Merhaba eşimle ikinci evliliklerimiz benim bir oğlum 14 yaşında onun da bir kızı var 12 yaşında 2 yılı aşkındır evliyiz. İlk etapta hep birlikte kalıyorduk fakat çocuklar anlaşamayınca oğlum anneme gitmek istedi ara ara geldi benim yanıma bu durum beni rahatsız etti tabi. Üvey kızım da sürekli evde bana eziyet etmeye devam etti. Babasının önceki sevgilileri onlarla ne yaptığı yazdığı mesajlar hatta kadınların tırnak şekillerine varana kadar anlattı sus dedikçe anlattı. Bir de beni tehdit etti annemin yanında eğer seni sevmesem sana iftira atarım eve adam alıyor sen yokken baba derim diye sözler bile duydum. Akşamları eşimle bizi yan yana bile oturtmuyor eşim yanıma oturunca ağlıyor sabaha kadar uyumuyor bişey desem babası da kendisi de üveysin diyorlar. Aynı tepkiyi eşimin ailesinden de görünce. Geçen gün artık kızını annene götür yanında kalsın değilse biz ayrılalım dedim. Çocuğun annesi var ama çocğa böyle sorunlu olduğu için bakmak istemiyor yanına almıyor. Bazen vicdan azabı duyuyorum ama o evdeyken asla huzur kalmıyor. Onun yüzünden bir kez eşim bana şiddet bile uyguladı. Ben 12 yıl sonra evlendim bekledim. Başıma gelenlere bakın. Bunları yaşayacağımı bilsem asla bu işin içine girmezdim. Çok pişmanım. Ayrılmayı bile düşünüyorum. Eşim istemiyor boşanmak. Bu olaylar psikolojimi alt üst etti resmen
Bu zorlu durumla başa çıkmak gerçekten zor olmalı. Öncelikle, duygularınızı ve düşüncelerinizi ifade ettiğiniz için cesur olduğunuzu belirtmek isterim. Bu tür durumlar hassas ve karmaşıktır ve karar vermek kolay değildir. Ancak, kendinizi ve çocuklarınızı korumak önemlidir.
İşte bu zorlu süreçte size yardımcı olabilecek bazı adımlar:
1. **Kendinize ve Çocuklarınıza Zarar Vermeden Uzaklaşın:** Eğer kendinizi ve çocuklarınızı korumak için evden ayrılmanız gerekiyorsa, bu adımı atmaktan çekinmeyin. Şiddet veya istismar durumlarında, güvenliğiniz ve çocuklarınızın güvenliği önceliklidir.
2. **Profesyonel Yardım Alın:** Bu tür zorlu durumlarla başa çıkmak için bir terapist veya danışmanla görüşmek faydalı olabilir. Profesyonel bir yardımcı, duygusal desteğin yanı sıra, size bu zorlu süreçte nasıl hareket edebileceğinizi rehberlik edebilir.
3. **Hukuki Danışmanlık Alın:** Eğer ayrılma veya boşanma gibi yasal süreçlerle ilgili kararlar almanız gerekiyorsa, bir avukattan hukuki danışmanlık almak önemlidir. Avukatınız, haklarınızı korumanıza ve doğru adımları atmanıza yardımcı olabilir.
4. **Kendinize ve Çocuklarınıza Zaman Tanıyın:** Bu süreçte duygusal iyileşme için kendinize ve çocuklarınıza zaman tanıyın. Ayrıca, çocuklarınızın da duygularını anlamalarına ve işlemelerine yardımcı olmak önemlidir.
5. **Destek Gruplarına Katılın:** Benzer deneyimleri paylaşan kişilerle tanışmak ve destek almak için yerel destek gruplarına katılabilirsiniz. Bu gruplar, duygusal destek ve pratik ipuçları sağlayabilir.
Bu süreçte kendi ihtiyaçlarınızı ve çocuklarınızın ihtiyaçlarını gözetmek önemlidir. Kendinize ve çocuklarınıza zarar vermeden, güvenli ve sağlıklı bir gelecek için adımlar atmaya devam etmenizi öneririm.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ne yazık ki çocuklar üç boyutlu bakamıyor düşünemiyorlar. Kendi rahatları yerinde tabi ama ya Anneler Babalar onlar yalnızlıklarında sığınacak bir liman bulmuşlar ama anlayışsız çocuklar yüzünden nice mutsuzluklar yaşanıyor.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Doğa. KızlarSoruyor'da annelikle ilgili deneyimlerimi paylaşırken, zor durumlarla nasıl başa çıkılabileceği konusunda da yardımcı olmaya çalışıyorum. 🌷
Anlattıkların gerçekten zor bir durum, ve bunların sana büyük bir stres yarattığını anlamak için annelik duygusuyla dolu bir yüreğe sahip olmak yeterli. Bir aile bireyi olarak, üvey kızının davranışları ve eşinin tepkileriyle başa çıkmak senin için oldukça zor olmalı. Bir yandan kendi evladının huzuru ve diğer yandan üvey kızınla olan ilişkin, öyle görünüyor ki, büyük bir dengeleme gerektiriyor.
