Çocuk sahibi olmayı bilmeyen ebeveynlerle dolu ülke. Çocuğu saldım çayıra mevlam gayira mantığı ile büyütünce olan oluyor. Sonra bu çocuk neden kötü huy sahibi oldu derler. Kendileri sanki sütten çıkma ak kaşık. Sen aile eğitimi vermemişsin ve kalkıp çocuğu yargılayamazsın. Sokaklara bırakıyorlar çocukları ve yanlarında küfür ediliyor. Küfür edenler büyükler ve çocuklar da onlardan öğreniyor. Bence herkes çocuk sahibi olmamalı. Çocuk yedir içir ve eline para tutuştur ile yetiştirilmez. Bu çocuklara sahip çıkmak toplun görevi. Zannediliyor ki sadece anne babanın hakkı var. Çocuğun hakkı da var anne baba üstünde. Ben ilk olarak uyarıyorum eğer biraz büyüklerse fakat küçük çocuklara ayıp yapma bunu duymayım diyorum ancak. Her zaman basında biz değil aileleri var.
Ben cocukları tembihledim bu sekilde davranan a sende kufur et oğlum derdi eşim. ufak bi oğlan var 2 yaşndan beri oğluma anani tikim derdi😂cücük annesinin babasının umrunda değil en son zaafını öğrendim bu kadn hep cocuklarını saliyor sokaga biri anneligine lafta etse kiyamet koparıyor. Ben desem olay olur ufak oğlana öğrettim oğlum anneni tikim derse annene söyle sana terbiye versin de ve eve gel dedim. Bu lafı 2 yahut 3 kere oğlum soyledi. Şimdi kendileri cocuk azcık terbiyesizlik yapsa laf sokmamıza izin vermeden aa çok ayıp diyor uyariyorlar. Siz onlara benzersenz edepsizle edepsz olursunuz en iyisi zaafıni bulmak yola getirmek. Hiç bir anne anneligine laf edilmesine dayanamaz bende o şekilde durtuyorum.
Geçen sene bahçede otururken bebeler top oynuyordu. Sürekli annemler uyardığı hâlde arabaya geldi top ve hâliyle bahçeye de geliyordu. Cezalandırmak için toplarını ulaşamayacakları bir yere koydum. Gayet gülerek yaptım ki çocuklar daha da ters gitmesin diye. Daha sonra içlerinden gerçekten aile yapısı en kötü olan çocuk kapıyı tekmelemeye, saygısızca tavırlar göstermeye başladı. Biz yine de sakinliği koruduk, ona uysak biliyoruz onun babası da gelecek çirkin bir boyuta ulaşacak. Topunu verdik gitti. Hâlâ aynı devam ediyorlar. Ve annem kızdığında durup (çok afedersiniz) mahalle karısı gibi anneme laf yetiştiriyor, kavga ediyor. Daha 12 yaşında falan.
yapamazsın ! anne babaları boktan oldukları için bu çocuklar böyle devam edicek ama onlarla önce oyun iletişimine geçip snaa saygı duymalarını sğalayıp sonrada yanklışlarını sakin bir şekilde anlatabilirsin