AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
Bende senle aynı düşüncedeyim ne bileyim bu fikre uzağım biraz ama nişanlım çocuk delisi bende söyledim istemiyorum diye sen ne zaman hazır hissedersen olsun diyor
Evlenmeden önce her şeye tamam aşkım dersen böyle olur.
Bilmem kaçıncı kez sorunu görüşüm bu. Sanırım sizin olay boşanmayla sonuçlanacak...
Evlenmeden önce bu tür şeyleri niye konuşmazsınız ki?
Evlenmeden önce biliyor muydu bu düşünceni bilmiyorsa haklı
Ne tuhaf kafalar var lan şu xiktigimin dünyasında be
Çocuk istemiyorsan neden evlendin? Bunu eşine yapmaya hakkın yok
Başta kabul etmiş boşansanız bile kusur olarak gösteremez kabullensin bir an önce gerçeği
Ne rezil insanlar var evlenmeden tamam diyorsun simdi ayin oyun pesindesin git bosan bu dengesizden
Bilmiyorum ki, baştan konuşulmuş, boşanın en iyisi.
evlenmeden önce söyledin ve kabul ettiyse bişey söylemeye hakkı yok bence.
Bende istemiyorum ve bunun yüzünden ayrıldım uzun ilişkimden bunlar başta konuşulması gereken şeyler
Eşin çok haklı ve sonuna kadar haklı. Ona bunu yapmaya zerre hakkın yok.
Eşininde senin özgürlüğünü elinden almaya hakkı yok
Yorumlara bakıyorumda evliliği çocuk için görenler var yemin ediyorum hastasınız o zaman direk evlat edinin neden evleniyosunuzki
Bunu evlenirken konuşmaliydin evlendikten sonra geçmiş ola. Ayrıca karın haklı cocuk istemiyorsan niye evlendin
neden evlilik çocuk içinmi yapılıyor?
@Nightman3434 evet
E o zaman git direk evlat edin neden evleniyosunki
@Nightman3434 başkasının evladı ile kendi evladın birmi
@48382727 Sperm bankasına baksın o zaman
@Nightman3434 o zamanda zina olur.
@48382727 aile kurmak demek ya da evlenmek demek cocuk sahibi olmak demek değil o kapitalizmin insanları köleleştirmek için uydurdugu bişey ne o zaman cocugu olmayan çiftler aile sayılmıyormu
@Nightman3434 çocuğu olmayan çiftler aile değilmi dedim?
@Nightman3434 ayrıca kapitalizm felan değil. İslam bunun adı hani Allah'tan korkusu olan ona göre yaşar dikkat eder hani hee sen ateist ya da deistsen bir şey diyemem 😂😂
@48382727 Hayır bende müslümanım ama cocuk istemem ve istemeyende istemez bu doğal bir şey
@Nightman3434 o zaman çocuğu olmayacak biri ile evlenmek gerek çünkü bir kadın ne kadar bende istemiyorum desede hormonlardan ötürü ister.
@Nightman3434 ve eşin istediği zaman sen hayır dersen yani çocuk sahibi olmasının önüne geçersen dünyaya getirebileceği ama her getirmediği çocuk başına Yüce Allah'a hesap vereceksin bu konu gerçekten çok hassas bu kaynanalar içinde geçerli kim müdahale edip bir evliliği bitiriyorsa ortalığı karıştırıp karı kocanın arasını bozuyorsa bu yüzden kaç çocuğun dünyaya gelmesinin önüne geçmişse o kaynanada hesap verecek.
@48382727 dogruda basına insan gibi konusmuslar zorlaması sacma ama
@Nightman3434 erken yaşta evlenmiş olabilirler. Erken yaşta evlenen insanlar pek mantıklı düşünemiyor genelde.
Arkadaşlar ben ona evlenmeden önce çocuk istemediğimi söyledim o da kabul etti
@48382727 balla kesiyorum. sperm bankasıyla zina ne alaka? evet islam'a ugun olmadığını biliyorum ama zina ne alaka allah aşkına
@nillynymph başka bir erkeğin spremini nikahsız kullanıyorsun?
@48382727 dostum sperm bir hücre ve zina iki "kişi" arasında olur. kişi ve hücre arasında değil. islama uygun değil bunu da yetkililer "bebeğin soyunun belirsizliği ve aile yapısı olmaması" olarak açıklıyor. ortada başka bir erkeğin spermiyle alakalı bir durum yok yani. vücuduna steril ortamda ve uzman gözetiminde sperm almakla sevişmek aynı şey mi cidden
@nillynymph biz uzmanlara göre değil İslam'a göre konuşuyoruz. İslami açıdan merak ediyorsanız istediğiniz din hocasına sorabilirsiniz.
@nillynymph uzmanlar zina olup olmayacağını söyleyemezler
@nillynymph Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmanın din açısından sakıncası bulunmadığını belirten Müftü Taşçıoğlu, "Ancak sperm bankasından sperm satın alarak çocuk yapmak zina sayılacağından haramdır" dedi.
@48382727 bahsettiğim uzmanlar spermi yumurtayla birleştirenlerdi ve yetkili dediğim kişiler din adamlarıydı. bu konuları araştırdım. bence siz de araştırmalısınız. iktidarcı ve yandaş din adamlarına güvenmemekle birlikte bu konuda ciddi anlamda üniversitesini okumuş bir çok kaynaktan islamı öğrenmiş daha kıdemli insanların görüşlerini referans almayı tercih ederim. tekrar söylüyorum islamda günah oluşunu anlıyorum ama zinanın kelime anlamı nikahsız cinsel ilişkidir ve dinde de zina olarak bu sayılır. din adamları bir yana lütfen kendi yorumunuzu işin içine katın çünkü islamda sorgulamanın da yeri var. ülkemizde din adamları ergenliğe girmiş her çocuk eş olmaya hazırdır diyerek 11-12 yaşında çocukların evliliğe uygun olduğunu da savundular malum. sorgulayın ve okuyun :))
@nillynymph kendi yorumumu işin içine katmadığımıda nerden çıkardın? İstediğinize inanabilirsiniz yalnız sizin o takip ettikleriniz kadının hayızlı haliyle bile kuran okumasında sakınca bulmayan kişiler 😂
@nillynymph d
Doğrusunu ahirette göreceksiniz bu hayatı güzel yaşayın 😄
@48382727 nereden biliyorsunuz öyle kişiler olduğunu pardon da? ciddi bir bağnazsınız sizin fikrinize ters düşen kişileri direkt karalıyorsunuz. size yandaş, yarısından çoğu sapıklardan oluşan din kılavuzlarınızla mutluluklar
Yenge hanıma haklı diyemem ama çocuk neden istemez bi insan anlam veremiyorum
Eşin haklı sende kendine göre haklısın zor bir durum keşke evlenmeden önce bu konuyu konuşsaydınız
Birbirinize bu kadar uyumsuzken beraber olmanız çok saçma boşanın
Çocuksuz yuva mı olur çok saçma geliyor bana bir tane yapılabilir en azından
Nasıl sonradan istemesi normal değil? Tüm görüş düşünce ve isteklerin aynı mı kalıyor ne yaşıyorsun ya? Muhtemelen iki ihtimal var. Ya sonradan isteyebileciğini hesaba katmadı. Ya da senin hep istemeyeceğini hesaba katmadı.
Artık bilemiyorum ben diyeceğimi ona dedim
Sonradan isteyebilir tamam da adam en başta istemiyorum demiş ve hala istemiyor. Onun da baştakiyle aynı fikirde olması gayet normal ve doğal. Hanımefendi anne olmak isteyebilir ama eşine benim annelik hakkımı elimden alamazsın diyerek psikolojik baskı yapma hakkı yok çünkü en başta o haktan kendi isteğiyle vazgeçmiş. Şimdi fikri değiştiyse de bunu farklı şekilllerde dile getirmeli beklentiye girmeden. Çünkü kendisi değişti diye evlendiği insanın da değişmesi gerekmiyor. Ve çocuk isteyip istememek önemli bir sorun iki taradında birbirine bu kadar önemli bir konuda bir şey dayatma hakkı yok anlaşılamıyorsa boşanılmalı ciddi bir sorun bu çünkü. Beyefendi belki gerçekten çocuklarla bağ kuramıyor istemiyor ilgilenebileceğini ya da hayat boyu böyle bir sorumluluk almayı istemiyor şu an. Karısı istiyor diye çocuk yapsa ve ilgilenmese o çocuğa yazık değil mi? Yani böyle bir konuda karşınızdaki ben istemiyorum ve netim diyorsa bence her ihtimal düşünülmeden karar verilmemeli. Ya yollarını ayıracaklar ya da bir taraftan biri kendi isteklerinden vaz geçecek ama bu da ne kadar sağlıklı olur ki?
İkisi de kendi düşüncesinde netse o evlilik çekilmez bir hâl alır. Ve aynen boşanmaya kadar gider.
Evliğin temelidir çocuk sahibi olmak, anlamadım garip geldi bir şey diyemiyorum.
Bosan karın baslasi ile evlensin sende kısır biri ile evlen
Bunu bilerek evlendi ise , istemeye hakkı yok şu an.
Gerçekten hakkın yok , kadının evlenince düşüncesi değişmiş anne olmak istiyor sende düşün belki istersin
İyide kabullenmeseydi ya
Şöyle düşünmüş olabilir evlenmeden tamam kabul ettim gibi göstereyim evlenince zaten fikrini değiştiririm ben onun diye taktiksel düşünmüş
Ben korunuyorum hamile kalmak için beni oyna getirmeye çalışıyor
Bir şey diyemem artık
Ya burada soruyu sordum sizlerden yardım istedim ama siz onun tarafını tutuyorsunuz
kardeş çocuk yapma gerekirse karıyı boşa bende istemiyorum dedim zorla yaptık keşke yapmak yerine karıyı boşasaydım pişmanım şimdi hayatım hepten b. ka sardı
😅😅😅 geçmiş olsun abicim çocuk kaç yaşında
2 yaşında
Allah bağışlasın kız mı erkek mi
Allah o çocuğu senin sevgisizliğinden korusun
@Finifugall git başka yerde duyar kas ufaklık
Her kadın anne olmak ister bence tekrar düşün haklı kadın o duyguyu tatmak isteyebilir kimsenin annelik isteğini elinden almak hakkın yok bence o zaman ayrılın kadın başka birisiyle bu isteğini gerçekleştirsin
İstemiyo olabilirsiniz ama eşiniz de kendisince cok hakli. Her kadin anne olmayı hayal eder ve onun için bence çok üzücü bir durum istemiyor olmaniz. İkinizde haklisiniz
Ama en haklı benim değil mi 🙂
https://voca.ro/1nDCQTtp64kj
Aptal mısın sen?
bi tane arkadaşla tartışıyodum âq baya uzun tartışma oldu yanlışlıkla attom buraya tartismayi iyi oku
aşağıda bir yerde olması lazım
Kafanız bi buna çalısıyo zaten
ben bunu bir kıza yanıt olarak verdim ahahaha
Of banane ya ne yazıyosan yaz iğrenıyorum artık sızden
Eşin baştan kabul etmiş şimdi ise cayma yapıyor. Kendini ben baba olmak istemiyorum çocuğuma yeteri kadar baba sevgisi veremem onu kabullenemem sevgisiz mi büyümesini istenmeyen çocuk olmasını mı istiyorsun diyebilirsin.
Evlenmeden önce net fikrinizi söylip o da kabuk ettiyse sizin bir suçunuz yok. Annelik çok güzel ve önemli bir şey ama babalık bambaşka bir sorumluluk bunu istemiyor olabilirsiniz. umarım tatlıya bağlarsın
Detayı bilemem tabi ama o zaman evlenmeyecektiniz. Ya da birinizden biri kabullenecekti
O bu durumu kabul etti
Kac yıllık evlisiniz
5
Bu konuda ne diyeceğimi inan bilmiyorum. Eşin bence vazgeçmeli cünkü , bir taraf istemiyorsa bütün sorumluluk ona kalacak bu sefer siz hep didişeceksiniz. Sen kesinlikle istemiyosan yapma bence. O şimdi kadınlık / annelik duygusuyla düşünerek karar veremeyebilir
Insan sevdigi kadindan niye cocuj istemez ki arada yas farki var bosanirsak para kaldiramasin niyetinde misin nedir veya baska cocugun mu var o yuzden mi istemiyosun
Napacan tabiki kabul ediceksin çünkü ilerde istediğinizde olmiycak yani bence izin ver bir kere olsun sonradan istemez annelik güzel bir duygudur hem çocuk eve neşe getirir bence izin ver olsun
İzin vermesen yarına kalmaz boşanır o senden demedi deme sonra
anne olmak istemeyen bir kadini bulursan ona kadin deme zaten
evlenirkenki amac neydi iki becerir birakir bosanirim mi?
Kot kafalı detected. Evde yanlız başına leşini bulduklarında anlarsın eş' kavramı nedir ne değildir olduğunu.
yan komşu yanlız yaşıyordu. Kalp krizinden gitmiş.1 hafta durdu cesedi kokusu tüm binayı sarınca öğrendik.
Sebep? Çift olanlara nikahta ölümsüzlük efsunu mu veriliyor?
Boşanabilirsiniz. Bu konuda bu kadar farklı düşünüyorsanız. 😏
Neden istemiyorsun evlenmek senin için ne anlam ifade ediyor
Ne alaka çocuğu olmayan insanlar evlenmesin o halde bu ne saçma mantık Türkiye'de olduğumuz için normal gerçi fakat evliliğin amacı seks ve çocuk bunlardan ibaret değil sevdiğin insanla bir ömür boyu birlikte olmak onunla aynı evin içinde birlikte gün saymak onunla tatillere gitmek birlikte gülmek ağlamak var günde beraber yok günde beraber tüm zorluklara birlikte göğüs gürmektir inga inga diye ağlayan bebe demek değildir
Evlenmek mutlu olmayı ifade ediyor benim için
İyi Niyetli olmak ile haklı olmak aynı şey değildir karıştırmayın..
Baştan ne konuştularsa ona uymak en doğrusu
evlenmeden önce konuşulması gereken konu olduğunu düşünüyorum bir sürü çift bu yüzden ayrılıyor mesela..
1 tane yapin kardesim sonucda hasta degilsiniz cocgunuzda olmasa diyecemki allahdan umit kesilmez
Haklı istemiyosan ne diye evlendin git istediginle yat kalkk
Çocuk yoksa evlilik gereksiz mi yani?
Biraz öyle aile kurmaktir amaç
Peki kısırlar neden evli kalıyor madem çocuk yok ayrılsınlar
olsun sana ne zararı var sorumluluktanmı kaçıyorsun
Maddi ve manevi olarak bir sürü sorun var ülkede nasıl ne zararı var diyorsunuz Türkiye de doğan çocukların geleceği çok zor adam haklı istememek de
@met96 evlilkte bunları kabul eidyorsun
Ben yazdıklarımı düşünerek çocuk istemiyorum bunu kabul eden kadınla evlenirim ama sonra hayır derse bende sorun yaşarım. Evlilik de illa çocuk olmalı çocuk yoksa evlilik olmamalı diye bir şey olsaydı kısır insanlar evli kalmazdı
@met96 oda sizn tercihiniz
Ne zararı var yazmışsınız onu açıklamak istedim sadece iyi günler dilerim
@met96 mutluluklar ikna et onu
Bir kadının annelik duygusunu elinden alamazsın doğru sölüyor kadın evlat gibi bişey var mı ya
Mamoş naber 😊
İstemediğini başında belli etmediysen problemlerin demektir
Duygusal bir dönemden geçiyor olabilir, destek olun.
boşan evlenmeden önce demişsin zaten bende evlenince çocuk istemiyorum
Yakın. Olunca siz ondan fazla seversiniz emin olun 😆😅
Zorla sok. acak değilsin zorla olur mu ya istemiyorsun iste
Yorumlariniz erkeklerinkinden beter ya yaziklar olsun dusunceye bak
Neden çocuk istemiyorsun
Sevmiyorum
Çocuğun var mı peki bence baba olmasın
Çocuk yok
İstemiyorsan olmasın çocuk Allah değerini bilecek güzel bakacak iyi anne baba olacak isteyen herkese nasip etsin
Amin 🙏
Eşiniz yüz yüze haklı ama
Niye kabul etti
Eşiniz yüzde yüz haklı demek istedim
Onu anladım ben. ama madem isteyecekti niye kabul etti? Niye 5 yılımı çaldı?
Kadınlar evlenince değişir daha duygusal olur belki ki annelik duygusu düşüncesi onu bu karara itmiş olabilir
Daha öncede yazmstn sanrm
Zor mesele
Yok daha önce yazmadım
He pardon daha öncede aynı soruyu okumuştum
Aynısı resmen
Umarım cozersinizama karın çocuk istiyorsa istiyordur
Senin değişir gözüyle görmüştür
Değişmedim ama
O bilecek bunu🙂
evlenmeden önce niye kabul etmiş o zaman
köpek kedi falan sahiplenin eşin kendini daha iyi hisseder diye düşünüyorum
Lan kedi kopekle ne alakasi var olayin