merhaba KS ailesi çocuk ebeveyn sorusuyla ben geldim malum yaz gününde evde durmuyor arkadaşlarıyla sokakta kapı önünde oynamayı tercih ediyorlar çocuklar fakat aralarında çıkan tatsızlıklar ufak tefek anlaşmazlık aralarında kavgaya sebebiyet veriyor çok maalesef biz anne babalar bazen bu kavgaya müdahale edip kavgayı dahada büyütüyoruz o zaman konumuza dönecek olursak bu raddede nasıl adım Atılmalı ki çocuklarımıza örnek ebeveyn olalım
#çocukebeveyn
Sokakta çocuklar arasında çıkan tartışmaları biz ebeveynler olarak nasıl tatlıya bağlamalıyız?
Genelde çocuk kavgasına büyüklerin karışması pek uygun değildir. Ama karıştığı zaman her iki tarafı dinlemek gerekir. Çocuklara hatta her ikisine ufak çaplı ceza verileceğini demek, ya da hadi gidinde bakkaldan şunu alın gelin diyilebilir. Mesela herkese aynı anda çikolata dağıtmak ortamı yumuşatmak için harika bir fırsattır.
Çocuklar kavga ederken büyükler karışmaması iki tarafada kızacak ve durumu kontrol altına alacak iki tarafada sen haklısın sen halsizsin demagoloji si yapilmiyacak karışır ise aileler olay buyur zaten kavga ediyorlar ise ayrilacaklar gene barışır lar ebeveynler karismiyacak bizde ederdik ki komse karışması şimdi o kavga ettiklerimiz hepsi dostum
çocuğum kavga etse sokakta ki çocuklarla ikisini yanıma çağırır özür dileyin birbirinizden çabuk derdim gene çocuğum kardeşimin çocuğu ile kavga etse o senin kardeşin bana şikayet etmeyin birbirinizi kendi aranızda halledin der geçerim