Aile içinde yaşanan bu tür anlaşmazlıklar ve stres, en sağlam ilişkileri bile sınayabilir. Öncelikle duygularını anlatarak, adil bir şekilde kendi çerçeveni çizmiş olman önemli. Ailenin içindeki bu sürtüşmenin, tüm aile bireylerinin psikolojik sağlıklarını olumsuz etkilediği açık. Bu konuda profesyonel bir aile danışmanıyla konuşmayı ve durumu çözümlemeye yönelik destek almayı düşünebilirsin. Böyle bir adım, hem ilişkini koruman hem de aile içi huzuru yeniden sağlamaya çalışman açısından faydalı olabilir. 🌻
Ve unutma, her yağmur sonrası güneş açar. Bu zorlu süreçte ihtiyacın olan sabır, sevgi ve kararlılıkla, inşallah daha mutlu günlere ulaşırsın. 🍀
"Annelik, her fırtınada bir şemsiye olabilmektir." 🌈11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum zaten bu terapi danışma konusunu ben ele aldım. Eşim kızına aşırı yüz veriyor. Ve evde ne olsa ben onunla kızla alakalı sorunu paylaştığım zaman çocuğunu çağırıp hanginiz doğru söylüyorsunuz diyor. Hem çocuğuna annelik yapmamı bekliyor hem de sen ona karışamazsın diyor. Üstelik kök ailesi de aynı kanıda çocuğa o senin annen değil sana terbiye veremez o şeytan diyorlarmış. Bu durumda ben o çocuğa bişey veremem ki habire kendi eksenimde dönüp duruyorum. Madem terbiye vermem yasak eğitmem yasak o zaman alın siz bakın dedim. İnanın artık dayanamıyorum. Psikolog durumu için de bana sen git bizde sorun yok dediler. Ben maalesef hiçbir şey yapamam. Şu an kendim onlar yüzünden psikolojik olarak çöktüm ve çocuklardan bile soğudum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Evlilik sabırla yürür... Bununla problem yaşarsın diğeriyle farklı bir problem olur. Bu işler hiç kolay değil. Sabrı tavsiye ederim
098 Yorumla
Soran+1 yılBen çok sabırlı biriyim herkes beni sabrımla ve gururumla bilir. Ama ben kendimi değersiz hissediyorum. Getirmiş çocuğuna bakıyorum yediriyorum içiriyorum annelik yapıyorum birlikte bile uyuyorum ama o bana çocuğumdan değerli değilsin sen kimsin çocuğuma bir bardak su ver diyemezsin diyor sonra ayrılalım diyorum sensiz yapamıyorum ölürüm öldürürüm diyor ağlıyor sızlıyor kendini sokaklara atıyor ben küsünce çocuğunu görmeye bile gitmiyor herkesten uzaklaşıyor ben ondan uzaklaşınca ne istediğini inanın bilmiyorum. Sadece diyor artık seni çok seviyorum ölecek kadar otur evinde ayrılma bekle. Ben gelmesem bile otur bekle. Ama nereye kadar böyle olacak? İnsan sadece yemeden içmeden ibaret değildir ki. Ben anlaşılmak istiyorum ben sohbet etmek istiyorum ben sorun çözebilmek istiyorum. Ben insanım ben kadınım anneyim eşim. Ama ben bu sıfatları bile unuttum biliyor musunuz
- +1 yıl
Ayrılığı bende yaşadım... 44 yaşındayım bu arada. burada yaşımı düzeltemiyorum. Eşinin çocuğuna düşkün olmasını anlıyorum fakat terbiye vermesi lazım. Benim ilk hanımın bir sözü vardı ; bir kötü gidip de bir iyi gelmez derdi. Yastık değişir kader değişmez demişler. Söylemek istediğim bu. Seni çok iyi anlıyorum bu arada
Soran+1 yılBeyefendi bende bir anneyim. Ama ben eşime çocuğum senden değerli diyemem. Herkesin yeri ayrıdır. Eşim çocuğuma bakıyorsa mecbur değilken üstelik ben nası diyebilirim oğlum sen istediğini yap de o sana bişey diyemez. Bu evde başına bişey gelse bile senden bilirim diyor. Ben nasıl bir orta yol bulabilirim? Resmen sevdiğim çocuktan soğuttu beni ve. Bunu bizzat eşim yaptı. Çocukla arama nifak soktu zorla. Şimdi ayrılmak istiyorum diye. Tamam kimseye bakma otur evinde bende gelmem gerekirse. Ölene dek sana bakarım. Yeter ki gitme. Ben senin orada olduğunu bileyim yeter ki başkasına gitme. Ağlıyor sızlıyor kendini sokaklara vuruyor şarkılar şiirler neler paylaşıyor. Ve çok değerli çocuğu ve ailesini bile gözü görmüyor ne istediğini ne yapmaya çalıştığını asla anlayamıyorum
Soran+1 yılMaalesef şiddete vardı ve şiddet bir davranış biçimi. Hakaret küfür de zaten defalarca oldu. Şunun arkasına sığınıyor. Ben sinirle her şeyi söylerim sen bana takılma. Ama ben söylesem asla kabul etmez. Nitekim bir kaç kez karşılık verdiğimde bunu da gördüm.
Soran+1 yılSevgi bu mu? Seven insan nası mutsuz eder? Neden gitmesi için iter niçin sorunlarla yalnız bırakır? Neden düzelmez? Ben onu düzelteyim derken kendim de hasta oldum
Soran+1 yılDefalarca söyledi bunu gitmeye kalkınca da pişman olup ağladı engel oldu. Bana diyor ki ayrılmayalım ikimizde ölelim gidip atlayalım bir yerden ama ayrılmayalım. Ben sensiz ölü gibi oluyorum. Hiçbir anlamım kalmıyor. Ama bakıyorum yine aynı. Ben onun için değiştim kapandım hayatımı tamamen değiştirdim. Önceden açık olduğum için vs bunları her kavgada başıma kakıyor namusuma laf söylüyor sonra da namusum kadınım diyor ben hangisine inanayım? Benim kocam kim
Soran+1 yıl33
Soran+1 yılAşırı dengesiz çok kararsız. Bir yere gidip oturacağımız zaman bile 10 yere gider sokar sonra geri vazgeçtim kalk der. Onunla bir yere çıkmak bile istemiyorum. Bir kaç kes beni dışarıda herkesin içinde tehdit edip hakaretler yağdırdı kğfğrler etti kendimi iğrenç hissettim.
Soran+1 yılBenim ona yardımcı olmama maalesef izin vermedi vermiyor burada benim ona bize yapabileceğim bir şey kalmıyor
Soran+1 yılAyrı değiliz ama iyi de değiliz
Soran+1 yılBen delirdikten sonra anlamı kalmaz tabi ya da bir gün beni öldürdükten sonra
Soran+1 yılAyrı da kaldık ben annemin yanına gittim bir süre. Sosyal medya kullanıyorum diye delirdi. Her gün fake hesaplardan bana acı çekiyorum iyi değilim mesajları attı. Ben daha başka bir kadına bakamam sen sosyal medya açıp boy boy fotoğraf atıp herkese eskisine yenisine kendini gösterip benim sevdiğim kadını paylaşıyorsun dedi. Bir gece bana kim bilir buralarda kimlerle konuşuyorsun dedi. Bende dedim boşanalım eğer biri olacaksa da böyle konuşmam direkt namusumla evlenirim dedim. Bu sefer öyle dedim diye nefes alamıyorum öldüm ölüyorum intihar edecekti sabaha karşı ben yanına gittim güç bela. Öyle eve döndüm kendini öldürecek diye.
Soran+1 yılBu sabah beni pikniğe kahvaltıya götürdü. Hayatımda hiç öyle bişey yapmadın demiştim geçen. Her şey para mı her şey lüks mü zaman ayırmak çok mu zor demiştim. Kafasına dank ediyor demek ki. Ama yolda az daha bir adamı dövecekti nedeni de korna çaldı diye. Genel olarak bir tedavi görmesi gerekiyor. Değilse benimle değil kimseyle yapamaz.
Soran+1 yılDefalarca elinden birilerini aldım zor kurtardım. Yani bu kadar sinir öfke en son birini öldürür ya da kendisi biri tarafından öldürülür. Tamam alt yapısında bir şeyler yapmaya çalışıyor. Düzelmesi gerekiyor. Ayrı da kaldım rahatta vermiyor. Onu çok seviyorum aslında hem de değişik şekilde. Yani bunu anlatamıyorum bile. Ama dayanacak gücüm kalmadı.
Soran+1 yılHiçbir gidiş tek başına değildir aslında biri iter diğeri gider. İlla git demekte değildir şifahen söylemek değildir. Ama bana evliliğimizin 4. Ayındw başladı 1 yıla kadar defalarca git def ol hayatımdan dedi. Gitmeye kalkınca da pişman oldu. Ya ben gideyim dedim iyi olacaksan yeter ki mutlu ol dedim. Yok gitme sen otur ben sensiz ölü oluyorum. Elim kolum bile kalkmıyor. Yerle bir oluyorum yemek yiyemiyorum. Nereye saldıracağımı şaşırıyorum. Tamam bende seni aynı o şekilde seviyorum. Gidiyorum ama sadece göstermelik mutluluk yaşıyorum aklım hep sende oluyor. Bende mutsuz oluyorum. Ne yapabiliriz dedim. Tedavi ol ne olursun. Değişme. Ama düzelt bazı şeyleri. Kaç kez çaresizce ağladım. Yani sizde beyefendi ayrılık sonrası kendinize geldiğinizi söylediniz. İlla kaybetmek mi gerekiyor? Bizim sonumuz da böyle olacak. Ya öyle öyle ayrılık ya da gerçekten ölüm yani ben başka bişey göremiyorum.
Soran+1 yılEvet aşırı düşkün aşırı temas bağımlısı saatlerce öper sarılır eve gelir hiç dibimden ayrılmaz. Sadakat konusunda ona çok güvenirim çünkü başka bir kadına en ufak bir bakışını dahi asla ne hissettim ne de gördüm. Teşefonunu takip bile ettim ama asla bir şeyini görmedim. Beni en çok ona bağlayan evine bağlı oluşu sadakati ve asla paraya değer vermeyişi. Elinde son parası olsun bana verir. Deste deste olsun yine bana verir. Asla ne yaptın o kadar para vermiştim bile demez. Bazen ihtiyacı olur ister. Ben kenara koyarım ona demem yok derim harcadım. Vardır da neyse der güler geçer. Evet var derim ama ne olur ne olmaz parası onlar onları unut. Hasta oljruz başımıza bişey gelir. Neyse sen iyisini yapıyorsun der. Bana bakma bana kalsa ben hep yerim harcarım der. Sen sakla ye iç biriktir. Bana yok de zaten benden sakla der. Ben gizli bişey zaten yapamam. Ona karşı ihanet gibi geliyor. Başta çok zorlandım düğün olur göndermez cenaze olur göndermez. Sonradan alıştım bişey demedim. Bazen hak bile verdim. Çünkü ben hayatta o kadar yalnız kaldım ki erkek oldum baba oldum anne oldum her şey oldum. Bıktım çalışmaktan yıllarca tek başıma eve erkek kadın olmaktan varsın oturayım evimde dedim aşıkta olunca bulunmaz. Bir nimet görüp başımın üzerine koydum. Eşim bana hep diyor sen benim ettiğim duanın kabulüsün mükafatsın çok güzelsin aşırı güzelsin inanamıyorum bazen gerçekten benim misin? Beni nası sevdin bilmiyorum sevilecek bir yanım da yoktu. Ama sana minnettarım. Bunları diyor inkar etmiyorum her dakika söyler ama işte sinir öfke gelince çok farklı oluyor ses tonu aksamı bile rahatsız ediyor. Rabbim düzeltsin ne yapayım ne diyeyim. Ben yuvamı dağıtmak sevdiğim adamı ortalığa atmak istemiyorum. Başkası bana dokunsun asla istemiyorum. Zaten yapamam da. Kalbim ondayken isterse 10 sene geçsin başkasıyla işim de olmaz benim.
Soran+1 yılO da başlarda ailesiyle oturmak istiyordu evin tek erkeği olduğu için ama bende net şekilde kabul etmedim bir süre sonra bunu kabullendi. Gerekirse onlara hizmetçi tutarım ama yeter ki ayrılma dedi. Konu hizmet etmek değil aslında yapardım ki yaptım da ama onlar beni sevmediler sevmiyorlar ve ne yaptıysam yaranamadım o yüzden istemedim. Değilse elime yapışmaz ne olacak ki öğle biri değilim hiç olmadım. Ama helal olayı karışık benim eşim illegal bir hayat yaşamış hep. Ben bunları da nikah tarihi aldığımız gün öğrendim. Farklı bir hikayesi var. Şu an 36 yaşında ve 10 sene ceza geçmişi var sadece. Şu anda maddi yükü çok ağır ve üzerine bir de kuzeni bizi dolandırdı bütün sülale ile birlikte.. Yani buna bende razı değilim ve konuştum da ama bilmiyorum şimdi ne yapıyor ne ediyor pek. Aile yükünü almak için kendini yakmış açıkçası. Ailesi de bence onu hiç düşünmemiş hela nerden geldiği belli olmayan paraları sormadan ihtiyaçları olmadığı halde alırlar. Benim üzerime bir mont alsa eşim dizlerini dövermiş kaynanam oğlumun parasını yiyor diye. Çok aşırı muhafazakar bir aile beni ondan sevmiyorlar. Ama haram yerler. Dedikodu yaparlar. İyilik bilmezler mesela.
- +1 yıl
Başıma ne geldiyse yaptığım işlerden geldi kimseye suç bulmuyorum. Demek istediğim çok çok özür dilerim ters ilişki. Bunu sevmiyor Hazreti Allah. Nefret ediyor. Aslında açıkça yazmazdım ama seni samimi dürüst biri olarak gördüğüm için bilmeni istedim. Her insanın bir kusuru olur benim ki de bu. Tabiki her şey kader yazılan illaki gelir başına. Varsa da yoksa da yazma bana ama bil. Bu olursa boşanma da olur kavga da
Soran+1 yılEşim mesela arkadaşları hep arabayı sürerler eşimin ehliyeti yok bir kazadan dolayı. Mesela onların yanında bile yüceltir. Ben yengenize çok aşığım der. Hep bir şeyler söyler. Hatta ben gizlice sus derim utanırım. Ailesinin yanında öyle değil onların yanında da bir kaç kez ben bu kadını çok seviyorum olacaksa da bu olmayacaksa da falan bir kaç kez demişti. Ama genel olarak onların yanında daha ataerkil davranır. Bende bir süre sonra alıştım. Mesela şimdi ben. Ne desem ona karşılığında bana diyeceği kelimeleri harfi harfine biliyorum. Burçlarımız bile aynı ama gel gelelim ki ben daha seküler bir kafa yapısındayım o illegal yaşamasına rağmen daha muhafazakar daha ehli sünnet takılan. Ama namaz kılmaz bana kıl der. Kandilde falan kılarım onu davet ederim bana katılmaz. Yani ben dini böyle şeylere alet eden insanları hiç sevmem bilmiyorum. Rabbimin katında kim daha iyi kimse bilemez ki. Evet kapandım. Ayağıma açık ayakkabı dahi giymem şimdi. Kuranı ve din bilgilerini ben zaten biliyordum o öğretmedi bana. Ama bunlar konusunda beni bilgisiz görür ve ön yargılı davranır ama soru sor ben bilirim o susar kalır. Veya bildiği yanlıştır😃
Soran+1 yılYok ters ilişki bırakın bizde oral ilişki bile yok çünkü eşim asla ne ister ne de yapar. Bende şaşırmıştım başta ters ilişki zaten bende karşıyım ki zaten Allah lanet etmiş buna. Üstelik sağlık açısından da çok tehlikeli. Ama oral bile yapmaz ve asla istemez. Gerçekten eşim her bakımdan türünün son örneğidir. Hatta evde bile açık giyinmemi istemez evde bile kıskanır evde makyaja bile kızar en ufak bir kapatıcı dahi sürmemi istemez. Başlarda daha odundu o konularda gecelik giyince bile günah Müslüman değil misin sen diyordu. Çünkü annesini ablalarını hep çarşafla görmüş ya evde sanıyor ki herkes eşine evde öyle dolaşıyor. Dedim yanlış biliyorsun insan eşine aksine süslenir güzel kokar güzel giyinir. Soyunmadan mı sevişeveğiz deli misin aklını mu kaçırdın. Zamanla aştım bunları. Cinsel hayatımızda da asla hiçbir sorun yok. Ama bir odunu yontmak hiç kolay olmadı
Soran+1 yılİşte çok kez yemek masasında benimle kavga etti neden üzerimde askılı bluz varmış ekmeğe saygısızlıkmış mutfağa gecelikte girdim diye mi neler neler. Bazen esince yine yapar ama takmıyorum. Ama kendisi mutfakta sıkıştırıp öper. Bende madem çok saygılısın mutfağa neden öpüyorsun. O öyle biri kendi yaptığı her şey doğru. Arkadaşlarının bile burnundan döküyor. Bir sinir etsin neler diyor onlara da sonra yine hiçbir şey olmamış gibi oluyor. Bana da aynı. Bu aralar ayrılık korkusundan biraz duruldu eskiden daha berbattı
Soran+1 yılGerçekten sadece onu çok sevdiğim için bırakamadım onu hiç. Hep üzüldüm hep vicdan azabı çektim küsüp ayrı kalınca da. Normalde ben çok umursamaz biriydim. Yıllarca tek kaldım hayatıma kimseyi almadım. Sırf hesap vermemek için sırf kafam rahat olsun diye. 30 dan sonra aşık olmak nasip oldu o da böyle işte. Vardır bir hayır ne diyim.
Soran+1 yılDüşünsenize markete gitme dese gitmiyorum. Bazen anneme bile izin vermez annemi alır bana getirir bişey demiyorum. Aslında bunları kabul edecek biri değildim ama onu aşırı derecede çok seviyorum. Sevgi aşk çok farklı bir şeymiş. Bazen kendime zarar verdiğimi düşünsem bile vazgeçemiyorum. Sosyal medyam yok eşim kendisi de kullanmıyor. Benim eskiden binlerce takipçim hayranlarım vardı. İlişkimix başladığı gün eşim kendi sosyal medyalarını kapatmıştı senden başka kimseyi görmek istemiyorum diye benden ağız ucuyla istedi ama baskı yapmadı zaten bir süre sonra bende onun gözünün önünde sildim hepsini. Hatta o günün ertesi günü bana evlenme teklifi ermişti. Yani ne dese ben ona aksi davranmıyorum. Çok katı kuralları olan birisi ama o konularda ona ayak uyduruyorum. Bazen onu törpüleyebiliyorum. Ama şu an ailesiyle görüşmüyorum ve buna da ısrar edemiyor çünkü haklıyım
Soran+1 yılBence de ben kendimi övmüyorum ama dediği gibi böyle güzel yaşından küçük gösteren hamarat sözünden çıkmayan itaatkar ve onun her eziyetine göğüs geren birini bulup bir de üzerine onu kaybetmek en büyük canım olur sevilmekte ayrı işin o kısmı çok başka biri tarafından uçsuz bucaksız sevilmek herkese de nasip olmaz
- +1 yıl
Aynen... Sevdiğin biriyle aynı yatağa girmek bile bambaşka bir şey. Sevmediğin olursa hayat çekilmez oluyor. Ben şuna inandım eskiden beri ; bir tarafından vazgeçsen de diğer taraftan vazgeçemeyeceğin biri olacak eşin... Ki ne zaman vazgeçmeyi düşünürsen seni bu fikrinden vazgeçirecek biri olacak. Onu da henüz bulamadım
Soran+1 yılSevince bu olmuyor bunu başaramadım ben 2 ay ayrı kaldık ama uyudum o uyandım o rüyamda o he bir kez aramadım ama bir kez yazmadım da. Hep sosyal medyadan fake hesaplardan ara ara yazdı bana. Kendine has bir hesap açmadan hep takip etti beni. İstemsizce acı çektim ve onun da acı çektiğine şahit oldum. En son işte intihar etti tırın altından çıkardım onu. Allahtan bişey olmadı bir mucize gibi. Sırf ona kızıp göstermelik kimseyle konuşmam seni boşar edebimle gider evlenirim dedim diye. Ben senin başkasıyla nefes almanı kaldırabilecek biri değilim deyip arabaya atlayıp basmış gaza. Sonrası malum. Ama yine başında ben oldum ben baktım ben bekledim. Yani olmuyor. Ben bu hisle tanışalı 3 yıl oldu hiç beklemezdim kendimden bunları ama oluyormuş. Aslında insan değişebilirmiş. Bazı şeyleri yok sayabilirmiş. Şimdi hep diyorum ona yazık etme bana yazık etme benim sana olan sevgime. Ben giderim benden iyisi gelmez. Ne o huysuz ailen 30 kişilik sülalende oturacak dünya güzeli bir kadın bulabilirsin ne de sorunlu iftiracı kızına 7/24 dadılık yapabilecek ve aynı zamanda seni sonsuz şekilde sevebilecek birini asla bulamazsın. Çünkü ben ne bir daha böyle severim ne de sen böyle sevilirsin. Boşa yapmışım boşa onu göndermişim der dövünürsün sadece. Benim hayatımı da kendi hayatını da mahvedersin bunu yapma kendine gel. Bunları bugün söyledim
Soran+1 yılGerçeklerin o da farkında bence. Çünkü bir kaç kez en son da 3 gün önce uyuduğum sırada nerden benim gibi adama denk geldin diye bana üzülüyordu. Bunu bir kaç kez daha yaşamıştım önceden. Bazen kendisi üzülüyor benim adıma. Ama yaşam belirtisi yok. Kendine çeki düzen verse terapi almayı kabul etse belki zaman alır ama bir tık ilerler çözümlenir bazı şeyler. Ben resmen sevgimle onu iyileştirmeye çalışıyorum. Ama ben kötü bi durumdayım şu an. Bazen izin verse bile dışarı çıkmak istemiyorum. Ya da gel çıkalım gezelim dediği zaman onunla bir yere gitmek istemiyorum. İçimden bazen hiçbir şey yapmak gelmiyor. Çünkü bir belirsizlik hissediyorum. Kızının annesini ailesi için bırakmış ayrılmış. Beni de yine ailesi kızı için bir yerden sonra terk edebilir mi diye düşünüyorum. Bazen de öfkesine saçma sapan tavırlarına daha ne kadar katlanabilirim diye de soruyorum kendime. Benlik hiç sıkıntı yok ben asla bırakmam onu. İhanet görmedikçe. O da diyor asla bırakmam diye. Ama bilmiyorum bir ara yani ilk sene ailemde ailem onlara bakacaksın yoksa neden evlendim diye 1 yıl beynimi yedi yüzlerce kez kavga ettik. Kafamda deli sorular. Hangisine cevap bulurum bilmiyorum. Çok Araf bir durumdayım.
- +1 yıl
Şimdi düşünüyorum; bu gün olsa boşanmazdım. Neden diyorum bunu? Çünkü çok zorluklar yaşadım. Hani şöyle bir söz var ; bekara avrat boşamak kolay derler bizim buralarda. Ben o zamanlar bu işleri kolay zannediyordum. Başımdan bir şey geçmemişti. Ama eşin yaşamış o hemen geri adım atıyor. Bir ön sene filan sonra ( Allah ömür verirse) daha da akıllanır diye düşünüyorum
Soran+1 yılBen ailesini asla dışlamadım hatta yakın oturalım ben her gün yemeklerini yapar gider işlerini de yaparım dedim ama içlerine girdim baktım evde her gün 2,3 aile misafir geliyor yatılısı ayrı çay yemek misafiri ayrı kendi kızları her gün oradalar torunları vs o evde sürekli hüzmetçi gibi hiç oturmadım ne zaman gitsem bir gün kandil günü helva kavurdum evde 30 kişi rahat var demlik demlik çay yaptım ablası beni övdü övdü yüzüme de dedi biz böyle hizmet hiç görmedik diğer gelinden alışkın değiliz yani sonra da kalktı zaten böyle olursun olursun değilse hadi ordan ederiz gidersin dedi. Bende beni sen almadın ki sende öyle yapasın dedim sonra insanlar evlenir ayrılır medeni şekilde kimse kimseyi hadi ordan etmez ne iğrenç bir tabir. Eşime söyledim eşim de ablasının yüzüne durdu o da tabi inkar etti. Ne zaman gitsem işlerini yaptım annesinin evden çıktığımda kalkıp arkamdan bulaşıkları da hep makinede yıkıyor diye dedikodu yapmış. Eşim beni seviyor diye kalkıp hakkımda şeytan falan demişler. Anlatsam yaptıklarını bitmez. Eşime benim yanımda annesi bırak bu kadını namusun şerefin olsa bir dakika tutmazsın bile dedi. Neler söyledi ama cevap bile vermedim. Eşimin benden önce sattığı arabanın parasını bile benim üzerime atmışlar o kıza yedirdi parayı demişler halbuki ben arabayı hiç görmedim bile. Yani böyle fitne bir ailesi var asla itlik bilmiyorlar dedikodu sürekli zaten birlik asla oturulmaz o kadar misafirin gelen gidenin içinde insan sürekli nasıl durur nası vücudu beyni dayanır. Bunu kimse kabul etmez. Bunları eşime de defalarca söyledim sakin anne babası oksa sadece bir de dilleirne sahip çıksalar ne olacak sanki yakın olur insan yanda yan dairelerde oturur gündüz işlerine yardımcı olur yapardım ama hem adamlar kızlarım diye ölüyorlar 4 kızları var hem ben hasta olurum taşınırım bir kez aramıyorlar hem de benden hizmet bekliyorlar kayınvalidem bana gelirdi asla yerinden kalkmazdı ama kızının evine gidip özel olarak işlerini yapar arı gibi çalışır.
- +1 yıl
Çok iyi anladım... Bana göre sen iyi bir kadınsın. Gerçi bir insanı yüzüne karşı övmeyi hiç sevmem ama burada mecburen düşüncelerini söylüyorsun. Çünkü yüzyüze değilsin. Ben boşandıktan sonra çok kadınla konuştum bir kısmı senin söylediğin tipte ailelerden bahsetti. Olabileceğine de inanıyorum. Çünkü imanlı kalpte ikilik iki yüzlülük olmaz. Fakat insanların bir kısmının da münafık tabiatlı olduğunu biliyorum. Sen elinden geleni yapmışsın. Yine de kusurlarını görme elinden gelirse. Tabiki kendini de koru.
- +1 yıl
Fakat sana şunu söylemek isterim ailenden yani senin kanından ki bu işlerin kanla çok ilgisi var, bir kadınla evlenmek isterdim. Çünkü bu tür güzel hasletler kandan gelir yani aileden. Eşine bağlılık yani sadakat sabır iyi huyluluk... Yaşantımız birbirine çok benziyor belki de bu yüzden uzun yazıştık 😊
- +1 yıl
Ayeti kerimede ' iyi kadınlar itaatkar olanlardır ' buyuruyor. Ben İslam'ı kalbimde yaşamaya çalıştım. Hazreti Allah'a yalan dünyada ulaşmaya çalıştım. Fakat boşandıktan sonra boşluğa düştüm ve yıkıldım. Bir insanın dünyası ahiretini de etkiliyor. Mutluluk huzur en başta yakalanması gereken şey
Soran+1 yılEvet bende kalıtsal olduğunu düşünüyorum çünkü annem öyle büyütmedi bizi evet bende doğuluyum o kültürle yetiştim fakat çok medeni şekilde büyüdüm benim de katı kurallarım bazı sınırlarım kırmızı çizgilerim vardır ama bende çok kolay biri değilim. Ama bilmiyorum sevdiğim zaman yaptıklarım ortada. Sevdiğim adamı üzmek hiç istemedim. Bir de alene bakmak zorunda değilim bile demedim başta önce denedim ama olmayınca konuştum ve eğer tercih meselesi olacaksa onları tercih et dedim hem de kayınvalidemin yanında söyledim eşime ki onların kafasındaki bizi oğlumuza düşman ediyor oğlumuzu bize düşman gösteriyor algısını yıkmak için ve o an kayınvalidem sevinmişti heh işte böyle ol demişti bana. Nası sinir olmuştum. Yani insan ne eşi için ailesini ne de ailesi için eşini bırakır mı? Herkesin yeri ayrıdır. Ama artık diyorum otursun kızın kocaman olmuş benden kilolu 70 kg baksın dedesine babaannesine kızlarım diye ölüyorlar oturup baksınlar ben kimsenin lafını sözünü çekmemem tamam diyor bakma ben hizmetçi tutarım. Biliyorum ki yıllar sonra gelecekleri yer benim yanım ama inşallah kendilerine sahip olurlar da sorun yaşanmaz. Yani kadının düşüncesi şu benim evim ben her gün misafir alırım gelen kalır sen saygı duyup hizmet etmek zorundasın tamam ben seninle oturmağı kabul ediyorum sana hizmet ediyorum ama misafirinden banane öyle değil mi bu biraz ayran ben seni içtim sende köpürdün taştın tabiri gibi
Soran+1 yılBen islam hayatını çok seviyorum ve eşimden daha çok dikkat ediyorum ama o saçma sapan şeyker ile beni imansız ilan ediyor neden sofraya askılı ile oturmuşum. Ya bunu diyorsun dedim kendin abdest duş almadan dışarı çıkıyorsun bu kadar ıncık bıncık edilmez ki açık ayakkabı bile giydirmiyor bişey demiyorum yine de ayaklarım gözükemezmiş parmaklarım boy farkımız var ben 1.60 o 1.90 mecbur topuklu giyiyorum ince olunca topuk kıyamet kopuyor kalın olsun ses çıkarmasın aslında elinden gelse anne ayakkabısı giydirecek tam olarak gücü yetmiyor. Bende güzel giyinmeyi severim ne giysem de yakışır bazen sırf buna içlenip her yerim kapalı olmasına rağmen benimle kavga eder kıskançlıktan
- +1 yıl
Ayakkabı konusunda haklı eşin... 😊 Onu dinle. Çünkü ayeti kerime veya hadisi şerifti ; ' İsrailoğulları kadınları topuklu ayakkabı giyip , tak tak ayak sesleri duyulana kadar helak olmadılar ' buyruluyor. Kadının dikkat çekmemesi lazım. Daha doğrusu kadın kocası için süslenmesi lazım
Soran+1 yılİşte evde de istemiyor evde de kapalı ol diyor ufak bir makyaj yapıyorum niye yüzünü gözünü boyadın diyor boya yok ki göz altına bşr kapatıcı ve maskara bu kadar rujdan tiksiniyor diye sürmüyorum zaten asla renkli bir göz farı veya kalem de yok asla sadece yüze bir can katmak bu kadar ona bile hemen karşı çıkıyor dışarıda topuklu giyiyorum ama yumuşak topuklu kalın topuklu ayakkabı tercih ediyorum ona bişey demiyor
Soran+1 yılEşim beni defalarca dövdü defalarca neler yaptı bana ben ailemi arayıp beni dövdü bile demedim en son hele öldüresiye dövdü ama asla ne aileme ne çevreme söyledim. Çok ketum biriyim ben o konuda. Kimse ses duyduk ne oldu seni mi dövdü diye soramaz bile bana kimseye öyle bir yüz vermem asla en sevmediğim şey aile sorunumun dışarı çıkması nefret ederim eşimde benim öyle olmamı çok seviyor bu sabah giderken hep senin gibi bir aşkım olsun diye bekledim biliyor musun hep seni hayal etmiştim. Sonunda oldu sakın benden ayrılma. Beni öldürürsün kendini de öldürürürsün dedi gitti
Soran+1 yılÖlmekten kastı şu yani mutsuz olursun mutsuz olurum ayrı kaldık zaten beni verem etti tam mutlu oldum gülcem bir mesaj atıp yerle bir etti beni aslında ben alışırdım onsuzluğa 2 ay geçmişti geri dönme düşüncem de yoktu ama o gidip kendini tırın altına attı kendine taktı beni yeniden. Hele beni kimse zorla tutamaz. Ben çok cesur biriyim korkmam öleceğimi bilsem yine derim diyeceğimi. Bunu da mesela hep diyor öyle oluşunu çok seviyorum çünkü gözü karasın delisin kırıksın biraz öyle oluşun bile beni mest ediyor hep öyle biri istemiştim diyor. E buldun ne yapıyorsun ona bakmak lazım dimi 😃
Soran+1 yılSiz yazın çünkü ben size mesaj atamıyorum sistem izin vermiyor
Merak ediyorum ki yetişkinlerin yapması gereken şeylerden biri olarak görüyorum, evlenmeden önce çocuklarınıza sordunuz mu?
033 Yorumla
Soran+1 yılEvet sordum ben hem kendi oğluma hem de üvey kızıma sordum konuştum. Eğer sorun buysa bunu yaptım.
Soran+1 yılSorun yoktu zaten hep birlikte etkinlik yapıp geziler düzenliyorduk evlilik öncesi alışsınlar diye. Ama aynı ev çok farklı oldu onun kızı oğluma çok afedersiniz topsun sen bilmem nesin burası babamın evi benim evim sürekli oğluma küfürler hakaretler babasına söyleyince hayır öyle bişey yapmadım o da zaten kızına inanıyor. Benim oğlum da anne ben dayanamıyorum bir gün bağırırım bir şey derim bir kıza öyle davranmak istemiyorum anneanneme gidicem ara ara gelirim dedi ve saygı duymak zorunda kaldım
Soran+1 yılOnu tam çözemedim ben ayrılalım diyince küsünce aşık bir mecnuna dönüşüyor evde kalınca konuyu kapatınca yine bu sorunlar ile baş başa bırakıyor. Ben bağrıma bastım elimden gelenin fazlasını yaptım. Üvey olarak görmedim. Ama eşim kesinlikle bunları görmedi. Beni çocuğu yüzünden öldüresiye dövdü bir kez. Şimdi size soruyorum siz olsanız bakabilir miydiniz? Yani o çocuğun başına bişey gelse eceli gelse ölse yanımda üzerime atarlar suçu. Bunu zaten dedi kızına rahat dur yaramazlık yapma başına bişey gelirse karımdan bilirim diye. Siz olsanız sorumluluk olabilir misiniz? Zaten bu konular yüzünden beni dövdü ya hala izleri üzerimde ben ayrılmak istiyorum ama bırakmıyor
Soran+1 yılEvet adam içinde bir ejderha ile yaşıyormuş. Bilemedim göremedim. Zaten eşim iki farklı insan bir yanı melek gibi bir yanı şeytana papucunu ters giydirir. Bunu evlenip bir zaman geçtikten sonra anladım ne yazık ki. İnsanları tanımak yalnızca onların vicdanı ve insafı çerçevesinde
Soran+1 yılBorçları ödemesini bekliyorum. Onunla iletişimde kalmak istemiyorum. Ayrılma sürecim zor olacak izimi kaybettirmem gerekecek. Çünkü eşim tehlikeli birisi. Onsuz yaşadığımı mutlu olduğumu görürse. Bana zarar verebilir. Çünkü diyor ki ayrıl istiyorsan otur evinde ben gelmem ve sana da bakarım ölene dek yeter ki gitme bitmesin. Ne dediğini bilmiyor. Kimseye bakma diyor. Ben seni çok seviyorum sen çık güzelsin senden iyisini bulamam seni kaybetmekten çok korkuyorum yapma diyor. Ama inanın artık benim için zaten bitti sadece borçların bitmesini bekliyorum
Soran+1 yılYüksek miktar ama çok uzun sürmez ödenir şimdi çok fazla onu sinirlendirmek istemiyorum bilerek arada irtibat kalsın diye borcu uzun vadeye yayabilir. Bitsin hayırlısıyla sonra çıkarım evden açarım davamı isterse boşanmasın.
Soran+1 yılBaşta nasıldı biliyor musunuz? Önümde diz çökerdi her arkamı döndüğümde bir çiçek bir hediye normalde de yine yapıyor onları ama şimdi hem dövüyor sövüyor kısıtlayıp sindirmeye çalışıyor hem de her istediğimi alıyor sürekli istediğin kadar harca diyor saçma sapan bir sebepten imansızlığımdan namusuma kadar laf söylüyor 1 saat sonra aşkım canım sen benim meleğimsin çok güzelsin ben canım mıyım seni bırakayım? Sen hiç aynaya bakıyor musun? Sinirle diyorum yapıyorum onları bana bakma sen diyor. Kişilik bozukluğu ve maalesef narsist
Soran+1 yılArtık önceliğim kendim. Kendime önerim değersiz görüldüğüm değersiz hissettirildiğim her yerden uzaklaşmak
Soran+1 yılKitap okuyorum. Terapi alıyorum online olarak eşimden gizli. Yeteneğim olduğu konuların üzerine gidiyorum çünkü hepsi bana lazım olacak
Soran+1 yılMakyaj saç tasarımı gibi işler. Bunun için eğitim almayı planlıyorum. Bana yakışacağını da düşünüyorum. Çünkü çalışmam gerekecek iyi bir işim olması lazım. Ve o işte mutlu olmam da önemli
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama bir erkek olmadan ayaklarım yere sağlam basarak yürümek istiyorum artık. Şu an bile konuşarak destek oluyorsunuz zaten sağ olun
Soran+1 yılAslında kendime çok kızgınım
Soran+1 yılBu hatayı yaptığım için
Soran+1 yılDersten ziyade artık yeniden birine nasıl güvenirim onu bile bilmiyorum. İlla karşı cins için değil bir bayana bile güvenemem artık. Belki kötü biri değil ama ağır rahatsız. Ve düzelmeye de hiç niyeti yok. Düşünsenize size öldüresiye vuran kişiyle aynı yatakta yatıyorsunuz aklınızdan neler geçer
Soran+1 yılBen seküler tarz biriyim. Ama onunla evlendikten bir süre sonra kapandım. Makyaj yaptırmaz bişey demem. Açık ayakkabı giydirmez bişey demem. Pantolon bile uzun tunik dahil olsa üzerinde yine izin vermez bişey demem. Ama yine de bana süslüsün süs köpeği gibisin ne yaparsan yap dikkat çekiyorsun. Aklın fikrin süsünde Müslümanlıktan haberin yok diyor. Ama kendisi namaz kılmaz. Ben mesela kandil vs o günler açıkken de o yokken de ibadet ederdim yine yaptım onu de davet ettim gel birlikte namaz kılalım diye beni bırak hiç havamda değilim dedi. Yani dediği ile yaptığı bir değil üstelik kendisi gayrı meşru bir hayat yaşıyor zaten. Yediğin zaten helal değil be adam hangi din hangi Müslümanlık? Yani annen bacıların çarşaflı diye imsn sizden mi soruluyor? Namaz kılıp kalkıp dedikodu yaparsınız nerden geldiğini bildiğiniz paraları yersiniz sonra biz müslümanız bunları yüzüne de söyledim
Soran+1 yılSorun burada defalarca konuştum beni değiştirmek yerine beni böyle sev kimse değişmez ama sen hastasın doktora gidelim ama yok. Artık olmuyor inancım kalmadı. Ben benim bu değişmez. Ve hala sanırım güçlüyüm
Zor bir durum, evde kole hayati... biraz kafani toplaman gerekli
015 Yorumla
Soran+1 yılBana baskı yaptı ona bakmam konusunda bende çok sert şekilde bakamayacağımı söyledim ve gerekçelerimi de söyledim. Ve bunun asıl nedeninin de aslında çocuk değil kendisinin ve ailesinin tutumu olduğunu da anlattım. Çünkü hem çocuğu başıma atıyorlar hem de firavun edip benim hakkımda dolduruyorlar. Ne demek yani kızım sen onun ağzına et o sana bişey diyemez. Üstelik benim oğlumu bile evden kaçırdı. Zaten ondan sonra benim ilgim de azaldı onun kızına karşı ister istemez
Soran+1 yılEvlenmeden önce kurumsal bir firmanın idari işlerinde çalışıyordum ama ayrılma yaşarsam ki (düşünüyorum bunu) güzellik uzmanlığı falan almayı düşünüyorum yeteneğim var. Beni dövme sebebi de kızı bana iftira atınca kızının annesinden konu açıldı bana evlenmedim onunla gayrı meşru ilişkiden demişti hamile kalınca göstermelik bir düğün yaptık o kadar ama bana anlatılanlar öyle değildi bende sevmesen çocuk yapmazdın dedim ben bunları dinlemek istemiyorum ilgilenmiyorum da dedim sonra bana evet çünkü o çok güzeldi dedi gülerek ( ki herkes ve kendisi de sürekli ona göre çok fazla güzel ve kültürlü olduğumu söylüyorlar) onu da gördüm güzel değil kesinlikle sadece canımı yakıp sinir etmek için söyledi. Bende çok güzel olduğu kızından belli dedim diye. Öldüresiye dövdü beni sonra da oturdu ağladı başımda ben bayılmışım uyandığımda ağlıyordu başımda kafam yarılmıştı kan olmuştu her yer kollarım her yerim mosmor ağzım kanıyor çok kötüydü
Soran+1 yılNasıl bir tutulma yaşadım bende bilmiyorum. Kendime ve yaşadıklarıma bazen inanamıyorum da. Çevremde herkes o gün evde dayak yediğimi duydu ve dışarı çıktığımızda utanmadan elimi tutuyor zorla gülücükler saçıyor bana aşkım diyor gösterme yapıyor bir de tabi kıskançlıktan kimse bana bakmasın diye. İçindeki şeytanı göremedim babasız büyüdüm abim de yok aslında yaş farkımız yok öyle ama onu baba abi yerine koymuştum.
Soran+1 yılAramızda 3 yaş var
Soran+1 yılAldatıldım ve bunu ne yazık ki gördüm ve görünce de eski eşimi bıçakladım bu yüzden sabıkam var
Soran+1 yılAldatılmamak bir lütuf gibi geldi diyelim. Beni en çok cezbeden o konuda ona çok fazla güvenmem oldu. Beni ona yaklaştıran en büyük etken bu oldu. Tabi dayanmak konusu ayrı ben ilk defa sevdim ve ilk defa da birisi beni bu kadar kısıtlayabildi. Öyle biri değildim pek kabıma sığmazdım. Diş geçirmek kolay değildi. Hadi başardı adam olsaydı keşke
Soran+1 yılDefalarca konuştum hatta kendisi ağladı sızladı beni bırakma terapi alayım tedavi olayım tamam haklısın ben çekilecek bir adam değilim dedi. Sabah dediklerini unutup aksine sen çekilecek bir kadın değilsin seni seviyorum yoksa seninle işim olmaz vazgeçemiyorum dedi. Onunla bir psikolog gibi konuşuyorum. En basiti geçen gün kahvaltı sofrasında askılı ile oturuyorum diye bana öyle oturulmaz sofrada imansız kafirsin sen dedi. Kendimi savununca da iyice bağırdı bu sefer odama kaçıp kapımı kilitledim kapıyı tekmeledi sonra söylenip çıktı evden saatler sonra da aşkım canımlı mesajlar. Biz ikimiz çok farklıyız. O çok aşırı ataerkil aşırı yobaz birisi ama ben daha seküler medeni ve değişikliğe açık her düşünceye karşı saygılı biriyim. Bunların çatışması da oluyor. Ben kibarca düşüncemi savunduğum zaman bile bunu kabul etmiyor. Hep onun düşüncesi doğru ve hep o iyisini bilir. Benim bir birey olduğumu kabul edemiyor.
Soran+1 yılTabi ki annesiz büyümeyecek ki belirli bir yaşa geldi zaten ama ömür boyu elbette bana ihtiyacı var ve hem onun için hem kendim için bu evliliğe son vermem gerekiyor
Bahtsız Bedevi gibiymissin atsan atılmaz satsan satilmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılAtmak istemedim bağrıma bastım onunla uyudum onunla film izledim gezdirdim bana dedi ki babam senin kadar düşünmedi beni hiç. Ama yine aynı çünkü babası ve babasının ailesi yüzünden o çocuk öyle ve onların tavrı değişmedikçe o da düzelmez ben bakamam madem terbiye veremem madem eğitmeme izin yok o zaman alıp bakacaklar
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen bir ise yarama adam senin yiyecegine icecegine kadar dusunsun. Oh ne güzel yatıp icip sicmak.
01 Yorumla
Soran+1 yılHer şey yemek içmek mi ben yeme içme için evlenmedim. Zaten ayrı bir evim bir düzenim vardı ailemle bile yaşamıyordum ben. Güvendim sevdim evlendim. Kendisi çocuğuna resmen sen karıma ne yapsan da ağzına etsen de o sana bişey diyemez diyor resmen yanımda. Çocukta iftiranın bini bin para sürekli uğraşıyor sürekli şeytanın aklına gelmeyecek şeyler söylüyor yapıyor. Kapımıza kadar dinliyor burada ben ne yapabilirim? Hem bak diyor annelik yap diyor. Hem de sen ona karışamazsın şuradan kalk şuraya oturtamazsın diyor. Kendi annesi 14 gün almış geri bırakmış dövmüş kızı ve bırakırken kayınvalideme oğlunu zehir olsa içerim ama bu çocuğa bir dakika bile bakmam alın bir tarafınıza sokun demiş. Çocuk belki düzelir. Ama ben onun ailesi ve eşimin tutumuna bir şey yapamıyorum. Çocuğu bu hale getiren onlar. Ben bakamam artık. Çünkü beni intihar noktasına getirdi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar