Çocuk rızkıyla gelir falan demeyin lütfen. Çocuk bakmak sadece karnını doyuracak kadar yiyecek ile altını bezlemek değil. Trilyonlar demiyorum ama ne geliri iyi ne de birikimi var, bu insanlar neye güvenerek çocuk yapıyorlar bilginiz varsa yorumlar mısınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle çocuk sahibi olmak üremek her insanın hakkı. Kimse kimseye karışamaz. Birine güvenmesine de gerek yok.
Ama cahil kesimin çocuğu büyümesinde büyük eksiklik ve ihmaller var. Bunları da göz önünde bulundurmak gerekir.
Senin dediğine gelirsek zamanında savaşlar açlık kıtlık vs yaşanırken çocuk yapmasalardı şu an ne sen bunu yazabilirdin ne de ben.
Ülkelerin kalkınması için çocuk yapılması şart. Nitekim asgari ücrete ek olarak çocuk parası desteği veriyor devletler. Bizim ülkemizde çok büyük meblağ olmasa da yetiştirilemeyen çocukları birtakım çocuk koruma evlerine sevgi evlerine alınır.
Senin söylediğine gelirsek çok iyi parası birikimi olan çocuk doğurup ama sonradan batan insanlar var... Ne yapsınlar çocuk için birikim yok deyip çocuğu atsınlar mı?
Hadi onu da geçtim birikim dediğin bugün vardır yarın yoktur buna mı güvenelim yoksa rızkı verene mi güvenelim? Bilemiyorum dini inancın nasıl ama bir yerde dağ taş olsan yıkılırsın, bağ olsan dolu vurur, sağ olsan ölü bulursun kendini.
İnsanlar o dalga konusu yaptığın diniyle 600 yıl imparatorluk, binlerce savaş kazandı. En son Çanakkale savaşında düşman askerlerinin yazdığı metinleri okumanı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim buraya kadar okudunuz WiII Rogers'tan güzel bir söz bırakayım istedim.
"Herkes cahiIdir; ama farkIı konuIarda."53 Yorumla- +1 yıl
"İnsanlar o dalga konusu yaptığın diniyle"... Teşekkürler, hiçbir şeyi dalga konusu yapmamış olmama rağmen yine kendi kendinize bir şeyler anlayıp yorumlamışsınız, ellerinize sağlık
- +1 yıl
@merdümgiriz insan ne zaman ölür onu biliyormusun?
En İyi Cevaplar
+1 yılAilelerine güveniyorlar onun için hayatı tanımadan düğün yapıp, düğün masraflarını ailelerine ödetip, çocuk olunca da masrafını ailelere ödetiyorlar. Tek masraf olsa iyi bir de çocuğun bakımını da büyük aileler üstleniyor çoğunlukla bizim toplumda. Hal böyle olunca kronik bir şekilde "birinin üstünden geçinme" olayı başlıyor ülkede. Ki dolandırıcılık ülkemizde bana sorarsan en büyük problem. İşte onun da temelinde aynı problem yatıyor. "Pratiklik" kelimesi yabancı bir ülkede az zamanda çok iş yapma olarak tanımlanırken, ülkemizde şuna işimi yaptırdım, o yapınca biz de arada kaynarız biter gider olarak algılıyoruz. Zaten çalışkan olsak da tekdüze bir çalışkanlık var, var olanın aynısını yapmak... Üretkenlik ve pratikliği çoğu kişi algılayamıyor.
Görüldüğü üzere nasılsa biri bakar dürtüsüyle bir sürü çocuk yapıp, karı koca çalışmayan ama daha da çok çocuk yapma derdine giren insanların güvendiği liman da bu açıkladığım "birinin üzerinden yaşama" duygusunun aşırı ağır basması olabilir.20 Yorumla
+1 yılBen kesinlikle böyle olanlara karşıyım
Şu anda 19 yaşındayım ama hayatı tecrübe ederek öğrendim. aklımda binbir türlü iş var hepside geleceğim çocuklarım için 2 senelik planım 4 senelik ve 6 senelik planım var egerki olduda bu yapacağım işler tutmadı evlenmicem kimsenin hayatını mahfetmeye hakkım yok keşke tr deki öbür insanlarda böyle düşünse. şu anki bataklığa batmış gençlerin çoğu yoksulluk yüzünden o yoldalar, kimse başka kişilerin hayatını mahfetmeye hakkı yok paraya da düşmanlıgınızı kesin o olmazsa yiyecek ekmek bulamazsınız fakir edebiyatı yapıp hayatları mahfetmeyim10 Yorumla
"Çocuk rızkıyla gelir" düşüncesinden dolayı, başka bir şey değil...
Bu düşünceyi muhtemelen ortaya atıldığı dönemin iş insanları ortaya atmıştır, bol bol çocuk yapsınlar, fakir oldukları için de o çocukları büyüdüklerinde çok çok ucuza köle gibi çalıştırırız diye, insanları ciddi bir kısmı da gerçekten rızk geleceğini zannediyor :)))
Enayi varsa kullanılır, yapacak bir şey yok. Eşşek olursan semer vuran çok olur.
Zaten ortadoğulu bir halktan da başka bir davranış şekli beklenemez...10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
73Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Allah doğan her kulun rızkını doğduğunda beraberinde verir. İnsanlar bu zamanda rızkın Allah'tan geldiğine pek inanmaz oldu. Ama kimse kusura bakmasın gadası. Rızık Allah'ın isteğiyle kullarına verilir.
#gadaaı62 Yorumla- +1 yıl
Rızkın Allah'tan geldiğine inanmamakla alakalı bir durum değil bu. İş yok güç yok, çocuk doğunca Allah birden iş mi atıyor o ana babaya? Yoo? E niye fakirlikten dökülen insanlar var çevremizde, hepsinin çocuğu var?
- +1 yıl
Unuttuğun bir şey daha var gadası. Çocuğun olup olmamasına Allah karar verir. O çocuk ateşini içine Allah katar. Ayrıca her kulun kaderi doğmadan yazıldığı için kimin ne yapacağı nasıl yaşayacağı ne zaman çocuğu olacağı hep yazılıdır.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah rızka kefil Allaha güvendik yaptık şükürler olsun çocuklarımı kismetiyle yolladı Allah kendine guveneni mahcup etmez
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes bir anlık bir hezeyana geliyor ve çocuk yapıyor
00 Yorumla Valla istediğinizi burada konuşun dünyaya gelecek ruhlar siz isteseniz de istemesenizde gelicekler. Üstelik kimin soyundan gelecekleri de belli. Gelmeleri tabiki bi sebebe bağlanmış. Gökten inmiyo ya da leylekler getirmiyo bilindiği üzere. Gelmeleri için sebep gerekiyo. Allah kimine önüne geçilemez bir çocuk arzusu verir , 1.500 L maaşla tüp bebek için elinden geleni yaptırır. Kimine de en son yöntem önlemleri almasına rağmen çocuk verir. Tüplerini bağlattigi halde (yani kendini kısırlaştîrdığı halde) çocukları olan bi yığın insan biliyorum. Açıklayın bakalım bu durumu... Demem o ki siz istediginizi yapın istediğiniz tedbirleri alın o çocuklar kimin soyundan bu dünyaya gelecekse gelecek maalesef onleyemezsiniz bunu... Aaaa pardon tek bi yolu var Seksi hayatinizdan kaldırın.
76 Yorumla- +1 yıl
Ceplerinde 2 kuruş olmadan çocuk yapanlar neyine güveniyor demiş sen ne demişsin... Benimde ailem bu saçma sapan cahil yobazlardan, Allah belalarını versin. En nefret ettiğim insan tipleri. Allahın ne demek istediğini anlamadan saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz. Çocuk aldıranlar için söylenmiş bir şey o. Anne karnındaki çocuğu aldırmak günahtır. Ayrıca tek sorun para değil sevgi ve ilgi. Sen o çocukla oturmayacaksan, muhabbet etmeyeceksen, derdine derman olmayacaksan çocuk yapmak senin neyine? Allah böylelerinin belasını versin. Allah böyle bir insan olmaktan korusun.
- +1 yıl
Senin anlamadigin ne biliyomusun o ceplerinde 2 kuruş olmayanlar da seks yapıyolar. Ve bende diyorum ki istediklerini yapsınlar o çocuk gelicekse gelicek. Arkadasimin 4 tane çocuğu vardı ve durumu çok kötüydü. Tıbben çocuğu olmamasi gereken duruma getirdi kendini. Kısırlaştırdı. Ne diceksin bu kadına. Sonuç olarak elinden geleni yaptı. Onun çocukları da benzer şeyleri soyleyebilirler ailesi hakkında senin gibi.
- +1 yıl
Çocuk yapmasınlar demiyorum ama birikimi olmadan 7-8-9 tane yapan cahil iğrenç yobazlar var. Ben onlardan bahsediyorum. Ayrıca herşeyin para olmadığını söyledim fakat ilgisiz, sevgisiz ve doğru düzgün büyümeyen bir çocuğa yazık değil mi... Benim gibi 18 yaşında asosyal olup Peter pan sendromu yaşayan, kendi hayalindeki anneyle mutlu olmaya çalışan zavallı bir yıkık mı olsun.
- +1 yıl
Sen şu an bambaşka bisiden bahsediyosun. Mesela sen çok zengin bir ailenin 7 8 cocugundan biri olup yine hayalindeki anneyi hayal ediyo olabilirdin. Bana göre zaten anne babalık yapamayacak kişilik karakterde olan insanlar evlenmemeli zaten. Evlenmeden önce çocuk eğitimi, ebeveynlik eğitimi mutlaka olmalı. Gecemeyen evlenmemeli... Ama o iki kişi bir araya geldiklerinde çocuk yapmasinlar demek çok saçma. Eğer sebepler yerine getirirliyosa, (cinsel birliktelik) olacaksa olacak o cocuk. Anlatabilmisimdir umarım...
- +1 yıl
anladım fakat senin dediğin gibi bunlara layık olabilen anne babaların sayısı ne kadardır ki? Hepsi cahil cühela tek bildikleri bir kaç dakikalık zevkleri için çocuk doğurup ortaya salmak... Güneydoğu bölgesinde ki insanlar ondan sonra suriyeliler falan çok örnekleri var. Bunlara acıyorum. Aynı şeyden bahsediyoruz
Bu konuya çok kapsamlı ele almak lazım açlık seviyesinde fakir olup çok sayıda çocuk yapmaksa dediğin sana katılırım. Ama orta düzeyde gelire sahip olup çocuk için yat, kat,özel okul, özel sağlık sigortası vs gerekir diyorsan sana katılmıyorum. İlk olarak ihtiyaçları ve lüksleri ayırt etmek gerekir. Ve kimse 20 li yaşlarda tüm ihtiyaçlarını karşılayacak maddi duruma gelemiyebilir ama tüm ihtiyacı duyulanlar zamanla kazanılan bilir. Birde zengin olupta maddi durumun hep iyi olmaya bilir kazancın düşebilir her şeyi paraya bağlamamak lazım birde parayı dert ederken çocugun manevi açlıkğından bir haber olmamak lazım şuanda insanlar daha fazla para derdine düşmüş çocuklarına bakıcılar bakıyor bence buda yanlış.
31 Yorumla
+1 yılHiçbir birikim olmadan Allah rızkını verir diyorlar muhakkak Rabbim rızkını da o masuma sebep bizim rizkimizi da verir ama ne derler önce tedbir sonra takdir afganistanda sadece bilincsizce cocuk yapanlar yüzünden 9 yasindaki kız çocuğu 55 yasindaki bir pislikle evlendirildi bahanesi de diğer ev halkının geçimini sağlamak ayrica 12 yasindaki kizini da kendinden yasca buyuk adama 1 hafta once sattigini açıkladı adam geleceğini kuramayacaginiz ölünceye kadar hastalıkta sağlıkta evlilikte bosanmada evlatlariniza ve onun evlatkarina sahip cikmayacaksaniz ÇOCUK YAPIP DURMAYIN emin olun hayrinizdan çok zarariniz dokunuyo hem ulkeye hem insanlığa
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende anlamıyorum sevşyorlar sevşyorlar rızık Allahtan diyip kedi gibi patır patır doğuruyorlar çocuklara bakıyorum perişan sefalet içinde. İnsanlara ilk önce eğitim verilmesi gerek. sonra ortalık anası babası belli olmayan veya olup da diğerinin elindekine bakan (maddi manevi) çocuklarla doluyor azıcık vicdan ya. Hala rızık Allahtan diyip saçma sapan savunan varsa kendini eğitsin bu konuda çok gerideyiz ne yazıkki.
Merak etmeyin neslimiz tükenmiyor bu kadar tutuşmanıza gerek yok. Sadece maddiyat da değil manevi olarak da o çocuğu eksik bırakacaksan üreme. Çok çocuk bakmak istiyorsan git çocuk esirgemeye orada sıcak yuva bekleyen birçok çocuk var.
Azıcık bir yerlerinize hakim olun bu konuda da çok eksiğimiz var toplum baskısı o bu ne der yüzünden insanlar cnselliği bile bilinçsiz yapıyor. Bastırılmış duygular birçok insanın hayatını karartıyor. Çok gerideyiz çooook31 Yorumla
+1 yılÇocuk sevme hevesini tatmak için yapıyorlar ya da cinsellik yaşarken daha çok zevk alabilmek için. 1 tane yapan hadi neyse ama fakir olduğu halde ısrarla 3 4 tane doğuranları anlamıyorum. Korunduğu halde hamile kaldıysa tamam ama umursamaz bir şekilde zevk uğruna, çocuğunun geleceğini düşünmeden doğuranların bencilliklerini anlamıyorum, anlayamıyorum asla.
50 Yorumla
+1 yılBenim de bir oğlum var. Maddi durumumuz dört dörtlük de değil ama evlat sahibi olanlar çok daha iyi anlayacaktır beni. Sevdiğin insandan ve senden bir parça bana dünyaları verseler değişmem onlarla. Her şey maddiyat değil yanlış düşünüyorsunuz ne çocuklar var varlık içinde anne babanın sevgisinden merhametinden yoksun büyümüş. Yaradan sahipsiz bırakmaz yardım eder elbet. Günümüz koşullarında zaten hangi aile istediği gibi harcama yapabiliyor ki. Önemli olan ebeveynlerin sevgi ve şefkati gerisi halledelir bir şekilde Allah'ın izniyle 🙂
23 Yorumla- +1 yıl
Gerisi halledilir bir şekilde diye diye fakirlikten ağzı düşen çocuklar büyüyor dünyada. Sevgiyi konuşmuyoruz çünkü bu bi gereklilik zaten, gerekli olan bir şeyi ekstra bir şeymiş gibi anlatıp üzerinden prim yapamayacağım kusura bakmayın
- +1 yıl
Anne babanın eli ayağı tutuyorsa evi geçindirecek kadar kazanç elde ederler zaten. Kimsenin de hasta hasta çocuk yapacağını sanmıyorum. Ha şunu da ısrarla belirtmek isterim ki her çocuğun en azından hayatının bir döneminde yokluk çekmesi gerekiyor ki hayatın ne denli zor olduğunu anlamaları için
- +1 yıl
Yok tabii ki, benim derdim sadece zenginler çocuk yapsın, çocuk 15'ine girdiğinde altına Porsche alınsın değil. Ama bir çocuk büyütmek kolay değil, ucuz da değil. Sadece karnını doyurmak altını temizlemekle de büyümüyor bir baba olarak siz benden daha iyi bilirsiniz. Elbet öyle ya da böyle büyür ama ne kadar sağlıklı büyür psikolojik olarak ben bilemiyorum.
Bu konuda çocuk planlaması yapılmakta. Ama üçüz, dördüz de doğabilir ne kadar planlamada yapılsada. Ancak kimin neden çocuk doğurduğunu yadırdamak hiçbirimizin hakkı değildir. Bunu çocuk sahibi olacak kişi zaten düşünmekte ve sonrasında karşılaşacak durumlara hazırlıklı oluyor. Yani her şeyi aşkı bile ekonomik statüye göre ayrır olduk. Bari bu konuda ayrımı bırakalım.
13 Yorumla- +1 yıl
Statüden bahseden kimse yok ortada, yadırgamıyorum tartışıyorum, istediğim konuyu da tartışırım sosyolojik sorundur bu
- +1 yıl
Orta gelirli bir çift eğer çocuğa düzgün bir gelecek sağlayamayacaksa evet bence olmamalı. Ha olur olmaz o onların seçimi, beni ilgilendiren bi şey yok.
+1 yılHbence hiç bir güveni yok onların
Çocuk yapmak için çocuk yapıyorlar ama eğitimini vs düşünmeden çocuk yapıyor eğitimini sağlar miyim ona kaliteli bir hayat yaşatır miyim demeden yapıyorlar
Ben olsam çocuk yapacak olsam ilk önce eğitimini düşünürüm sonra yaparım illaki dediğin gibi zengin olmak değil yetebilmek lazım34 Yorumla- +1 yıl
Ben hayat vereceğim demedim
Hayatına güzel şeyler katmaktan bahsettim ayrıca Allah in elinde olduğunu ben de biliyorum ama bikincsizce çocuk yapmak yerinede biraz bilinçli şekilde çocuk yapmayı söylüyorum canım
+1 yılBundan bu insanlar bu kadar şımarık ve beceriksiz ne isterlerse olmuş. Ne isterlerse alınmış. Kendileri hiç bir şey için ugrasmamış. Zorluklar her istediğinin olamaması insanın gücünü, hayallerini sevgisini artırır. Savaşmayı bilmiyor gençler depresyon intahar artıyor işte. Kendim zor bir çocukluk yaşadım iyi ki yaşamışım. En küçük şey bile mutlu ediyo insanı. Çocuklar için en önemli şey giydikleri yedikleri değil. Sevgi, merhamet, saygı. Özelikle fikirlerinin sorulması çok hoşlarına gider. Empati yeteneğide aşıaayın hayvanlara karşı bitkilere karşı çevreye karşı. Gelecekte dünyaya böyle insanlar lazım.
20 YorumlaTam olarak beni tarif ettin. Gelirim iyi değil, birikim yok hep eksideyim. 1 çocuğum var diğeri yolda, sorun doğrudan bana.. Fakat cevap vermeye tenezzül eder miyim bilmiyorum.. Çocuk rızkıyla, neşesiyle, umuduyla, poh kokusu, uykusuz geceleri, işten dönünce karşılama şöleni, hastalığı, gülümsemesi ile gelir. Gerçekten sadece anne ve babaların bileceği şeyler bunlar, sen küçüksün, öğrenirsin.
07 Yorumla- +1 yıl
Bir konuda yaştan dem vuranların hiçbir şey bilmediğini düşünüyorum, kusura bakmayın. Saydıklarınızın çocuğa faydasını göremedim, çocuğun gülümsemesi sizi mutlu eden bir şey, eğitim hayatında hiçbir yere gelemediğinde mutsuz olacak olan kendisi.
- +1 yıl
Hayır ama bir kısmı öyle evet. 3. sınıftan beri İngilizce eğitimi alıyoruz, hangi devlet okulu öğrencisi İngilizce biliyor, lütfen işe gidince arkadaşlarınıza vs sorun. Veya halk eğitim merkezlerinden eğitim alanlar cidden o hobiyi veya mesleği gerçekleştirebiliyor mu? Ben her şey en lüksünden olsun demiyorum ama bir çocuğu hem kendine hem topluma yararlı bir birey olacak şekilde yetiştirmek istiyorsak bu 2 kuruş maaşla ve birikimsiz olmuyor maalesef.
- +1 yıl
Ne hoş
- +1 yıl
Dövüle dövüle büyüyüp bundan hiçbir çıkarım yapmadan psikolojik hasarlarınızı bile değerlendirmeden Pollyanna’cılığa bağlamak da hoşmuş. Geri kalmış ülkelerin fikirleri bu şekilde oluyor zaten şaşırmadım güzelmiş :)
Gizli Üye(18-24)+1 yılO insanlar çocuğun hobisini falan düsünüyor mu sanıyorsun? ya da hiç cocuk gelişimi hakkında bilgisi var mıdır?
Bu tarz aileler bir tur kıyafet alır bütün çocuklarına yırtılana kadar onları giydirir. E yemek de bi kahvaltı bi yemek bitti.
Gerçekten çocuğun gelişimini önemseyerek yetiştiren ailelerdense kedi köpek gibi yavrulayanlar maalesef daha çoktur.50 Yorumla
+1 yılKalbim kırıldı, allwöw. Birikim yok ama cocuk yaptım. Ve söylediğinize kesinlikle katılıyorum. Cocuk demek karın doyurup giydirmek değil. Güzel bir yaşam vermeyeceksen mümkünse dünyaya getirmeyelim. Şimdi ki çocuklar doyumsuz zaten, memnun kalmıyorlar hiçbir şeyden. Yaparken 15 20 kez düşünün. Hayatlarını mahvetmeye hakkınız yok.
20 YorumlaBaktın hiç para yok yaparsın 4 tane her bir ışığın başına koyarsın kendi rızıklarını kazanırlar öyle yok bedavadan ekmek😁
Şaka bir yana güvence olmadan çocuk yapmanın düşüncesini bende anlamış değilim ben çocuk için karar verdiğimde çalıştığım şirkette yeni müdür olmuştum. 2. Çocuk için ben kendime güvenmem.20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s +1 yılBeni en çok etkileyen olaylardan biridir. Kadının biri bir grupta yazmış. Lafın gelişi diyelim kocam 18 aydır hapiste 5 aylık hamileyim, bez kıyafet için yardım lazım gibi şeyler, şok oldum. Bir insan neden bu kötülüğü yapar ki evladına? Bir diğeri param yok ekmek alamıyorum diyor 4. Ye hamile vs vs. Ben çocuklara üzülüyorum ya en çok, caretta caretta gibi kendi kendilerine hayatta kalmayı öğrenmek zorundalar
20 Yorumla Merhaba dediklerinizde cok haklisiniz maalesef ulkemizde kiz cocugum olsun barbie oynar onu istedigim gibi giydiririm diyen oglum olsun et kufur ac pipi araba alayim diksin diksin oynasin diyen zihniyetlerde var bence sadece para degil egitim bilgi anlayis empati hosgoru sahibi olmadan minnak sahibi olunmamali mutlaka egitim alinip dogru bir birey yetistirilmeli sonra maddiyati dusunuruz
00 Yorumla
+1 yılNeye güveniyorlarsa bence güvenmesinler. Şahsen ben bir çocuk dünyaya getireceksem ona en iyi koşulları yaşatabilecek en iyi özel okullara götürebilecek en iyi hayatı yaşatabileceksem doğururum ben yaşatamıyorsam babasını buna göre seçerim o en iyi şekilde yaşatmalı. Eğer ben çocuğuma iyi bir hayat sunamıyorsam benim ebeveynliğim batsın çocuğumun yüzüne bakmaya bile utanırım. Öyle Allah rızkını verir diyerek yürümez o işler.
12 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi akıllı kadınları görmek güzel😊 Umarım klonlanarak çoğalır senin gibi düşünenler😅 Bazıları ayın sonunu zor getirirken, 5. çocuğu istiyorum diyebiliyor🤦♀️
- +1 yıl
@sudesiyahseven Teşekkür ederim canım. 😊 Onlarada akıl dileyelim ne yapalım. 😁
+1 yılBen de hiç anlamıyorum. Hayvanlar da çoğalıyor doğurup salıyor meydana. Çocuğa bakabilecek durumda olmayanlar da aynı şekilde oluyor. Doğurup salıyorlar genelde ya da her şeyden kısıtlıyorlar (temel ihtiyaçlar).
Bakabilecek durumunuz yoksa çocuk yapmayın daha iyi. Hiç kimsenin hiç kimseyi kötü şartlar altında dünyaya getirmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum. En temel ihtiyacı olan yeme içmeyi bile karşılayamıyorsan ne diye getirdin dünyaya?10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYa nasip diye cocuk yapıyor millet sonrada çocuğun hayatını rahat bir şekilde idame ettirmesine pek faydaları dokunmadan biz sana baktık disimizden kavugumuzdan eksik ettik sana baktık diyorlar. Kardeşim yapma. Yapmazsan orandan burandan eksiltmezsin ve çocuğa psikolojik yıkıklık, zorluk yaşatmış olmazsın. Ekonomik durumu iyi olmadan çocuk yapmak saçma.
10 Yorumla
+1 yılNeyse çocuk düşünmeyin türkolar yarın özene bezene yetistirdiğiniz çocuğa hırbonun teki bıçağı saplayınca ağlar durursunuz. Siz nüfus olayını basit bir şey sanıyorsunuz. Türko bir çocuk yapmaya korkar ne idüğü belirsiz Ortadoğu'dan gelenler tavşan gibi yavrular. Yarın sokaklarda Türk bulamayınca iş işten gecmis olacak.
00 YorumlaDoğacak olan ile ölecek olana kimse mani olamaz hatun
Para elbette gerekli
Lakon milyonlari olup da çocuk sahibi olamayan Insanlar olduğu gibi...
Beş kuruşu olmadan bir sürü çocuk sahibi olan insanlar da var
Yukarıda dediğim gibi
Doğacak olan ile ölecek olan kimse mani olamaz...00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 319 cevap paylaştı. Genel bir kanı var o da evlendikten sonra çiftin mutlaka çocuk sahibi olması. Bir nevi aile, çevre baskısı... Bir de düşünmeden ilerisini hesaplamadan çocuk oldu mu, işte o zaman yeterli birikimi veya düzenli işi olmayan aileyi yoruyor. Belirttiğiniz şekilde hesaplamalar, fikirler ortaya konmadan adım atılmamalı.
10 YorumlaKesinlikle seninle aynı fikirdeyim.
Günümüz şartlarında güzel bir gelecek vaad edebilir miyim diye düşünüyorum.
Plansız, kontrolsüz çoğalmayı marifet sanıyorlar herkes maalesef. Çocuk doğuyor doğum masrafı vs. insanlar sıkışıyor, sıkışacaklarını bildikleri halde çocuk doğurmaktan vazgeçmiyorlar..30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari ücretle çalışan ne yapsın evlenmesin mi çocuk yapmasın mı? Valla kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez akrabalarım asgari ücretle çalışan insanlar 2 çocuk büyüttü biri pilot biri baş kaptan gemide. Herkes eşit değil bu hayatta ama eşit değil diye çocuk yapamaz diye bir şey yok. Bu onları cahil veya başka bir şey yapmaz
15 Yorumla- +1 yıl
Cahil? :D Lafı ne güzel çekiyorsunuz istediğiniz yere, bayılıyorum bu küçük zihin manipülasyonlarına
Cevap sahibi+1 yılKendini ne sanıyorsun anlamadım. Bi 💩 bildiğin yok konuşma
- +1 yıl
:D Tamam minik manipülatörcüm
Cevap sahibi+1 yılYol al abisi
- +1 yıl
:D
Çocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı. Paraden önce kendimizi eğitmis olmamiz şart bence para mal mülk bi anda yok ola bilir ama kendimizi gelistirmisizses hayirli evlatlar büyütürüz sanki...
Hayirli Anne ve baba olmak nasip olsun hepimize20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeye güvendiklerini bugüne kadar gerçekten anlamış değilim. Eğitim, meslek & bir birikim şart. Ve mümkünse gerçekten ilişkisi oturmuş insanlar çocuk sahibi olsa keşke. Bir nevi tüm sorunlar bi araya geldi mi maalesef çeken yine çocuklar oluyor & ne yazık ki bazı çocuklar şiddet bile görüyorlar. Hayatta kendi ayaklarının üzerinde duramayan insan mümkünse birde çocuk yapmasın!!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence parasal değilde çiftler birbirleriyle anlaşamıyorlarsa çocuk yapmamalı gerekiyor. Para bugun yoktur yarın vardır veya bugun paran herseyin vardır yarın yok olur. Ama bir insanlar anlaşamıyorsan çocuk yapılmamalı sonradan anlaşamıyorsun sorunlar daha çok yaşanır çocuklar bu ortamda büyürken psikoloji kalmıyor.
12 Yorumla- +1 yıl
o zaten kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir şey, ilişkisi evliliği kötü giden çiftlerin ilk başvurduğu şey çocuk yapmak oluyor ne alakaysa.
Cevap sahibi+1 yılEvet erkek arkadasımın eski eşi sırf bu yüzden hamile kalıp 3 ay sonra söylüyor evlenmek için sonra böyle olunca ileride sorunlar cıkıyor bosanıyorlar cocuğu kullanmak çok sacma olan cocuğa oluyor.
+1 yılEşimle 2.5 yıllık evliyiz.
İkimizde çalışıyoruz
Birkaç sene daha düşünmüyoruz
Birikim şart
Çocuk çok büyük sorumluluk20 Yorumla
+1 yılCahillikten başka bir şey değil ki bir çocukla gerçekten ilgilenemeyeceksen yapmak çok saçma istediğini karşılayamacaksan ki türkiyenin bu şartlarında tek çocuk bile fazla maalesef geçinmek o kadar zor.
20 YorumlaGerçekten çocuğu hayata getirmek sadece “ çok istedik yaaa” demekten ibaret olmamalıdır.
Geleceğini düşünerek hayata getirmek gerek.
Sonra o cocuk ağır psikolojik sorunlar yaşıyor içinde. Her şey ukte.10 YorumlaBirikimim yok işim yok evet korunduk oldu napican? Çok şükür elimizden geldiğince isteklerine cevap veriyor eşim. Elbet bugünlerde geçer. Sabrediyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Ay napıcam ayol banane
senin düşüncene göre ülkedeki milyonlarca kişinin, ailenin çocuk yapmaması gerekir. Malum asgari ücretle geçinen aileler birikim falan yapamaz; çok zor, yıllar alır. Risk almak zorundalar.
01 Yorumla- +1 yıl
Yapmasınlar
Evlenmeden önce temiz bir geçmiş, sıfır depreme dayanıklı bir daire,1 adet sıfır araç, bankada nakitte 500.000 ₺ para, aylık 5000 ₺ maaş, sıfır eşyalar, sade bir nikah olmalı ve saygılı sevgili bir evlilik olmalı.. mutluluklar diliyorum..
13 Yorumla- +1 yıl
Muhtemelen 50li yaşlarımda evlenirim o zaman zaten 30 yaşına kadar işlerini düzene sokabilmeye çalışıyor insanlar. Güzel ülkemde iş bulmak, çalışmak bile güç olduğu için
- +1 yıl
Ülkemizde yaşam çok pahalı temel ihtiyaçlar bile lüks sayılıyor. Herkesin geliri yetersiz demiyorum elbette rahat bir hayat sürenler de var ama süremeyen sayısı daha çok maalesef.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 667 cevap paylaştı. Arpası bol olan çocuk, genelde mutsuz, doyumsuz ve başarısız oluyor.
Arpası kıt olanlar ise tam tersi şekilde oluyorlar.
Çocuk yetiştirmek sadece maddi imkanla olmuyor. Dengeyi bulmak şart.02 Yorumla- +1 yıl
Doğru olan çocuklar var ama genellenebilir bi şey değil. Her şeyi çok çabuk elde eden çocuklar, bizler gibi çabuk bıkıp doyumsuz olabiliyorlar. Ama arpası kıt deyip çocuğa gerekli olandan mahrum etmek de günah bence
- +1 yıl
Çocuğun temel ihtiyaçları sevgi, oyun ve gıda. Hepsinin fazlası yarardan çok zarar veriyor. Ayağına bin liralik lastik ayakkabi yerine pazardan 50 liralik olanini da alıp giyse çok birsey değişmiyor. Okuyan çocuk okuyor. Sanırım bazı özellikler biraz doğuştan kodlanıyor.
Bir arastirmaya göre en başarılı çocuklar alt, orta gelir gurubuna ait memur, işçi ailelerinden çıkıyormuş.
Her durumun kendisine göre arti ve eksikeri var. Ben kalabalik ailenin, tüm aile bireyleri için pozitif psikolojik etki yarattigi kanaatindeyim.
Saray gibi koca, koca evlerde tek çocuklu küçük aileler bence o kadar da mutlu degiller. Yalnız ve mutsuzlar.
+1 yılÇok haklısın, bu sorunun cevabını ben de çözmüş değilim.
Daha kendi geleceğini düşünemeyen çocuğunun geleceğini nasıl garanti altına alabilir.
İnsan ziyanlığı. Olan çocuklara oluyor. Yazık.
Kısacası akıllı insanlar bunu yapmazlar zaten.10 Yorumla
+1 yılBende anlam veremiyorum. Çözemiyorum. Bakmıyorlar da. Ne yaşıyorlar? Anlamak, mantık aramak bile mantıklı gelmiyor. O yüzden takılmıyorum bu tarz mevzulara 😄
20 Yorumlabakamayacak olan doğurmayacak çok basit aslında bunlar hep cehalet..
51 YorumlaBelki kimimiz parayla mı oluyor o işler yahut çocuk rizkiyka gelir diye düşünebilir ama bir anne baba olma ölçütü çocuğuna yetebilmektir. Elbette herkes Birikim yapamaz ama önemli olan o çocuğu büyütüp buyutememk de. Hiçbir zaman hayatımızda ilk ayları yahut ilk yılları düşünmemeliyiz bu sadece çocuk için değil eğitim kariyer her şey için diyorum. Önümüzdeki 3 4 yıl planlaması yapmalıyız
00 Yorumla
+1 yılAynen öyle daha fazla sefalet görmeye gerek yok o çocuğun hayatını guzel yerlere getiremeyecekseniz yapmayın sadece kendiniz harap olun lütfen bu durumdaki arkadaşlar
10 YorumlaGerçekten cahillikten başka bişey değil tabiyki herkes anne baba olmak ister ama yeterli maddi gücü yoksa bir tane yapsınlar düzgünce baksınlar. Özellikle fakir kesimin çok fazla çocuğu oluyor.
00 Yorumla
+1 yılCehalet! Dediğin gibi özellikle kırsal kesimde yaşayan veya kırsaldan kente göç etmiş yeterli eğitim olanağına sahip olmayan kesim bu mantıkla vakamayacağı çocuklar dünyaya getiriyor
10 Yorumla
+1 yılParası olmayan çocuk sahibi olmasın mı yani? Parayla mı oluyordu bu işler
111 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Yav 3. sınıftan beri İngilizce görüyoruz hangi devlet okulu öğrencisi İngilizce biliyor git biraz sor soruştur. Bu devirde ahlakı güzel olanın yanında eğitimi güzel olanı da arıyor insanlar maalesef
- +1 yıl
Ahlaken güzel yetişmesi için diyor zaten
Kendi arkadaşları şıkır şıkır giyinirken böm böm bakarsa kızımız hırsız da olur *rospu da... - +1 yıl
Konuyu abartı örneklerle bulandırmayalım. Elbetteki şartları aşırı kötüyse dikkat etmeli.
- +1 yıl
Abartılı örnek dediğin benim verdiğim örnek mi?
- +1 yıl
Soran sana demedim. Eğitim sistemi zaten berbat okumayı yazmayı öğrenebildiğimize şükür. Ama çocuk sevincini yaşamak için de illa bir miktar zengin olmaya gerek yok. ömür geçiyor ve kadının şansı sınırlı bunu da düşünöek lazım
- +1 yıl
Evet kadınların şansı sınırlı
20 li yaşlarda kimse yüzüme bakmazken şimdilerde tecavüze uğramaktan korkuyorum
Tanrı diye var olmayan bir şeye inanıyorlar rızkımızı verir diyorlar açlıktan ağızları kokuyor çocuğada iyi bakamıyorlar
20 YorumlaOnlar yaşlanınca bakacak biri olur diye yapıyor zaten temel motivasyonları dünyaya gelen bir şekilde büyüyor yaşlanınca bana bakan biri olsun soyum korumasın amaçları
10 Yorumla
+1 yılHer şeyden önce birey olduğunun ve birey olarak yetiştirme bilgi ve beceri birikimi olmadan doğurmasak daha iyi
21 Yorumla- +1 yıl
Ablacım Türkiye işin fazlasın
Ona iyi bir hayat sunmak umurlarında değil. Tek amaç, çoğalmak... Hayvanlarla aynı mantık.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen şahsen çocuğuma iyi bir gelecek vermek isterim. Hiçbir şeyden mahrum kalmasın, bir şeylerde hevesi kalmasın.. Bu yüzden durumum yoksa beklerim ya da bir tane doğururum ki kıymetiyle büyüsün. Arka arkaya doğuranlar var birde durumu olmadığı halde, şaşırıyorum.
30 Yorumla
+1 yılÇok haklısın eşi 1.5 alıp tüp bebek yapanı biliyorum tek gelir 1.5 milyar. Adam bunalıma girmiş nasıl girmesin
11 Yorumla- +1 yıl
1.5 nasıl ya
Eğitim, kaliteli hayat sunma, geleceği güvence altına alabilme, yeteneklerini destekleme gibi kaygıları olmadığı için umursamıyorlar
10 Yorumla
+1 yılBelirli bir kültür, eğitim ve maddi durum olmalı. Psikolojik test olması lazım ayrıca çocuk yetiştirmek için.
10 Yorumla
+1 yılAile çocuk istiyor hemen çocuk yapın aileniz güçlendin diye düşüncesi var manevi acıdan düşünüyorlar?
00 Yorumla
+1 yılBen şimdilik baba olmaya korkuyorum doğrusu çünkü durumum iyi değil , evlensem de durumum iyi olunca olabilir diye düşünüyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılToplumda çocuk rızkı ile gelir düşüncesi olduğu için ona güveniyorlar. Ama genelde düşünerek çocuk yaptıklarını söylemek yanlış olur düşünmüyorlar düşünseler böyle olmazdı çocuk sahibi olmak üzerine düşünülmesi gereken ciddi bir meseledir
10 Yorumla
+1 yılBunu yapanlar genelde cahil kesim oluyo. Ne demişler zengin karnı doyunca parayla oynar fakirde karısıyla.
10 YorumlaHaybeye çocuk yapma denir ona zaten o mantıkta evlenenler bile sadece amacı evlilik bir aile kurmak değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn çok fakir kesimin çocukları var. Hadi zenginler ailesine güvenir baksın biz gezelim diye. Fakirler 3-5 çocukla gariban halleriyle her yerdeler gezmelerinden geri kalmıyolar
20 Yorumla
+1 yılkısa ve net cevap veriyorum cahiiliklerinden sonra çoğu geçinemeyince olan o mink kuşa oluyor
20 Yorumla
+1 yılne biliyim ya sonra benim gibi evlatlık veriyorlar işte
21 Yorumla- +1 yıl
Seni yine kurtarmışlar ben psikopat iğrenç annemle büyüdüm rezil kadın her gün odama durduk yere gelip küfreder
- Devamını Gör (90)
Devamını Gör(135)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem