Ebeveynler tarafından yanlış yetiştirilmiş çocukların kaçınılmaz sonudur, şımarıklık. Peki, şımarık çocuklar ile baş etmenin en etkili yolları nelerdir?#GöktenDüşenAşk
Şımarık yetiştirilmiş çocuklar ile nasıl baş edilir?
Her dediğini yapmamakla başlanmalı. Ağlasada hayırsa hayır. Çocukla bir yetişkin varmış gibi konuşup neyi neden yapamayacağı anlatılmalı. Şimdikiler eline tablet telefon verip susturuyor, başından savıyor. Ne çok esnek ne çok gevşek davranılmalı. Aktivitelerle beraber vakit geçirmeye özen gösterilmeli.
Öncelikle bırakın şımarıklık yapsın ve sadece izleyin. Sıkılıp size dönünce bunu tekrarlaması sizin onu sevmenize ve yardım etmenize engel olduğunu anlatın. Yaptığı hareketlerin onu da sizide gereksiz yere yorduğunu belirtin.
Valla kıyamam neyim yok dayak yemeğen çocuk pek terbiyeli olmaz bizde çok dayak yedikki terbiyemiz var çok şükür böyle minik dayaklar iyidir benim kafaya çelik tepsi indi o başka o kadarda değilde 😂😂😂😂
şımarık cocuk yoktur çocuk ebeveyn kopyasıdır ne görürse onu yapar ilgi çekmek ister bunula ilgili benceler yayınladım bakabilirsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir okul öncesi eğitmeni olarak ve bu konuda araştırmacı biri olarak söylüyorum, ilk olarak o çocuğa kendinin kim olduğunu gösterin tanıtın çünkü sizin kim olduğunuzu zamanla bilir ve ona göre davranır, daha sonra çocuğun istek arzularını tek kelime ile doğru şekilde olması gerektiği gibi cevaplandirin, şımarıklığına son vermesi için ise uğraş çaba göstermeyin ciddi anlamda onun şımarık hareketlerini gormediginizi fark ederse çocuk zamanla ciddilesir diye düşünüyorum.
Çocuğun her isteğine evet dersen, ona güvenmediğini hissettirirsen şımarık olur tâbi. Bununla baş etmenin bir yolu yok maalesef. Ağaç yaş iken eğilir. Önemli olan, en başta eğitimini düzgün bir şekilde verebilmektedir.
Şımarık çocuk diye bir kavramının olduğunu düşünmüyorum. İhtiyacı karşılanmayan çocuklarının bu tarz hareketleri yapma ihtiyacı hissettiğini düşünüyorum.
En İyi Cevaplar