Öncelikle Allah yâr ve yardımcınız olsun inşallah.
Bende bir kızıma ve oğluma bakıyorum. Hem çalışıp hem de onlarla ilgileniyorum. Bir dönem her sabah kahvaltılıklarını hazırlar öyle ise giderdim. Zor ve zahmetli bir süreç. Herkes bunu yapamaz.
Şimdi Eşinizin yeni mi aklına gelmiş Oğlunu büyütmek, iyi okullara yazdırmak. Sadece bencellik onunkisi. Sadece soyunun devamı etmesi için düşünüyor.
Evlat seçilez, ayrım yapılamaz. Ben erkeği alayım sen kızı al.
Bu Babalık değil,
Bu mermamet değil,
Bu sevgi değil,
Bunun adı bencillik tır.
Şunu iyi bil evlatlarını ayırma sakın. Onlar birlikte evde iken ya da dışarıda fark etmez. Birbirlerini canı gibi severler kavga etseler dâhi. Birbirlerine destek olurlar. Birbirlerine sahip çıkarlar. Beraber oynarlar ve canı sıkılmazlar. Birbirlerine yardımcı olurlar, destek olurlar.
Eğer onlar ayrı olurlarsa çiçek gibi boyunları bükülür. Mahsun olurlar, üzülür, hayat enerjilerini gün geçtikçe kaybederler. İçine kapanık olurlar. Çünkü birbirlerini anlayacak kimseleri olmaz.
Yaşları daha küçük. Bu yaşlarda bağlılığı daha da iyi öğrenirler.
İmkanın yok. Buna bir şey diyemem. Ama boş durma çalış çabala. Sakin ayırma onları inan vebâlini kaldiramazsın.
Belediyeye Kaymakamlığı ya da İl Sosyal Hizmetleri var sanırım yardım iste. Muhtarlığa git ve her kapıya Vur.
Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarına git. Ne işe byariyorlar ki. Sana yardım etsinler yol göstersinler.
Oğlunun geleceği olmaz orada. Ruhsuz ve sevgisiz büyücek. Bir oyuncak almakla sevgi karın doyurmaz. Sevin verdiğini veremez. Onun derdi başka inan bana.
Hayat çocuklar için. Onlar için varız. Ben yaşımı zaten aldım. Her şeyini onlara adıyorum. Kendimi zerre düşünmüyorum. Garip bile gitsem umurunda değil. Ama çocukların geleceği öyle değil.
Eğer Baba ise, Adam gibi Adamım diyorsa, Delikanlıyım diyorsa bir Baba her türlü evladına bakar sahip çıkar. Yanında olmasa bile. Buna yüreği varsa, pazarlık konusu etmiyorsa size de yardım eder. Eğer şart kosuyorsa ADAM değildir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılsonuçta babası ve senin yanındayken de onları imkan sağlayabilir ve sağlamalı bu ne iğrenç bir tehtit aslında farkında mısın çocuğumu bana ver eee okutayım imkanı iyi olsun varsa imkanı o zaman şimdi de harcasın çocuğuna para illa yanında olması mı lazım bu ne biçim bir düşünce bence vermemelisin büyüyüncede anlatırsın baban böyle dedi vermediğim için de imkan sağlamadı yavrum diye eminim o çocuk süslü duygusuz imkanlardan sa sevgiyi annesini düşünülmeyi emekle azimle büyütülmeyi isteyecektir verirsen senin için hiç iyi düşünmeyecek büyüyünce ne yaparsan yap seni anlamayacak sevmeyecektir baba da sürekli yanındayken emin ol annen seni para için verdi büyütemedi dedikçe çocuk az da olsa o bakamazmıydı diye sana kurulacak bunları düşündün mü hiç?
11 Yorumla- +1 yıl
düşündüm vermem diyorum zaten versem zaten şu an 5 kuruşsuz halimle çoktan verirdim fakat ben onlara çok düşkünüm vazgeçemem onlardan geçmiyorum ölürüm daha iyi
+1 yılSenin yanındayken de aynı şartlar ve imkanlar gelişebilir. Hem de çocuklara annenin direkt bakma imkanı varken… Tabii bir şart koyar “anca benim yanımda olurlarsa o imkanı sağlarım” gibi, ona bir şey yapamayız. Çünkü bu şekilde olursa, bu yapılan babalık değil ego savaşı olacaktır. Ve ego savaşında bulunmak ister misiniz? Hiç sanmam.
Bunların tamamen dışında diğer konularımız da birincisi özel okul, ikincisi de çalışmama kısmı. Doğruya doğru: hepimiz mi özel okula gittik? Ben hayatım boyunca özel okula adım atmadım. Okudum hekim oldum. Hayalimin peşinden gittim yani. Bütün bunlar olurken de hiç bir yerde 1 sene kaybetmedim. Kusura bakmayın sizi yargılayamam ama yeni annelerdeki “çocuğum özel okula gitmeli” takıntısını anlayamıyorum. Sadece orada mı eğitim var? Evet belki yabancı dil olarak çok iyi olacak. İlk birkaç sene gönderirsiniz ingilizceyi öğrenmeye başlar oradan da devlet okuluna geçiş yaptırıp İngilizce kursuna verirsiniz gerekirse. Ama gerçekten özel okuldaki bu yoğun talebi anlamıyorum. Eğer anlatırsanız aydınlanırım. Çünkü günün birinde ben de anne olmak istiyorum. Yanlış bir şey düşünmeyeyim. İkincisi de çalışmama kısmı. Velev ki özel okul en iyisi ve çocuk devlet okulunda okumamalı ayrıca baba da sadece benim yanımda olurlarsa özel okula veririm diyor. O zaman siz neden çocuklarınız için en iyisini yapıp çalışmıyorsunuz? Bunu da yargılamak için sormuyorum. Yeterince açık gelmedi bana. Bir geliriniz mi var o yüzden mi yoksa başka bir şey mi ondan soruyorum10 Yorumla
+1 yılÇocukların kendi çatının altında olmalı, bir anne olarak her daim yanlarında ve onları büyüten ebeveyn anne olmalı. Maddi her türlü htiyaçlarını da babası karsilamalı. Gereken iyi eğitim için babanın vilayetinde olması gerekmiyor. Şayet ki böyle bir şart kosuyorsa da yine çocuklarını verme ve mahkemenin bağladığı nafaka çerçevesinde çocuklarının ihtiyacını karsila, bu durum da ancak o babayı kötü bir baba yapar ama seni asla kötü anne yapmaz.
02 Yorumla- +1 yıl
hayır mahkemede anlaşmalı boşandık nafaka istenedim zorluk çıkarmasın diye dava da açmadım benden uzak dursun diye şu an böyle çıkmazdayım
- +1 yıl
Avukatın yok muydu senin yanlış yapmışsın ama sorun değil, tekrar nafaka davası açarsın, çocuklarının ihtiyacını karşılamak zorunda babası.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEğer gerçekten çocuğun hayatı daha iyi olacaksa bırak babasına gitsin sonuçta hiç göremeyeceksin dememiş daha iyi bir hayat verecek ona.
10 Yorumla Oğlunun geleceğini düşünerek onu babasına vermen seni tabiki kötü bir anne yapmaz. Aksine bence oldukça fedakar bir davranış şekli. Ama babasının yanında ona olması gerektiği gibi bakılmayacağı konusunda endişelerin varsa tabiki vermek istemeyebilirsin. Bu senin vereceğin bir karar, haa babası mahkemeye başvurur ve mahkeme yoluyla oğlunun velayetini alır, o tamamen farklı bir mevzu. Sonuç olarak; önemli olan çocuğun geleceği. Kimin yanında kendisini daha mutlu hissediyorsa orada kalmalı..
10 Yorumla
+1 yılSadece oğlunu isteyip kızını istememesi saçma geldi eski eşinin. Evlatsa ikisi de evlat ya ikisine de istesin ya ikisini de istemesin.
Seni anne yapan üzerine aldığın resmi bir evrak velayet değil. Velayeti babasına versen bile sen onun annesisin yine de. Senin anneliğini bir resmi evrak ya da bir velayet belirlemiyor. Velayeti babasına verince sen annelikten çıkışmış olmuyorsun.
Burada önemli olan çocuğunun mutluluğu geleceği. Dediğim gibi sen velayeti babasına verince onun anneliğinden çıkışmış olmuyorsun. Eski eşinde anlayışlı biriyse oğluna zaten güzel güzel anlatır neden böyle yaptığınızı.10 Yorumla
+1 yılVermemelisin, kendin diyorsun onlar iyi bakmaz.
Cocugun en basta sevgiye ilgiye ihtiyaci var.
Bir cocuk sevgi ve ilgiyle buyuyunce zaten zengin sayilir. Para hersey degildir, bircok zengin cocuklari mutsuz, depresyonda ve intihar ediyor, herseyleri var ama yinede bir eksiklik his ediyorlar.
Baba cocuklarina duskun olsa zaten 2 sini ayirt edmezdi, cocuklarini bukadar dusunen baba olsa madem zengin onlarin egitimini zaten odemeli.
Babalari cocuklarinin degil, sadece seni nasil daha cok yaralayabilirim derdinde.10 YorumlaOkurken kahroldum resmen😮 Çok zor bi durum Allah yardımcın olsun. Çok iyi düşün çocukların için doğru olana karar vermelisin. Ama babası 'oglumu bana ver özel okullarda okutayim' demesi saçma geldi. siz boşanmış olabilirsiniz ama babası cocuguna velayet kimde olursa olsun bakmak zorunda ozellikle eğitimine. Çocuk sendeyken de babasi özel okula gönderebilir öyle değil mi? Seni böyle bir şarta sürüklememeli..
22 Yorumla- +1 yıl
evet ama kabul etmiyor velayet ortak ama ben bakıyorum çocuklara
- +1 yıl
Ben olsaydım vermezdim biliyor musun? Çünkü ileriyi düşün belki devlet okulunda okuycak ki bu kötü bisey degil ama şunu diyecek annem ve kardesim hep yanimda. Ama karşı taraf iyi bakmaz dedigin icin şunu söylüyorum ki orada birtakım çocuğu doldurmalar olabilir büyüdüğünde annem beni babama vermiş diye bi tavır takınabilir.
+1 yılYa o çocuklar sizin çocuklarınız. Ha sende yaşamış ha babada yaşamış. Babasi bana ver ozel okulda okutayim falan cok yanlış. Bu bir esya değil. Gercek bir baba olsa bunu soylemez dusunmez bile. Ortak velayet yapin. Ve cocuklarinizin anne ve babalari ile görüşmesini engellemeyin. Onlari bu sekilde cezalandırırsaniz o cocuklari cezalandirmis olursunuz
12 Yorumla- +1 yıl
bunları defalar konuştum onunla anlamıyor
- +1 yıl
Yazık cidden. Ama velayeti alsa da çocuğu görme hakkinizi elinizden alamaz. Ama yurtdisina götürme ihtimali varsa ortak velayet istediginizi hakime söyleyin. Velayet ortak olsun babayla yasasin.
Tek soru?
Çocugun büyüyünce sana sorsa anne beni neden anne sevgisinden
Kardes sevgisinden ayırdın dese ne cevap vereceksin?
