Bir çok çocuk var; kimisi asla sevgiden mahrum bırakılmamış, kimisi de sevginin s'sini görmemiş. Genelde sevgisiz ve ilgisiz büyüyen çocukların psikolojik rahatsızlık geliştirme riski diğer çocuklara oranla daha yüksektir. Ve sevgisizlik, bununla birlikte birçok problemi peşinde getirir. Peki ya bu problemler ne olabilir?#DaRealBribery #sevgisizlik
Sevgisiz büyüyen çocuk, ileriki yaşantısında ne tür sorunlar yaşar?
Çalışkan olur, kendi ekmeğini kendisi kazanır. Daha güçlü olur. Bizde sevgi ve ilgi sorunu abartılıyor. Tecavüzcüler ve gaspçılar sevgiyle yetişen, hayırı öğrenmemiş şımarık çocuklardır. Sevgisiz ve aç insan ya gizlice hırsızlık yapar ya da insanlara yalvarır, ya da çok çalışır. Aynı şekilde aç ve sevgisiz köpekler değil tok ve şımarık köpeklerdir insanlara saldırıp öldüren. Aç ve sşiddet gören köpek kaçar, dilenir ya da itaat eder. Z kuşağında aile içi şiddet ve köpek saldırıları %500 kadar artmıştır. Çünkü aileler Z kuşağını şımarttı. İstanbul Sözleşmesi ile "ben eşcinsel olamadım, grup yapamadım, çıplak gezemedim, bedenimi satamadım, p*rno izleyemedim, tost olamadım" çocuklarım yapsın noktasına geldi. Sürekli köpeklerin sevilmesi ve mamalanmasıyla köpekler artık kendilerini tanrı insanları da köpekleri olarak görmeye başladı.5199 ile toplanamayıca popülasyonları da azdı. Sürekli sevgi, sıfır şiddet safsatadır. Eğitim için şiddet ve otorite şarttır. Bizim ordu o yüzden güçlü. Ordumuzda sevgi değil şiddet var. Devrecilik var. Örneğin narkotik, av, arama kurtarma köpekleri sevgi ve mama ile değil aksine dayak ve aç bırakılarak o hale getirilir. Sahipleri hiç sevmez, köpeği üzerine atlatmaz dikkat edersen operasyonlarda ya da eğitimlerde.
Merhameti olmaz kaybedecek bir şeyi olmaz suç en büyük dostu olur psikopat olabilir psikolojik sorunlara yol açabilir madde kullanabilir eğitim seviyesi yoksa cahil kalabilir gibi gibi.
Sevgiyi sürekli başkalarında arama sorunu. Kendi değerini bilememe sorunu. Başarısızlık hissi. Depresyon. Dikkat çekmek için çok uğraş vermek gibi sorunlar oluşabilir. Nasıl bir aileden geldiklerine bağlı olarak değişiyor da olabilir. Bazı aileler var, çok kavgacı. Sonra bu çocuklar bunun normal olduğunu sanıp devam ediyorlar. Bazıları var, çok korumacı. Sonra bu çocuklar tek başına kendilerini çaresiz hissediyorlar. Bazı aileler var, ne kadar maddi imkan sunsa da ya da oraya buraya gönderse de, çocuğun gerçekten istediği ilgi ve sevgiyi alamadı. Bunlar da hep sevgi arayıp dururlar başkalarında. Aileler her ne kadar biz çok iyiyiz şöyleyiz böyleyiz deseler de, çoğu zaman yaptıkları büyük hataların farkına varmıyorlar. Oysa bir çocuğun istediği tek şey (hayalleri konusunda) desteklenmek, sevgi görmek. Kimse de durduk yere aile olmamalı.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sürekli kendini başkalarına sevdirmeye çalışır ailesinde bulamadığı sevgiyi başkalarında arar çok büyük kaybetme korkusu vardır terk edilme korkusu vardır büyük Güven problemleri vardır İkiye ayrılırlar birinci kısım aile kurmaya korkarlar çünkü ailesi gibi bir aile hayatını çocuklarına yaşatmak istemezler aile üyeleri gibi bir ebeveyn olmaktan korkarlar ikinci kısım ise ailesinden görmediği sevgisizliği gelecekteki ailesine yaşatmamaya çocuklarının sevgisiz büyümemesi için herşeyi yapan kısımdır
Genelde hırslı olurlar. Sevgi görmedikleri içinde sevgilerini göstermede sorun yaşarlar. Kendi çocuklari olduğunda nasil seveceklerini bilemezler. Aslinda bu kişiler kendi kimliklerini tam anlami ile bulamamiş kişilerdir. Yani hayatta hep güçlü olmak zorunda hissederler. Çünki güçlu olmak zorunda birakilmişlardir. Çocukluğunda sevilmeyen bireyler yetişkinlik döneminde aşiri sevgi ve ilgi görseler bile. O eksikligi hic bir zaman atamazlar. onlar çok naiftir. Sadece sevgisizlik yüzündendir hırsleri. Halbuki hepsinin başi okşansaydi ne güzel omazmiydi?
Erkek açısından şiddete meyilli çabuk sinirlenen kişiler olurlar kızlar açısından sevgiye ilgiye aç önüne çıkan ilk erkeğe çabuk bağlanır ve bırakamama sorunu olur
Öyle bi denklem yok maalesef. Sağlıksız bi psikolojide yaşanılan iliski sonucu ortaya sağlıklı bi ilişki çıkmaz. Sağlıklı olanı bağlanmak olur. Sağlıksız bağımlılık olur. Bağımlılık da, iki tarafda dahi olsa kimseyi mutlu etmez. Kaybetme korkusu yaşar bağımlı kişi. Ve bu duygu ona huzur vermez
Özgüveni olmayan kişi yaşar kaybetme korkusunu. Kimse sevdiğini kaybetmek istemez ama bunu sürekli bi korku halinde yaşamak , her an elinden kayicakmis gibi davranmak da normal değil. Bu korkuyu stabil giden ilişkinin içinde her an hissetmek kişinin kendine güveni olmadığını gösterir