musun , yani gebelik oluştuktan sonra düşük oluyor mu yoksa hiç mi tutmuyor?
00 Yorumla
+1 yılBiraz daha mı deneseniz çocuk sahibi olmayı? Daha iyi hastanelere gidip de deneseniz mesela?
00 YorumlaIstemeyebilir her zaman düşünülen gibi toz pembe olmaz o işler
00 YorumlaTaşıyıcı anne ile oluyorsa öyle yapın. O muhtemelen kendi kanından birisini istiyor
00 YorumlaBaşka birinin cocuğuna bakmak istememesi çok normal ikna olunacak bir konu değil
00 Yorumla
+1 yılİstemiyor ise yapmayın bence. O çocuğa babalık yapmama ihtimali var. Zamanla şiddete bile gidebilir.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk olur allahın izniyle sabırlı olun evlat edinmeyin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTeknoloji gelişiyor, umarım tedaviniz olumlu olur. Siz bu durumdayken, eşiniz evlat edinmeyi reddediyorsa lütfen ısrar etmeyin. Bu hassas konular bir anda gelişmez, belki ileride o da ısınır bu duruma.
00 Yorumla
+1 yılOnu heveslebdirecek etkinleri anlant çocuk dünyasını başlı başına irdele ona
00 Yorumlaİstemiyorsa zorlama istemeye istemeye kabul ederse çocuğa yazık olur
00 Yorumla
+1 yılBeni seviyorsan falan gibi konular aç belki ikna olur
00 Yorumla
+1 yılAdam seni her halinle kabul ediyor çocuk istemiyorum diyor sen de artık mutlu ol kocanla değerini bil huzurunu bozma
07 Yorumla
Soran+1 yılBende anne olmak istiyorum
- +1 yıl
Bak dünyanın kanunu şöyle;
Bir şeyleri elde etmek istiyorsan bir şeylerden vazgeçmek zorunda olduğunu kabul etmelisin
Anne olunca sahibi olduğun her şeyi aynı şekilde dört dörtlük devam edecek mi zannediyorsun
Soran+1 yılVazgectim artik guncelledim
Soran+1 yılSoruyu
- +1 yıl
Ya zaten çevrende hiç görmüyor musun Yani hemen hemen herkes öyle çocuk hevesini alıyorlar Sonra çocuğu hiç umursayan yok yani istemeyen bile çok ama iyi bir hayat arkadaşı ömür boyu lazım insana bunları sakın unutma
Soran+1 yılBence yinede guzwl biseydir ama
- +1 yıl
Bebek çocuk kalsa güzel de sonrası güzel değil büyüdükçe dertleri de büyür Yani biz bunları gördük ya ben bekarım ama bunları çok net biliyorum O yüzden hiç hevesim yok yani ben şu anda bekarım bir hayat arkadaşı edinsem olur O da olsa da olur olmasa da olur ancak o kadar bir isteğim var yani başka bir talebim yok
Hayatı ve insanları tanıyorum çünkü
Kaç yaşındasın
Eşin kaç yaşındasın
Hamile kalma ihtimalin nedir00 Yorumla
+1 yılbiz esimle evlendik bsstan cocugumuz olmazsa tedavi görmücez evlatlik alicaz diye karar verdik ama bi sikintimiz olmadi madi durumum biraz daha iyi olsa evlatlık alabilirim bu çok güzel ve yüce bisey bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHani dün soru uyduruyordun 5 yaşında kızım bar kocam 2. çocuğu istiyor diye
02 Yorumla
Soran+1 yılNe sacmaliyorsun
Cevap sahibi+1 yılSaçmalayan sensin devamlı Troll sorular soruyosun çocuğum var diye
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşin için de zor bir karar haklı olabilir üstüne gitme
025 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPsikolog Esra Ezmeci nin tuzlu su yöntemi var. Onu uygulayan kadınlar hamile kalıyor
Soran+1 yılDendim onu da
Cevap sahibi+1 yıl21 gün yap düzenli bir de olmuş gibi hayaller falan kur o tek aşama değil hem iyice arastir sayfasından
Soran+1 yılDenedim hepsini
Soran+1 yılOlmuyor iste
Soran+1 yılHerkes anne oldu ailemde bi ben olamadim
Cevap sahibi+1 yılKızım pes etme hemen bee
Soran+1 yılOlmuyor iste ya
Cevap sahibi+1 yılBen senin yerinde olsam 1 sene boyunca hem tuzlu su hem de dua ederim bu işe yoğunlaşırim. Kadin olacağına inanarak yapın diyo bu tuzlu su şeyi falan
Soran+1 yılYaptim bacim hepsini denedim turlu turlu tedaviler gordum olmuyor iste
Soran+1 yılEsimde artik goturmek istemiyoe beni masraf diye
Cevap sahibi+1 yılYa ben tedavi mi diyorum yasin daha genç pes etme hemen
Soran+1 yılDogal yontemleri de denedim
Cevap sahibi+1 yılKız tuzlu su, olumlama ve dua etmeyi diyorum olacağına inanarak yap
Soran+1 yılDenedim onu iste
Soran+1 yılHende 2 hafta denedim ama olmadi
Soran+1 yılRegl oldum sonra
Cevap sahibi+1 yılAyyy devamlı yap bıkmadan usanmadan
Soran+1 yılIse yaramadi
Cevap sahibi+1 yılUzun süre devam etmezsen olmaz
Soran+1 yılYa olmuyor iste doktorlar imkansiz diyor
Cevap sahibi+1 yılOnlara bakma sen
Soran+1 yılDoktorlardan daha mi. iyi biliyorsun
Cevap sahibi+1 yılUff var ya çok zor bir insansın ben sana ne diyorum, sen hala olmuyo olmuyo diye diretiyorsun uygulamalara devam et diyorum
Neyse sen bilirsin hoşça kal
çok zor değil aslında tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olabilirsiniz. yaptırdığınız hastanede sorun vardır. bu çözümü olmayan bir problem değil
13 Yorumla
Soran+1 yılKac hastaneye gittim olmuyor iste
+1 yılİlk başta kocanı evlat edinceğini zannettim 😂 tam okumadım.
00 YorumlaKimin olduğu farketmez, Mis kokulu bir bebeği kucağına ver sonra ağlamaya basla tek kelime etme karısını seven hiçbir erkek bu duruma duyarsız kalmaz..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkocanı evlat edinip ne yapacaksın? nikah düşmez ki o zaman :/
00 YorumlaGönülsüz yapılmaz. İstediği zamana dek bekle. Sevgi evlerine müracaat edilebilir. Koruyucu aile olabilirsiniz. Tek istedikleri biraz sevgi şefkat. Sizi tebrik ederim. İnşallah gönlünüzce olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleşin kabul etmediği sürece evlat edinemezsin hem bakarsın hiç beklemediğin bi anda mucize gelir
00 Yorumlabelkide kafaya bu kadar taktığın için olmuyor çocuğun biraz rahatla kafanda takıntı yapma bu konuyu
00 Yorumla
+1 yılBence bir evlada sahip çıkmak büyütmek için illa doğurmak gerekmiyor. Bende evlat edinmek için uğraşıyorum. Her yerde arıyorum. Vazgeçmeyin
00 Yorumla
+1 yılbende istiyorum inşallah 🙏 sevdiğim i ikna etmeye çalışacağım. Allah herşeyi gönlüne göre versin. Hakkınızdan hayırlısı olsun canım
00 YorumlaBence cok hayirli bir is olur allah rizasi icin bitane alalim de sevap kazaniriz de
02 Yorumla
Soran+1 yılVazgectim
- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler