Dilimde tuy bitti ikna edemedim onu yurttan bebek almaya nasil ikna ederim onu
3 ay
Evlat edinmeye kocamı nasıl ikna ederim?

Tecrübelerim sonucu sana şunu söyleyebilirim: Erkek istemiyorsa, onu evlat edinmeye ikna edemezsin. Evlat etmeye ikna etsen, sevmeye ve kabullenmeye ikna edemezsin. Bir çocuk gittiği evde kucak dolusu sevgiyle karşılanmayacak ve istenmeyecekse çok yazık olur ona.
Ya buna ikna etmeye çalışman bile o kadar yanlış ki. Eve yeni bir mobilya almıyorsunuz o çocuğu senin istediğin kadar eşinin de daha sen söylemeden istemesi gerekir. Senin ikna etmenle çocuğu alabilir ama senin zorlamanla o çocuğu sevemez. Yapmayın böyle şeyler lütfen. Düzenli olarak yetimhane ziyaretinde bulunan biri olarak söylüyorum sırf kendi çocuksuzluğunuz için çocuk almayın.
Artik vazgectim bosanacagiz gibi gozukuyor kocam surekli bana eksiksin kusurlusun diyor
Bence de boşan o zaman. Senin psikolojini bozmaya böyle hissettirmeye hiç hakkı yok. Onun da çocuğu olmayabilirdi bu ne empati yoksunluğu ya.
Bende oyle diyorum
Kolay bir şey değil yani hiç bir erkek kabul etme taraftarı olmaz Biz Kadınlar hep duygusal yaklaştığımız için yani o yüzden çok zorlama derim ki sana Eksiksin kusurlusun şöylesin böylesin diyen adama da minnet etme gerçekten aynı evde dahi yaşama yani Boşa gitsin Böyle hayat mı devam eder Sen insan değil misin
Artik vazgectim bosanacagiz gibi gozukuyor kocam surekli bana eksiksin kusurlusun diyor
İstemiyorsa hiç zorlama. Sonuç olarak kendinden olmayanı herkes kolay kolay kabul edemez o da bir iradenin sonucu. Çocuk olmuyorsa vardır herşeyde bir hayır. Eve kedi köpek tarzı şeyler alıp onlarla vakit geçirip sevginizi onlara verin bence. Çocuk kadar olmasa da hayvanlara verilen ve onlardan alınan sevgi de önemli
Vazgectigimi soyleyecegim ona
Artik herkes bebegini severken bana da seyretmek duser
Oyle tabi
Insan yinede istiyor iste
Tedaviye devam edemeyiz artik
Doktor dedi
Kist var bende cunku yumurtaliklarim alacak
Oyledir de keske herkes boyle dusunse
Kocam bile bazen beni cok uzecek sekilde konusuyor ama
Bazen sinirlendiginde o kadar yil seni tedavi ettirdim neden olmadi simdiye kadar ucuncu cocugumuzu kucagimiza almaliydik falan diyor cok uzuluyorum
Eksik degilim dimi yani eksik gozu ile bakmiyordur esim bana
Bosanmasin benden ama
O da beni cok seviyor aslinda ama iste bazen ofkelenince agzina geleni soyluyor
Cunku seviyorum onu
Bende oyle deniyorum zaten kafama takmamaya calisiyorum bazen inceden inceden laf vuruyor eger sorunlu olmasaydin cocugumuz olurdu diye ama anlamamazliktan geliyorum
Baze cok ofkelendiginde eksiksin kusurlusun diyor ama yinede katlaniyorum iste
Ediyor hele su son zamanlar cok laf ediyor ama bi yandan da kac yillik evliligimiz bi yandan da benimde bir gururum onurum var
Bosanmaktan korkuyorum cunku yalniz kalmaktan korkuyorum sukur baba evim var ailem var ama sonucta ben esimle severej evlendim ve nu sekilde ayrilmayi istemem tamam belki gercekten haklidir eksigimdir yarimimdir ama yuzume yuzume de denmez ki onunla konusuyorum diyorum cok kiriyorsun diye hic umursamiyor bile
Valla ben senin yerinde olsam korkmam. Şükür ki ailen var baba evin var. Kimse kimseye yarımsın eksiksin diyemez bu kim olursa olsun. Severek evlenmiş de olabilirsin ama yaşadığın olay kolay mı Allah aşkına seni en iyi anlayacak olan eşin olması gerekirken o seni yargısız infaz yapıyor. Sen iyi dayaniyorsun ben dayanamazdim
