Çocukların sağlıklı beslenmesi her anne-babanın isteği ama arada sırada atıştırmalık abur cuburların tüketilmesine müsaade edebiliriz, sonuçta yaşıtları da biz yetişkinler de abur cubur tüketiyoruz. Peki çocuklar atıştırmalık olarak abur cubur ne zaman tüketebilir sizce?
Çocuklara Atıştırmalık Abur Cubur Ne Zaman Verilir?
Ben çocukları bu konuda oldukça bilinçli yetiştirmek gerektiğini düşünüyorum. Hatta bence en dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Çünkü son 30 yılda gıda lobilerinin eline düşen beslenmemiz erken kalp krizlerini, obeziteyi ve daha bir cok sorunu beraberinde getirdi.
Ayrıca hep anne yemeğini özlememizinde altında çocukluktan elde ettiğimiz damak zevklerinin olduğunu düşünüyorum.
Bu nedenle çocuklarımızın tad duyularında gıda endüstrilerinin kar marjlarinin değil de küçüklükten elde edilmiş bilinçli ebeyvn eğitiminin sonuçlarının söz sahibi olmasını isterim.
Yani beslenme alışkanlıkları oturana kadar ki bence 12 yaş idealdir. Minimum derece de abur cuburla temas ettirmek doğru olacaktır.
Yaramazlık yapmadığı zamanlar 1 2 tane abur cubur ile ödüllendirebiliriz fakat her şeyde olduğu gibi bununda fazlası zarardır. Bu yüzden abartmamak gerekir.👉☺👈