Çocuk gelişimi 2 yıl veya 4 yıllık değilde halk eğitimden çocucuk gelişimi kursuna giden kişi stajyer öğretmen olabilir mi?

Geçen yıl mezun oldum ve 5 ay stajyer öğretmenlik yaptım. O sırada okulda 10 yıllık 2015 de arama ile gelen 40 45 yaşlarında engelli okul öncesi öğretmeni var. Kendisi aksak olmasına rağmen çocukların büyük ve kendi işini yapabilenlerini ayırıyor. Diğer okul öncesi hocalar da o engelli diye sorun etmiyorlar ama herkese karışıyor her şeyi o biliyor ve hizmet istiyor. Şimdi de 10 yıl önce okuttuğu öğrencisinin geçen yılda küçük oğlu ana sınıfındaydı şimdi ise geçen yıl halk eğitime giden veli şu an o engelli hocanın yanında stajyer öğretmen miş? Nasıl olabilir?

Müdür bize stajyer alınmayacağı söyledi bu yıl lise stajeri gelmedi ama bu yıl bu hoca kendi kafasına göre bu veliyi halk eğitime gönderip belge aldırıp yanında stajyer öğretmen olarak almış. Biz neden okuduk. Engelli öğretmene sırf kendi hayal ettiğim şeyleri çocuklar ile yapmak için her zaman dinlemedim. Hamal gibi kullanamadı beni de diye beni müdürle konuşup okula öğretmene olarak aldırmadı. 15 tatil de kimseye milli eğitime haber vermeden hemen çok eski yıllarda çalışan bayanı geçiçi almışlar. Normalde bu sene ben olacaktım. Müdür tamam dedi milli eğitim pkeyledi ama gel gelelim bu kadın benim orada öğretmen olmama için elinden geleni yapıyor. Bu sene girmedim. Seneye de öğretmen olamazsam ben neden okudum. Seneye öğretmene ben olmak istiyorum. Ne yapmam lazım nereye şikayet edeceğim. Milli eğitimde sıradaki ücretli öğretmen ben olmama rağmen çilli eğitimi aramadan hemen tanıdıkları hocayı geçiçi almışlar. O engelli hoca senelerdir onunla anlaşamayan bütün bende büyük hocalarda kovmuş. Cimemi yazıyım. Öğrenciler ve veliler sen neden yoksun diyorlar.

@bakımlıkızçehanım çocuk gelişimi öğretmeni olduğunuzu söylediler bana da yardımcı olur musunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Engelli öğretmen çocukları ayırıyor, dosyalara bakıp paralı olan velileri alıyor. Müdürüde kafasına göre oynatıyor. Diğer hocalarda ses çıkarmıyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Her şeyi istiyor 2015 yılında daha her şey duruyor. Özel günler yetmezmiş gibi birde velilere misafirliğe gidiyor. Veliler de cocuğumu hor görmesin diye ses çıkarmıyorlar.
Çocuk gelişimi 2 yıl veya 4 yıllık değilde halk eğitimden çocucuk gelişimi kursuna giden kişi stajyer öğretmen olabilir mi?