( evlâdım okuldu şuydu buydu boş bahaneler yeterli olacak mı )
Oğlun kaderinde ne varsa onu yasar
Oğlun em azindan neyin ne oldunu yani ergenlik cağına kadar sende kalsin
Ya 2 sinide al ya da 2 sinide birak kardeşleri ayirma
Eski kocan uyaniklik yapıp maddiyattan vuruyor
Karar senin12 Yorumla- +1 yıl
öyle ben asla kardeşler ayrılsın istemiyorum asla vazgeçemem de zaten
+1 yılSiz oglunuzdan vaz gecmiyorsunuz velayeti verirken yazili sartli verebilirsiniz ornegin okul haftalik sezonluk ve yaz tatillerinde ve dini bayramlarin birinde sende kalmasini sagliyan bir sart name sunarak velayete ekletirseniz daha iyi olur karsi tarafinda ciddiyetini veya bir art niyeti olup olmadigini anlarsiniz
12 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim bu çok zor bir karar sanırım yapamayacağım
- +1 yıl
Zaten vermeyin hanimefendi benim demek istedigim niyetini anlamaniz icin bir yol gosterdim yoksa cocuk lar sizin yaninizdaykende niyeti halis olan. baba koleje yine ginderebilir bu talebde art niyet sezdigim icin size nacizane baligi yemlemenin yolunu gisterdim yoksa cocuk babasiz buyur ama annesiz buyumez bir cocugun bilhassada erkek cocugunun saglikli ve karakterli buyumesi icin anneye ihtiyaci vardir burada sacmalayanlarada kulak asmayin
+1 yılKızım 12 yaşında. 2 senelik işsizlik dönemimde bile babasına vermedim. Vermem. GEelceği içinse oğlan sendeyken de okula verebilir di mi?
Baba ayıp ediyor iyi nyietli olsa bence senden ayırmaya zaten kalkmaz. Gönderir parasını yazdırır özel okula mis gibi anneden de ayrılmaz. Ama ortada başka bir şey var gibi
Sen de iş bul naçizane tavsiyem. Ailenle yaşıyorsan iş bak elinde maddi gücün olsun.20 YorumlaÖzel okula gönderecek parası varsa sende çocukları ayırmak istemiyorsan sende kalsın yine kendi babalığını yapsin göndersin özel okula okulla sözleşmeyi kendisi imzaladın ödesin ya da illa bende olacak diyorsa iki çocuğu da ver kızını da gönderdin özele sende her hafta sonu alırsın araya soğukluk koymazsan çocuklarınla ay bugun su isim vardı bu gün bu oldu yapmazsan cocuklarinda senden soğumaz seni de yanlış anlamaz
11 Yorumla
+1 yılŞimdi ilk aklıma geleni yazayım. Sen haklı olarak evladından vazgeçmezsin. Düşüncelerinde bence yerinde. burada soru şu. Çocuğun babasının maddi durumu iyiyse ve senin kadar evladının geleceğini düşünüyorsa, neden çocuk senin yanındayken eğitim masraflarını üstlenmiyor? Hem kız hem erkek sonuçta onunda çocukları.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 448 cevap paylaştı. Boşanmanin zorluğu zaten bu, kadın ile erkeğe bir şey yok, olan çocuklara oluyor. Bu zamana kadar bir düzen kurmuşsun, kardeşi ile bir arada yaşıyor, çocukları ayırmayın. Madem baba oğlunun eğitimini düşünüyor, özel okul parasını kendi yatırsın ama çocuk sende kalsın.
10 Yorumla
+1 yılAyyy içim parcalandi okurken ama sana bir tavsiyem asla ne çocuklarını birbirinden ayir ne de sen ayril onlardan sonra büyüdüklerinde asla kardeşlerin bagi eskisi gibi olmaz sende ayrı kalirsan sana karadi mesafeli olurlar yanında kalsınlar birak maddiyat olarak eksik olsunlar en azından şefkat merhamet görürler
10 YorumlaHayır kardeşler ayrılmamalı zira babanın tavrı çok bencilce çünkü iyi bir insan önce kardeşleri sonra anneyi ayırmayı düşünmez bilakis evladını seviyor olsa onları ayırmadan finanse eder özel okula gönderir
Ki bu durumda gösteriyorki oğluna iyi bir baba olmayacak
Bu sebepten devlet okuluna gitsin benim evladımda gitti gidiyor ne olmuş yeterki sen başlarında ol11 Yorumla
+1 yılGerçekten çocuğunu düşünen biriyse bu maddi imkanı çocuklarınız sizin yanındayken de sağlayabilir.
İyi mi kötü mü ayrıldınız bilmiyorum ama bunu eski eşinizle konuşun, çocukların selameti açısından ikisini birbirinden ayırmayalım deyin. Böyle aniden yapılan bir değişikliğin çocukları olumsuz etkileyebileceğini anlatın. Çok zor bir durum ve en önemlisi de oğlunuzun ne istediği.10 Yorumla
+1 yılüzüldüm walla..Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
12 Yorumla- +1 yıl
kaç sendeir ayrı sınız
- +1 yıl
az bakk
Gizli Üye(36-45)+1 yılbaba olmasada olur diyenler. her anne iyi değil her baba kötü değil. çocuğunu annesinden daha çok seven iyi babalalarda var. çocuğu babasının sevdiği kadar sevmeyen kötü annelerde var.
erkek çocuğu annesiz olmaz babasını sevmez diyenler. kötü olan anneyi hiç kimse sevmez, iyi olan babayı herkes sever. ben annesi kötü davrandığı terkettiği için babasını daha çok seven erkek çocuklarıda gördüm.
sonuç olarak genellemeler yanlıştır. her kadın iyi olmak zorunda değil. her erkek kötü olmak zorunda değil. her kız babasına düşkün olmak zorunda değil, her erkekte annesine düşkün olmak zorunda değil. bu genellemelerden vazgeçin.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılişte babasına düşkün erkekler.
Babamı çok özledim? ↗
Ölen babamı çok özledim? ↗
Vefat eden babamı çok özlüyorum boşlukta hissediyorum kendimi ne yapmalıyım? ↗
Tam 2 ay önce babamı kaybettim onu çok özlüyorum gerçekten her şeyde o aklıma geliyor? ↗
Arkadaşlar ben babamı özlüyorum? ↗
Arkadaşlar ben babamı özlüyorum? ↗
Babamı kaybettim, yardımcı olacak? ↗
Annem Babam Ayrıldı Durumum Çok Kötü? ↗
Babamı özlüyorum? ↗
Babasız düğün hazırlığı? ↗
Babasız Büyümek? ↗
Babamı kaybettim neden kimsenin umrumda bile olmadim? ↗
Özlem duyduğunuz şeyler var mı, en çok neyi/kimi özlediniz? ↗
Babamla ben nasiliz? ↗
Çok özlediğiniz , kaybettiğiniz özlemiyle yakıp kavrulduğunuz birisi var mı? ↗
Nereyevbaksam babamı görüyorum? ↗
Hayatımdan çok mutsuzum tavsiyeniz ne olur? Yardım :( ? ↗
Babasız düğün hazırlığı? ↗
Babasız Büyümek? ↗
Babamı kaybettim neden kimsenin umrumda bile olmadim? ↗
Babamla ben nasiliz? ↗
Babamla ben nasiliz? ↗
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılişte kimi erkek babasını seçer kimi annesini seçer kimi ikisinide seçer kmi hiçbirini seçmez.
insanları robot gibi görmeyin. insanlar robot değildir. değişkendir.
+1 yılEski eşinin adresini verde ağzını yüzünü kirayim kaşmerre bak lan sanki kız çocuğu evlat değil ben hiçbir çocuğunu anasına vermem ayrımcilik da yapmam biri özelde ise diğerini de özele yollarım kız çocuğum benim için daha önemli sonra gidip gâvatin birine kanmasin diye onu daha çok seviyorum evlenmek büyük bir olay bir can çocuk getirmek daha büyük keşke demek de gereksiz ama harbi kıl oldum
14 Yorumla- +1 yıl
ben çok üzgünüm nasıl karar vereceğim bilmiyorum kendimi bir uçurumun kenarında hissediyorum hiç bu kadar kötü olduğumu hatırlamıyorum
- +1 yıl
Bence çocuğunu verme öyle bir kaşmere bırakma o çocuğun eğitimi kendi elinde devlet okulunda da güzel eğitim görür kız kardeşinden ayırma beraber birbirlerine destek olsunlar ayrıca o İyi insan dee nafaka miktarını artırır bir yakınım olsaydın sana bu akıl veriridim
- +1 yıl
teşekkürler
- +1 yıl
istersen iş de ayarlarım bizim kumaş depomuz var orasi olabilir ya da dükkanimiz da var o da olur ama çocuklarını bırakma annene sevgisi ayrı bir şey çocuklar konusunda hassasım
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 573 cevap paylaştı.
+1 yılnasil bir hukukunuz var bilmiyorum taraflar samimi olsa o cocuk o akademik egitimi iki tarafda da alabilir bence durum cocugun valayetini isteme sebebi sizin yasantiniz ya da adamin garip kaprisleri olabilir soruya bakinca bence iki tarafda samimi degil
14 Yorumla- +1 yıl
çocuğu bilerek istiyor tutunacak dalım olsun benimde çocuğuma iyi şartlarda bakayım diyor kız senin oğlan benim ömürlük görüşmeyelim diyor
- +1 yıl
iki kaprisli anne baba mi karar vericek yani oz kardeslerin bir daha gorusmemesine yanlis yoldasiniz
- +1 yıl
@malarma maalesef öyle başında beri öyle dedi de kabul etmedim kardeşleri ayırmam dedim
Valla bebito.. eğer baba kabul ediyorsa ikisini de ona ver kulağa acımasız gibi gelebilir ama sen daha çok gençsin ve ikinci bir şansın olması işin yanlız olmak kolaylık getirecektir eğer tekrar evlenirsen yeniden çocukların olacak onlarıda seveceksin bence bir daha düşün
02 Yorumla- +1 yıl
s... tm evliliği geleceği ikinci şansı evladım olmadıktan sonra ölürüm daha iyi beni seven adam bu şekilde kabul eder etmeyen yol alır yine çocuk doğururum sıkıntı yok ama ben bu çocuklarımdan vazgeçmem teşekkür ederim beni düşündün ama git kafana sık desen daha iyi
Çocuk sende kalsın
Senin evinden gidip gelsin özel okula
O soysuzun parası varsa
Senin de annelik sevgin var.
Verme çocuğu
Baba olmasa da olur
Ama anne sevgisinden mahrum büyümemeli çocuklar...
Özellikle erkek çocuklar...
Kız Kardeşim Mommo filmini de izle mutlaka
Kendinden çok şey bulacaksın...00 YorumlaBence sende kalmalı tamam babası olabilir ama ben senin yerinde olsam velayeti ben alırdım babası sadece belli zamanlarda belli saatlerde görmeye gelsin
10 Yorumla
+1 yılSenin yanindaykende ayni imkanlari saglayablir eger gervkten babasi cocugun gelecegini dusunuyorsa kesinlikle ayirma kardesleri elinden geleni yap kimse annesi kadar dusunemez srvemez koruyamaz kimse Annen yoksa kimsen yoktur...
12 Yorumla- +1 yıl
bende öyle düşünüyorum çocuğum öksüz yetim gibi sağda solda büyüyecek ve bu yüzden kabul etmiyorum üzgünum
- +1 yıl
Evet egtim vs hepsi olmali ama ilk once sevgiye ihtiyac var anne destegine ilgisine
bir oğlan kesinlikle babası ile yetişmeli günümüzde erkeklerin bu kadar kadınsı güvensiz olma sebebi kadınlarla yetişmiş olması. kardeşlerin ayrı büyümesi üzücü olur tabiki. zor durum senle büyüyecekse bile sık sık babasının yanına yolla
05 Yorumla- +1 yıl
@Sunrisee_
baba olmasada olur demişsinde yanlış anlama ama oğlunuzda baba olacak.
özür dilerim ama oğlunuzda bi erkek. ilerde oğlunuzunda karısı çocuk doğurup oğlunuzdan boşanırsa oğlunuza sen o çocukların başında olmasanda olur mu diyeceksiniz? o çocuklar sizin torununuz sayılmayacak mı? o çocukları torunluktan red mi edeceksiniz? - +1 yıl
@Sunrisee_
özür dilerim kusura bakmayın. ben burada kimseyi eleştirmek için söylemiyorum.
bence annede babada iyidir. değerlidir. ikisininde olması gerektir. çocuk bi sende bi onda kalsın. ayrıca erkek çocuğu erkeksiz babasız abisiz büyümemelidir. kız çocuğuda kadınsız annesiz ablasız büyümemelidir. ters bi durum olmamalıdır. 9 ay karnında taşıma doğurma süt verme özelliği, kadının ürettiği bi şey değildir. Allahın yarattığı bi özelliktir. Allah kadına o özelliği vermeseydi kadın asla doğuramazdı süt veremezdi. doğurma özelliği süt verme özelliği, kadının iyi biri olduğu iyi biri olacağı manasına gelmez. önemli olan o çocuğa nasıl davrandığı nasıl davranacağıdır.
iyi biri olmakta önemli olan, Allahın işi olan doğurma süt verme özelliğini bulundurmak değil.
iyi biri olmakta önemli olan kendi isteğinle çaba göstererek, o çocuğa iyi davranarak bakıp büyütmektir. bi kadın, çocuğu Allahın işi olan doğurma özelliğiyle doğurup, Allahın yarattığı sütü verdikten sonra terkedip giderse, o çocuğun babasıda, kendi isteğiyle, çaba göstererek, bebekliğinden ta 20 yaşına kadar çocuğu tek başına bakıp büyütürse, o Allahın yarattığı özellikle çocuğu doğurup, Allahın yarattığı sütle çocuğa süt veren, ama icraat olarak çocuk için hiç bi çaba göstermeyip o çocuğu bebek yaşında terkedip giden kadın mı davranış olarak o çocuğa karşı iyi olur, yoksa süt Allahın sütsüz yarattığı, doğurma özelliksiz yarattığı ama çocuğun doğmasına kadınla beraber vesile olan, ama annesi gibi çocuğu terketmeyip, bebekliğinden 20 yaşına kadar tek başına bakıp büyütmüş olan baba mı davranış olarak o çocuğa karşı iyidir.
ben söyleyeyim, çocuğa kim iyi davranırsa, kim çocuğu terketmeyip çocuğa bakıp büyütrse o iyidir.
kimde çocuğa hiç iyi davranmayıp terkedip giderse o çocuk için kötüdür.
doğurmakla doğuramamakla süt vermekle süt verememekle kimse iyi kötü olmaz.
aslolan önemli olan davranıştır. çabadır. - +1 yıl
@Sunrisee_
çocuğu bırak demek istemiyorum. öyle bi şey asla demem.
ama çocuğun babası eğer kötü biriyse çocuğu ona verme.
ama çocuğun babası iyi biriyse, tekrar söylüyorum, iyi biriyse, çocuğunuda doğal olarak seviyorsa özlüyorsa, çocuğada iyi davranıyorsa, kötü davranmıyorsa, çocuk dönüşümlü olarak bi sende bi onda eşit olarak kalsın. ayrıca erkek çocuğudur. babasıda çocuğa karşı iyi biriyse, o çocuğu babadan tamamen ayırman yanlış olacaktır. çünkü erkek çocuğu. hem o çocukta baba olacak.
erkek çocuğu babadan abiden dededen tamamen ayrı olmaz. olmamalı.
tamamen kadınlara kadınlığa aitmiş gibi olmamalı. tamamen kadınlara kadınlığa bağlanmamalı. erkek çocuğu özünde erkekliğe aittir. çünkü kendiside erkektir. ait olduğun şey kendi olduğundur.
sen kendini nasıl kadın olmaya kadınlığa ait görüyorsan, erkek çocuğununda kendini erkekliğe ait görme hakkı vardır. çünkü gerçektende öyledir. erkekliğe aittir. - +1 yıl
benim eleştirdiğim taraf, Allahın yarattığı özellikle çocuğu doğurup, Allahın yarattığı sütle çocuğu besleyip, Allahın, sırf babaya doğurma özelliği süt özelliği vermediği için babanın gereksiz görülmesi, küçümsenmesi. anneninde sırf hiç bi çaba sarfetmeden kendisinde bulunan doğurma özelliği süt verme özelliğinden dolayı iyi ahlaklı iyi huylu iyi davranışlı biri olarak görülmesi.
halbuki bi kimse doğuramadığı süt veremediği için kötü ahlaklı kötü huylu kötü davranışlı kötü biri olmaz. kendi isteğiyle kendi çabasıyla olmayan doğurma süt verme özelliği olduğu içinde iyi ahlaklı iyi huylu iyi davranışlı iyi biri olmaz. iyi biri olmak huyla ahlakla davranışla olur.
kötü biri olmakta huyla ahlakla davranışla olur. doğurmakla doğuramakla süt vermekle verememekle olmaz.
Düzenli bir görüşme olursa ve iyi kaliteli vakit geçirebilirsiniz ayda bir de olsa
Çocuklar da anne babadan mahrum olmaz
Mantıklı olmak gerek06 Yorumla- +1 yıl
yani vermem mi gerekiyor eğitimi geleceği için
- +1 yıl
8 yaşında hiçbirşeyde destek olmuyor diyor ömürlük bekareti ver bana
- +1 yıl
başka uzak yere gideceğim diyor
+1 yılAyirmadanda özel okulda okutabilir başka bir şey var bence
10 Yorumla
+1 yılVerme
Yollayacak olsa
Velayeti almadan yollar
Niyeti farklı
El neder muhabbeti var bence10 Yorumla
+1 yılVerme. iki kardeşi bir-birinden ayırmak büyük hata.
10 YorumlaBabanın cocuk ayrımi yapması çok saçma ya bence verme
10 YorumlaHiç bir baba 2 çoçuğunun ayrı ayrı büyümesini istemez. Özel okula vericekse şimdi de verebilir velayetini almasına gerek yok
13 Yorumla- +1 yıl
öyle istiyor ama
- +1 yıl
vermem
+1 yılsizin yerinizde olsam asla vazgeçmem..
özel okulda okusa ne olur okumasa ne olur annesi yanında olmadıktan sonra..10 YorumlaGözümden akan yaşları şu an tarif edemem sana. Biraz konuşalım mı?
10 YorumlaSeninle birlike kalsın okul parasını versin? Bunu düşünemiyor mu
14 Yorumla- +1 yıl
kabul etmiyor para da vermiyor temelli istiyorum diyor parasına da ihtiyacım yok ortak bakalım ihtiyaçlarını da ortak karşılayalım dedim kabul etmiyor
- +1 yıl
oğlum bende soğur mu demek istiyorsun anne evlat bağı yok mu olacak
+1 yılBazen her şey maddiyat olmaz. Ama bi işe girip çalışsan daha iyi olabilir
00 Yorumla
+1 yıloğlunun geleceğini düşünen her anne gerçek bir kahraman'dır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSosyal hizmetlerden yardim al gecinemiyorsan
11 Yorumla- +1 yıl
alıyorum zaten o şekilde bakıyorum
+1 yılBabası değilmi anasını satim çocuklar senin yanındayken özel okula göndersin. İlla alması mı lazım. Dellendim gene sabah sabah
00 Yorumla
+1 yılİki kardeşi ayırmayın bence
10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun
10 Yorumla
+1 yılBenim gibi home Ofis calış
21 Yorumla- +1 yıl
nasıl oluyor
Düsünün dogru yolu bulursunuz
10 YorumlaVerme sakın iyi kötü kendin büyüt
00 Yorumla
+1 yılHayır yapmaz
10 YorumlaAsla verme ya
10 YorumlaAllah sabır versin yardımcın olsun
10 Yorumla
+1 yılkötü olmuş
10 Yorumla
+1 yılYapmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKötü anne yapar
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 456 cevap paylaştı. Ne zor hayatlar var.. Kesinlikle babasına ver.
03 Yorumla- +1 yıl
vermem
- +1 yıl
bu ekonomik zorluklar 1 sene sürecek ardından çalışacağım
+1 yılyapmaz
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem