Özellikle bir yaşına kadar tuz şeker baharat bunlar yasak ve bence ayrı yapılmalı bebeğe zaten herşeyden yiyebiliyor sadece tuz ve baharat yok böyle düşünün hem bebeğin sağlığı için hem de sindirimi için. Soyle düşünün ayrı yemek yapmayıp yoğurt çorbasına bir yumurta kırarsınız mesela ama o bir yumurta tüm çorbaya yayılır bebek bunun çok az bir vitmainini alır. Zaten bebişe ayrı yemek yapılsa kaç dakika sürecek bence anne için mutlu olunması gereken bir şey kendi ellerinle onun iyiliği için sağlıklı yemekler hazırlamaya çalışıyorsun.
Aynen özellikle sebze ile başlanmalı meyveler ve meyvedulari tatlı olduğu için ilk başta verilirse sonradan sebze yemek istemiyorlar. Birde sadece sağlık açısından ayına uygun olmayanları yedirmemek gerekiyo mesela bal ya da yumurtanın beyazını bir yaşından önce vermek bebek için zararlı demişti doktorumuz. Ben tüm sebzeleri yedirdim seviyo özellikle ıspanak 😂 birde hamilelikte anne adayı neyi severse neyi çok tuketirse bebek ona alışkın olduğu için o tür yiyecekleri sever. Ben hep ekşi ve mayhoş meyveleri yerdim tuzlu yerdim tatlı sevmezdim oğlumda şu an öyle tabiki şeker ve tuz verilmemeli arada kaçamak yapsın diye yediklerimden veriyoruz pekmez falan ama sevmiyo tatlı bişey.
Damağı küçükken tatlardan yana zenginleştirmek lazım. İlerde bilmediği tada deneme şansı bile vermiyor çocuklar. Ama şu da bir gerçek ne kadar çeşit yerse yesin ilerde yemeği tercih etmeyeceği tatlara da hiç bir şekilde alışmıyorlar
İnşaAllah ama sanırım bu bizim elimiz de değil ben hâlâ sade süt içemem ya pekmez katarım ya kakao ya da keçiboynuzu tozu sütün tadını bastıracak her şey olabilir