Çocuk pembe rengini seviyor, ben de giydiriyorum. Ama babası kızıyor. Çocuk etkilenecek diye korkuyorum. Nr yapmalıyım?

Çocuk pembe rengini seviyor, ben de giydiriyorum. Ama babası kızıyor. Çocuk etkilenecek diye korkuyorum. Nr yapmalıyım?
Çocuk bir renkte etkilenmez korkma elime giysin bu kadar yani tutucu olmayı korktuğunuz durumu tahmin edebiliyorum ama emin olun siz ne kadar böyle bir şeyin önüne geçmek isterseniz de öyle bir şey varsa bu çocuk onu yapar çocuğu tutmayın istediğini giysin.
Ben de küçükken oyuncak arabalara bayılırdım. Sevdiğim için babam bir sürü oyuncak araba alıyordu. Bi de ben koyu mavi ve yeşili çok severdim. Hep bu renklerden alırdı. Ablama da alırdı oyuncak araba, o başka renk istemiyor diye hep pembe aldı ona ve hiç oynamadı. Bizim ailede tavla oynayan yok ve ben tavla aşığıydım. Dedemin yanına gidip gidip izlemiştim o oynarken. Öğrenmiştim kendi kendime oynuyordum. Her zaman tespih istemiştim ama annem izin vermemişti iyice erkek oldun başımıza diye. Hala da içimde kaldığını söyleyebilirim. Silah oyuncak istiyordum, erkek kuzenimin oyuncak silahlarıyla oynardım. Taso vardı ben küçükken gidip gidip taso alırdım. Sınıftaki erkek çocuklarıyla yere oturur taso oynardık. Ve o hevesler bir süre sonra gidiyor. Hala koyu mavi çok severim ama küçüklükteki gibi aşığı değilim. Hala oyuncak araba severim ama oynamam, süs olarak kalması daha iyi. Tavla hiç hatırlamıyorum nası oynadım naptım vs. tüm kuralları unuttum. Taso hala severim satılıyor mu bilmiyorum ama görürsem mutlaka alırım. Tespih hayalim kaldı bi onu da yapacak bir şey yok. Yeni hedefim çakı almak 😂✌️. Ve eşcinsel falan değilim. Tamamen zevk meselesi. Pembe giydi diye ileride eşcinsel olacak diye bir şey yok. Hatta pembe renk erkeklere aşırı yakışıyor, bilmiyorum ben beğeniyorum
Nasil bir zihniyet bu.. pembe erkekler giyemez mi yani? Renkleri Tanrı yarattı şimdi başkası öyle giyiyor diye o da giyerse aynı olmaz. Ay yemin ederim bu yaklaşımlardan bıktım ben. Herkes istedigini giyer. Hep siyah giyip dolaşsa daha mı iyi ya öf. Babasına psikolojik yardım gerek bence çocuğa yazık onun da psikolojisini bozacak bu gidişle.
çocuğu etkilemesine izin vermiyorum. babası bana kızıyor çocuğa değil. çocuğa yansıtma diyorum. çocuğa yansıtmadan çözeceğim olayı. ben d esenin gibi düşünüyorum.
Iyi yapıyorsun ama çocuklar evdeki gerginliği falan bir şekilde anlıyorlar. Mutlaka psikolojik bir yardım alınması gerek
Öncelikle babayı ikna etmek lâzım. İkna edemiyorsanız çokta üstünde durmayın bence. Her ailede aşırı olmadığı sürece bu tarz anlaşmazlıklar ve sıkıntılar olabiliyor önemli olan tolere edebilmek. Neticede her çocuk ona hayat veren anne ve babaya alışmak katlanmak durumunda.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Bu şekilde kısıtlayarak daha çok dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Yasaklanan her zaman cazip gelir. Giysin hevesini alsın.
Erkek çocuk giyim sektörü renklerin çocuklar üzerinde olumsuz bir etki yaratmıyacağından hem fikir olduğu için pembe renkte erkek çocuk gömlek tişört kapri vs.. gibi ürünleri üretiyor Demek ki..
Kız kıyafetleri giymediği sürece bir sorun teşkil etmez bence..
Psikolojide renklerin anlamlari vardir. Bu nedenle kizlar pembe erkekler mavi severler. Pembe sıcaklığı temsil eder sevgiyi duyguyu, mavi zihni mantigi temsil eder. Beynin sag ve sol lobu gibi. O yüzden eger buna izin vermezseniz cocugunuzun kişilik gelisimini etkilersiniz cocuk rengi değil karakterini kendini yanlışmis gibi algılar. Bir bastirma söz konusu olur. Bu durumu babasina açıklayın. Cocugunuzu oldugu gibi kabullenin. Önemli bir konu. İstedigini giysin
Bir erkek pembe, kırmızı giyemez diye bir standart yok önce eşinizle bunu konuşmalısınız.
Asıl yasaklar olursa muhtemelen daha çok giymek isteyecektir.
Öncelikle renklerin cinsiyeti olmaz. Tıpkı çizgi filmlerin, oyuncakların gibi. Bir kız çocuğunun mavi giymesi (mavi toplum tarafından eril görüldüğü için söylüyorum yoksa ben asla bu düşüncede değilim) ne kadar normalse bir erkek çocuğunun pembe giymesi de normaldir, cinsiyetini renkler belirlemez. zaten böyle bir şey varsa renkten de oluşmaz. o yüzden bırakın ne isterse onu giysin. unutmayın ki nereden sıkarsanız oradan patlar.
Aslında baba biraz fazla tepki göstermiş gibime geldi sekiz yaşındaki çocuk pembe giymisse ne olcak ki? Ama arada çocuğunun gönlünü al bazen ondan yana çal ve oyna çaktırmadan. Cunku şimdi kisitlanirsa ilerde daha başka türlü acısı çıkar. Oglunuzla Huzurla geçsin ömrünüz🙏🏻🌸
Siz dogrusunu yapiyorsunuz emin olun.
Babasi ilede bunu en guzel konusacak sizsiniz ona bunlari dayatmanij ilerde cocugun piskolojisine kotu gelecegini izah etmelisiniz en guzel anlatimi gene yapacaksa zaten siz yaparsınız. Umarim sizi ve oglunuzu anlar
Anne baba olmak çocuğu giyeceği rengi dahi seçmek değildir ki
Birey oda..
Kocan geri kafalı , assin bu kafayı.
Pembe giyerek çocuk gay olmaya karar vermez
baba biraz haklı
evet tabiki pembe giyebilir sorun renkte değil
ama yönelimi kötü etkilenebilir
şimdi damlar lgbtciler ama gerçek bu
kadın
erkek
diye iki tane cinsiyet var
ve ona göre yetiştirilmeliler
çocukluktaki faktörler de etkiler
tabiki cinsel yönelimi doğuştan farklı olanları dışlamiyorum allah şifalarını versin bu bir sınav
renklerin cinsiyeti yoktur ayrica diyelimki cocuk erkeklerden hoslaniyor bu kizilacak veya kotu bir sey degil hastalik hic degil
@k1tty4zra0 hastalık değil evet ama normal da değil
şimdi bilimsel tartışamicam bir sürü makale linki atmam gerekcek ama onu okumicaksın
büyük ihtimalle sosyal medayada bu lgbt propagandasından etkilenen zavallı bir ergensin
bu soruyı da sırf bu amaçla sorduğun belli
allah büyük
bu şeytanlar sizin zihninizi yıkıyor
ama allah her şeyden büyük
allahım sen şifa ver bize amin
üzülüyorum sadece
gençliği
cinsiyetleri vs nasıl hale getirmeye amaçliyolar
ne ergeni ne seytani ne anlatiyosun normal olan biseyi kotu biseymis gibi gostermeniz cok ironik bi durum ayrica kimse Allah hakkinda bir sey soylemedi sanki
@myonduck aynen lgbt çok iyi demeyince cahil olunuyor dimi
allah sizi islah etsin amin
cümleten hepimizi amin
@feyziiihüsnü çok cahilim çok ühühühğ :(
gerçekler de neyse hey rabbim
sen akıl ver sen fikir ver amin
@feyziiihüsnü kusura bakma kardeşim
dalgınlığıma denk gelmiş
hayırlı geceler
😁😁😁
Sana da kardeşim. Dokror bile bas bas bağrıyo Cerrahpaşa tıpda 4 bin genç bekliyor cinsiyet değiştirmek için ve bunların hiçbirinde bir sorun yok medyanın halinden dolayı diye bu karı da oğluna pembe giydirmeye devam etsin
@feyziiihüsnü allah çocuklara yardım etsin en çok onlara üzülüyorum :(
yurt dışında böyle horman tedavisi ile çocukların cinsiyetleri değiştiriliyor sırf erkek çocuk oyuncak bebekle oynadı diye
çok korkunç şeyler oluyor
bunlar hala uyusun
@bRokeHeaRth_____ hayır yani baba neden karşı
mesele biraz oraya bağlandı
insanlar eşcinsel insanlsrı savuncaz diyr saçmaladı
tabiki onlar da insan nr yapiyorlards yapsınlar allah ile onlar arasında
ama şu muhabbrt baydı artık
erkek etkek gibi olmasın ne vat bilmem nr
propagandaya alet oluyorlar
bilimsel olarak bile bilinir ki küçük yaşlardan cinsel kimlikler oluşur
bu pembe olayı masum gösterilmeye çalışılsa da öyle değil işte
Ben eşime pembe thsort aldıgım da oldu o da giydi yani nolcak. Eşin böyle yaptıkça çocuk için korktugu seyi daha dikkat çekici hle getirebilir
ayni rengi sürekli giymesinin normal olmadigini ve diğer renkler gibi onu da arada giyebileceğini soyleyin uygun bi dille
Bu onun istediği bir şey ne kadar engellerseniz o kadar içinde yaşar her şeyi. Patladığında tamiri kolay olmaz
Bunu burada değil de bir uzmana sormalısınız
Bu uzman da hem bilim adamı olmalı hem de dini bilgisi olmalı
Burada insanlar bir yerde bununla ilgili bir şey okumadıkları halde sadece kişisel fikirlerini yazarlar
Siz en doğrusunu öğrenmek istemez misiniz?
Al ya çocuğun cinsiyeti mi olur ama şey diyim bir pembe alıyorsan iki erkksi tonlar al. Amaç çocuğun içinde kalmasın ve Büyüdükçe içinde ukte kalamzsa zaten kendisi giymek istemez kısıtlamayin. Çocuk değil mi bugün onu giyer sıkılır diğerini giyer..
Baskı kurması üstünde ters etki yaratabilir bu konuda bence eşinle konuş bunları iyice
Pembe giyince gay mi oluyor çocuk ne cahil bir babası var. Ayrıca gay olsa ona ne?
Giysin cok takiliyorsan deseni daha erkeksi bisi olsin dinazor araba vs gibi pembe tsorte
Yahu renklerin cinsiyeti mi olur. Bu ne sacma dusunce
Babasına erkekligin pembe giymeyle bozulmayacagini ama bu kendi zihniyetiyle bozulacagini anlatabilirsn
Çocuk bu giysin renge göre düşüncelere girmek nedir yahu Allah aşkına
Çocuğu etkileyen tek şey eşinizin yanlış baskısı, yetiştirilme ataerkil toplum erkektir diyerek kalıplaştırılan şeyler kendimizi keşfetmemizi etkiliyor
Kız çocuğu olmama rağmen ben de pembeden nefret ederdim hiç giymedim. Bence üstüne gitmeyin neyi seviyorsa onu giysin. Babasına da susmasını, ters tepeceğini başbaşayken anlatın.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş