Minik tırtıl 4 yaşında oldu, yarım gün kreşe başlayacak ama gitmek istemiyor. Ne yapmalı, nasıl motive edilmeli?

Minik tırtıl 4 yaşında oldu, yarım gün kreşe başlayacak ama gitmek istemiyor. Ne yapmalı, nasıl motive edilmeli?

Avucundaki Öpücük
Minik Rakun, ormanın kıyısında durmuş ağlıyordu.
-Okula gitmek istemiyorum, dedi annesine. ‘’Seninle birlikte evde kalmak istiyorum. Arkadaşlarımla oynamak istiyorum ve oyuncaklarımla oynamak istiyorum. Kitaplarımı okumak istiyorum ve salıncağımda sallanmak istiyorum. Lütfeen, seninle evde kalabilir miyim?’’
Anne rakun, yavrusunun elini tuttu ve kulağına sokularak yumuşak bir sesle ‘’Bazen hepimiz istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalırız.’’ dedi. ‘’Başta tuhaf ve ürkütücü gelebilirler ama bir kez başladıktan sonra okulu seveceksin. Yeni arkadaşlar edineceksin ve yeni oyuncaklarla oynayacaksın. Yeni kitaplar okuyacaksın, yeni salıncaklarda sallanacaksın. Hem dee, diye ekledi, okuldaki günlerinin evdeki günlerin kadar sıcak ve içten olmasını sağlayacak muhteşem bir sırrım var.’’
Minik rakun gözyaşlarını kuruladı. Annesinin söyledikleri ilgisini çekmişti.
-Bir sır mı? Ne tür bir sır?
-Çook çok eski bir sır, dedi anne rakun. ‘’Ben annemden öğrendim, o da kendi annesinden öğrenmiş. Adı ‘’Avucumdaki Öpücük’’
-Avucumdaki öpücük mü, diye sordu minik Rakun. ’’O da nedir?’’
-Sana göstereceğim.
Anne rakun yavrusunun sol elini tuttu. İncecik parmaklarını bir yelpaze gibi açtı. Öne doğru eğilerek minik rakunun avcunun tam ortasını öptü. Minik rakun, annesinin öpücüğünün elinden koluna, oradan da yüreğine ulaştığını hissetti. Kadife gibi siyah maskesi bile, özel bir sıcaklıkla titreşti.
Anne rakun, yavrusuna gülümseyerek:
-Şimdi, dedi. Ne zaman kendini yalnız hissedersen ve birazcık evdeki sevgiye ihtiyaç duyarsan elini yanağına bastır ve şöyle düşün; ‘’Anne seni seviyor, anne seni seviyor.’’ Bu öpücük yüzüne atlayacak ve içini sevimli, sıcacık düşüncelerle dolduracaktır.
Minik rakunun elini tuttu ve minik parmaklarını birer birer kapattı. Öpücük, minik rakunun avcunun içinde kaldı.
-Dikkat et de öpücüğü kaybetme, diye onunla şakalaştı annesi. Ama sakın merak etme, elini açtığında yiyecekleri yıkadığında kaybolmayacağına söz veriyorum.
Minik rakun, avucundaki öpücüğe bayılmıştı. Artık nereye giderse gitsin annesinin sevgisinin onunla olacağını biliyordu. Hatta okulda bile.
O gece minik rakun okulunun kapısında durdu. Düşünceli görünüyordu. Birden annesine dönerek gülümsedi.
-Bana elini ver, dedi.
Minik rakun annesinin elini avuçlarının arasına aldı ve onun iri, alışkın olduğu parmaklarını bir yelpaze gibi açtı. Sonra öne doğru eğilerek, annesinin avcunun tam ortasına bir öpücük kondurdu.
-Artık senin avucunda da bir öpücük var, dedi annesine.
Sonra tatlı bir sesle:
-Hoşçakaal ve seni seviyorum, diye ekledikten sonra hoplaya zıplayarak uzaklaştı.
Anne rakun, yavrusunun ağaç dalları arasında sekerek okula girişini izledi. Baykuşun ötüşü, yeni okul yılının başladığını haber verirken, sol elini yanağına bastırdı ve gülümsedi.
…
Minik rakunun öpücüğünün sıcaklığı, yüreğini çok özel sözcüklerle doldurmuştu.
-Minik yavrun seni seviyor, diye fısıldıyordu. Minik yavrun seni seviyor, minik rakun seni seviyor..
Bu hikayeyi anlat evde aşkım belkı elının ıcıne bır kalp de cızebılırsın 🥰
Okula alışmak annelere çok bağlı çocuklar için Maalesef ki çok problemli olabiliyor çocuk bu dönemde içine kapanıyor ve anneye de küsebiliyor Güven problemi yaşayabiliyor Bu nedenle ilk başta çocukluğa iletişim kurarken ayrılma gibi eylemlere de alıştırmak gerekiyor ki yani annelerin kendilerine çocukları çok bağlamaması gerekiyor
Ah canım, minik tırtılın büyümüş de okula başlıyor! 🌼 Bu süreç gerçekten hem anne hem çocuk için zor olabiliyor. İlk günler çocukların ağlaması çok normal, çünkü değişime alışmaları zaman alır.
Ona okulu ve orada yapabileceği eğlenceli aktiviteleri anlatman çok yararlı olur. Kreşte yeni arkadaşlar edineceğini, oyunlar oynayacağını ve yeni şeyler öğreneceğini anlatabilirsin. Ayrıca kreş öğretmenleriyle iletişimde olup, durumu onlarla paylaşman da faydalı olacaktır. Bazı kreşler, alışma sürecinde büyük bir yardımı dokanan "Sosyal Refakatçi"ler kullanıyorlar, böyle bir imkan varsa mutlaka değerlendirin. Çocuğa zaman vermek ve ona destek olmak çok önemli. Vedalaşmalarınızın kısa ve tatlı olmasına dikkat et, uzun vedalar daha çok üzüntü yaratabilir.
Unutma, her çocuk farklıdır ve bazıları diğerlerinden daha fazla zamana ihtiyaç duyar. Sen güçlü ol ki o da güçlü olsun. 🌟
"Anne olmak sabır işidir, sabır paketini hiç yanından ayırma." 😇
Ahh Doğacım teşekkürler 🤩
Cevap
12Cevap
Birkaç gün onunla beraber gidip gelmek iyi olur gadası
Gidicem gada da bakalım
Hadi bakalım 🙃
çocuklara iyi davranarak yanında olarak.
Çocukların okula alışma sürecinde en önemli şeylerden biri onlara güven vermek. İlk başta biraz gergin veya üzgün olabilirler, bu yüzden sabırlı ve anlayışlı olmak çok önemli. Onlara okulun güvenli bir yer olduğunu hissettirmek, küçük sohbetlerle ilgilerini çekmek ve onların isteklerine değer vermek bu süreci kolaylaştırabilir. Ayrıca, düzenli ve açık bir iletişim kurmak, sorularını yanıtlamak ve okul hayatındaki yenilikleri eğlenceli bir şekilde tanıtmak da yardımcı olur. Her çocuğun farklı olduğunu unutmadan, onların bireysel ihtiyaçlarına göre yaklaşmak en iyisi.
Merhaba onu bahcede bekleyeceğinizi söyleyin. Zaten öğretmeni destek olacaktır. O okuldayken bende şuraya gideceğim vs demeyin ilk günlerden aklı kalabilir okul bitiş saatinde seni burada bekleyeceğim ve alacağım diyebilirsiniz. Ağlama vs diye tenkitte bulunmayın ağlayabilir bu çok normal öğretmeni gözetiminde size sarılmasına veya sakinlestirmesine izin verilebilir. Öğretmenle birlik halinde güzel bir yıl diliyorum. En önemlisi sizin kararlı bir anne olmanız 🥰
Teşekkür ederim
Okulun güzel bir yer olduğunu eğlenebileneceği arkadaşlarının olduğunu anlat okulu gezinirken oyuncakları görüp heves eder zaten. Benim kızlar biiri 4 sınıf diğeri 2 sınıf oldu jsjs nasıl geciyo zaman
Valla ya zaman zalim fhfb
Anam beni bıraktı gitti kapıda dururdu ben ağlardım hocaya tekme atıp kaçmıştım ağlaya ağlaya ah be ana kuzusuyum ben 😍😍
Burcun ne be senin 😂
Çocuk ağlıyor ve sınıfa gitmiyorsa bir iki gün çocuğa eşlik etmekte fayda var. Anne her gün eşlik etmemeli çocuğun uyumu zorlaşır.
Öğretmen ne derse bakalım
Ben asla eve gidemem çocuğumu birakib kapının dibinde okul bahçesinde beklerim 😊
Öyle yapıcam
Ben şey demiştim kapının önündeyim gir arkadaşlarınla oyna burada bekliyorum demiştim :) o da içeri rahatça girmişti
Oyy maşallah yerim onu ben. İlk gün ağlamalı ve zırlamalı geçecektir elbette. Fakat ne olursa olsun hep sabırlı olmak gerekiyor.
Sen ne kadr motive etmeye çalışırsan çalış senden ayrlmak istemick ve hertürlü aglick ilk 3-4 gün en fazla 1 hafta zorluk cikartr ondan sonra alışir emin ol
Bakalım inş.
tırtılla kreşte zaman geçir : )
alışma sürecinde
Okula gidersen akşam sana lahmacun alırım de.
Bir arkadaş edinse kreşte
onu evde tutamazsın
Allah bağışlasın 🙏
Eğitimin güzelliklerinden bahsedilmeli
Yanında bir süre git gel yaparak ortama alıştırlır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?