Kadin olunca biraz daha sessiz kalabiliyorsun galiba erkege soylenmis olsa delirirdi muhtemelen ki hakli olarak yani
Dayanamiyor be
Dun aksam yine ayni kavgayi ettik sen kadin misin. Bir cocuk veremedin bana
Bu evlatlik isi olmadigina gore bu evliligi gozden gecirecegim
Haklisin
Cevap
24Cevap
Merhaba bence istemiyorsa almayın o çocuğa sevki gösteremeyecek çocuk da sevgisiz büyür bir baba eksiği ile 🥺
Sorun siz de mi bilmiyorum ben 21 yaşındayım hormonal hastalıklarım var ancak tanı koyamıyorlar durmadan ilaç değiştirip veriyorlar dayanamıyorum her tarafım yara bere içinde vücudumda tüylenmeler var kist var mı yok mu bakıyorkar bazıları var diyor bazıları yok ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten sevmek sevilmek istiyorum ama beni seven biri çıkar mı beni böyle kabul eder mi ilerde çocuğum olmayacak belki de şimdiden çok üzülüyorum Allah herkese bir dert veriyor dermanını da verir inşallah
Sizin için dua edeceğim inşallah doğal yoldan sağlıklı güzel hayırlı bir evladınız olur
Kendinizi üzmeyin yıpratmayın ben ne kadar bu sözü kendim için desem de bazen yapamıyorum. Bunları bile ağlayarak yazıyorum 😔
Vazgectim artik zaten esim ile de bosanacagiz gibi gozukuyor surekli bu durumumu basima kakiyor
Siz de icinizi ferah tutun lutfen
Allah yardımcınız olsun inşallah mutlu olursunuz
Bem de galiba evlenmeyi düşünmüyorum 😢
İstemiyorsa baskıyla ikna etmeye çalışmayın, sonrasında evlat edindiğiniz çocuğu kabullenmezse daha büyük sıkıntılar doğurur. Bu tip şeyler baskı ile olacak şeyler değil, size doğru gelen ona doğru gelmeyebilir.
Bu şekilde yüzüne vuruyorsa zaten o evlilik kusurludur, hakkınızda hayırlısı olsun.
Yarim kadinmisim ben
Bir insanın çocuğunun olmuyor olması o insanı yarım yapmaz ama eşinizi zihniyetinden dolayı yarım yapar.
Demek ki
Sadece çocuğu olsun diye evlenenler de var severek evlenenler de, severek evlenen insanlar herhangi bir tarafta sağlık açısından bir problem varsa bunu yüzüne vurmuyorlar ve problem etmiyorlar, çocuğu olsun diye evlenenler genelde bu eğilimde oluyor. İki tarafa da haksızsın denilemez ama yüzüne de vurulmaz, şartlar uymuyorsa konuşulur ve anlaşılır, devam edilecekse edilir boşanılacaklar boşanılır ama aradaki o saygı kaybedilmez.
Bilemezsiniz belki problem eşinizde olsaydı siz de ayrılmak isteyebilirdiniz, o yüzden insan başına gelmeden bilemiyor.
Eşinizin tutumu buysa zaten bu evliliği uzatmanın anlamı yok çünkü daha ileriki zamanlarda bu problem gitgide daha da büyüyecek ve evliliğiniz mutsuzluktan ibaret olacak, artık temelini sarsılmış.
Aslinda kocam beni sevdigi icin evlenmisti yani en azindan bana oyle soylemisti
Hakkınızda hayırlısı olsun
bence bu ikna olunacak bir konu değil vazgeç bence. sonra senin gönlün olsun diye tamam olur der ve çocuk gelince ona kötü davranmaya başlar çünkü adam diyor zaten istemediğini
Oyle mi dersin
Aynen öyle suçsuz günahsız çocuğa da sebep olmayın
Bende evde bir cocuk sesi olsun bana anne desin diye cok istemistim
Bir erkek kendinden olmayan çocuğa kolay kolay sahiplenmez erkler kadınlar gibi değil
Anladim
O zmn. Vazgectigimi mi soyleyim yani
evet bence öyle yapmalısın her işte vardır bir hayır üzme kendini
Bende cocuklari cok seviyorum disarida bir anne gorsem cok ozeniyorum bende istiyorum artik...
Valla merak ettim neden olmuyur çocuk
Kisirim iste
Kadınlarda kısırlık tedavisi var diye biliyorum erken tedavi olunursa erkek gibi değil kadında çünkü kısırlık
İki tarafın da istemesi gereken bir şey çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk o yüzden o hazır olmadan bu işe hiç girmeyin ilerde o da isterse o zaman evlat edinirsiniz sonra zorlanan o sorumluluk altında ezilen siz olursunuz
Artik vazgectim bosanacagiz gibi gozukuyor
İstemiyorsa zorlama Aslında seni istemiyor bence Birde bu sözlerden sonra kendini kahretmeye gerek yok Ben evli değilim ama evli olsam eşim istese çocuk alırdım
Olmuyor sa olmuyor Her gün öleceğine bir gün ölürsün biter Hayatına devam edersin dünyanın sonu değil Kafana göre birini bulursun hayat senin hayatın
Insan yinede istiyoru iste anne olmayi can tasimayi
Hiç belli olmaz o işler Belki başkasından olur
Iyi niyetini anliyorum ama baskasindanda olmaz yumurtaliklarim alinacak
Yumurta hücresi varsa sağlam aldirip dondur
Maalesef yumurtalarim artik islevsiz gibi bisey yillarca tedavi gordum tup bebek ise yaramadi
'' -Annelik duygusunu yaşama hakkını elimden alma'' de... Eğer hamile kalamamanın sebebi kocan ise, bu cümleni fazlasıyla düşünüp sana hak verecektir..
Sorun bende kocam saglikli ama artik vazgectim
Bence vazgeçmemelisin, ve sorunun sende olmasından dolayı duygusal bi eziklik içine girme... Ona bebek videoları izlet, çevrende yeni dogan bebek varsa tesadüfmüş gibi o bebekle bir araya gelin :)
Zaten bosanacagiz gibi gozukuyor
O kısmını bilemem :/ Umarım hakkınızda en dogru olanı seçersiniz... Hamile kalamamakla alakalı sorunun nedir? Dilersen özelden yazabilirsin genelde sıkılıyorsan böyle bir cevap vermeye
Kist var yumurtaliklarimda kocam surekli bana eksiksin yarimsin diyor cok uzuyor beni
Bir kadına hiç böyle şeyler denir mi yaa? Bu nasıl bir cehalet? Bence boşanma konusunu ciddi ciddi düşün! Bir kadının ruhunu böylesine ezmek insanlık mı?
Ayrıca yumurtalıklardaki kist, ufak bir operasyonla halloluyor, tüp bebek yöntemiyle de anne kalabiliyorsun
Yumurtaliklarim alinacak tup bebekte olmadi bende
Teknoloji değişti... Acıbadem Hastanesi ve Akdeniz hastanesinde her şey mümkün! Kadavradan rahim naklediliyor, sen hala ümitsizlikten bahsediyorsun :/
Toparla kendini, mutlu bir kadın ol! Gerekirse bencilleş, yatakta dahi kendi mutlulugun için yaşa yapacaklarını!
Tedaviye biraz daha devam et abla Allahtan ümit kesilmez güneydoğuya gelin bitkisel ilaç çok fazla var ve İslama düşkünlüğünü bilmiyorum ama gerçek Allah dostlarını ziyarete git vefat etmiş olanları ziyarete git onlara söyle benim için Allah tan çocuk isteyin de çünkü onlar Allah katında çok nazlıdır dualar kabul olur hemen
Doktorlar sans yok diyor
@mazlum_21 cok güzel fikir vermisin
@soran doktoralara bakma sen elinden geleni yap tedavi ve dua cok önemli
Ayrica bak büyüklerden dua iste ve annen babam birlikde dua etsinler sana ayni zamanda ayni saate ikisi otursunlar dua etsinler senin için..
Esim boyle degildi aslinda beni cok sevirdu bende onu ama simdi iste...
İçinde olması lazım iknaya olmaz iknaya olursa o çocuğu da sevemez yazık günah ikimizinde ortak kararı değilse evlat edinmeyin
Vazgectigimi mi soyleyim yani
Bence evet
Bende cok istiyordum cok ozeniyordum anne olan kadinlara...
Ya ben sana ölürüümm ama şimdi söyle düşün alacaksınız yurttan daha iyi hayat verebilmek için , sen çok seveceksin belki de ama baba profili özümsemeyeck o çocuğu. Umarım doğal yollardan olur bi tane nur topu bebişiniz ya da eşin kendiliğinden ikna olup istemeye baslar💘💘💘
Ya ikiside olmazsa
O zaman el mahkum
Artik herkes bebegini severken banada oyle seyretmek duser
Neden istemiyor eşin
Kendi kanindan olmadigi icin
İyice düşünülmesi gereken ve birtakım testlerden geçirilmesi gereken bir karar.
Vazgectim artik
Israrla olmaz o iş. Sırf senin gönlün hoş olsun diye kabul etmesi bir anlam ifade etmez.
Vazgectim artik
Sen neden yurttan istiyor sun ki tabiki almak istemen muhteşem birsey
Cunku normal olarak olmuyor
Sorun bende
Kendinden olmadigi icin
Hemde yillarca denedii doktorlar sans yok diyor
Ben 30 o 32
Istemedigini net bi sekilde belirtti ailesi de istemiyor hem
Infertilite uste
Kim bilir
Sanmiyorum ama yinede bakalim
10 yil
Hayirlisi olsun
Ikna etmeyecegim vazgectigimi soyleyecegim
Zorla olmuyormus hem hevesimde kalmadi zaten
O olmaz
Dinimizde haram cunku
Artik cocuksuz devam ne edelim
Oyle
Bazen esim inceden inceden laf vuruyor sorunlu olmasaydin cocugumuz olurdu diye ama anlamamazliktan gelmeye calisiyorum
Ilk zamanlar yine yapiyordu ama simdi artik hic yapamiyor eksiksin kusurlusun diyor bi yandan kac yillik kocam diyorum ama bi yandan da benimde bir onurum gururum var
Diyorum iste cok kiriyorsun uzuyorsun diye umursamiyor bile
Eh iste
Bazen gunlerce eve gelmiyor
Neyse ya
Kesinlikle çocuk yapmam çocuk evlat edinirim yani bence birine sahip çıkmak mükemmel bir duygu
Manipülatif insanlardan uzak dur zaten kurtuluşun olur
Yurttan al o çocuğun saçlarını sevkatle okşa mutlu et 😉
zor durum ya bende acıkcası baskasının cocuguna bakmak istemezdim
erkeğin genetiği itibariyle bunu kabul etmesi kadına göre çok daha zor bir durum, ama en yakın çözüm bence, o miniğin geleceği ve iyi bir hayat yaşaması için ona mecbur olduğuna ikna et.
Bosanacagiz galiba sorun bende ve kocam bana surekli eksiksin kusurlusun diyor cok uzuluyorum
mesajları okuyunca sizin için üzüldüm, çünkü çok yakın arkadaşlarım aynı durumda biliyorum, fakat mesajlardan eşinin sana saygısını gördüm okudum, eğer senin için hayat daha zor olmayacaksa boşanma işini genişçe düşün derim. hayay gönlünce olsun
Surekli ezikliyor beni
İstemiyorsa zorlama derim. Zor bir durum, Allah yardımcın olsun canım benim bol bol dua et Allah'tan ümit kesilmez :)
İstemiyorsa zorlama hem çocuğa yazık hem sana yarın ben istemedim sen istedin olayı olur hem sen hem cocuk üzülür yazık
Vagzectim zaten
Doğru olan da bu kızgınlıkla ayrılalım filan diyor mu
Bana eksiksin kusurlusun bile diyor
Tamam ama ayrılalım filan diyor mu
Diyor
Bence ikilem yaşıyor o yüzden kabul etmiyor bu ikilem biterse o zaman belki ister evlatlık
Bosanacagiz gibi gozukuyor
Hayırlısı olsun zor dönem umarım iyi olursun
Allah yardımcın olsun ablacığım kolay değil:(
Ablacım valla ben de 18-19 yaşındayım ne diyeceğimi bilemedim senin durumuna:/
Ama şunu söyleyeyim, elinde olmayan bir durumdan dolayı üzülmemeye çalış seni bu halinle kabul edecek birini bulursan onunla yaşamına devam edersin ha olmadıysa da canını sıkmamaya bak elinde olan bir şey değil ne yapacaksın elden bir şey gelmez -ki istiyorsan inşallah bulursun iyi birine denk gelirsin-
Tüp bebek falan denediniz mi öyle de mi olmuyor
Büyük sorumluluk belki o sorumluluğu kendinde gormuyordur
Zaten bosanacagiz galiba
Bebeğim doğmadı daha evlat edinmeyi düşünüyor musunuz
En İyi Cevap