merhaba KS ailesi Günümüzde hemen hemen bütün çocukların olmazsa olmazı paketli gıda hazır ürünler biz her ne kadar olaya sıcak bakmasakta küçük bücürler vazgeçemiyor peki gelim konuya bu konuyla ilgili fikir ve düşünceleriniz nelerdir
Çocukların hazır gıda paketli ürünler tüketmesine nasıl bakıyorsunuz?
Yaşım 25, son yıllarda paketli ürünlerden vazgeçmek için çok ciddi beslenme savaşları verdim ve kazandığımı düşünüyorum. Şu an sadece sayılı üründen yerken haz alıyorken, ekmek gibi su gibi bu ürünleri tüketen insanların ne yediklerini nasıl sorgulamadıklarına şaşırıyorum. Çocuklarına veren aileleri zaten anlamam mümkün değil. En iyisi dilini damağını hiç alıştırmamak diyeceğim ama illaki bir yerden deneyecek. Tamam denesin, bizde zamanında yiyorduk fakat evlerine paket paket şeker dolduran aileleri asla anlayamayacağım. Bildiğin zehir ayol.
Hiç iyi bakmıyorum, tüketilse bile çok az nadiren tüketilmesi lazım. Ebeveynlerin içerik okuması gerekiyor. Örneğin pastaların hafif şeffaf renkli soslarında çocukların tüketmemesi gerektiği zeka geriliğine sebep olabileceği yazıyordu gözümle gördüm. Ve çocuklar kapış kapış renkli pasta istiyordu. Üzülmemek elde değil :(
Arada tüketmesi yemesi tabii ki normal onlar için üretiliyor sonuçta ama bunu sürekli artık bir hayat biçimi şekline getiriyorsa hayır alman arada ödül olarak verilebilir ama sürekli olmaması lazım
Organikliği yüksel tatlı badem kurabiyesi gibi Osmanlı aburcuburlarını tüketmeleri sorun değil iyidir. Bir marka vardı adı aklıma gelmedi şimdi çok çeşitli ürünleri vardı fiyatlarıda uygundu. Normal marketlerdeki alışılagelmiş ürünleri tüketmeleri iyi değil gıda oldukları bile şüpheli
Asla olmaz diyemeyiz cunku zordur, hic vermeyeni tebrik ederim. En az oranda tutmaya calisiyoruz hatta sutburger dahi annesi kendi yapar evde, yalniz bir sorun daha var ki pazardan aldiklarimiz ne kadar ne derece saglikli fakat yine hazir paketlerden iyidir diye dusunuyorum. Birde mevsimi olmayan meyve sebzelerden uzak dirmaya calisin, hersey yerinde ve zamaninda guzeldir. Anne/Babalar siz siz olun evladinizi imanli ve saglikli yetistirin, hayirlı ramazanlar iyi gunler diliyorum 🤗
ÇOk nadir izin veriyorum ama hepte anlatıyorum onlar zaten anlayip herşeyi istemezler çok farklı bi yiyecek falan olursa dış görünüşü değişik falan anca öyle aliyorum
Kilo sorunları çıkar bence kendi seçimine kadar kısıtlı kullanmalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sağlıklı değil. ben cok severdim küçüklükten beri hala da severim ama çocuklarda bunların tüketimini sınırlandırmak en iyisi olur. içinde nasıl katkı maddeleri olduğu belli değil
her zaman karşıyım sağlıksız gıdalar oldugunu bılmeme rağmen çocukalr ısteyınce bu ısteklerıne karşı yenik düşüyorum
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
çocukları kısıtlamak maalesef bir işe yaramıyor. bi şekilde çevreden alabiliyor. kısıtlamak yerine temiz içerikleri ürünleri tercih ediyorum. patiswiss’in çikolataları, sürülebilir olanlarını alıyorum çoğunlukla. hem o mutlu oluyor hem de benim içim rahat ediyor. çocukken hangimiz uzak durabildik ki onları da anlamak lazım 😊