Çocuklarda 2 yaş öncesi pedagog desteği alınabilir mi?👩🔬👩🔬👩🔬•Kendimiz çözemediğimiz bir problemde bebekleri 2 yaşından önce pedagoğa götürmek gereksiz midir sizce? Sonuç alınabilir mi?
Çocuklarda 2 yaş öncesinde pedagog desteği alınabilir mi?
alınır herhalde sonuçta para gelecek fakat benim merak ettiğim bu pedagogların uyguladıkları yöntemlerin doğruluğu nasıl belirleniyor? son 10 yılda herkes bir şey söyler oldu ama elde tek bir sonuç yok. çocuklar 10 yaşında. bu söylenenlerin uygulandığı, en azından 40 lı yaşlarda bir kaç kişi olacak ki bizde göreceğiz yaklaşımların sonuçlarını.
Elimizde imkan var ise hamilelik öncesinden 18 yaşına kadar destek alınması elbette iyi olacaktır. Birey yetiştirmek bir sanat.. Ve Sanat destek alınmadan öğrenilemez Her ebeveyn imkanlarına göre kişilerden ya da yazılı bilgilerden destek almalıdır
Ortada bir sorun varsa ve cozulemiyorsa mutlaka yardim alinmali bunun erkeni geci olmaz bence. Kendim halledemiyorsam amann alt tarafi bebek ya ne olabilir ki demem profesyonel yardim almak isterim ve ertelemem.
Aslında elbette senin gibi düşünüyorum ama çocuk doktoru kan değerleri çok iyi çıkınca endişe edecek bir şey yok en azından 2 yaşını bekle farkındalığı da biraz daha artsın dedi bu yüzden biraz kafa karışıklığı yaşıyorum 🤗
Hayır alınamaz iki yaş öncesi çocuk ne anlar ne bilir ki pedagog bile zaten dört yaşından beş yaşından sonra filan gerçekten işe yarar ondan öncesinde çocuk zaten hiçbir şey bilmiyor yani bilinci bile yok
Ahh Reda ne kadar da yanlış bir yorum bu böyle. Elbetteki her bebeğin "bilinci" diye bir şey var keza 2 yaşından sonra bir bebek artık bebek değil çocukluk cağına geçer zaten, 2 yaşında artık bebek değil çocuk olarak tanımlanır. Yani bir birey olarak kabul edilir. Ki 2 yaşına geldiğinde kendini ifade edebilme yetisini de kazanmış olması gerekir. Ama kazanamamış çocuk bireyler de sırf iletişim kurmayı öğrenebilmek adına bile pedagog desteği alırlar ve pedogoglar zaten bunun için var ve bunun için yıllarca okul okumuşlar. Yani 2 yaşında veya öncesinde bir çocukla kurdukları iletişim senin benim kurduğum iletişimle bir değil ki. Burada amaç zaten çocuğun pedagoğu anlaması değil "çocuk ne anlar" demişsin ya zaten çocuk anlasın diye değil - "doktor çocuğu anlasın" diye pedagoğa gidiliyor 😘
Maddi imkansızlıktan değil de kendi doktorumuz 2 yaşını beklememi tavsiye etti. Farkındalığı biraz daha artsın vs. Pedagog ile iletişim kurmuştum aslında o da çocuk doktorunuza götürün eğer kan değerlerinde bir problem yoksa gelin demiş kabul etmişti ama kan değerleri çok düzgün çıkınca doktorumuz da endişe edecek bir şey yok en azından 2 yaşı bekle diyince kafam karıştı 🙂