+1 yılKesinlikle çok haklısınız. Çocuğun psikolojisi bu yaşta bu şekilde zedelenirsin, kim bilir ileri yaşlarda daha kötü olabilir. Babasınada buraya yazdığınız gibi aynı şekilde söyleyin. Bakın çocuğum okuldan kaçıyor diyorsunuz, gerçekten bu kötü bir davranış, ama bununda bir sebebi var. Bunlar ne halsiyetsiz kişiler, her kişide rastlanıp olabilecek sıkıntılar/durumlar. İnsanların fiziki görünüşleriyle dalga geçmeyi seven bir halkımız var ne yazık ki. Siz kendi düşüncenize önem vermelisiniz! Benimde küçük yaşta bu şekilde sıkıntılarım oldu, ama fiziki olarak değil, hastalık olarak diyelim. Ve insanlar bunu kendine alay konusu yaptılar. Sonra Allah onlarında başına aynı şekilde verdi. Yüce Allah nelere kadir, gördüğünüz gibi. Sizin asıl yapmanız gereken şeylerden biriside ''Sabır''dır efendim. Öğretmenleriyle de bu şekilde konuşmalısınız. Hiçbir şekilde müdahalede bulunamazlar. Çocuğunuzun psikolojsinin bozulduğunu ve böyle olursa da okula devam etmeme isteği gelebilir diye öğretmeniyle konuşmalısınız. Sınıfa girin ve bütün çocukların izi dinlemesini sağlayın. Arkadaşlarına bir kez daha söyleyin. Çocuğunuzun üzüldüğünü ve aynı şekilde çocuklar biri sizle böyle dalga geöse ne yapardınız diye onlarla empati kurdurunuz, emin olun sizi anlayacaklardır. İYİ GÜNLER..
12 Yorumla
Soran+1 yılçok çok teşekkür ederim iyi günler
- +1 yıl
ne demek önemli değil :)
En İyi Cevaplar
+1 yılKesinlikle çok haklısınız çocuğun karakteri bu yaşlarda oluşur ve yaşları ilerlese bile bu dönemin yaralarını taşımaya devam ederler. Çocuğun bu yaşta alay konusu olması ileriki hayatında onun özgüvensiz ve kompleksi bir karaktere bürünmesine sebep olacaktır ne kadar erken yaptırırsanız o kadar iyi olur bence psikolojik açıdan. Sağlık açısından da bir problemi yok demişsiniz hemen yaptırın derim sizin gibi düşünceli annelerin olması çok mutluluk verici gerçekten
10 Yorumla
+1 yılKişilik karakter gelişimi hakkında haklısınız. Yalnız bunu, çocuğunuzu diğerlerinin dalga geçmelerini görmezden gelmesi veya buna benzer bir durum ile alakalı olarak eğitim vermelisiniz gerekirse bir uzmandan yardım almalısınız diğer öğrenciler ile ilgili de özellikle kendi sınıf arkadaşlarına bir seminer verecek uzman bulunmalı öyleki, donanımlı bir uzman onlarla konuşursa, sınıfındaki çocuklar, sınıftan olmayan birileri dalga geçecek olsa ona bile müsade etmezler. Estetik konusuna gelince ben bu yöntemi uygun bulmuyorum. Çocuğun sağlığı ile oynayın karakterini güçlü tutmasını ve bilgili bir insan olmayı gerekliliğini ona anlattın. Bu şekilde olursa, bu dalga geçmelerin zaman içinde biteceğini anlatın. Öyle ki operasyon sırasında başka bir sorunla karşılaşabilir ve çok pişman olabilir benimle de çok ama çok yıllarca dalga geçtiler sizi çok iyi anlıyorum. Mesela önceki cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'ün de küçüklük fotoğrafları öyle, sizinki kadar olmayabilir. Ama bu durumu ileri yaşlarda değişiyor, çocuk büyüdükçe kulak açıklığı kayboluyor önemli oranda, bedensel gelişim sürecinde bunu yapmayın derim. Saygılarımla.
00 Yorumla
Çocuğa her laf edildiğinde bir şeylerini mi değiştriceksiniz sayın annecim. Çocuk bu olur tabi bizle de dalga geçtiler hep ama çocuk diyorsunuz adı üstünde çocukluk döneminde oluyor bunlar. Önemli olan dalge geçtikler halde çocuğun onları hazmetmesi. Hazmetmek neden öz güveni yıpratsın ki
05 Yorumla
Soran+1 yılher laf edildiğinde bir şeylerini değiştirtmeyeceğim fakat bu çok psikolojisini bozuyor çok üstüne gidiyorlar... ufacık çocuk bütün çocukluğunu böyle geçirince ileride özgüveni yıpranır diye düşünmüştüm. ben ailem beni çok sessiz büyüttü ve kolay kolay iletişim kuramayan biri oldum ve çok zor atlattım.
Soran+1 yıltabii yazdım yukarıda kaç kere çantasını bırakıp ağlaya ağlaya geldi hep şapka takıyor oyun oynarken bile oyunun en neşeli yerinde "kepçe, sen at topu"
- +1 yıl
o zaman yaptırın ameliyatı yazık çocuğa. Çocuğun öğretmeniyle konuşun öğretmeni abartsın biraz çocuk kötü derslere konsantre olamıyor falan desin çağırsın babanızı konuşsun. Öğretmeni önceden kullanın ama konuşun babasını da anlatın. Öğretmen damardan girsin notlar düştü falan diye babası o zaman kabul eder diye düşünüyrom
Soran+1 yılteşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşini gerçekten ikna etmelisinn durum böyleyse. Ben de aynı durumu burnmdan dolayı yaşardım çocuk işte karşısındakini bilemiyor böyle davranıyorlar. 23 yaşındaym 2 sene oldu ameliyat olalı ve 21 yaşına kadar büyük bir özgüven eksikliği yaşıyordum. Ve bu gerçekten çok zor bir durum. Bir ameliyat ne kadar etki eder demeyin oldğum andan itibaren özgüvenim yerine geldi çok büyük bir psikolojik sorun. Tavsiyemm ameliyattan snra da okulunun da değişmesi ve aynı çocuklar tarafndan ameliyattan sonrki halinin de görünmemesi. Hayırlısı inşallah.
12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler.
Soran+1 yılben de okulunu değiştiririz diye düşünmüştüm
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim en buyuk oglum 5 yasinda ve cok ozel bir koleje gidiyor. bana birgun dedi baba okulda bir cocuk bana vuruyor dedi oda 1 sinif uste tenefuste okula vardim verandadan izledim.. cocugu gordum ogluma vurdu mudurde orda tabi. Dedim ya bu cocugu okuldan atarsiniz ya da seni bu okuldan atarim dedim. ve inanin o cocuk okuldan atildi daha 6 yasindaydi. Omrunde goremiyecegi okuldan atildi burslu oldugu halde.
Benim evladima kim dokanirsa o eli keserim. Babamda olsa! ;)14 Yorumla
Soran+1 yıl:)))) ben ufakken abime dalaşan biri vardı okulda babası zengin diye müdür bir halt yapmıyordu... bu olayda siz zengin olan taraf mıydınız acaba bir velinin zöyüyle tehdidiyle öğrenci attığına göre (çünkü tamam vurması kötü bir şey ama sadece bir vurmayla öğrenci okuldan atılmaz normalde benim bildiğim en azından önce bir uyarı bir disiplin bir uzaklaştırma cezası) siz sanırım eli kolu uzun kuvvetli bir insansınız. çocuğunuza yapılan çok kötü elbette tamam fakat 6 yaşında çocuk diğeri de sonuçta bu şekilde attırmanız hoşuma gitmedi. çocuk burslu diye mi yaptılar bunu. kızmayın.
Soran+1 yıl*zöyüyle, sözüyle
Soran+1 yılböyle 6 yaşındaki bir çocuğa kinlenip gücünüzü onun üstünde kullanmanız hoşuma gitmedi açıkçası yaptığınız bence çok kötü. zengin baskısı. sorunu başka yolla çözmeye deneyebilirdiniz. ben baskı yapıyor muyum atın diye onlar da bir çocuk ne de olsa büyük olsalar neyse. aşk olsun size. :((( üzüldüm... :( kızdım :( :(
Cevap sahibi+1 yılOLabilir ama o cocuktan butun okul sikayetciydi.. Baya azgin bir cocuktu.. Aile terbiyesi onemlidir..
+1 yılÇocuğa laf edildiği her zaman bir şeyini mi değiştirmeye çalışacaksınız? İlerde onun boyuyla da sesiyle de gözüyle de alay edebilirler, hepimizle etmişlerdir eminim bir iki kere. Ee? Önemli olan sizin çocuğunuza bunu önemsememeyi öğretmeniz. Her insanın bir eksiği olabileceğini, bunun dalga geçilecek bir yanı olmadığını dalga gecilse de bunun o çocukların yanlısı olduğunu anlatabilmeniz gerekir, bence.
012 Yorumla
Soran+1 yılbu yaşlarda bu yaşadıkları onun ileride özgüvensiz biri olmasını sağlamaz mı? uzmanlar bile bunu öneriyorlar ben uzman görüşleri de aldım. tabii ki oğlum çocuk manken de tek kusuru bu değil fakat ufacık çocuk sürekli ulaklarıyla oynanıp alay edildiğinde bununla o yaşta nasıl başa çıksın. her laf edildiğinde bir yerini yaptırtmayacam tabii fakat çok üstüne gidiliyor psikolojisi bozuluyor
- +1 yıl
Hayır, sağlamaz. Asıl şu an yaptıracağınız bir estetik onun özgüvensiz olmasını sağlayacaktır. Çünkü ilerde de yaşayacağı en ufak şeyde dıştan müdahalelere başvuran bir birey yetiştirmiş olacaksınız böylece. Asıl olay sizin desteğiniz, çocuğun özgüveni böyle gelişir. Yani şöyle düşünün, kendini güzel hissetmek için makyaj yapan kadın mı daha özgüvenlidir, makyajsız da eksiklikleriyle var olabilen bir kadın mı? Sizin yaptıracağınız estetik ilk seçeneğe çıkacak. Siz hem çocuğunuzla, hem karşıdaki çocuklar ve aileleriyle konuşarak ikinci şıkkı yaratacaksınız, yaratmalısınız.
Soran+1 yılteşekkürler. şu dediğiniz de aklıma gelmedi değil aslında (hemen dıştan müdahalelere başvurmak) fakat hiç kimse çocukluğunun böyle geçmesini istemez. hiç zevk alamıyor. ben defalarca alay edilen kusurlarımla ilgili şakalar yaparak insanları güldürerek ona örnek olmaya çalıştım. üstelik de onunla bunla ilgili olumlu kaç kere konuştum...
fakat daha 6 yaşında o kadar güçlü olamıyor. uzmanlar daha küçük yaşta yapılmasını öneriyor... ailem beni çok sessiz yetiştirmiştim dayaklarla ve büyüdüğümde insanlarla iyi bir şekilde iletişim kurup kendimi iyi ifade edebilmem çok uzun terapiler sayesinde mümkün oldu çok zor baş ettim. insanın karakterini etkiliyor küçük yaşta yaşadıkları...- +1 yıl
2 tip insan vardır hayatta, biri değerini kendine göre belirleyen, biri diğer insanlara göre. İkinci tip insan hayatta hiçbir zaman mutlu olamayan ve olamayacak olan insandır çünkü hiçbir şekilde tüm insanlara yaranamazsınız bu hayatta. Önemli olan kendini sevebilmektir, kendini seven kendini ne olursa olsun beğenen insan olabilmektir önemli olan.
Ve çocuklar için en en en en önemli şey aileleri tarafından koşulsuz sevgiye sahip olduklarını bilmeleridir. Yani "tv izlersen sana şeker alırım..." gibi koşullar olmadan, her haliyle sevilebileceğini bilmeleri. Şu an sizin yapacağınız şey bunun zıttı olacak çünkü çocuk sizin onu o haliyle kabul etmediğinizi düşünecek.
Tabi siz bilirsiniz, bizim karışmaya hakkımız haddimiz yok. Ben sadece bildiğim konular hakkında yorum yapıyorum, psikoloji hakkında bilgiye sahibim ama ebeveynlik nedir bilmem. O yüzden karar sizin.
Soran+1 yılteşekkürler. biz zaten koşulsuz seviyoruz fakat dışarıda bundan koruyamıyoruz. çocuk da demir değil ki ağlaya ağlaya geliyor ağlaya ağlaya bırakayım zamanla direnç mi kazansın ben çocukluğumda kulaklarım kepçe değildi de başka şeylerimle alay ederlerdi sürekli. anneme söylerdim bunların önemli olmadığını söyledi bana ama ben beni anlamadığı için kızardım ve ne okulumu değiştirdiler ne bir doktora götürdüler. zaten şiddet de vardı ailede ileride hep suskun biri olmama neden oldu. biraz da kendimle özdeşleştiriyorum. :( cevaplar için çok teşekkürler
- +1 yıl
Koşulsuz sevdiğinize eminim ama onu değiştirmek çocukta bu algıyı yaratacaktır. Aileniz size bunun önemli olmadığını söylemiş, ben öyle bir şey demiyorum. Çocuğa bunu detaylıca açıklamalısınız. Çocuklar çok saf gibi görünse de çok zekilerdir ve emin olun anlarlar. Diğer çocukların ailelerini tanıyorsanız bir gün yemeğe davet edip bunu o ortamda onlarla beraber de konuşabilirsiniz. Ama benim fikrimi soracak olursanız ben estetik taraftarı değilim. Bırakın büyüdüğünde çok rahatsız olursa kendisi yaptırsın.
Rica ederim. Uzmanla da konuştum dediniz, konuştuğunuz kişi bir estetik cerrahı mıydı yoksa psikolog mu?
Soran+1 yılikisi ile de
- +1 yıl
Psikolog olur mu verdi buna? Değişik :)
Soran+1 yılçocukların sosyal hayatlarının etkilendiğini söylüyorlar ve bu yüzden daha okula başlamadan yapılması gerektiğini söylüyorlar
- +1 yıl
Ben de psikoloji mezunuyum bana doğru gelmedi açıkladığım sebeplerden dolayı açıkçası. Ama doğrudur, siz bilirsiniz.
Soran+1 yılpsikoloji mezunu musun arada mesaj atabilir miyim
- +1 yıl
Çok çok taze mezunum bazı konularda yardımcı olamam muhtemelen ama atabilirsiniz tabi ki.
Sende haklisin tabi ki kotu birsey ama daha cok kucum gelisim surecinde boyle birsey yapilmasi pek uygun olmaz okuldaki hocalarla konusarak durumu anlatirsaniz kimse sacina karisamaz
12 Yorumla
Soran+1 yılDrlar ozellikle okula baslamadan yaptirin diyor saglik acisindan sirun degil. Kepce kulak estetigi her yasta yapilan bir sey.
benim kızımdada kepçe kulak var. estedik olmada ip yöntemi ile düzeltiliyor. ben yaz tatilini bekliyorum psikolojik gelişim için yapılmalı bence
15 Yorumla
Soran+1 yılipyöntemi nedir bakıyorum hemen teşekkürler
- +1 yıl
Soran+1 yılçok teşekkürler
+1 yılCok saygideger elleri opulesi anne hanim guzel dusunuyorsunuz cocugunuzun hakknda oncelikle cocugunuz istiyormu bu ameliyati ve ameliysttan daha cok onun ozguvenini asilasaniz bilinc dunyasina cesaret ekleseniz ve onunla anne gibi degilde arkadas gibi olsaniz oncelikle bunlari uygulayin ve sonra sinifta cocugunuz yokken ogretmenle birlikte arkadaslari ile konussaniz ve cocugunuza cesaretli olmayi ogretin olmazsa esinizle ikna yolunu arayin derim hanfendi
04 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler beyfendi. o kadar üzülüyor ağlıyor ki... olur tabii okulda bir kız arkadaşınkini düzelttirmiş ailesi ondan bahsediyor sürekli. kelimeler incitir. demirden yapılmadı ya bu çocuk. bir de daha o bir çocuk nasıl engel olabilirim üzülmesine o dediğinizi de yapmak için çok çabalar sarf ettim konuştum, örnekler verdim çok şey yaptım olmuyor nasıl ikna edecem eşimi tatsızlık çıkar çok o kabul etmeden yaptırırsam bence
- +1 yıl
bir anne olarak sizin adınıza üzüldüm çünkü bende bir babayım çoçugumun üzülmesini hiç bir zaman istemem ama o zaman eşinizi çoçugunuzun ögretmeni ile ya da bir doktor aracılıgı ile ikna etmeye çalışın yani çoçugunuzu bir psikologa getirin eşinizle birlikte ve çoçugunuzun psikolojisi bozulmuş oldugunu üzüntüsünü görürse belki ikna olur
Soran+1 yılçok teşekkür ederim...
- +1 yıl
buradan daha aydınlatıcı konuşmak isterdim ama malum sosyal paylaşım sayfası sizi anlayamıyacak insanlar çıkabilir benim görüşlerimide
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen eşine bakma yaptır. Kısa bir ameliyat zaten. Ruh halini etkiliyor belliki
13 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler evet etkiliyor...
hazmetmesni öğret diyorlar çocukluğunu böyle geçirince ileride özgüvensiz olacağını düşünüyorum çünkü ailem beni çok sessiz büyütmüştü ve sonuç: yıllarca süren bir tedavinin ardından ancak arkadaş edinebilme, ancak kendini tam olarak ifade edebilme. çocuk yaşta yaşananlar insanın karakterini etkiliyor
Cevap sahibi+1 yılYaz tatilinde yaptır ama
Cevap sahibi+1 yılHaklısın. Zaten bu ameliyat küçükken yapılıyor. Çok göze batıyor demekki. çocuklar acımasız oluyor kolaylıkla dalga gecebiliyorlar
+1 yılişte ey dış görünüşüne göre insan yargılayan cahiller gün gelecek çürüyüp gidecekler herşey karşılıklı !
10 Yorumla
+1 yılHocalarla görüşürsün ne saçına karışabilir nede tipine. Ameliyat olursa çocuğun özgüvenini zedelersin. bence
06 Yorumla
Soran+1 yılasıl böyle zedeleniyor gibi geliyor bana... ama saç uzatmak geçici değil mi teşekkürler cevap için bu arada
- +1 yıl
sen bu şekilde davranırsan çocuk çok etkilenir. ama sen normal davranırsan zamanla her şey düzelir. okulla da konuşursan saç şeklini ayarlarsınız. ilerde kendisi çok isterse ameliyatı yaptırsın. birde siz onu olduğu gibi kabul etmediğinizi de düşünebilir. bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmanın bir faydası olmaz.
Soran+1 yılbu şekilde davranırsan derken? çocuğumun yanında da ay senin için çok üzülüyorum falan diyor değilim ya beyefendi :( ben zaten normal davranıyorum onun yanında onu cesaretlendirmeyi denedim kaç kere ama ağlayarak eve geliyor. örnek de olmaya çalışıyoruz milletin benle dalga geçtiği şeylerimle ben de dalga geçerim genelde onun yanında bile bile. görür ama üzülmesine engel olamıyoruz işte. çok konuştuk bunla ilgili ama arkadaşları çok alay edince millet kendisi okulda bir kızın düzelttirdiğini söylüyor sürekli ve evet, gördüm yaptıran biri var.
Soran+1 yılsaç da geçici çözüm :(
- +1 yıl
sorun bu kadar ileriyse profesyonel bir yardım alın ailecek. hem eşiniz ikna olur hemde siz mutlu olursunuz. inşallah
Soran+1 yılteşekkür ederim
vücut gelişimi devam eden çocuğa hiç bir doktor estetik ameliyat yapmaz boşa uğraşma
02 Yorumla
Soran+1 yılYanlis. Bu kulak estetigi icin gecerli degil. Birkac istisna disinda her dr yapar cocuklara kulak estetigi hatta ozellikle okula bile baslamadan yapilmasini oneriyorlad
+1 yılYaptir benlede dalga geciyorlardi 14 yasinda ailem yaptirdi
10 Yorumlahiç bir şey orjinali gibi olmaz. olaya modifiye katmış olursun hepsi bu. kaş yaparken göz çıkarmakta cabası...
10 YorumlaEstetik yaptırana kadar çocuğa kendisi ile dalga geçen ezmeye çalışan itlerin ağzına yapıştırmayı öğret. Emin ol 2 yumruktan sonra hiç kimse onun kulaklarını görmeyecek...
13 Yorumla
Soran+1 yılyumruk mu :( çocuk daha yaptıkları yanlış olsa da. aileleri iyi yetiştirememiş demek ki ya da çevreleri onları olumsuz etkiliyor. çocuğuma kavga dövüş mü öğreteyim :( hem bu üzülmesini engellemez ki. niye dövecek? üzdükleri için. hem onu dövse yarın başka yerde karşılaştığı biri yapabilir? :(
Soran+1 yılteşekkürler cevap için
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılcocuga sağlığını etkilemiyorsa estetik yaptırma dalga geçmek için bu sefer baska bişey bulacaklar gerek yok bence ama yınede siz bilirsiniz
10 Yorumla Kızım saçmalama 6 yaşındaki çocuğu bıçak altına mı yatıracaksın küçücük daha , dalga geçenlerin çek kulaklarını otursunlar ya da okulunu falan değiştir çocuğun
00 Yorumla
+1 yılbence haklısıjn yapılması iyi olur. eşinde geri kafalı biri belli
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim. duvara anlatsam burada anlattıklarımı empati kurardı yani bir bu adama kurduramadım :(
- +1 yıl
valla benim çocuğum yok evlide değilm ben bile sinirlendim. yazık
su an sana hak veriyorum, anne-babasından destek istesen?
02 Yorumla
Soran+1 yılannesi de bana hak verdi. oğlum dedi anlattı o da ama yok diyor. teşekkür ederim.
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYaptır ablam. İmkan varsa
10 Yorumla Yaptır. Çocuk ömür boyu boUk paikolojiyle gezmesin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılböyle bir dünya yk :D
10 Yorumla
+1 yılYetişme çağında estetik uygun değil
02 Yorumla
Soran+1 yıldoktorlar kepçe kulak ameliyatında yaş sınırının olmadığını söylüyorlar hatta özellikle küçük yaşta yapılmasını öneriyorlar
- +1 yıl
Çok mu kepçe benimde çocukken kepceydi düzeldi, geçmiş olsun dileği ile
Cocukluk bu bısı olmaz kanks
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalniz sen kac yasinda doğum yaptin bacim
01 Yorumla
Soran+1 yıl21 yasinda
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri