Çevremde hem işiyle hem de çocuklarıyla ilgilenebilen o kadar fazla kadın var ki, böyle bir algı olması canımı sıkıyor. Sizce neden çalışan bir kadının ilgili bir anne olması imkansızmış gibi düşünülüyor?
Çalışan bir kadının ilgili bir anne olması neden imkansızmış gibi düşünülüyor?
Bildim bileli çalışan bir annenin kızı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; bu algı kesinlikle doğru değil. Çalışan bir anne, yedi yirmi dört evde olan bir anneden çok daha ilgili de olabilir, çocuğuyla çok daha fazla “kaliteli zaman” geçiriyor da olabilir. Çocuğuyla günde yalnızca birkaç saat geçirebiliyor olan çalışan bir anne, dünyanın en sevgi dolu annesi de olabilir, sevgiye en tok çocukları yetiştiriyor da olabilir. Çocuklarla geçirilen zamanın niceliğinden çok, niteliği önemlidir. Çocuğuyla geçirebileceği kaliteli zaman yaratamayan bir annenin, yirmi dört saat evin içindeki varlığının, çocuğun duygusal gelişimi üzerinde çok da etkili olacağını zannetmiyorum zaten. Ancak şu var ki, şu yaş ve tecrübemde, annem her şeye nasıl böyle yetişmiş, anlayamıyorum ama biliyorum ki bir tek benim annem değil, bunu başaran birçok anne var. Şu an imkansız olmadığını bilsem de çok zor bulduğum bu sorumluluk, bir gün benim omuzlarımda olacak belki ve aynı kusursuz performansı göstereceğim belki. Özetle, imkansız değil ama çok zor. Büyük bir saygı ve takdiri hak ediyor bu anneler. Büyük bir desteği hak ediyorlar. Yetişemedikleri noktalarda da üstün bir anlayışı hak ediyorlar.
aynen öyle, çocuğuyla tüm gün evde olanları da görüyoruz koyuyor çocuğu televizyonun önüne ne oyalayacaksa, kendi takılıyor yeter ki sussun otursun çocuğu. onlar evde olduğu için ilgili anneler oluyor da biz çocuklarımızın geleceği için çabalarken neden ilgisiz oluyoruz
Kadinlar olarak her seyi yapmaya calistigimiz icin bugun bu kadar yorgun degil miyiz? Tum yuku sirtlanmadik mi sizce de? Hem cocuk hem kariyer diye diye ne hale geldik. Calisan kadin icin artik evlilik bile zor yururken cocuga nasil baksin? Kadin iş, ev isleri, kocaya vakit kocanin ihtiyaclari vs derken kendine zaten bakamiyor. Sonra kocasi tarafindan bakımsız, kadinligini yapmiyor diye adlandiriliyor.
Her seyi ustlendigimiz gibi bu ustlenmeyi yaparken erkeklere gel destek ol bana demedi kimse kabul edin. Ben yaparim, ben gucluyum dedik. Erkeklerin isine daha cok geldi bu. Bana karismasinlarda ne yaparsa yapsinlar dedi onlarda. Hatta kadinin calismasiyla erkegin evdeki ekonomiyi nasil yonetecegim kaygisi da biraz omuzlarından kalkmis oldu. Kadinin evdeki ev isleri, annelik, kadinlik gibi toplumun ustunu yapistirdigi gorevler yetmezmis gibi ev ekonomisini de yuklendi. Erkege ne kaldi? Hicbir sey. Erkekler cocuk bakmiyor, ev isleri yapmıyor, mesaisini bitirip geliyor. Sorumluluk almak akillarindan dahi gecmiyor. Bu biraz hem kendilerinin suçu hemde kadinlarin. Kadinlar robot degil insan. Dunya erkeklerin dunyasi biraz. Bu hayat kadinlara zor bunu kabul edelim. Kadinlar olarak her seyi yapmak zorunda degiliz.
Evet kariyer, para kazanmak cok guzel ama bir ipte iki cambaz oynamaz. Demek istedigim kadinlar okumasin calismasin degil yanlis anlamayin. Sadece evet kadin calisabilir, anne olabilir, eş olabilir, ev hanimi olabilir. Ama bunlarin hepsini yaparken yorulur, erken coker yaşlanir, psikolojik olarak kotu etkilenir, kendine zamani kalmaz, kafasini dinleyecegi alan kalmaz ve her seyi yaptigini sanar ama her sey yarim olur. burada erkeklere yani eşlere ve babalara buyuk sorumluluk düşse de yapmıyorlar ne yazik ki. Ya da devletinde bu konuyla ilgili duzgun calismalari yok. Sanirim isvecteydi. Cocuk bilmem kac yasına gelene kadar annesi calismiyor ama maasini almaya devam ediyormus. Benim cevremde de calisip ama her işi yarim kalan cok kadin var. Polis, doktor, ogretmen, hemşire mesleklerinde olan arkadaslarim var. Iclerinden bir tek öğretmen olan evine ve cocuklarina vakit ayırabiliyor. Polis olanin cocuguna bakıcı bakıyor. Doktor ve hemsire olanlarin cocuklarini nineleri büyüttü. Ev islerini de ya bir kadin yapıyor ya da anneleri. Turkiyedeki calisma sartlari da cok yüksek her sektörde. Bu kadar toz pembe olmaya gerek yok. Bu ulkede kadin olmak her acidan zor. Destegin yok. Devlet destek vermiyor. Eş destek vermiyor.(guya her konu icin evlenirken yemin ettiniz ama bu yemin tek tarafli oluyor genelde. Zor zamanda beyleri sahada gormek zor. Zor zamanda kadinlar tek basina kaliyor.) Kendi hemcinslerin bile calisan kadin olmani bildikleri halde bu evin hali ne diyebiliyorlar.
Evet calisan kadin bircok seyi yapar belki ama yarim yarim olur hepsi. Gunun sonunda da coktan pili biter. Bircok seyle savasir gun içinde. Kimse gormez, takdir etmez. Yaptiklari gormezden gelinir ne yaptin ki de denir üstüne. Anneligin sorgulanir, ev hanimligin sorgulanir, evde sicak yemek pişmiyor denir. Zaten turk kadinlari boyle yasamaya alistilar. Agziyla kuş tutsa bu ulkenin kadinlari ne erkeklere ne de kendi hemcinslerine yaranamaz cunku.
Bu yogun tempo kisiden kisiye de degisir. Kimi enerjiktir, iyi besleniyordur, tez canli biridir kosturur durur, zaten alışmıştır tempoya. Ama bazisi da cabuk yorulur, tukenir rahatsizligi vardir, gun icine cok iş sigdiramaz. Işini yapsa evi yarim kalir, evini yapsa cocuklar kalir. Boyleleri de genelde dayanamayip boşanan kesim oluyor ya da hic evlenmeyen kesim oluyor. Ben evlenmeyen kesimdenim. Tum toplum ve aile baskilarina ragmen direniyorum. Cunku kendimi taniyorum. Ben ev isleri, cocuk, koca, meslek temposuna giremem buna gucun yok. Hepsi işlemez bende. Kafayı tırlatırım. Meslegimde memnunun, iyiyim, sevilen biriyim, gelirim var. Bunlar yetiyor bana. Ha aile olsun diyor muyum bazen evet. Eger gercekten ulkedeki cogu evli erkegin yaptigi gibi yapmayan biri olursa yani cocuklarin bakimini bana yikmazsa, ev işlerinde fazlasiyla sorumluluk alacagini bildigim biri kisacasi hayati bana yuklemek yerine hayati gercekten paylaşan biri olursa dusunebilirim. Ama oyle biri de bu ulkenin topraklarinda cokta yok kendimizi kandirmayalim.
bu noktada da secimim kariyer oluyor. meslegimi severek, buyuk emek vererek kazandim ve okudum cogu insan gibi. Okudugum bolumun ve meslegimin beni mutlu edeceginin bir garantisi vardi ama hayatima giren kisinin mutlu edecek garantisi yok. Hayat zaten benim icin zorken, cesitli dertlerim varken, saglik sorunum varken o tempoyu ben kaldiramam. Benimle kaldiracak biri varsa buyursun gelsin yok kaldirmam sen altinda ezil diye o taşı sirtima birakan olursa 1 dk durmam boşanırım, arkama bakmadan kaçarım. evlilik iki kisilik tek degil.
Sen onları takma bence benim düşüncem o ben çalışmıyorum evli değilim çocuğum yok şu an okul okuyorum yaşım küçük ama benim annem çalışmıyordu ev hanımı babamın yoğun çalışma saatleri vardı şunu söylemeliyim annemden çok babam benimle ilgilendi en çok ona düşkünüm en çok o benimle vakit geçirdi yani ben böyle hatırlıyorum bu kişiden kişiye değişir ve ayrıca sadecelere annelere yüklenmemeli bir çocuk anne ilgisi yanında baba ilgisi de yeterli olmalı bu çalışmayla alakalı bir durum değil bana göre karekter ve kişiyle alakalı kim çocuğunla vakit geçirmek istiyorsa bence her halükarda vakit ayırır ye düşünüyorum kolay gelsin 😊
Emsalleri mevcutken halen böyle düşünen insanların olması saçmalık, toplumda şöyle bir genel düşünce hakim çalışan kadın sürekli mesaide olduğu için mesai bitiminden sonra yorgun olduğu için ailesine gereken alakayı dört dörtlük gösteremez. Halbuki bu durumun çalışmak ile ilgisi pek yok çalışan anneleri ve çocuklarını gözlemlediimizde çalışma kanununda zaten çalışan kadınlar için gerekli düzenlemeler mevcut annelik vazifesini yerine getirebilmesi için, eskiden bend de bu konuda hemfikirdim evli kadınlar çocuğun kişisel gelişimi için daha yararlı diye düşünüyordum. Fakat sonra farkettimki çalışıp çalışmama ile ilgili bir durum değil bu özveri ile alakalı anne çocuğuna belli bir yaşa kadar ihtiyaç duyuyor. 0-6 aralığında bundan önce çalışmamalı en azından part time bir işte çalışmalı sonrasında full time çalışabilir. 0-6 yaş aralığından sonra çocuk için yeni bir dönem başlıyor zaten eğitim döneminde çocuğun anne ile olan yakınlığının azalması sorun teşkil etmiyor. Aksine kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadının anneliği çocuğu daha çok girişken yapıyor. Annenin çocuğu ile çok sık vakit geçirmesi bir anlam ifade etmiyor. Az ve nitelikli geçirilen zaman çok ve niiteliksiz geçirilen zamandan olumlu yönde daha büyük etki bırakıyor çocuk üzerinde, her başı sıkıştığında ya da hayatın her anında ebeveynlerinin yanında olmayacağının bilincine varıyor. Günde bir saat bilemedin iki saat gösterilen ilgi ve sevgi çocuk için yeterli olacaktır. Fazlası extra gibi bir şey oluyor. Ha ilgili ve alakayı 24 saate yaymışsın ha bir saate önemli olan nitelikli olması çok olması değil
Çalışan kadının ilgili bir anne olması tabii ki mümkün ama gününü büyük çoğunu çocuğu ile yan yana geçiren anne kadar ilgili görünmeyebilir, olmayabilir demiyorum yanlış anlaşılmasın, öyle görünmeyebilir.
" Çevremde hem işiyle hem de çocuklarıyla ilgilenebilen o kadar fazla kadın var ki" Demişsin, bunu nasıl başarıyorlar?
Yani mantıklı düşünmek gerekirse sabahtan akşama kadar belki 8 - 10 saat evde yok kadın ve çocuğun uyanık olduğu saatler, hadi diyelim okula gidiyor yarım gün, yine geri kalan yarım günde ilgilenemez.
Eve yorgun döndüğü içinde çocuğun uyanık kaldığı bir kaç saatte zar zor ilgilenir.
Bir de Avrupa'da yaşamıyoruz, Türkiye'de ki iş yerleri ve çalışma şartlatı malum, insanın suyunun çıkarılıdığı bir kültürel yapımız var, yani bana pek mümkün gelmiyor.
Kadının çalışması tabi ki gerekli, hedefleri ve kariyeri olmalı ama bütün bunları yaparken çocukla ilgilenmesi çok çok zor.
Bir de Türkiye'de çocuğu olan çalışanlara daha çok baskı yapılıyor, o çocuğa bakmak zorunda olduğu için daha az maaş ile daha fazla iş yüklenmeye çalışılıyor.
Bence Türkiye'de çocuk falan yapılmaz. O çocuğun iyiliği için yapılmamalı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çocukla yan yana ne kadar durduğun değil ne kadar kaliteli zaman geçirdiğin daha önemli bence. Anne fiziki olarak 7 24 çocukla yan yana olabilir ama eline tablet tutuşturur, parka salar ilgilenmez, sadece temel ihtiyaçlarını giderir... bu annelik olur mu? Çalışan anne ve baba olarak (baba çocuk bakımında hep geri plana atılıyor nedense) çocuğumuzla 7 24 görüşemiyoruz ama yanında olduğumuz hafta içi 5-6 saat ve hafta sonları tüm odağımız onda. Çoğu kendini çalışmayıp çocuğuna iyi baktığı sanan annelerden aramızda daha iyi bağlanma var. Çocuk bakma sadece fiziki olarak yanında olmak değil.
Çalışan bir anne olarak birinden biri illa eksik kalıyor onu söyleyebilirim. Ancak elimden gelenin en iyisini yaptım ve kızım sorunsuz, gayet güzel büyüdü. Onun geleceği için çalışırken yine onu ihmal ettiğimi düşünerek çok üzüldüğüm dönemler oldu. Bir de, Nedense bu sorular babalara sorulmaz hiç o da enteresan. Çalışan bir erkek ilgili bir baba olabilir mi demiyoruz hiç mesela! İlgili değilse kınamıyoruz da…
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çünkü vaktinin çoğu işinde geçiyor. Çocuğundan ayrı ve uzakta. Ben de böyle düşünüyorum. Her ne kadar beraber geçirdikleri zaman dilimi kendince kaliteli görünse de bu sadece o anneyi tatmin eder. Gerçekler vardır. Gerçek olan da zamanını işte geçirmesidir. Kendini "ilgili anneyim" diye kandırmasın. O çocuk gözden uzakta neler yaşıyor haberi olmaz. Ve çocuk herşeyi annesine anlatmayabilir. Allah korusun tacize mi uğruyor biliyor mu mesela? Komşudan bile zarar görebilir. Şu zamanda evlatlarını gözlerinin önünden ayırmasın anneler.
İş saatleriyle alakalı... Söyle Düşünün saat 18:30 gibi eve gelen bı kadın, o saatten sonra yemek, temizlik vs işlerle de uğraşmak zorunda kalıyor. O arada çocuğuyla çok çok az ilgilenir. Gerçekten çalışan kadınların ne yazikki çocuğuyla ilgilenmeye pek vakti olmuyor.
Sen herkesin hayatına burnunu sokanlara bakma. Çalışan kadından neden iyi anne olmasın? Ne çok kadın var ev hanımı ama komşulara hava atıcam diye kendini paralamaktan veya Facebookta paylaşım rekoru kırmakla meşgul. Iyi Annelik evde olmakla olmuyor kaliteli zaman geçirmekte, çocuĝunu dinleyip anlamakla oluyor.
Bakın bilimsel tesbitler vardır. Çocukları sorunlu olan çoğu aile genelde iki kişininde çalıştığı aileler. Bu benim değerlendirmem değil, bilir kişiler böyle diyor. Ama böyle olmayan durumlarda var. Mesela Anne babanın evlilik hayatının müşterek olduğu gerçeğini iyi bilmeleri. Yani erkekte birçok işe yardım ediyorsa bu noktada kadının işi rahatlıyor. hatta hep beraber hareket etmeye olanak sağlıyor.
Yani evli değilim ama çevremde gördüğüm durum bu...
Hayır sorunlu olan aileler annenin ev hanımı olup cocuklara izdirap edip psikolojisinin icine ettigi ve calisip gram cocuguna vakit ayirmayip ailesinle ilgilenmeyenler bu ikisi haric anne cocugun psikolojisine ilgisine onem veriyorsa sorun yoktur
@düşlervedüşüşler Hanımefendi cevabını biliyorsanız neden sordunuz :) Yanlış anlamayın siz ön yargı ile yazmışsınız. Benimde ön yargı ile yazdığımı düşünüyorsunuz. Bakın çalışan anne yanlıştır demedim. Bir bilimsel tesbiti ifade ettim ki sizde araştırın aynı kanıya ulaşacaksınız. Karşı biri olarak yazmıyorum bunları. Sadece zor bir hayat olduğunu ifade ettim hatta belki ufak bir çözüm yazdım ona bile bakmamışsınız. Eğitimli ve iş hayatınız seven bazı kadınlar bile çocukları için bazı şeylerden vaz geçiyor. Zira bu anneliğin ağır basması ile alakalı sanırım. Yani eve geldiğinde yalnız kalan çocuk açısından da bir bakın derim ve kesinlikle bir tarafı hakir görmek için yazmaıdm.
Bir yerde haklsin ama bu calismayip cocuklarinin hayatına edenler var. Cocuktan once kariyer ve birikim yapilip cocuk zamaninda is birakilmali katildim buraya iyi aksamlar :)
@düşlervedüşüşler bakın ben evli değilim elbette sizden daha iyi bildiğimi iddia edemem. Sadece eskiden bugüne dünya hayatı değişiyor. Çocuklar olaylara direk maruz kalıyor. Yani internetin sosyal ağların ve birçok şeyin olmadığı bir dünyada bunlarla başetmek daha kolaymıştır. Ancak bugün bunlar varken bile ev hanımı olanlar bile baş edemiyor. Yani bu kadar olay ile baş edebiliyorsanız ne mutlu. Bazı arkadaşlarımdan dolayı zamanında araştırma gereği duyarak bu konuya bakmıştım. Aile boşanmalarına ve bunların üzerindeki etkileri araştıran arkadaşımın tesbiti olduğu için söyledim. Ama bu her zaman böyle olacak demiyorum elbette.
ha dediğiniz gibi iyi annelik yapamayan yüzlerce insanda var ki burada sadece anne değil babada sorumlu. Yani iş hayatında tanıdığım çoğu kadının istediği şey genelde çocuklarına daha çok vakit ayırmak. Sizede iyi akşamlar...
Geçmişten gelen bir şey. Bir kadın/erkek ne görüyorsa anne ve babasından kendi evlatlarına da öyle oluyorlar. Görmeyen bir anne/baba ne verebilir ki, nasıl versinler? Ama döngüyü kırıp yapanlar var, onlarda azınlıkta. Hak böyle olunca imkansız görünüyor galiba.
Önemli olan bir insanın anne olmaya niyetinin olması bence.. içinde varsa o annelik duygusu, anaçlık her türlü iyi anne olur çalışsa da çalışmasa da ki ben hem çalışıp hem de çocuğuna yetemediği hissi yüzünden kendini parçalayan bunun için çaba harcayıp çocuğuna ekstra zamanlar ayıran ne anneler biliyorum.. tamamen toplumda oluşan yanlış bir algı bence.. unutmayalım ki tüm anneler özeldir 🙂💕
Merhaba , iş dünyası evli, çocuklu kişileri çok fazla tercih etmez zira onlar için en mühimi her daim ailesidir, Lakin iş yaşamının aldığı zaman vede stres, yorgunluk ile neler kaçırılmış olduğu bilim dünyası tarafından liste halinde veriliyor ve çeşitli haberler yapılıyor, Bu yasam tarzı içinde büyüyen çocuklar dan, bilinenler, anlatılanlar size konuya daha hakim bilgiler net sunacaktır
İmkânsiz değil aslında sadece çalışan anneler her an evde olmadığı için tam bi ilgi sayılmıyor gibi... Her anne çocuğunu çok sever ama ben bi ana okul öğretmeni olarak eğer küçük çocuğun varsa belli bir yaşa kadar evde olmalı anne onun o büyüme çağında yanında olmalı ilgilenmeli. Ağaç yaşken eğilir sunuç olarak. Ben küçük çocuğu olan annenin çalışmasını çok uygun bulmuyorum çünkü çocuğun en çok ihtiyacı olduğu zamanlar. Mümkünse en azından 5 veya 6 yaşına kadar yanında olmalı anne adayı.
Ne yazık ki bir işte çalışmak insanı o kadar yoruyor ki evde ki İnsanlarla ilgilenmek hakikatten zorlaşıyor ve bence bu yüzden erkekler evlendikleri kadının çalışmayıp çocuklarla ve kendisiyle ilgilenmesini istemesi normal ama bu sefer Türkiye şartlarında evlenip çalışmamak geçim sıkıntısını çoğaltabliiyor.
Çünkü iş hayatı zor evlilik hayatı saha zor çocuk cok daha zor bu üçü birleşince de gerçekten zor bir hâl almaya başlıyor ev iş yemek temizlik çocuk deyince heryere yetişmeye çalışıyorsun bu da yetişmeye çalıştığın hersey için tam olamıyor ve hepsi bir şekilde eksik kalabiliyor bu sebepten de çalışan bir annenin yeterince ilgili bir anne olamayışını gösteriyor bununla birlikte çalışan bir anne istese de istemese de her an çocuğunun yanında olamadığından bir şekilde ilgisiz kalmak mecburiyetinde oluyor
Burada çocuk ve anne arasında geçirilen kıymetli zamanın ne kadar kaliteli olduğu ön plana çıkar. Yararlı ve eğlenceli, çocuğu geliştiren ve anneyi de mutlu eden bir zaman dilimi geçiriliyor ise 2 saat bile yeterli olur. Mühim olan anları en kaliteli ve üst düzeyde yaşamak ve yaşatmaktır.
Çalışmayan kadınların çocuklarıyla çok ilgilendiği de büyük yanılgı. Bunlar kadına bağlı biraz da. Çalışan kadın çocuğuyla az ama öz vakit geçiriyor. Çalışan annenin kızı olarak hiçbi zaman ilgisizlik hissetmedim. İşten gelir parka götürürdü ama çalışıyorum ben diyip çocuğu salan da çok
Çünkü öyle bir insan hem tam anlamıyla içinde kendini gösterip hemde tam anlamıyla çocuğuna Yoğunlaşıp mutlaka birisi yarım kalır işini yetiştiremezsin ya da çocuk yani tam anlamıyla kendini geliştiremez.
Alakasi yok nne calisacak ki cocuguna iyi baksın saglam sekilde kol kanat gersin ki cocuk guvenle dolsun. Isten gelirken getirilen sekerlemeler cikolatalar oyuncaklar da cabası tabi
Ben tam tersini düşünüyorum ebeveyni çalışan çocukların daha iyi yetiştiğini düşünüyorum bir çok işi kendi başlarına halletmeyi öğreniyorlar buda onları hayata karşı daha başarılı yapıyor ve aile genelde çok fazla bir arada olmadıkları için sürtüşme de çok olmuyor birbirlerine daha bağlı oluyorlar benim fikrim
Vakit ayırabilirse, neden olmasın? Özel sektörde 10-12 saat çalışılıyor. Bunun gidiş gelişi de var. Devlette çalışıyor ise, akşam 5'te evinde olabilir duruma göre.
Çünkü calisma saatleri cok fazla uzun bir cok sektorde ayrica izin almak zaten hayal gibi bir cok yerde bu böyle vardiya falan istege bagli olmali kadinlarda biraz daha rahat olmali hersey ama degil
Şu kadinlari bi salın artık ya.. Herkes bi kalıp almış eline kadına şekil verip yorumlamaya çalışıyor. Kimi kadın vardır herseyin üstesinden gelir ve sızlanmaz. Kimi de kendine bile yetemez.
Çalışan bir anne hem işi hem çocukları arasında aşırı yorgunluk çeker yani kendini ya ise verecek ya çocuklara ya da onlara bakabilcek dede babanne vs.
Kim demis, sadece kadın çok yıpratıyor kendini, tabi çocuk özlüyor sevgi eksik kalabilir başka kimse için sorun olmaz, olan kadına oluyor sadece...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Imkansiz degil ki benim annemde beni tek basina büyüttü calisarak. Cook fazla beraber olamadik calistiginda ama bos vaktinde ve isten geldiginde o kadar güzel egitti ve ögretti ki bana herseyi onunla gurur duyuyorum ve böyle annelerle. Imkansiz diye birsey yok ama herkes farklidir tabi
Insanların ne düşündüklerini neden bu kadar ciddiye alıyorsun ki
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ben de kendi hayatını bir yana bırakıp sadece çocukla ilgilenilmesini doğru bulmuyorum. çocuğa gerekli olan şey sevgi ve etkileşim. Her saniye dip dibe olmak değil.
Ya bütün gün yolunu işini hesaba kat kaç saat gidiyor çalışmak için, stresi de bir o kadar. İnsan o kadar çalışınca çocuğa vakit mi kalır? İnsan şu şartlarda çalışınca kendine bile vakit ayıramıyor çocuğa mı ayıracak
İlgili olur fakat çocuğuna fazla vakit ayıramaz dadı tutsan dünya para üstelik güvenemezsin. Bir çok sebebi var günümüz şartlarında yoğun iş temposuyla hem koca hem ev hem çocuk vb... İdare etmek gerçekten çok zor bebeğim
O çocuk için ve anne için en uygun şartlarda bile min. 2 yıl götürür. İmkansız değil ama 2 yıl bazı insanlar için çok uzun bi süre.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çalışmayan insan daha iyi çocuğuyla vakit geçirir çalışan insandan fayda gelmez kesinlikle kendi işini düşünür doğurup kenarı atmak gibi yanlış bir şey bence