3 yaşındaki kızıma konuşan barbie bebek aldım fakat 5 yaşındaki üvey kızıma bir şey almadım evde ağladı etti ama bak sen artık sen kocaman oldun abla oldun dedim ağlıyor eşimlede limoniyiz ya 5 yaşında kocaman kız napsın bebeği
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bir bebek doğunca diğeri çocukluktan çıkmıyor. 5 yaşındaki bir çocuga olgunluk yükleyemezsiniz. Eminim şuanda yeniden bebeğiniz olsa 3 yaşındaki kişiye de sen ablasın diye sorumluluk yüklersiniz. Bu durum çok yanlış. Oyuncak konusunda zaten tamamen haksızsınız. Çocuklar ortalama 10 yaşında kadar oyuncaklarla oynarlar zaten. Sonrasında da kendi yaşına uygun hobiler geliştirirler. Sizin yapmanız gereken üvey de olsa o çocugun ihtiyaçlarını giderebilmek. Ayrı büyütmek de neymiş çocukları. Ona da alın tabiki. Hemde aynısından. Ikisi de sizin çocugunuz artık. Üvey, biyolojik diye bir ayrım yapamazsınız
03 Yorumla
Soran+1 yılAynı kandan olmayınca ona almak zoruma gitti
- +1 yıl
Iban at parasini veriyim git ona da al
En İyi Cevaplar
+1 yılYazık etmişsin
Oda küçük çocuk seninki ile aynı seninki şimdi 2 sene sonra abla mı oldun ne yapacaksın mi diyeceksin.
Adaletli olmaz lazım
Daha iyi anlaman için söylüyorum
Adaletli olacaksanız çok evliliğe ruhsat verilmiştir. Ama Adaletli olamayacagimizi bildiği için mevlam bize sizin için tek daha hayirlidir demiştir. Düşün iki hanım birine her şeyi alıyorsun diğerine kıyıdan köşeden adalet bunun neresinde kocaman kocaman insanız neticede ama bak Adaletli davranamiyoruz
Kaldiki iki küçük çocuk birisi oz digeri ise üvey desende benin gözümde o yetimdir Evvela ona sonra özüne alacaktin zaman kaybetmeden hatanı telafi etmende yarar vardır.
04 Yorumla
Soran+1 yılAma sonuöta üvey
Soran+1 yılAma sonuçta üvey
- +1 yıl
Uvey uvey diyo yakinda hallenirsin cocuga
- +1 yıl
Sana diyecek başka bir şey bulamıyorum 😡
+1 yılKüçük kızınız 5 yaşına geldiğinde ona da böyle diyebilecek misiniz? Her yaşa uygun bir hediye bulabilirsiniz. Bu bahane çok gereksiz küçük değil ki ne demek. Bebek olacak diye bir şey yok ki maksat bir şey hediye etmek. Almama nedeniniz üvey olduğu için değilse de ebeveynler nedense büyük çocuğa yetişkin muamelesi yapıyor. Kardeşler arasında hep bu oluyor. Sen büyüdün artık.
02 Yorumla
Soran+1 yılBiri canım kanım diğeri üvey
- +1 yıl
Ne kadar kötü bir kalbiniz var.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir kız 20 yaşında kadar büyümez. Babasında ilgi sevgi bekler ayrımcılık yapılmasını istemez. Ben 25 yaşındayım annem kardeşime çikolata alsa bana niye almadın ben senin çocuğun değil miyim diye trip atarım, gerisini sen düşün. Çok yanlış yapmışsın kızının gönlünü al abicim. Onun da boynu bükük senden sevgi ilgi bekler anlamaz deselerde her şeyi anlar o küçük kız çocuğu..
01 Yorumla
Soran+1 yıl20 yaşına gelse eve koymam
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
28Cevap
Hata ne demek 🥺 wn büyüğünü yapmışsınız ya. Kız sanki 15 yasinda der gibi 5 yaş diyorsunuz 😔 ne kadar da üzülmüştür garip kuzum. Eğer onu kızınız gibi görüp sevseydiniz alırdınız! Oda minicik bi çocuk daha, tabii ki de oyuncakla oynaması gereken, oynamak ister.
12 Yorumla- +1 yıl
Trol yapıyor 😬
+1 yılBüyük hata. Sen eğer üvey de olsa kızın sonuçta ve ona hediye almıyor kendi çocuğuna alıyorsan neden çocuklu bayanla evlendin. Tamam o bebekle oynamaz diye düşündün madem başka bir hediye almalıydın ona. Böyle ayırmamalısın...
21 Yorumla
Soran+1 yılÖz ve üvey farklı
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte böyle oluyor, elin adamı çocuğunuzu sahiplenmiyor, dışlıyor, ayrımcılık yapıyor hatta içten içe nefret ediyor küçücük çocuktan.
El kadar çocuklardan birine oyuncak alıp diğerine almayıp ağlatıyor kıskançlık tohumları ekiyor. Sonra da babası kötüymüş ilgisizmiş onun kızından da hayır gelmez zaten diyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılÜzülcekmi
+1 yılAbi yasim gereği bu işlerden pek anlamam ama sen yengeyi cocuguyla beraber kabul ettiysen bence kendi çocuğundan ayirmaman lazım ayirmaman dedigim ister istemez ayırırsın tabi ama birine bisey alirken digerine almiycak kadarda ayirma be abi
16 Yorumla
Soran+1 yılÖz babası hayatta kızını en son bebekken görmüş hastayken ilaç almazmış doktora götürmezmiş kızını 5 yaşındaki kızını görmeye gelmiyormuş erkek değil diye sevmiyormuş onun çocuğundan hayırmı gelir
- +1 yıl
Hiç belli olmaz be abi benim dedem psikopatin allahiymis ama babam
melek gibi bi insan neyden neyin cikicagi belli olmuyoki - +1 yıl
Ne cahil bir adamsın sen böyle bir insanın kızı ne olur ne demek herkesin göbek bağı bir mı kadın nasıl senin gibi it*n tekini kabul etmiş anlamıyorum senden de anca b*k olur çocuk ayırdığı yetmiyor bidr ağza bak senin eski kocasından ne farkın var kendin çok mu farjli sandın şimdi daha çocuklara karşı napcagini bilmiyorsun senden eş re olmaz başka bir şey de olmsx senin gibi üç kuruşluk herifler anca döl bırakmayı bilir ebesini s*ktirtdimin p*ci
- +1 yıl
@miyan_çakır 👏👏👏👏👏
Soran+1 yıl@miyan_çakır ama büyüyünce öz babasına gidecek
Soran+1 yıl@miyan_çakır aynen
+1 yılKocaman kiz mi? 5 yasinda daha minicik. Senin oz kizin 5 yasina geldigi zaman onada kocaman kiz oldun diyecekmisin merak ettim. Git onada bebek al! Gonul alabilecekken almamak icin bahane ariyosun
01 Yorumla
Soran+1 yılÖz kızım farklı
+1 yıl5 yaşındaki kız kocaman değildir bu bir ve kendi kızınıza ne alıyorsanız onada almak zorundasınız bu iki ben olsam seni bosardim buda 3
31 Yorumla
Soran+1 yılBoşasın
Ayıp etmişsiniz ve 5 yaş küçücük çocuk yaşı Ayrıca çocuk sevindirmek çok sevaptır. Küçükte olsa ona da hediye almalıydınız. Hem de çocuklar arasında kıskançlık ve rekabet olmaması için ikisine karşı eşit olmalısınız. İlerde yoksa daha büyük sorunlar olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim kızımı kıskanıyor
Bir cocugun yaninda baska bir cocuga ilgi göstertirsen oyuncak hediye edersen (kardes olsalar bile) o bes yasindaki cocugun kalbi kirilir aglar tabi… 5 yasinda bir cocuk gayet oyuncaklarla oynayabilir benim 12 yasinda kopamadigim 3 bebegim vardi. 5 yasindaki cocuga niye birsey alamadin ki?
06 Yorumla
Soran+1 yılÜvey o öz babası hayatta kızını en son bebekken görmüş hastayken ilaç almazmış doktora götürmezmiş kızını 5 yaşındaki kızını görmeye gelmiyormuş erkek değil diye sevmiyormuş benim sorunummu
Soran+1 yılAdam ayyaş pislik onun kızından hayırmı gelir
- +1 yıl
Trol geçen haftada aynı soruyu sordu 😌
Soran+1 yılAynı kan değilim
+1 yılDuygusuz herifin tekisin. Kanullenemeyeceksen evlenmeyeceksin
51 Yorumla
Soran+1 yılSalla
+1 yıl5 yaş büyük bir yaş değil. İki kardeş arasında ayrımcılık yapmayın. Kendi kızınıza nasıl davranıyorsanız üvey kızınıza da öyle yaklaşın.
13 Yorumla
Soran+1 yılAma benim kızım değil
- +1 yıl
Madem kendi kızın gibi görmeyecektin neden evlendin ve bu durumu kabul ettin?
- +1 yıl
İyi ki biyolojik babası değilsin
Gizli Üye(18-24)+1 yılBirine alıp birine almazsan çocuklar birbirini kıskanır hem üvey kızınsa eşinde yanlış düşünür. O yüzden birine alınıyorsa ikisinede alınması lazım. Ayrıca 5 yaşındaki çocuk hâlâ oyuncaklarla oynayabilir kocaman falan değil yani
02 Yorumla
Soran+1 yılAynı kandan değilim
Cevap sahibi+1 yılfarketmez birine alıyorsan diğerinede almak zorundasın
+1 yılÇocuk yani hepimiz çocuk olduk, ne hissettiğini az çok tahmin edebilirsin. Gidip gönlünü alabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılÜvey olmasa olurdu
+1 yılAralarında 2 yas var sadece :D
Çocuk yani hepimiz çocuk olduk, ne hissettiğini az çok tahmin edebilirsin. Gidip gönlünü alabilirsin mesela01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
+1 yılO kadar tantana olmasındansa bi tane de ona alaydın. Asıl yanlis anlasilmasin diye. Kendi kizina bir aliyosan ona iki alman lazim dostum.
02 Yorumla
Soran+1 yılKız benim değil
- +1 yıl
Kiz senin degil diye bi hediye alamiyon mu esinin kizi bu kadar mi okuzsun. Ben komsu cocuga bile alirim
Bugün günlerden cuma. Defol git belanı benden bulma.
11 Yorumla
Soran+1 yılYok ya
5 yaşındaki de çocuk tabiki adil davranmamissiniz
13 Yorumla
Soran+1 yılTabi üvey o
+1 yılÇok çirkin bi davranış neden aralarına nifak sokuyorsun inşallah troldür
11 Yorumla
Soran+1 yılNifak değil hakettiği şekilde davranıyorum
+1 yıl5 yasinda kocaman mı chus ben 10 yasinda oyuncaklarimla oynuyodum baya ayip etmissin
02 Yorumla
Soran+1 yılOynamasın
- +1 yıl
Sen baba misin (!) Babalik sadece kendi tohumuna bakmak değil. Umarim ciddi degilsindir.
+1 yılEn azından ona da küçük bi şey alsaydın hiç bir sorun olmazdı
02 Yorumla
Soran+1 yılAynısından istiyorum diyor
- +1 yıl
Aç
+1 yılÇok ayıp etmişsin eşin çok haklı git o üvey dediğin kızına 2 tane bebek al şimdi
01 Yorumla
Soran+1 yılKendi kızıma aldım diye üveye almam
5 yaşında BEŞ oyuncak alabilirdin ne ayrım yapıyon ök*z
02 Yorumla
Soran+1 yılÜvey o Üvey
- +1 yıl
O öz sen uveysin annesi oz kardesi öz sen en dis kapinin en diş mandalisin
Birine alıp öbürüne almamak nedir ya? Bu kadar düşüncesiz olmayın.
01 Yorumla
Soran+1 yılÜvey olduğu için
+1 yılyaa abi o da küçük bu yaşadığını belki ilerde hatırlar ona da al 5yaşında büyümüş olmuyor ki
01 Yorumla
Soran+1 yılBüyüyünce öz babasına gidecek ama
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış yapmışsın daha beş yaşında onbeş yaşında değil zaten şimdiki kızlar geç olgunlaşıyor, evlilik teklif ettiğim biri 23 diğeri 25 yaşında iki kızdanda "ben daha çocuğum" deyip ağlamalarını gördüm hiç büyümüyorlar heralde. 🤣
00 Yorumla
+1 yılSen yanlış yaptın çocuk hala küçük büyük sayılmaz ki ona da almalıydın
01 Yorumla
Soran+1 yılOlsun
+1 yılNe kadar üvey de olsa sonuç olarak o senin bir evladın, ona sahip çıkman seni iyi bir baba yapar
01 Yorumla
Soran+1 yılÖz babası hayatta kızını en son bebekken görmüş hastayken ilaç almazmış doktora götürmezmiş kızını 4 yaşındaki kızını görmeye gelmiyormuş erkek değil diye sevmiyormuş banane ayyaşın kızından
Gizli Üye(25-29)+1 yılbu soru en az 20 kere sorulmustur bence sen kendine prezervatif al ureme artik
40 Yorumla
u +1 yılNe alaka 5 yaşında büyümüş mü oluyor? Kendi kızına alıyorsan onada alacaksın. Eşin haklı.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk çocuktur yetişkin olmuyor 5 yaşında sonuçta büyük hata etmiş sin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl5 yaşında kocaman kız diyor, sanki 15 yaş der gibi. 5 yaşındaki küçücük çocuktur ya tabi ki kıskanır ister. Ne odun adamsın be
07 Yorumla
Soran+1 yılÜvey o
Cevap sahibi+1 yılHarbi malsın
Soran+1 yılÖz babası hayatta kızını en son bebekken görmüş hastayken ilaç almazmış doktora götürmezmiş kızını 5 yaşındaki kızını görmeye gelmiyormuş erkek değil diye sevmiyormuş benim suçummu babası ölse neysede
Cevap sahibi+1 yılİyi de babasının ş€refsiz olması senin de p*çlik yapacağın anlamına gelmez. İnsanlık yapsaydın hem eşini hem o çocuğu mutlu ederdin. Ama nerde sende o kafa o beyin
Soran+1 yılÖz babası adamda bendemi sorun kendi çocuğuma bakarım
Cevap sahibi+1 yılB*k ye
Soran+1 yılÖz babasına gidecek büyüyünce ama
+1 yılO içindeki insan sevgisinin nasıl oluştugunu anlamadım
00 Yorumla3 ile 5 yas arasnda sanki dağlar kadr fark var oda cocuk muhtac size öyle düşünün yazk değilmi lütfen gönlünü alın eminim ki bu durumu bile bile evlenmişsinizdir
11 Yorumla
Soran+1 yılÖz kızım değil
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen kas kafalı ve boş bir hrifsin bence onları özgür bırak oksijen israfı herif
11 Yorumla
Soran+1 yılSende
+1 yılAyrım yapmamalisin. 5 yaş çok büyük bir yaş değil. Ona da al kıskanması çok normal.
01 Yorumla
Soran+1 yılKıskansın
+1 yılOğlum şaka mısın lan 5 yaşında diyosun nenem la ilahe illallah. Kanka çok geç olmadan eşinin de üvey kızınında gönlünü al yanlış yapmışsın yenge haklı
00 Yorumla
+1 yılÜvey olunca abla oluyor normal olsa o hala bebek derdin ama biliyorsun dimi içten içe yaptığın doğru değil bu ayrımcılık
01 Yorumla
Soran+1 yılOlsun
+1 yılÇocuk çocuktur her yaşta oyuncak ister ve kendi karar verebilir
11 Yorumla
Soran+1 yılNeye
Ben on dört yaşımda daha oyuncaklarıma kıyafet dikiyordum, beş yaşında tabi ister
01 Yorumla
Soran+1 yılKocaman o 5 yaşında
Almaman çok yanlış hemen gidip özür dile ve onada seveceği bir oyuncak al yaptığın çok ayıp olmuş
01 Yorumla
Soran+1 yılNe özrü
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 yasinda kocaman kiz mi? Oldu koskoca kadin olsun. 10 yaslarina kadarda kiz cocugu Barbie sever. Ayrıca kendi kizina oyuncak aldiysan uvey kizina da bir oyuncak alabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılÜvey o ne alması
5 yaşında kocaman mı iyi misin hacı dayı
010 Yorumla
Soran+1 yılTabi
Soran+1 yılÖz babası adamluk yapmıyorken suç bendemi
Soran+1 yılBende senin
Soran+1 yılOrtada hiç çocuk yok ki
- +1 yıl
Öz babasının yapmadığını sen yapda adamlığını göster.
Yanlış yapmissin bence
01 Yorumla
Soran+1 yılNiye
Adam değilsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılSen
- +1 yıl
Ne ben?
Seninle evlenende suç
02 Yorumla
Soran+1 yılNe alâka çocuk benimmi
- +1 yıl
Ben cebimde cikolata tasiyorum yolda cocuk gorursem vermek icin insan degilsin umarim. karin ne bko oldugunu anlar
+1 yılAyıp etmişsin almaliydin
01 Yorumla
Soran+1 yılNiye
+1 yıl5 yaş kocaman mı oluyor?
01 Yorumla
Soran+1 yılNe oluyor
+1 yılSoru troll belli.
00 YorumlaVicdansızsınız..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet hata yaptın amca
01 Yorumla
Soran+1 yılHıhı
Gizli Üye(25-29)+1 yılUmarim bu gercek değildir ya
01 Yorumla
Soran+1 yılNiye
Gizli Üye(36-45)+1 yılBebek her kız için her yaşta önemli
02 Yorumla
Soran+1 yılNiye
Cevap sahibi+1 yılSen baba falan değilsin
+1 yıl5 daha bebe lan ne büyüğü
12 Yorumla
Soran+1 yılNe alâka
- +1 yıl
Madem o küçük çocuğu üvey giriosun be i. pn. e p. ic kurusu ne evleniosun ozmn sonradan mı çıktı çocuk davar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılAyıp etmişsin
02 Yorumla
Soran+1 yılHakketti
- +1 yıl
Ne için?
+1 yılÇok büyük bir hata
02 Yorumla
Soran+1 yılNeye
- +1 yıl
Soruna
+1 yıl7 yasina kadar oynar cunku daha cocuk
01 Yorumla
Soran+1 yılOynamasın
+1 yılSenle niye evlenmiş acaba
01 Yorumla
Soran+1 yılistekli
Hata yaptın
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır
+1 yılAl sen de ne olcakk
01 Yorumla
Soran+1 yılParası
+1 yıl5 daha küçük ya tabi ister
01 Yorumla
Soran+1 yılİstemesin
Yanlış yapmışsın
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Üvey kızıma oyuncak almadım diye eşimle tartıştık. Hata mı yaptım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler