Ellerini guzel kullandigi an bence kucuk yasta verilip alistirilmali :) benim kizim bir bucuk yasinda ama ablaisna cok heveslendigi icin 1 yasindan beri kasik istiyor biraz oynayip deneme yapıyor tabı sonrası bende ama simdi alisinca cok guzel yemeye basladi yani cocugu alistirmaya bagli bir durum bu birakin kendını gelıstırebilirsin ustunu kirletir evi kirletir diye dusunmesinler :)
Bir şeyleri kavramaya başladığı an ucu sivri olmayan bir çatal ve kaşık vererek onu hem yemek yemeye teşvik ederek hem de bununla bir şeyler öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Evet çok fazla dökecek ama sabırlı olmalısınız. En sonunda döke saça yemek yemeği öğrenmiş olacak ve kendi kendine bir şeyler yapabildiği için kendine güveni artarken yemek yemekten zevk alacak.
bence ek gıdaya geçince başlayan psikomotor gelişimde dikkat edilirse 2 yaşına gelmeden başlayabilirler kendilerine yetmeleri onlar güven anlamında daha güçlü olmasını sağlar
Bebekler 3 yaşına geldiğinde artık kendi kendine yemek yiyebilecek kapasiteye ulaşırlar. Fiziki olarak gelisimi tamamlayan bebege sevdigi yiyecekler ve dogru mama kaşığı ile kendi başına yemek yemesi sağlanabilir.
Yürümeye başlayan çocuklarda el-kol koordinasyonu da geliştiği için elle yemek yemeye başlarlar. Yavaş yavaş kaşık tutmaya da 1-2 yaşlarında başlanabilir. Ama tam anlamıyla tek başına yemek yemeleri 3 yaşı bulur rahat.
Bebeklerin tutma-kavrama gibi gelişimlerini tamamlamış olması en önemli ayrıntıdır. Bebeğin kendi kendine yemek yemesi için atılması gerek adım 8. aydır demişti bir Uzman Dr. Çünkü 8. aydan sonra birçok şeyi ayırt etmeyw başlıyor çocuklar. Tabi her çocuğun gelişimi farklı olabiliyor. Bu aylardan itibaren zorlamadan, yemek saatlerini eğlenceli hale getirip kendi kendine yemesini teşvik ederek, sevdiği yiyeceklerden başlamak önemli. Bu yöntemlerle bebekler 3 yaşına geldiğinde tam anlamıyla tek başına yemek yiyebilme becerisine sahip olabiliyorlar.
Kızım 19 aylık kızartma pilav makarna yumurta daha doğrusu çorba hariç ne varsa kendisi kaşıkla çatalla yiyor ben yedirtmeye çalışınca ağzını kapatıyor kendisi yemek istiyor ve yiyor
En İyi Cevaplar