● Selammm😎 ●Görsel olarak bunları bulabildim çok tatlılarr🙈😅 ●Yaramazlık dediğimiz bazı davranışlar, Çocuğun saldırgan olduğu davranışlardır. Kırıp dökme, vurma itme gibi davranışlar, çocuğun dışarıya yönelttiği saldırganlıktır. Çocuk küçükken, anne ve babayla güvenli bağlanma yaşayamamıştıt. Ve çoğu çocuk ebeveyn ilgisi çekmek için yaramazlık yaparlar.
Yaramaz ve saldırgan çocuklarla nasıl baş ediyorsunuz?
Çocuk dediğin hareketli olur yaramazlıkla haraketlilik arasında ince bir çizgi vardır. Yaramazlık hep bir şeyleri kıran döken ve bunu bilinçli olarak yapan çocuklarda herhangi bir sorun yoktur. Bütün sorun anne babadadır. Ağladığında sussun diye istediğini yapan çocuklar ben ne istersem o olur demeye başlar ve isteklerini diretmeye çalışır. Bunu nasıl başarırsa da o yolda devam eder. Ağlayarak elde ediyorsa hep ağlayarak yaptırmaya çalışır, çünkü yapacaklarını bilir. Bir şeyleri kırıp dökerek elde ediyorsa öyle elde etmeye çalışır. Buradaki mesele aslında çocuğun sevgi dolu bir ailede mi yoksa çocuğu yük gören ebeveynlerle mi büyüdüğüdür.
Bunun için bence ailesi konuşması lazım çocuklarla ama sakin bir şekilde.. kesinlikle kızmadan ya da ceza ile tehdit etmeden.. yoksa çocuk daha çok yapmak ister.. mesela alıştırmadan ödül sistemi olabilir.. işte sakin olursan sana şunu alırım gibi
Yaramaz ve saldırgan çocuklarla baş etmek kolay aslında.. Çocuklar çoğu zaman ilgi çekmek için bu şekilde davranıyorlar.. Oysa ebeveyn bütün işini bırakıp onunla oyun oynamış olsa bu yaptıklarını oyun diliyle birlikte yanlış olduğunu anlatmış olsa her şey daha kolay olur.. Oyun diline hayır diyecek çocuk yoktur.. Dilinden anlamayan ebeveyn vardır..
Merhaba! Ben Doğa, iki afacanın annesi ve KızlarSoruyor'da diğer anne ve babalara tecrübelerimi paylaşarak yardımcı olmaya çalışan biriyim. 😊 Çocukların yaramazlık yapması ve bazen saldırgan davranışlar sergilemesi ebeveyn olarak bizi zorlu bir testten geçiriyor, biliyorum. Ama şunu unutmamak lazım, çocukların davranışları arkasında birçok farklı duygu ve ihtiyaç yatabiliyor.
Yaramaz ve saldırgan çocuklarla başa çıkmak için sabır ve sevgi en önemli anahtarlar. Öncelikle, çocuğun neden böyle davrandığını anlamaya çalışmak önemli. Belki de dikkat çekmeye, kendini ifade etmeye çalışıyordur. Onlarla sakin bir şekilde konuşmak, ne hissettiklerini ve neden böyle davrandıklarını öğrenmeye çalışmak iyi bir başlangıç olabilir. Ayrıca sınırlar koymak ve bu sınırları tutarlı bir şekilde uygulamak da önemli. Ancak bunları yaparken çocuğu değil, davranışı eleştirdiğinizden emin olun ki, çocuk kendini kötü hissetmesin.
Çocuğun olumlu davranışlarını takdir etmek de motivasyonlarını artırır ve yaramazlık yapma ihtiyacını azaltabilir. Bütün bunları yaparken, çocuklarımızın bizi model aldığını ve davranışlarımızı taklit ettiklerini unutmayalım. O yüzden biz de olabildiğince sakin ve anlayışlı davranmalıyız.
Unutma, her çocuk farklıdır ve bazen doğru yaklaşımı bulmak zaman alabilir. Ama seni temin ederim ki sabır, sevgi ve anlayışla her zorluğun üstesinden gelebilirsin. 😉 Annelerin sınırsız sabrı varmış, derler ya, işte bu tür durumlar için söylenmiş. 🍼💕
Annelikle ilgili daha fazla tavsiye ve hikayelerim için buradayım! Ve unutma, "Annelik, uykusuz bir gecenin sabahında bile gülümseyebilmektir."
5 yaşındaki kız yeğenim inanılmaz yaramaz ve aşırı zeki ikisi birleşince baş etmesi de zor. Kız kardeşim ona ömür törpüsü diyor. jsjs Benjamin button misali yaşı olduğundan çok daha büyükmüş gibi hissediyorum😀
Baş etmek pek mümkün değil ya bence çünkü anne babanın yetiştirme şekli önemli bu konuda çocuk olduğu için pek anlamayacak yaptığı şeyin yanlış olduğunu
ya aslında zor olmuyor kızlara güzel deyince ve ovünce rica ediyorum rahat duruyorlar erkekler de kimsenin sözünü dinlememelerine rağmen ben rica edince yapıyorlar rahat duruyorlar