AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Cahiller de ondan , hiç iyimser bakmıyorum o tür ebeveynlere , kimisi de annesi babası torun istediği için doğuruyor düşünsene deden 1-2 yıl seni sevecek diye bir ömür yaşamak zorundasın
Ben 10 yaşındayken annemden kardeşim olsun istediğim için yapmış böyle kafalar var
Benim oğlum doğduktan sonda işlerim rast gitti. Cocuk yokken dünya kadar borcum War idi. Cocuk gerçekten rızkı ile geliyor.
Şanslı olmuş olmanız çocuğun rızkıyla geldiğini göstermez. Çocuk rızkıyla geliyorsa aç açıkta yatanlar kimin çocuğu şeytanın mı
Yanlış düşünüyorsun
O ailenln sorumsuzluğu
E soru soruyorum, cevabınızı göremiyorum
Yazın bana izah edeyim size
Çocuk rızkıyla gelmiyormuş demek ki :D Siz daha sorumluluk sahibi olmuşsunuz
Bak kardeşim. Cocuk rızkı ile geliyor. Cocuk doğduktan sonra rabbim sana tızık kapılarını açıyor. Bu da cocuk rızkıyla gelmiş oluyor şans ile alakası yok
Hıhım tamam
Anladın mı. Ben sana yenin ederim evlendiğimde cıkmazdaydım cocık doğana kadar
Banane yav yemin etsen ne etmesen ne
Abla ülkenin yarısının birikimi yok haydi birikimi bırak doğru düzgün geliri yok. Alınan da ihtiyaçlara gidiyor zaten. napcaz bu işi. Bence konumuz çocuk doğurmak değil de insanlar neden geçinemiyor olmalı
Cehaletlerine ve gökyüzünde yaşayıp, onların temel ihtiyaçlarını karşıladığını zannettikleri güce.
Kız 7 yıllık evliyim hâlâ bi yerimize güvenip çocuk yapmıyoruz yemiyo çünkü 😂
Bende birikimsiz yaptim gerci pek sorun göremiyiorum ztn cok simarik kendisi birsey alirsam ona daha da simario öyle normal. yasasinn
Çocuğuna şımarık diyen bir anne, çok tatlı
Cidden öyle birsey aliyorum ona hediye kiyafet falan ne aldin ki diyor kredi karti falan istiyor daha 7 yasinda 😆 cidden zor
Çocuk şımarık değildir çocuğun şımarık davranışları vardır. Damgalamak denir sizinkine, çocuğa yapılabilecek en kötü şeylerden biridir. Birikim dışında farklı şeyler de gerekiyormuş çocuk için sayenizde anladım teşekkürler
Bu devirde öyle maalesef parayla alakasi yok yani
Ztn cevabi kendin vermissin cocuk rizkiyla gelir diyor cogu.
Evlat sahibi olmakta bakmakta maddi güç istiyor manevi güxün yanında
Her çocuk rızkıyla doğar demişler dkdkdk ona güvenıyorlar shshsh
Valla Suriyelilere sormak lazım her biri 6-7 çocuk yapıyor
Hasta olup yaşlanınca ortada kalma korkusundan dolayı sanırım
Bişeye güvendikleri için değil şapkayı unuttukları ya da ihmal ettikleri için oluyor her şey.
Çocuk rızkı ile gelir. Fakir avutmasını ilk söylediyse onu taa..
Ne alaka ya? Parası olmayan çocuk yapmasın mi anne baba olmasınlar mi? Evet çocuğun rızkını Allah verir, ayrıca çocuk yapmakta acele etmek gerek güzel nesil yetiştirmek sevaptır
Güzel nesil yetişiyor aynen devam
Aileye bağlı bir konu.
Birikimi, iyi bir geliri olmadan çocuk yapan bir aileden hayır gelmez. Çocuğunu düşünmezler çünkü, düşündükleri kendi gelecekleridir. O yüzden evet aileye bağlı
Aynen
Cevap ver senin annen ve baban boyle degil mi 😉😊
Cehalet maalesef. Aslinda kendikerini dusundukleri icin, bencillikten dolayi yapiyorlar cocugu durumlari kotu iken bile.
Yalniz kalmamak icin, vb durumlar dolayi.
Isin ilginc yanı birikimi olmayanlar daha fazla doguruyor tavsan gibi
G.. t zevklerine bilinç var mı ki doğur at doğur at
Çocuğu geçtim birikimi olmadan evlilik yapanlara ne demeli
nei anamız babamız birikim mi yaptılar bizi yaparken katılmıyorum asna
Ee anamızın babamızın yaptığı her şey doğru mu?
evet bana göre oğru birik saçmalığına uyarsan 45 sinde anc çocuğumuz olur bu ülkede
Yok ağa yok ben bu dünyaya geldiğinde her gün lanet ediyoruk bırakın çocuğu
aynı fikirdeyim sizinle kesinlikle çok garip geliyor bana da
Beyinsel olarak gelişimini tamamlamamış boş beleş bireyler
Ahh bi bilsek keşke 🤷🏻♀️😂😂😂
Tamam kazayla olur, ona bir şey demem.
Ama daha karnını bile doyuramadan kalkıp çocuk yapıyorlar.
Ulen sizin derdiniz ne? 🤷🏻♀️
Ben yoklukta büyüdüm. Kardeşim ise varlık zamanımızda doğdu. Hak hukuk bu ya
Ne yapılmalı şimdi
@DeLi-OgLaN25 hiç bişey
O zaman sıkıntı neydi de baştaki yorumu yazdın
@DeLi-OgLaN25 soruya yanıt olarak olmasın yoksa
İşsizsin
@DeLi-OgLaN25 doğrudur senin gibi
şaka bi yana ne işle uğraşıyosun
@DeLi-OgLaN25 Kpss çalışıyorum
Bölümün ataması yüksek mi?
@DeLi-OgLaN25 hayır
Sen ne iş yapıyorsun
Anlaşıldı sende bendensin
Atanamazsan ne yapmayı düşünüyorsun
İnşaat son sınıf
@DeLi-OgLaN25 bilmiyorum valla herhalde atanana kadar caliscam
Farklı bi alanda çalışmayı düşünüyor musun
Yabancı dilin var mı
@DeLi-OgLaN25 bilmiyorum ki ya. Yabancı dilim idare eder. Çokta iyi değil
Benim de idare eder Türkiye den umudu tamamen kesdim bölüm de 10 atama var sınava çalışmayı bile düşünmüyorum
Fırsatını bulduğum ilk anda yurt dışı
@DeLi-OgLaN25 evet maalesef Türkiye'de sevdiğin işi yapamıyorsun. İmkanın varsa bence git
Bölüm neydi senin sen gidemez misin
@DeLi-OgLaN25 kimya öğretmenliği
Valla ikimizinde işi zor
Nerelisin
Ayn olm maddi durumun yoksa çocuk yapmicaksin sonra da çocuk suçlu oluyo en çokta ona sinir oluyorum
Sonrada nie zenginle evleniyorsunuz diyorlar
Ayn abi
Tr de %50 şansın var yap gitsin çocuk bir tane en azından yoksa hiç yapamazsın
Ben birikim yaptım bu sefer de evde kaldım :( var mı arkadaş çevrenden biri?
Bilemiyorum. Çoğunun güvendiği bir şey yok çocuk yapmak için yapıyorlar
Çocuk, rızkıyla falan gelmez. Cehaletten kaynaklı
Aynen öyle hangi memurun çocuğunun koleje gittiğini gördün rızkıyla felan gelmiyor Allah karnını aç bırakmaz sadece
@feyziiihüsnü ben çok gördüm memurlar asgari ücretle çalışmıyor iki eşte çalışıyorsa gayet giderler öğretmen memur cocukları bahsettiğin kolej yabancı kökenli ya da top 3 olan değilse
Iyy ne saçmalıyosun ya toplamda 10 bin lirayı bulmayan maaşla hangi çocuğa lüks hayat sunulur koleje gider uydurma
Eşim de ben de çalışıyoruz. 2 maaş ev kirasına, faturalara, mutfak alışverişine gidiyor. Artıyor mu evet ama bir çocuğu kolejde okutmaya yetecek kadar değil. Abartmışsınız bence de
@merdümgiriz Bu cahiller 3 gözün var dese tamam diyceksin. Her şeyi uydurabilirler. Maaş insanı aç bırakmaz ama çocuğu aylık koleje göndermeyi bırak adidas ayakkabı alınmaz çocuğa
@feyziiihüsnü kardeşim neden uydurayım kendimden örnek veriyorum zaten ben... daha da cahil diyorsun
@feyziiihüsnü memur maaşına yakın hatta çoğu zaman daha düşük bir maaşla çalışan ailenin kolej mezunu çocuğuyum aynen her şeyi sen biliyorsun herkes cahil bir akıllı sensin kanka
Senin zamanındaki ekonomiyle şu zamandaki ekonomi aynı mı? Kolej 40 bin tl normali
@feyziiihüsnü off arkadasım hayatında özel okula gitmediğin belli liste fiyatını yazıyorsun ben hali hazırda özel üniversitede okuyorum zaten mezun oldugum lisede en iyi liselerden biriydi 40k üstü bi ücreti vardı fakat kısmi burslu okuyordum gerçekten her şeyi bildiğini sanıp hiç bir şey bilmiyorsun
Herkes burslu mu okuyacak senin gibi? Bırak 40 bini kuzenimin gittiği 50 bin lira. Ne saçmalıyosun sen? Zengin olmayanın çocuğunun lüks yaşayamacağı ortada çocuk rızkıyla felan gelmiyor. Ayaklarına ayakkabıyı zor alıyorlar
@feyziiihüsnü kardeşim burslu okuyorum burslu 40k üstü diyorum bundan seneler öncesi için enflasyonla tabii ki şimdi 60 70 bile olur ki okulumun şimdiki ücreti de 80k tekabbül ediyor memur olurken fix maaşınız belli zengin olmak isteyen de memur olmasın o zaman?
Tartışmayalım
çocuk rızkıyla gelir prensibine dayalı bir görüş hakim. sonuç hüsran.
Allaha Guveniyor cünki Her kesin karoncanin bile rizkini Allah verir😌
Herkes cocuk yapacak diye bi kural varmis gibi herkes doguruyo
Üstelik az geçiri olan çok çocuk yapıyor. Bunu bilimsel olarak incelemek gerekiyor
Hele ki Afrika da acliktan ölüyorlar hala çocuk yapıyorlar. Bende bunları anlayamıyorum
Bizide doğurup sokağa saldılar valla şimdiki insan lar öyle yapmasa iyi
Ona güzel bir hayat sunamayacaksanız yapmayın lütfen.
Hiçbir şeyine güvenmiyolar önemsemiyolar da
Yaşıtlarım hep evlenmiş, Ben birikim, kariyr yaptım bu sefer de evde kaldım :( var mı arkadaş çevrenden biri?
Maddiyatla kafayi yemissiniz.
Maddiyat? Çocuğun hastalandığında devlet hastanesine götür 5 saat sıra bekle ateşi 40 dereceyken sen.
Kim 5 saat beklemiş?
Ufak hastaliklarda bile özel hastanenin yolunu tutan biriyseniz zaten sizinle evlenilmez.
Kim mi 5 saat beklemiş :D Dünyadan haberiniz yok, cebimdeki telefonu da çıkarayım mı sizin gibilerin bi sonraki cümlesi o oluyor çünkü. 40 derece ateşe de ufak hastalık diyorsan sen baba olma lütfen
Bence sizin fikirleriniz kaliplasmis, bahsettiginiz kisilerden değilim ama kör olmamak ta lazım, acile gidip te 5 saat bekleyeni görmedim, duymadim
Ne hoş, görme daha
Acilde hemen müdahale edilir , onun dışında randevu, ameliyat sirasi vs diyorsaniz o konuda haklisiniz aylarca bekleyen var.
Yahu hangi acilde hemen müdahale ediliyor, hiç mi acile gitmediniz? En son gittiğimde önümde tam 246 kişi vardı. Ateşim vardı sıra bana gelene kadar ateşim düştü, eve döndüm zaten iyileştim gerek kalmadı. Tamam senin yaşadığın yerde acil kalabalık olmayabilir ama kalabalık olan binlerce semt var
Defalarca gittim hiçbir zamanda beklemedim direk müdahale ettiler ama şu an pandemiden dolayı özel hastaneler bile dolu, bu surecin dışında hic sıra beklediniz mi?
Pandemi döneminden bahsetmiyorum. Kabul etmemek için bi sebebiniz mi var? Ben kabul ediyorum her yerin bu kadar kalabalık olmayabileceğini. Ama böyle yerlerin olduğunu kabul etmemek asıl "kalıp fikir" dediğiniz şey.
Hayır , dogrulari konuşmak lazım, şu an herkes hastane acma derdinde , neden? çünkü özel hastanelerde bile yataklar dolu.
Hicbir partiyi savunmam, sadece dogrulari söylemeye çalışırım , şu an pandemiden dolayı yogunluk var özel ya da devlet hastaneleri farketmez , onun dışında acillerde herhangi bir bekletme söz konusu yok.
Pandemi döneminden bahsetmediğimi söylemiştim. Savunmak için savunmak sizinki, başka açıklaması yok :)
Kimseyi savunmuyorum sadece gercekleri söylüyorum.
Cocuk mevzusunda da cocuk berekettir, anne baba sorumluluk sahibi, azimli ve bilinçli olduktan sonra sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle.
E ben yalanları mı söylüyorum, niye yalan söyleyeyim? :D Komik.
Tamam, teşekkürler görüşünüz için.
Yalan söylüyorsunuz demedim, sadece doğruları konuşmak lazım, acile gidince hemen müdahale edilir, aşı yapilir, serum takilir, vitamin vs verilir, onun dışında acil bir ameliyat varsa doktor izinde olsa bile cagrilir ve hemen ameliyata alınır , kendi cocugunuz oldugu için en ufak rahatsızlıklar sizin için cok ciddi görünebilir ama doktorlar tarafından öyle görünmüyorsa polikliniklere yonlendirirler orada sıra bekleyebilirsiniz, hatta şunu söyleyeyim benim annemin göz ameliyatı için sehir hastanesinden randevu aldik , baya bi bekledik baktik ki sira gelmiyor, özel hastanede yaptirdik, 2 dan fazla oluyor hâlâ arayacaklar sözde...
*2 yıldan
Dine güveniyor, genelde sorunsuz oluyorlar zaten
valla benımde anlamadıgım konu bu.
Cahillik, başka hiçbir açıklaması yok
Dikkat etmek gerekir ama rızkı veren Allah
onlar sadece cinsellik
Allah'a güveniyorlardır.
Bir şekilde büyür diye yapıyorlar
Çocuk rızkıyla gelir lafına heralde
Bişeyine güvenmiyor çünkü cahiller
Haklısın, önce annesıni bulayumda sonra bebek inş
cehaletlerine tabii ki nelerine olacak