Ben plansız ve korunmama rağmen 2. Bebeğime hamile kaldım. 2 yaşında da bir bebeğim var. Şu an 20. Haftalardayım ve hâlâ tam anlamıyla bu bebeği kabul edemedim gibi. Sürekli ilk hamileliğimle karşılaştırıyorum ve bunda o zaman hissettiğim o muhteşem ve mucizevi duygu, heyecan yok. Sürekli olarak büyük çocuğum hayatımda yer kaplıyor ve bazen hamile olduğumu bile unutuyorum. İlkinde sürekli konuşurdum, severdim ama bunda hiç bir şey yapasım yok sanki hiç kucağıma almayacakmışım, yokmuş gibi geliyor. Daha hissedemedim de o yüzden desem öncesinde hamile olduğumu öğrendiğimden itibaren o süreci çok pozitif ve güzel geçirmiştim. Şimdi de depresif değilim hatta o aklıma bile gelmiyor çoğunlukla ve bu beni inanılmaz derecede suçlu hissettiriyor. Sırf haksızlık olmasın diye büyüğüme yaptığım her şeyi yapmaya çalışıyorum ona da ama hisler aynı değil. Bu durumu yaşayan tek ben miyim nasıl aşabilirim bilmiyorum😔
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer kadın hamileliğini müthiş yaşamıyor. Hayatındaki sorunlar ne kadar çoksa o kadar ilgisiz oluyor karnındaki bebeğe. Benim tek çocuğum var ama babasıyla büyük sorunlarımız olduğu için ben hiç konuşmadım heyecan mutluluk duyamadım , senin şu an yaşadığını ilk hamileliğimde yaşadım. Koşturmaca çoksa normal. Kendini suçlama. Dediğim gibi herkes "muhteşem" bir hamilelik geçirmiyor. Çok fazla içselleştirme içime sinmedi vs gibi. Çocuğa da davranışların yansır. Bunu huy haline dönüştürme. Yani ilerde "zaten hiç içime sinmemişti bu çocuk" tiplerine girme.
23 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyordum yani herkesin öyle hissetmeyeceğini bilmiyordum o yüzden şu anki hislerim garip geliyor bana. Sizin de öyle hissedemenize üzüldüm umarım düzelmiştir durumlarınız. Yok zaten çocuktan yana değil problem benden yana yani varlığı aklıma bile gelmiyor doğunca değişir yazmış herkes. Bir de yanlış anlamazsanız bir şey soracağım oğlumla benim aramda hamilelikten beri bağ var ve doğunca bu durum arttı. Fakat bu çocukta hiç bir şey hissedemediğim için sanki o bağı hiç kuramayacakmışız gibi geliyor. Sizin çocuğunuzla aranızda böyle bir problem var mı yani hani benim şu an yasağım şeyleri yaşadığınız için sordum o bağı bu bebekle de kurabilecek miyim diye merak ediyorum çünkü. Tabii hayat yoğun. İş, güç, ev, oğlum. O yüzden aklıma geleceği vakit de yok gerçi
Cevap sahibi+1 yılBizim bağ konusunda hiç sıkıntımız olmadı. Hatta babası hamileyken çok üzdüğü için doğum gerçekleştiğinde ilişkimize noktayı koydum ve çocuğuma daha da sıkı sarıldım. Onu üzmesine izin vermedim özetle.
O bağı kurmak ve bu tedirgin halinizi iki çocuğunuza da yansıtmamak sizin elinizde. Haksızlık yapmamak adına ilk çocuğuma aldığım şeyleri ona da alıyorum demişsiniz. Bence buna takılmak yerine ilk çocuğunuzla beraber "kardeş geliyor" konulu kitaplar okusanız ikiniz de hazırlanırsınız yeni gelecek bebeğe. Çünkü her şey maddi değil ve bununla kapatmaya çalışmayın derim duygusal boşluğu. Hazır olmadığınız için aniden geliştiği için ufak bir şok yaşadınız. Bunu böyle değerlendirin " fazla dibe çekmeyin kendinizi". Kitaplar çok yardımcı. Çocuğunuzla beraber mutlaka kardeş konulu kitapları okuyun. Doğduktan sonra da beraber yapabilirsiniz bakımını. İlk çocuğunuz yanınızda olur ayrıştırmazsınız hiç sorun olacağını zannetmiyorum. Kendinizi bırakmayın. İnançlı biriyseniz bol bol Felak, Nas surelerini okuyun. Vesvese hepsi. Geçeceğini umuyorum :)
Soran+1 yılÜzüldüm fakat güçlü duruşunuzu tebrik ediyorum, kendiniz ve oğlunuz için en doğru şeyi yapmışsınız. Sevindim ben de o bağı kurmak için çabalayacağım. Kitap alacağım aklımda bir türlü fırsat olmadı. Aslında onu maddi açıdan demedim. Oğlumda defter tutuyordum. Onda da yazmaya çalışıyorum ve olabildiğince pozitif ve güzel şeyler yazmaya çalışıyorum ben de durumu iyice kabul edeyim diye. Oğlumda parti vermiştim gelişi için bunda da verdim aynı şekilde. Maddi olarak da oğlumun isminin yazılı olduğu yastığı kıyafetleri falan var bunda da isime karar verince yaptırmayı düşünüyorum onun dışında normal ihtiyaçlarını karşılarım dozunda tabii
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba öncelikle hayırlı olsun, ne mutlu ki sana ikinci defa annelik duygusunu yaşayacaksın. İlk çocuğunuzu muhtemelen çok istediniz planlı bir şekilde gebe kaldınız bu yüzden onu daha sabırsızca beklediniz heyecanlandınız, o yüzden onunla karnınızdayken konuşmaya başladınız. Büyük çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama muhtemelen plansız olduğu için kendinizi hazır hissetmediğiniz için bu gebeliğin heyecanını çok fazla yaşayamıyorsunuz, ama hiç endişe etmeyin Emin olun yakın zamanda en kötü ihtimalle doğduğu zaman ona olan bağınız çok güçlenecek, ayrıca bunları düşünerek kendiniz suçlu hissederek stres yapmaman gerekir. Bu hem seni hem de karnındaki bebeğini olumsuz etkiler, istenmeyen sağlık problemleri yaşamak istemezsin öyle değil mi
012 Yorumla
Soran+1 yılEvet ilki planlıydı ve çok heyecanlıydım bunda beklemediğim için şok geçirdim sadece. Annelik çok güzel ve seviyorum sadece benim planımda yoktu ya hazır mıyım tekrardan bilemiyorum. Oğlum 2 yaşında onun küçüklüğü bana olan bağlılığı ve düşkünlüğü de beni kardeş konusunda endişelendiriyor çünkü herkes huy değiştirecek diyor. Oğlum da öyle tatlı ve naif ki. Sürekli gelir öper, teşekkür der, kızdığım zaman anlar ve gelip kendini sevdirmeye çalışır özür diler gibi. Yani onun dedikleri gibi hırçın, kıskanç ve agresif bir çocuğa dönüşmesinden korkuyorum huy değiştirsin kötü etkilensin istemiyorum. Aslında stres yapmıyorum. Gündem yoğun olunca o bebek aklıma bile gelmiyor ve hatırladığımda onu unuttuğum için suçluluk duyuyorum çünkü oğlum aklımdan bir an olsun çıkmazdı sürekli elim karnımdaydı. Bunda öyle değil. Bu yüzden bağ kurabilecek miyiz bu bebekle onun endişesi de var çünkü dediğim gibi oğlumla derin bir bağımız var ve kızımda da olmasını isterim
- +1 yıl
Hem de kızınız olacak öyle mi, inanın hiç korktuğunuz gibi olmayacak, onunla da aranızda çok güçlü bir bağ olacak, kız çocukları ne yapar yaparken kendisini zaten sevdirir ayrı mesele ama inanın kızınız olduğunda anneli daha güzel anlayacaksınız, insanların yorumlarına kesinlikle aldanmayın agresif hırçın bir çocuğa dönüşmez oğlunuz. Sizin aradaki dengeyi çok iyi kuracağınıza eminim ben oğlunuza olan düşkünlüğünüz kızınıza da yansıyacak hiç şüpheniz olmasın. Tabii ki oğlunuz da küçük kıskançlıklar olacak, ancak o halleri bile o kadar tatlı olacak ki ikisinin de siz gebeliğinizde bu kadar düşünmemeniz gerektiğini anlayacaksınız
Soran+1 yılTeşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur. Evet kız olması beni de mutlu etti her iki cinsiyetin de annesi olacağım için ama işte annelikte hamile kalır kalmaz endişeler başlıyor yetebilecek miyim iyi bir anne olabilecek miyim diye. Şimdi bir de o bağı henüz kuramadım diye endişeleniyorum ama onu da zamanla düzeltmeye çalışacağım. Küçük şeyleri tahmin ediyorum ve kabulum zaten ama işte deneyimli bir kaç kişi çok korkuttu beni bu şimdi böyle tatlı uslu ama kardeşi doğunca bir de gör sen onu sana kök söktürecek tanıyamayacaksın falan dediler. Gerçi belki kendilerindendir her anne ve çocuk farklı umarım ben dediğiniz gibi dengeyi kurarım ve iyi bir anne olabilirim ikisine de
- +1 yıl
Daha şimdiden bunları düşünuyorsaniz, sizden kötü bir anne, ya da yetersiz bir anne olmasının ihtimali dahi yoktur.. aynen dediğiniz gibi, her anne ve her anne bebek ilişkisi farklıdır.
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için içimi rahatlattınız😊
- +1 yıl
Estağfurullah rica ederim, bir nebze olsun faydam olduysa ne mutlu bana, inanın hiç stres yapmanıza düşünmenize gerek yok çocuğunuz olduğunda ne demek istediğimi çok daha net anlayacaksın, Allah hem çocuklarına hem sana hayırlı uzun ömürler versin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kızını
Soran+1 yılAmin teşekkür ederim tekrardan
- +1 yıl
Rica ederim, bu arada aklına takılan her ne olursa, gebelikle ilgili de olabilir, sonrasındaki dönemde, çekinmeden ulaşabilirsin
Soran+1 yılTamamdır teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim EİG için 🤗🤗
Soran+1 yılRica ederim 😊
+1 yılNormal. İlk adı üstünde "ilk" tir. Yani bir heyecan heves olur. Bebek hareketlendiğinde onunla bağ kurmaya başlarsınız. Biraz da hormonal olabilir. İlla heves olarak bakmayın. Çocuğu istemiş miydiniz peki? Yani eşinize hamile olduğunuzu söylediğinizde, bir baskı vs oldu mu? İsteksiz miydiniz? Eşinizin zoru ile doğuruyorsanız sebebi budur. Sizin bedeniniz ve hayatınız üzerinde eşiniz karar verici olamaz.
18 Yorumla
Soran+1 yılAslında ben aldırmak istiyordum o istemiyordu ama ilk kontrole gittiğimizde kalp atışını duyunca onu sonlandırmaya kıyamadım. Oğlum geldi gözümün önüne ve vardır bir hayır dedim. Pişman değilim sanırım ama çok endişeliyim ve henüz tam anlamıyla onun doğacağını idrak edemedim bile sanırım. Bir de tek bakıyorum ve oğlum tezgaha bile çıktığı için doğunca sanırım lavaboya gidecek bile vaktim olmayacak o yüzden de korkularım var tabii
- +1 yıl
Yani ilk çocuk biraz büyüse iyi olur tabi ama aralarında az yaş farkı olması onların sosyal zekalarını geliştirmeye büyük katkı sağlar. Artık dönüşü olmayan bir yoldasınız. Eşiniz de sizinle görev paylaşımı yapacak ve çocuk büyürken bu süreci ortak üstleneceksiniz. 10 hafta geçmese alınabilirdi belki ama 20 haftalığı almazlar sanırım. O hata bir kere yapmışsınız yani. Geçti o evre artık. Yolunuza bakmanız lazım. Eşiniz çocukla ilgili tüm sorumluluğu size yıkıyorsa, ilgisizse zor zaten. Yorucu olur her açıdan. Artık durumla barışıklık gösterip neler yapabileceğiniz düşünmeniz lazım. Yani süreci daha pratik hale getirmenin yollarını arayın. Çocuk doğana kadar ilk çocuğunuz 3 yaşına girer zaten. Baba destekçi olursa süreci atlatırsınız. Çocuk yetiştirmek 20'li yaşlara kadar insanın ömrünü meşgul eden bir süreç. Süreçle barışırsanız bebeğinize de stresinizi yansıtmamış olursunuz. Stresli hamilelik geçirirseniz bebeğinizin bağımlılığa yatkınlığı olur, ileride başınıza iş açar. O yüzden kendinizi artık motive etmeye bakın. Hazır yaz da geldi zaten, çıkın çocuğunuzla parka gidin hava alın, güneşlenin. Mutlu olmaya bakın yani, başka seçeneğiniz yok. Eşiniz umarım anlayışlıdır.
Soran+1 yılEşim yardımcıdır sadece bazı konularda anlaşamıyoruz ama düzeltiyor onu uyarınca çok şükür. Oğlumu yedirir, giydirir, banyosunu yaptırır, altını değiştirir, bir uyutamaz o da oğlumun onda uyku zamanı kesinlikle durmaması yüzünden. Yardımcı olur işten kalan zamanlarda neyse ki. Pozitif kalmaya çalışıyorum yakında tatile de gideceğiz o da iyi gelir inşallah bakalım
- +1 yıl
O zaman iyi. Siz artık adapte olmaya bakın. Karnınızdaki masum daha fazla stresinizi hissetmesin. Her şey güzel olacak, iyiyi düşünün hep. Şu an ihtiyacınız olan bu. Eşiniz de gayet sorumluluk alıyor, güzel.
Soran+1 yılHaklısınız teşekkür ederim yorumunuz için
- +1 yıl
Rica ederim, mutluluklar.
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
EİG için teşekkürler.
bunun stresini yapma lütfen.. ilk hamilelik her zaman çok özeldir çünkü ilk defa bu duyguyu tadarsın ve sana çok ilginç gelir. bu yüzdendir ki ilk hamileliğin hissi çok farklı olur ve genelde uğraşacağın şeyler çok yoktur. ama artık bir çocuğun var ve onunla uğraştığından karnındakinin varlığını bir süreliğine unutman çok normal, sonuçta insanız. karnındakiyle konuşmayı unutmadıkça hiç bir sorun yok bence.. kollarına aldığın an veya doğuma yaklaştığın an bunların geçeceğine emin ol. şu an sakın stres yapıp hem bebeği hem kendini üzme canım.
33 Yorumla
Soran+1 yılEvet ilkinde sorumluluğum yoktu fakat bunda büyük çocuğumla ilgilenmem gerek ve durumları farklı. Stres değil de aklıma gelince onu unuttuğum için suçluluk duyuyorum. Konuşuyorum yine ama anca aklıma geldiğinde o da az oluyor sıklaştırmaya çalışacağım. Hareketleri hissedince düzelir belki hem o da kendini daha sık hatırlatır bu şekilde
Soran+1 yılBuradaki yorumlar biraz daha içimi rahatlattı. Normalmiş o yüzden eskisi gibi değilim daha iyiyim artık. Teşekkür ederim sizin de yorumunuz için
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
35Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
İlla ki ansızın gelen bebek anneleri oldukça yoruyor. Haliyle sende dikkat etmene rağmen hamile kaldığın için pişmanlık duyuyorsun. Ama emin ol ki bebeğini kucağına alınca her şey çok daha iyi olacaktır.20 Yorumla Sen ayrımcılık yaptığını düşünüyorsun ama işin aslı öyle değil.. sadece daha tecrübeli olduğun için biraz daha rahatsin. Her hamilelikte hayat aynı olmadığı gibi günün şartları ne gerektiriyorsa öyle davranırsin. Annem abime hamile olduğunda sen gibi güzel bir hamilelik geçirirken bana hamileliginde arka arkaya 2 amcasını ve babasını kaybetmiş.. doğal olarak bırak karniyla ilgilenmeyi hamile olduğu halde psikolojik sıkıntılardan dolayı ilaçlar bile kullanmak zorunda kalmış. Bu neden haksızlık olsun ki. Şartlar farklı sonuçta. Sevip sevmeme konusuna gelince onu hiç kafaya takma ilki neyse ikincisini de o kadar çok seversin. Annem de ikinci çocuk yapmak istediklerinde "boşversene ilki kadar mı sevicem sanki" dermiş. "Doğup kucağıma bı geldin ki ilkin pabucu dama atıldi" der 😄
06 Yorumla
Soran+1 yılÇok üzüldüm annenizin başına gelenlere. Allah rahmet eylesin kayıplarına. Evet doğru şartlar farklı bir de oğlum çok küçük o yüzden böyle hissediyorum sanırım. Ben de aynı şekilde oğlumdan başka bir bebeği sevemezmişim gibi geliyor ama demek ki öyle değil ve o da sevilecek. Küçüğü çok sevip büyüğün hakkına girmek istemem ya oğlum benim bir tanem o da ikinci tanem olsun eşit olsunlar yeter bana 😄
Soran+1 yılBabalıkta çok güzel. Eşimle çok eğleniyor oğlum babalar biraz daha adrenalin sever olduğu için ben evhamlıyım biraz😊
Soran+1 yılÇok normal ben de ağlamıştım ikisinde de. Eşim kalkıp oynamıştı gerçi. Herkeste farklı oluyor işte. İnşallah yaşarsınız size de nasip olur bir gün 😊
+1 yılSimdi boyle dusunup aldirayim filan deme de cocugu dunyayi senin adaletin sarsin kardesim belki iyi bir gezegende yasar oluruz kim bilir dogum yapamadigimiz icin bilemeyiz ama yalan yok korunmiza ragmen kismina istemsiz gulesim geliyor herseyin ilki digerlerinden farkli oluyor galiba harbiden bu cocuguna haksizlik filan yapayim deme bir de kizmis ne tatli masum ya daha uysal kirilgan duygusal olacak bagrina bas onu zamanla alisirsin hamilelik durumunda hormonal dengeler degistigi icin psikolojik olarak da insan etkilenebiliyor bazen baba da bile gorulebiliyor bunlar kendi vucudunda hic bir degisim olmamasina ragmen belki de boyle dusunmen elinde degildir bilemeyiz yeter ki saglikla dunyaya gozunu acsin zamanla oturur her sey merak ve telasa gerek yok kardesim
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 756 cevap paylaştı.
+1 yılİlk hamilelikte ben de öyleydim. İkinci olunca hamile olduğumu bile unutuyordum çoğu zaman. Tabi şartlar da farklıydı. Yaşadığın şey normal. Hatta şöyle söyleyeyim ikinci çocukta daha dingin ve sakin oluyorsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılTek olmadığıma çok sevindim. Birini heyecanla bekleyip hayaller kurarken, ikinciye karşı bir şey hissetmemem o yokmuş gibi gelmesi beni çok kötü hissettiriyordu. Bebekler arasında ayrımcılık yapıyormuşum gibiydi. Herkes geçer diyor geçer umarım
+1 yılMerhaba.
Böyle hissetmeniz tabiiki cok normal..
ilk heyecan farkli olur. Dünyaya ilk defa bir insan getireceksiniz ilk defa anne olacak, ilk defa emzirecek, ilk defa bezini degistireceksiniz, ilk defa yikayacaksiniz. Sizden ilk defa bir can çıkacak.. ilk defa hasta olunca eliniz ayağıniza dolasacak. İkinci cocugunuzda yolun sonunda ne oldugunu bilen, nasl doguracagini nasl emzirecegini nasl bakacagini, hastalaninca nasl sakin kalacagini kisaca bu sureci bilen tecrübeli bir kadin var.
Kucaginiza alinca evlatlariniz arasinda ayrım zaten yapmayacaksiniz. şu an sadece ilk hamilelikteki gibi korku heyecan karisik duygular icerisinde degilsiniz bu cok normal rahat olun 🙂13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için evet her şeyi bildiğim ve beklenmedik olduğu için böyle oldu sanırım. Ayrım yapmam kıyamam ikisine de zaten sadece neden aynı hissetmiyorum diye üzülüyordum ama şimdi anladım.
- +1 yıl
Saglikla alın kucaginiza inşallah 🙂
Soran+1 yılAmin inşallah
+1 yılSeni korkutmak istemem ama ablamda böyle yaptı ikinciye hamile kalınca enişteme senin bebeğin bu falan diye sitem etmiş sadece ama bebek belkide annenin isteksizliğindenmi bilmem doğumdan bir gün önce anne karnında vefat etti sev bebeğini mutlu ol bu dueumdan çok sev onu ablam çok pişman
05 Yorumla
Soran+1 yılBaşınız sağolsun çok üzüldüm. Onu kaybetmek istemiyorum aslında sadece sanki sonsuza kadar hamile kalacakmışım da o hiç doğmayacakmış gibi geliyor hala tam idrak edemedim
- +1 yıl
Sağol ama sev onu tavsiyem bu
Soran+1 yılUyacağım tavsiyenize teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim sağlıkla kucağına al inşallah
Soran+1 yılAmin inşallah
+1 yılBu çoğu annede oluyormuş, hamileliğinde zaten aniden olmuş diğeri planlıydı yani sen şuanda anneliğe hazır hissetmeden hamile kaldığın için öyle düşünüyorsun ama çocuğu kucağına alınca fikrin değişir ama tabi bide psikolojik destek almanı tavsiye ederim.
01 Yorumla
Soran+1 yılHazır değildim doğru. Düşünmüyordum bile ama zamanla aşacağım inşallah. Ben de çaba göstermeye gayret ediyorum şimdiden. Doğunca değişir denilen gibi sanırım
+1 yılBak demek ki hayırlısı buymuş o çocuk allahın sana emaneti ve senin sınavınmış Her çocuk özelldir İlk çocuğundaki hevesi atmadiğin için daha yeni bir çocuğa o kadar sevinememen normal ama bunu bu şekilde yorumla o sana emanet bir çocuk ki çocuklar melektir yani Ki ilk çocuğuna kardeş gelicek ne güzel bir şey ileride birlikte gezip eğlenecejler kardesim bana yakin yaşta olsun isterdim
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet onu eşime de söyledim yaş farkları olsa belki daha farklı olurdu ama şimdi henüz bir bebek özlemim yok çünkü oğlum daha bebek. Evet onlar için iyi olur belki de çok yakın arkadaş olurlar sadece henüz oğlum küçük olduğu için ister istemez ilgi kayması olsun istemiyorum. Yeterince zaman ayırabilirim inşallah ikisine de
Aynen böyle doğurduğunda da bunu çocuğuna yansıt tamam mı sonra niye millet onu bunu kesiyor sakın ama sakın ikisinin arasında seçim yapıp hata yapma genellikle kişiler çocukluktan etkilenip ilerideki yaşantısını belirlerler o yüzden ilkini nasıl seviyorsan ikinciyi de oyle sev
00 Yorumla
+1 yılDünyaya geldiğinde belki fikrin mucizevi şekilde değişe bilir. Çünkü onun bu dünyadaki tek sığınağı sensin tek içini dökecek tek içten ağlayacağı sensin. Başkalarına gidip teselli isteyeceği yok gidipte başkalarından teselli istetiyorsan bu senin tercihin artık.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılLütfen bunun için bebeğini ve kendini stres alına alma. Sen bir annesin ve bu bebek senin hayatına plansız bir sekılde girmiş evet ‘o zaman neden yaptın vs’ gibi yorumlar gelebilir ama bu durumda psikolojini saglam tutarak işe başla. Hayatına bir anda girmeni hemen kabul edemiyorsun biraz kendine zaman tanı düşün elbet bu zamanların geçecek <3
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için evet ani ve beklenmedikti. 2. Çocuğu hiç düşünmüyordum normalde ama nasipte varmış işte
+1 yılİstenmeyen gebelik olmuş. Kucağına aldığında kokusunu aldığında istersin bağrına basarsın.
12 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah. Sadece hamilelikte de aynı olsun isterdim. Belki hareketlenmeye başlayınca değişir hislerim
- +1 yıl
Değişir merak etme
İlk ler devamlı heyecanlı olur cunku ne olacagını bilmiyorsun nasıl olacak nasıl doguracsgını bunlarda heyecana sebep olur ikincide alışmıs oluyorsun tabikı o kadar heyecan duymaman normaldir bunun ıcın kendimi suclamana gerek yo k
10 Yorumla
+1 yılBirincisi ilk bebek kadar heyecan olmayabilir. Sonuçta ilk farklıdır ister iatemez. Ama seninki birazda psikolojik. Suçluluk hissetmene gerek yok ama biran önce duruma ayak uydurmaya bak. Bu süreçte biz değil eşinin sana yardımcı olması. Seni motive etmesi lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende yakında evleneceğim cidden böyle istenmeyen hamilelikten korkuyorum özel değilse nasıl korundunuz acaba? Siz elinizden geleni yapmışsınız ama Allah nasip etmiş belkide sizin imtihanınız budur rabbim verip seni sınıyor belkide onuda sevecek sahiplenecek misin diye zor bi durumdasın psikolojik olarak kendini iyileştirmelisin mümkünse destek almalısın bu şekilde çok zor senin için rabbim inşallah kalbine o evlat sevgisini verir unutursun herşeyi
05 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim amin. Aslında sevmiyor bile değilim hiç bir şey hissetmiyorum ona karşı umarım zamanla değişir. Spiral vardı o şekilde hamile kaldım
Cevap sahibi+1 yılHep söylerler %99 korur diye spiral için o 1 ihtimal bile denk gelebiliyor demekki Allahın işi işte daha öncede duymuştum bu şekilde hamile kalan
Soran+1 yılEvet ben de doktorum kafan çıkartmak istemezsen 10 yıl rahat falan demişti bu yüzden beklemiyordum şok oldum. Hepsinde bir ihtimal varmış. Nasibimizde varmış bu bebek demek ki. Bundan sonra aynı anda bir kaç yöntemi kullanacağım daha tam karar vermedim ama birden fazla yöntem daha net koruma sağlıyormuş
Cevap sahibi+1 yılNe kullanacaksın mesela birden fazla yöntem sıkıntı yapmaz mı
Soran+1 yılAylık iğne ve eşimin de korunması gibi seçenekler var sadece hapa sıcak bakmıyorum çünkü daha önce kullanmıştım ve beni kötü etkilemişti. Daha tam karar vermedim doktorumla doğuma yakın planlayacağız
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk doz golden shot aldığında bundan sonra ki shotlar yanlızca sılver shot ya da cooper shot olabilir.
hayatın çalışma stili 🤨
Bakire kadın istenmesi de bu yüzden. 3. kişiyle yattığında bu ancak anlık bir kalp kızlanması yaratır. 51. ise göz kapakların titremez bile. Her erkekle ruhun da berberlerinde gider.
Bakirelik ve ilk'ler neden önemli teroik biyolojik toplumsal açıklaması.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence geçici bir süreç bu ama hazır hissedemiyorsan bakamam diyorsan aldırabilirsin de. Ben yine de normal olduğunu düşünüyorum. Her hamilelik aynı değil ve hamilelik bambaşka bir döngü hayatın içinde. Benim annem mesela erkek çocuk demişti doktor sonra kız dedi sonra tekrar erkek diyince ağlamıştı üzüntüden niye kız değil diye. Ben bu olaylar olurken 6 yaşındaydım ama o kadar garibime gitmişti ki haka unutamadım. Her hamileliği aynı yaşamıyo insan.
00 Yorumla
+1 yılBazı zamanlar insanlar böyle bir boşluk yaşarlar belli dönemlerde böyle duygusal anlar olur,. Bununla ilgili şöyle düşünün ne güzel Rabbim size ikinci evlat nasip etmiş mutlu olun ne güzel ki anneler cennetlik olduğunu unutmayın.
04 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız teşekkür ederim yorumunuz için
- +1 yıl
Rica ederim Rabbim sağlıklı doğum yapmak imanlı bir evlat yetiştirmek nasip etsin inşallah
Soran+1 yılAmin inşallah
- +1 yıl
☺️☺️
+1 yılBence fazla düşünmekten suçluluk duyuyorsun. olabilir sonuçta ilk yasadigin durumla bir elbette olmaz önemli olan doğduktan sonra büyüdükleri zaman bakalım hangisi hayırlı olcak umarım ikiside hayrli olur
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin inşallah
İlk oldg icn ilkinde heycanliydn hcbirsey bilmiyordun ve bu şeyleri ilk defa yasayacagn icn heycanliydn smdi tecrubelisn neyin ne oldgnu biliosun ondan ilki kadr heycan yoktur
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet belkide bildiğim bir şey olduğu içindir bu durum. Bir de oğlum çok küçük onun peşinde gezerken kendimi bile unutuyorum çoğunlukla onun da etkisi vardır belki
Kucağına aldığında yine içini heyecan kaplıcak anaç duyguların kabaracak emin ol.
Suçluluk hissedecek bir durum yok.
Ilkindeki fark bilinmezlik tecrübesizliktir.
Çevremden edindiğim izlenimler bu yönde.00 Yorumla
+1 yılKucağınıza aldığınızda size herşeyi unutturacaktır şindiden hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin vatana millete hayırlı evlat olsun inşallah
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin inşallah
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBirinci çocupum tadını alamadan ikinciye hamile kalmışsın. Muhtemelen şaşkınsın. İkinci doğunca birinciye ilgisizlik olabikir. İlk çocuk içinde zor geçecek bu dönem
026 Yorumla
Soran+1 yılOnun bundan etkilenmemesi için elimden geleni yapacağım. Bana çok düşkün ve o yüzden onu asla ikinci plana atmam gerekirse babası gerekirse ben ilgileniriz. Tabii ki aksaklıklar olur ama olabildiğince dikkat edeceğim
- +1 yıl
Benim oğlum 6yaşında büyüdü ikinci olsa oğlumda zorlanırdı. Keşke biraz bekleseydiniz
Soran+1 yılE zaten istemeden korunmaya rağmen oldu. Nasıl bekleseydik?
- +1 yıl
Orasını atlamışım 🙈çocuk aldırmanında vicdani bir yükü var. Ben geç baba oldym bu yüzden kıymetini bilirim çocukların
Soran+1 yılEvet ben de kalp atışları başlamış olduğu için kıyamadım ve hayırlısı böyleymiş dedim. Aldırsaydım vicdan azabı çekebilirdim. Ben de çocukları çok severim de zorlar işte ama yapacak bir şey yok
- +1 yıl
Ben 14 sene bekledim baba olabilmek için. Bu yüzden anne baba olmayanlar bizim duygularımızı bilmezler
Soran+1 yılAllah bağışlasın. Evet haklısınız bazı insanlara yorum yapmak kolay. Sağlıkla büyütün evladınızı
- +1 yıl
Teşekkürler geçen iki ergenin sohbetine denk geldim. Tokatı çakacaktım. Evlilik nedir abi hadi evlendin neden çocuk yaparsın diyor. Dedim kendi kendime bunlar doğada kendiliğinden oldular sanırım😂
Soran+1 yılBırakın öyle düşünsünler. Onların soyu devam etmez belki böylece daha hayırlı olur
- +1 yıl
Çok güzel söyledin bravo
Soran+1 yıl🙂😊
- +1 yıl
Yorulacaksın ama değer
Soran+1 yılÖyle
- +1 yıl
Yardımcı olacak kimse var mı
Soran+1 yılEşim var sadece o da çalışıyor
- +1 yıl
Ailen uzakmı
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Bir başına zor oluyor. Eşimden biliyorum
Soran+1 yılEvet zor. Siz eşinize destek oluyorsunuzdur umarım
- +1 yıl
Oğlum artık 6yaşında hafta sonu tamamen ben ilgilenirim
Soran+1 yılEn güzeli tebrik ederim sizi
- +1 yıl
Aile olmak bunu gerektirir
Soran+1 yılBencede
- +1 yıl
Eşinden bu konuda memnunmusun
Soran+1 yılMemnunum yardımcı ve babalığını yapıyor şükür ki
- +1 yıl
Çok şasnlısın
Her şeyin ilki güzeldir 🌹 annem 4. çocuğuna da kazara hamile kalmıştı öğrendiğinde istemedi her gün ağlıyordu hatta her gün perde yıkayıp çıkıp takıyordu düşersem benek kendiliğinden düşer diye ama şimdi iyi ki diyor 🥲 İnşallah sana da örnek olur bu şey ilk çocuğunuza arkadaş olur belki de hayırlısıyla gelir inşallah 🌸🌸
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğduktan sonra değişir inşallah sadece hamilelikte de aynı şeyleri hissetmeyi isterdim. Umarım çok iyi kardeş ve arkadaş olurlar tek temennim o
Bu insani bir duygu kötü bişey değil ki. İlkindeki heyecan olmayabilir aöma doğurunca bu sevmeyeceğiniz anlamına gelmez.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah herkesin dediği gibi olur benim istediğim de bu
Duygular işte bu kadar acımasızdır. Buna benzer daha birçok şey yaşayacaksın hayatta. Zamana bırak. Şeytanın vesveselerine kapılma. Doğumdan sonra durum düzelecektir inşallah
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu durumu su an bende yaşıyorum. 5yasında bır çocuğum var. Eşim istenmeden ıkıncıye hamıle kaldı. Ve çocuğu isteyıp ıste edıgımızı bılmıyoruz heyecan falan hıcbısey yok. Aynı durumu yaşadığımızı düşünüyorum. Bu arada doğuma 40gun kaldı 😔
08 Yorumla
Soran+1 yılOo az kalmış. Umarım herkesin dediği gibi doğumdan sonra değişir bu hisler. Sağlıkla kucağınıza alın
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim. Bu çocuk olmasaydı boşanıyorduk offf sımdı o iş de uzadı
Soran+1 yılEvet kötü olmuş ama belki aranızdaki bağı düzeltir her şey Allah'tan diyoruz vardır bir bildiği böylesi hayırlıdır belki de sizin için de
Cevap sahibi+1 yılbende öyle dedım Allahtan bır cocuk geldı spıral guvenlı korunma yöntemı degılmıs demekkı onuda herkese söyleyebılırım su an berbat bır hayatımız var cocuk gelecek heyecan meyecan yok
Cevap sahibi+1 yılsızın korunma yöntemıınız neydı?
Soran+1 yılDüzelir umarım her şey sizin için. Evet tek başına yeterli değilmiş
Soran+1 yılSpiraldi
Cevap sahibi+1 yılaynen bızımde spıral ıdı kaymıs dedı dr
ustune bırde spıral hala ıcerde duruyor cekıp cıkartmadı
cocukla berbaer dogumda cıkacak gıbı duruyor bızım spıral
Kucağına alınca geçer. İnanki küçük olanında daha çok annelik duygusunu his edersin Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin teşekkür ederim
Bebeğin doğduktan sonra gör sen, iyi doğmuş pıtırcığım dersin 🥰
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah ben de öyle olmasını istiyorum 😊
Ne aptal insanlarsınız anlamıyorum ki, karnındaki senin çocuğun senin evladın onu kabullenemiyorum diyecek kadar ne kadar igrenc bir insan olabilirsiniz ki daha
03 Yorumla
Soran+1 yılYaşamadığınızı kınamayın. Ben ikinci bir çocuk düşünmüyordum hele de bu kadar az yaş farkı varken ve başıma geldi. Ona rağmen kabul ettim sadece onunla ilki gibi bir bağ ve heyecan duygusu yok ve bu durum beni rahatsız ediyor. Ayrıca siz benim insanlığıma laf edemezsiniz ben hep pozitif bakan sevgi dolu bir insanım sadece hâlâ şok yaşıyorum. Umarım başınıza benzer bir şey gelir de anlarsınız
Soran+1 yılPeş peşe 2-3 tane olsa da böyle söylersiniz inşallah
+1 yılZamanla her şey yoluna girecektir. Sadece zamana ihtiyacın var
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet sanırım öyle
Cok ara vermeden yapmissin bebeği o sebeple o şekilde hissediyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılDoğru ben peş peşe çocuk hiç bir zaman düşünmedim. Bir de öyle çocuğu olanlar sakın ha çok zor araya zaman koy diyorlardı. Bir de ben 2. Yi düşünmüyordum bile. İleride belki diyordum eşim istediği için de hayat biz planlar kurarken başımıza gelenlerdir işte boşuna dememişler
Soran+1 yılEvet öyle biz de kabul ettik. Zamanla seveceğiz de inşallah
Psikolojik destek alın eğer çok kötü hissediyorsanız.
01 Yorumla
Soran+1 yılAlmaya çalışacağım teşekkür ederim
+1 yılŞu an için normal bence de büyüyünce o ayrımcılık olursa o sıkıntı
10 YorumlaKucaginiza alana kadar bu hisleriniz degismez muhtemelen
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım. Ben hareketlenince değişir belki demiştim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de istemeden olmusum ama cok seviyolar dert etme
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 789 cevap paylaştı. Beklenmwdik bir zamanda olduğu için suçluluk psikolojisi var ama kucağına aldığında birşeyin kalmaz
011 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Soran+1 yılSevindi. Birlikte büyürler dedi
Soran+1 yılHazır değildim 2 çocuk annesi olmaya
Soran+1 yılSanırım ama oğlum bana çok düşkün başka bebekleri kucağıma almamı istemiyor direk yanıma gelip kucağıma gelmek istiyor o yüzden bilmiyorum çok zor olacak onun için ama yapacak bir şey yok
Soran+1 yılEvet ilk zamanlar zor geçecek ama elimden geleni yapacağım
+1 yılbuyuk cocukla ilgilenmekten bide daha hareket edemediginden oluyor. Benimkide plansız oldu asla istemiyordum.2 ay gecmis adet hala olurum dye bekliyordum. Hamileymişm beklenmedik bi anda olunca insan affalıyor. hareket etmeye başlarsa duzelirsn bence
08 Yorumla- +1 yıl
2 cocuk oluncada ilk 1 yahut 2 ay hersey tepetaklak oluyor. Buyuk cocuk kskanıyor vs ama arada dengeyi oturtuyorsun toparlıyorsun zamanla 2 sinede yetişirsin merak etme. Ama 3. ye cok zor oluyor.3 yıl oldu halen duzeni oturtamadk 3 e bolunmek cok yorucu. Dogumdan sonra iyi korun🙃
Soran+1 yılBaşına gelenlerin de aynı şeyleri yaşadığını bilmek iyi hissettirdi yanlız değilmişim en azından. Evet onu tahmin ediyorum zaten sadece şeyi merak ediyorum çocuklarınızda huy değişmesi oldu mu? Benim oğlum fazla hassas ve uysal bir çocuk herkes kıskançlıktan agresif, huysuz olacak diyor. Bir de 2. İle bağ kurmada sorun yaşadınız mı ben hala onun varlığını unuttuğum için sanki hiç bağ kuramayacakmışız gibi geliyor. Umarım dengeyi sağlarım ve iyi anne olurum ikisine de. 3. Büyük konuşmayayım başıma gelmesin ama düşünmüyorum. Eğer başka çocuk hakkım varsa Rabbim olmasını çok isteyip olamayanlara versin. Bana iki yeter 😂
- +1 yıl
yok yok hic endiselenmeyin gayet iyi olmuş 2 tane olursa evde sıkılmazda bizimki planlı oldu 2 ci kızım cok yaramazdı sıkılıyordu evde diye istedik.2 tane gayet iyi olacak. Kskanclık şöyle mesela benim 2. ci oğlum cok uysal biriydi sizinki gibi narin her seye tesekur eder vs. Kardesi dogunca cok zorlandık ilk gazlıydı 2 cocuguma vakit ayiramaz olmustum bu nedenle. ama zamanla gaz bitince hep kucağına verdim. Ona kardesin op sev derdim ama gizlice gozlemlerdim. ilk bi kskandi mesela yeni uyutuyorum gidip gizli durtup uyandırırdı😂yada seyar beşigi alttan durtup gcklık yapardi bunlar zamanla geciyor. Ben 3. cu hamileligimi ogrenince gunlerce hungur hungur aglamstm. Ama bebek hareket etmeye başlaynca hersey degisti hatta bi ara kanamam olmustu ona bisey olacak diye odüm kopmustu zırlayip durmustum. Şu an cok iyi aramzdaki bag hic merak etmeyin onu kucağiniza alinca ilk cocuktaki muhtesem duygu geri gelecek sadece ilk donem bebek uyuyan bi bebekse buyuk olana daha cok yonelin o ilk gunler pskolojisi icin cok onemli hatta biri ogluma bebek gelecek senin papuç dama atilacak demisti hep anne beni sevmicen mi vs demisti. O dengeyi oturtmak kardesi sevdirmek sizin elinizde
Soran+1 yılBazı insanların ağzını kapatmayı öğrenmeleri gerek o ne demek öyle. Sevindim evet ben de henüz tam kabul edemedim ama kaybetmekte istemem doğunca inşallah o müthiş duyguyu tekrar hisseder ve bağı kurarım. Tam olarak huy değiştirmediklerine sevindim. Küçük şeyler olur o kadar tahmin ediyorum. Arkadaşımın yenidoğan bebeği var ve ben ne zaman alsam yanıma gelip onu kucağıma almamı istiyor o yüzden bazı şeyleri yaşayacağımızı tahmin ediyorum. Umarım en kısa zamanda ve az problemle atlatırız ve ikisi de biribirini çok sever
- +1 yıl
yok ya abartiyorlar ya O diyenler bebegi gorunce buyugu unutanlar bence sonra cocuk delirdi aha sebebi belli kardeş hayr sebebi anne babanın tuttumu benim oglum hic kskanmazdi kardesini severdi kayin peder eve geldi oglum bebegn basini oksuyor hot napion dedi o an icime bicak saplandı sanki esime dedim babani uyar diye. Oglumun pskolojisini bozacaklar diye o an babasi aldı oynadi parka goturdu vs ama halen diyorum. O an onun nasl uzuldugunu tahmin ediyorum. Bu bana bi vicdan azabı olarak kaldı neden daha egitimli bi aile bi eş secmedim evlatlarimin bunu yaşama sebebi benim suc bende diye hep kendimi suclarım.
Soran+1 yılHaklısınız evet iş ailede bitiriyor sanırım. Ben dikkatli ve özveriliyim onun 2. Plana atılmaması için elimden geleni yapacağım. Haklısınız eşimin ailesi konusunda bazen ben de aynı şeyi düşünüyorum da çoğunluk böyle gelip buluyor işte birileri. Olsun oğlunuz belki o an üzüldü ama siz telafi etmişsinizdir. Olabildiğince uyarın büyükleri onların kırılması çocukların kırılmasından daha önemli değil
- +1 yıl
Evet uyardım ben baba boyle yapma dedim. Ama esime dedim iyice anlat uyar diye eşim biraz sorumsuz oldugu icin onemsemez
Soran+1 yılBenim eşim de benzer kendisine pek çok şey yapıldığı için bu tarz şeyler ona hafif geliyor ama ben de oğlumun hassas olduğunu onun için zor olduğunu söylüyorum ve bazı örneklerle empati yapmasını istiyorum. Çoğunlukla anlamıyor ama üstelemiyorda neyse ki
+1 yılHiçbir sıkıntı yok şu an böyle hissetmenin. Zaten kucağına aldığında o tarifsiz duyguyu tekrar yaşayacaksın. Doğduktan sonra kucukle daha çok ilgileneceğin için şu an bence buyugüyle ilgilen bolca. Kendini suçlamana da hiç gerek yok
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet aslında bu yüzden de kötü hissediyorum kendimi oğlum daha çok küçük ve bana ihtiyacı var şimdi kardeşi doğunca ilgi bölünecek ve onunla yeterince ilgilenemeyeceğim ne kadar istesem de ve ona haksızlık olacakmış gibi hissediyorum bir de o bana çok düşkün ve çok tatlı nazik bir çocuk. Herhangi bir şey verdiğimde falan teşekkür ediyor çok akıllı ve uslu diyebilirim. Etrafımdakiler de kardeşi doğunca huyları değişecek, kıskanacak, agresif olacak falan diyorlar o yüzden çok endişeleniyorum oğlumun kardeşi olmasından kötü etkilenmesini değişmesini istemiyorum açıkçası. İlginin kaymasını da istemem. Eşit olsunlar istiyorum
- +1 yıl
Emin olun oglunuz kardes sevgisini tadacagi için çok şanslı. Kardeş kavgası diye bir şey vardır elbet olacak bunlar Kavga kıskançlık âma sizin anlattiginiza gore siz ikisinide çok iyi yetiştireceksiniz çok iyi bir annesiniz kendinize asla haksızlık etmeyin
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️ umarım dediğiniz gibi olur ve küçük kıskançlıklar dışında çok etkilenmez ve iyi anlaşırlar arada atışmalar olsa da
🌺Merak etme normal bir şey ilk çocuğun ilk çocuğun olduğu için heyecan yapman normal ama artık ne yapacağını neler ile karşılaşacağını bildiğin içindir belkide ama kucağına alınca değişecek merak etme. Hayırlı olsun.🌺
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCahil sitesi mi burasıhep 24 yaşından küçük kızlar kadın olmuş 2 çocuklu kadın
111 Yorumla
Soran+1 yılGenç yaşta kendi tercihim ile anne oldum. 2. Rabbimin nasibi bizim planımızda değildi. Üstelik siz bana cahil deme hakkına sahip değilsiniz. Ben aynı zamanda üniversite de okudum. 4 yıllık lisans mezunuyum, 4 yıllık uzaktan farklı bir bölümde de devam ediyorum. Siz önce iğneyi kendinize batırın ve hamile bir kadınla nasıl konuşacağınızı öğrenin
Cevap sahibi+1 yılHangi bölüm sevgili hamile kadın?
Soran+1 yılGrafik tasarım hanımefendi. Uzaktan da
halkla ilişkiler reklamcılığa devam ediyorum
Cevap sahibi+1 yılE kanka okuyup nolucan
Soran+1 yılGrafik tasarımcı. Ya da Reklamcı. Benzer sektörler zaten geçmişte ayrı bile değillerdi birlikte alabiliyordun. Çocuklar biraz büyüsün çalışma hayatına döneceğim ajans deneyimim var.
Cevap sahibi+1 yılUmarım. Kaç yaşındasın ben dönemezsin sandım o yüzden neden okuyosun dedim
Soran+1 yıl24. İlki 22 yaşımda dünyaya geldi. Bu bebekte 24 de doğacak. Neden dönemeyeyim normalde bu sene tekrar işe dönecektim ama bu hamilelik oldu. O yüzden kaldı çocuklara kendim bakmak istediğim için 1 yaşına gelmesini beklerim ve seneye başlarım. Evde de boş durmuyorum Freelance çalışıyorum zaten. Annelik demek sizin gözünüzde bazı şeylere engel olabilir ama öyle değil. Kadınlar güçlüdür ve isterlerse her şeyi yapabilirler.
Cevap sahibi+1 yılTamam. Ama ince bir sınır var. Güçlü kadınla erkek kadını karıştırmadığımız sürece her şey yolunda. Ben mutlu kadın olmak istiyorum. Dinimizde kadın çocuğuna 1 tl bile vermek zorunda değil kendi parasından. İlk çocuğun oğlan olmuştur umarım çünkü kızlar için küçük yaşta tek çocukluğu bölmek zor oluyor kendimden biliyorum
Soran+1 yılBen kendimi öyle mutlu hissettiğim için çalışıyorum yoksa evet eşim eve yetebiliyor ama ben de çalışıp destek oluyorum ve çocuklarıma kendi kazancım ile bir şeyler almak beni mutlu eder. İlk çocuğum erkek bu bebek kız olacak
Cevap sahibi+1 yılÇok güzel tam hayalim ilk erkek ikincisi kız
Soran+1 yılHayırlısı ile olur inşallah
tebrikler sağlıkla al kucağına inşallh kayygılanam öyle düşünme ne olur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye heyecanin yok baskasindan mi peydahladin yoksa
03 Yorumla
Soran+1 yılYa ne alaka. Çocuğum daha küçük ve ben de 2. Çocuğu düşünmüyordum. Herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz sanırım
Cevap sahibi+1 yılHadi hadi atma recep simdi :D
Soran+1 yılKimseyi inandırmak gibi bir uğraşım yok. Siz de günah almaya devam edin. İyi günler
Gizli Üye(36-45)+1 yılGenelde böyle olur ama doğumdan sonra emin ol o daha kıymetli olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılEşit olsunlar da gerisi önemli değil
Cevap sahibi+1 yılEmin ol küçük kıymetli olur biraz sabır.
Gizli Üye(25-29)+1 yılİkinci kız olsun da gör nasıl seveceksin kız çocuk çok başkadır öyle seveceksin ki
02 Yorumla- +1 yıl
Kimine göre kız kimine göre erkek
Cevap sahibi+1 yılHerkese gore
Gizli Üye(25-29)+1 yılgayet normal bisey niye abartiyosun ilk cocuguna kardes olur iste
00 Yorumla
+1 yılKucagina aldığında yine o güzel duyguyu yasayacksin merak etme. O tarifsiz ve biz erkeklerin hiç yaşayamadığı annelik duygusu
05 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah. Oğlumda en sevdiğim şey hareketlerini hissetmekti. İnşallah hareketler de başlayınca düzelir diye umuyorum kucağıma alınca değişir tahmin ediyorum ama karnındayken de ona bağlı olmayı istiyorum böyle sanki bağ kuramayacakmışız gibi geliyor. Babalıkta güzel. O hareketler başlayınca siz de eşinizin karnını bol bol sevin ve konuşun biz hep öyle yapardık. Oğlum ikimizin de sesinde sakinleşirdi.
- +1 yıl
Evet.. cok guzeldi. Ama ben bundan sonra pek yasyacagimi zannetmiyorum. Yinede allah buyuk
Soran+1 yılHakkınızda hayırlısı olsun durumlarınız her neyse ben de tek çocuk düşündüğüm için bir daha yaşamayacağımı düşünüyordum ama 2. Oldu bile işte
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
Soran+1 yılAmin
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk olduğu için heyecanliydin boyle hissetmen normal doğunca ayni ilgiyi ona da gostereceksin sonucta
10 Yorumla
+1 yılayy çok kötü bi durum yaa.. doğurup sevgisiz büyüteceğine aldır o zaman çünkü ilerde neden hayattayım diye fazlasıyla sorgulayabilir
00 YorumlaKeşke aldırsaydın bu kadar istemediğin bir bebeğe yazık olur bağlanamazsan
00 YorumlaPlansız olduğu için olabilir muhtemel. Kucağına aldığında tüm hislerin birdenbire değişir umarım.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSokusmasını biliyorsun korunmasını ya da kürtajı bilmiyorsun. Yazık bir ruh hastası daha dogacak desene
05 Yorumla- +1 yıl
hormonlarla alakasi var kadinin ne sucu var ruh hastasi olan sensin
Soran+1 yılKeşke siz de tanımadığınız hamile bir anneye hakaret edeceğinize 3 satır okumaya erinmeseydiniz. Ben zaten korunduk hem de spiralle korunmaya rağmen hepsinde %2 hamile kalma ihtimali var. Sen de dikkat et de senin gibi eringeç birileri daha doğmasın. Kürtaj konusunda da kıyamadım kalbi atmaya başlamıştı ve Allah vergisi dedim ayrıca sevmiyor da değilim ona karşı bir şey hissedemiyorum sadece yani sanki hiç hayatımızda olmayacakmış gibi geliyor hepsi bu
Cevap sahibi+1 yılCocuguna yansıtıcak bu halini bebebklrr hisseder etraf narsist kaynıyor neden anne baba ilgisi sevgısızlıgı yuzunden artık sağlıklı doğan bebekler bile bu sevgisizlik yuzunden zeka geriliği yasıyor etrafta cok gordum. Daha şimdidirn ilk çocuk son çocuk ayrımı yapıyor. Boyle insanlar yuzunden narsist psikopat insanlar oluşuyor toplumun sağlığını bozuuuyolat farkında degıl misiniz yanlısıkla olduysa aldırmak cokta zor degıldı
- +1 yıl
neden aldirsin pardon anasi belli babasi belli utanacagi bisey yok, ayrica burada bi ilgisizlik soz konusu degil sadece hamilelik ani oldugu icin kadin hala sokta
- +1 yıl
ayrica psikopatligin olusmasi icin ciddi tramvalar ve genetik etkenler gerekiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk istemiyosan niye yatiyon adamın altına ne salkca şey
02 Yorumla
Soran+1 yılS*lak mısın çocuk kocamdan. Ona da laf etmeyin. Korunduk da oldu herhalde. İyi siz kocanızla hiç birlikte olmayın o zaman
- +1 yıl
Herkes kocasıyla birlikte olur gizli kişi... aldırın çocuğu bence
korunduğun ve plansız geliştiği için böyle bence
012 Yorumla
Soran+1 yılEvet sanırım
Soran+1 yılTeşekkür ederim. İkimizde iyiyiz şu an hep öyle gider inşallah.
Soran+1 yılİnşallah
Soran+1 yılBen 2. Yi hiç düşünmüyordum ama o ileride istiyordu. Öğrenince peş peşe büyürler dedi ve sevindi. Bir de kız istiyordu o hep şimdiki de kız olunca daha çok sevindi
Soran+1 yılEvet o sevindi zaten istediği için sadece erken oldu
Soran+1 yılAmin teşekkür ederim
+1 yılEline alınca tüm bu düşüncelerin ortadan kalkar
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarım öyle olur
+1 yılProfesyonel destek almalısın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEe hazir degilsen ikinci bebeğe aldirsaydin
29 Yorumla
Soran+1 yılBeklemiyordum ve ilkte düşündüm bir ama kalp atışı başlamıştı eşimle de konuştuk ve korunmamıza rağmen olduğuna göre nasibi var Rabbimiz verdi sonuçta dedik ve dünyaya gelmesine karar verdik. Sadece beklenmedik olduğu için hala bir bebeğim daha olacağına inanamıyorum ve onun varlığını unutuyorum çoğunlukla
Cevap sahibi+1 yılBen pek inanmiyorum bu tarz şeylere nasibi var tarzı. Diger cocugunda küçük olduğu icin kosustururken unutabilirsin normaldir
Soran+1 yılSaygı duyarım herkesin düşüncesi farklı. Evet gündem çoğunlukla ilk çocuğumu kapsadığından ona zaman kalmıyor ama vakit ayırmaya çalışacağım
Cevap sahibi+1 yılBu seni kötü bir anne yapmaz. Cocuk dogduktan sonra ihtiyaclarini karsilamazsan kotu yapar. Dusunceni anliyorum da sartlar boyle
Soran+1 yılİhtiyaçlarını karşılarım illaki onu öyle kendi haline bırakamam. Ben hep iyi anne olmaya çalıştım oğlumda başardığımı düşünüyorum. Bunda da inşallah gerektiği gibi iyi bir anne olabilirim
Cevap sahibi+1 yılBence olabilirsin bu sekilde düşünmen bile ona ne kadar deger verdiğini gösterir kendini suclamayi birakmalisin. Bazen hayat sartlari bunlari gerektirir. Ilk cocugunda ilgilendin çünkü baska evladin yoktu. Simdi ise ilgilenmen gereken 2 evladin olacsk. Biri karninda oldugu icin digerinin ihtiyaclarini gidermek onceligin olmasi gayet normal
Soran+1 yılHaklısınız görüşünüz için teşekkür ederim artık kendimi daha rahat bırakacağım ve ikisine de iyi anne olabilmek için çabalayacağım
Cevap sahibi+1 yılRica ederim umarim hayirlisiyla kucagina alirsin.
Soran+1 yılAmin
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHangi yolla korunuyodunuz hic bi kaza olmadi mi full korunmaniza ragmen mi gebe kaldiniz?
01 Yorumla
+1 yılTecrübelisin artık. Norml
00 Yorumla
+1 yılBir şey olmaz devam keee
00 Yorumla- Devamını Gör (29)
Devamını Gör(74)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Hamileyim ama ilk çocuğumda olduğu kadar heyecanlı değilim. Suçluluk duyuyorum, nasıl atlatırım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler