Bir arkadaşım evlenmeye tamamen karşı. Sırf çocuk sahibi olmak için evleneceğim sonra da boşanacağım diyor. :D Sen çocuk sahibi olmak için böyle bir şey yapar mıydın?
Arkadaşım, "sırf çocuk sahibi olmak için evlenip boşanacağım" diyor. Sen yapar mıydın?
Bu olay daha çok kedi köpeklerde uygulanmıyor mu :D ama çocuk insana kalıyor... Kedi köpeği çiftleştirip çocuklarını alıyorlar falan burada kedi köpeğin kazancı ilişki, insanların kazancı para... Bu hikayede kimse mutsuz değil ama bu şeylerin biraz karakter dışına itme olasılığı var. Yani ne bileyim bu konularda duyarsız olunca daha ötesini yapabilir fikri oluşur diye düşünüyorum.
Bu arkadaşın mı ya da sen misin onu bilemeyiz. Çocuk sahibi olmak için o kadar düşünen bir insanın bulmuş olduğu bu yöntemi sahipsiz kalan çocuklar varken hoş karşılamam ve yapmazdım.
Çocuğun hayatı, psikolojisi doğuştan bk çukuruna dönüyor da onu geç düşünsene evlendikten sonra eşin sadece çocuk için evlendim seni istemiyorum artık falan diyor. Aşırı ergence bir düşünce umarım bu kararından geri döner.
Benim amacım o değildi ama öyle gibi bir şey oldu maalesef... kızım oldu ve boşandık ama boşanma sebebimiz onun için değildi ben bir kaza yaptım ve o bir türlü yanımda olmadı ben de en son boşandım
Saçmalık. O çocuk, anne ve babasını yan yana görmek ister. Niye benim de annem ve babam birlikte değil de ayrılar diye düşünür diğer aileleri görünce. Çocuğun, psikolojisiyle oynamaya hakkım yok. Kendi çocuk sevgimi, gider Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklarla veya yiğenlerimle vakit geçirerek biraz olsun yenebilirim ama dünyaya çocuk getirmek çift taraflı bir sorumluluk gerektirir. Çocuğa yazık.
Buna muta nikahı deniliyor ve hak mezheplerin hiç birinde meşru değil. Evlilik aile kurma maksadı ile sonsuza dek niyetiyle yapılır. Boşanmak sadece zaruriyetten olabilir.
Buna muta nikahı denmez iki kişinin belli bir süreye kadar anlaşarak evlenip sonra boşanmasına muta Nikahı denir. Adam bunu kendi düşünüyor kendi düşüncesi yani.
Evlenmek, çocuk yapmak kolay diyelim. Bunun boşanması ve velayeti var. Ayrıca çocuğun babasıyla yaşaması en doğal hakkıyken annesi bile bile zarar verecek oğluna. Onun yerine bir evlatlık edinse daha iyi olabilirdi. Anne olayım derken çocuğunun hayatını yerden göğe sarsan biri olacak.
çoğu çocuğun anne ve babası ayrı olduğu için psikolojik sorunları var aslında halkımız evlenmek isteyenleri böyle küçük görmese insanlar bu isteklerini rahatça dile getirebilse daha iyi olur çünkü bununda etkisi var arkadaşının bu düşüncesi bencillik ki bence böyle düşünmüyor etrafımdaki çoğu kızda böyle şeyler düşünüyor evlenmeden çocuk sahibi olma evlat edinme çünkü evlenmek isteyen kız evlilik meraklısıdır ki bu yanlış bir şey olmadığı halde insanlara bu öyle bir söyleniyorki yanlış olduğunu düşünmelerine neden oluyor arkadaşında böyle evlilik meraklısı gibi görünmek istemediği için öyle söylüyordur eminimki işte evlenmeyeceğim diyenler daha erken evleniyo sözüde burdan geliyor bence evlilik ale kurma isteklerini saklayıp tek başına yerine getiriyorlar
Arkadaşın doğru yolda. Bende aynı fikirdeyim. Kimsenin ana babasıyla ya da kendisiyle uğraşamam. Arkamdan kötü şeyler söyleneceği için evlenmeden çocukta yapamam. Bu yüzden anlaşmalı evlilik iyidir, iyi.
Ancak bir tarafın aşık olma sorunsalı yaşama durumu olursa sıçış.
Bende de tam tersi var hiç çocuk sahibi olmak istemiyorum sebepleri aslında çok basit bu dünyaya çocuk getirmek özellikle türkiyeye çok zor yetiştirmek büyütmek kötü çevreden uzak tutmak benim için çocuk 0-5 yaş arasında çok güzel bir heves o yaşı geçirdikten sonra işte başlıyor zorlukları o yüzden kalsın anam
Benim kafa. Zaten kimse doğmak istemiyor. İnsanların bencil istekleriyle doğan bir çocuğu, hayatta elbet ailesi her zaman koruyamaz. Onun yerine kafa rahat oh. Çalış kazan ye. Evlenme de. 😎
Türkiyede bir az zor. Karşılıklı anlaşmaya dayanarak yapabilir güvendiği biriyle. Sonuçta evlilik düşünmeyen ancak çocuk isteyen bir çok kadın var. Her detayı konuşulacak, gerekirse sözleşme ve s imzalanacak ki 2 taraf da mağdur olmasın. Veya yine evlenmeden evlat edinme işini düşünebilir ki yine çok zor bol süründürmeceli bir süreç. Evli çiftler bile yıllarca sıra beklerken bekar erkekler için imkansız gibi bişey sanırım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Peki ya çocuk? Çocuk baştan beri asla sevgi ve aşk olmayan bir ilişkiden doğduğunu öğrendiğinde? Babasının ve annesinin birbirini damızlık olarak görerek öğrendiğinde? Sevdiği kişi ile yuva kurma istediği sonucu değil de benim de çocuğum olsa mantığıyla dünyaya geldiğini öğrendiğinde? Bencillik bu
Gerçekten anlam veremiyorum insanlar çocuk dünyaya getirmeyi kolay sanıyorlar evet kolay çünkü bugün kedi köpek de yavru sahibi oluyor. Burada önemli olan çocuğu yetiştirmek böyle bir evlilik düşünen insanın zaten evlilik hayatı da kendi gibi düzensiz olacağı için boş yere dünyaya gelen bir canlının da hayatını yakmasın çok isterse gidip kedi köpek alsın.
Sadece kendini düşünüyor. O çocuğun aileye sahip olmak hakkı anneye ihtiyacı olduğu kadar babaya da ihtiyacı var. Kimse bencilce düşünmemeli. Tek başına ihtiyaçlarını karşılayabileceğini düşünmesin hayat sadece maddiyattan ibaret değildir.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
yorumlarda ne kadar saçmalamışsınız , evleniceği kişide cocuk için evlenme fikrini kabul ederse olur. boşanmış ama ikinizde iyi bi ebebeyin olmaya bakın. yok başanmış çocuğun psikolojisi bozujmuş felan mış , kardeşim o gördüğünüz ebeveyinler tanklı tüfekli birbirine kavgalı olursa o çocuğun psikolojiside bozuk olur tabi medeni olunda çocuğunuz varken medenice ayrılıp anne baba olduğunuzu unutmayın , Avrupada bu dediğinizi evlilik bile yapmadan boşanmaya gerek kalmadan çiftler yapıyor ve ayrıliyor Evlilik kavramı yok adamlarda çocukların psikolojisi bizimTürklerden daha iyi baskı altında büyümüyorlar sadece çocuğunuza iyi ebeveyin olun kavga gibi şeylere çocuk şahitlik etmesin bir birinize saygınız oldunu hissetsin yeterli
Aile ortamında büyümesi gereken çocuğa niye eziyet etmek istiyor ki, onun babadan çok anneye ihtiyacı var ve sırf çocuk için evlenmek ne mantık. Çok istiyorsa yurttan çocuk alıp büyütsün bir nebze olsun aile hayatı yaşatsın sevap kazanır.
Benimde kuzenimin eltisi Rus; kadın evlenmeden önce kocasına demiş ki ben senden sadece çocuk istiyorum vs o ülkesinde kalıcakmış, adam ülkesine dönücekmiş.. kadın öyle istemiş. Ama sonra nolduysa tabi sevmişler heralde de evlenmişler
Vah zavallı, doğurmak kolay da yetiştirmek zor deseydin. O kadar ebeveyn olmayı istiyorsa kimsesiz çocuklardan birisine hayat olsun. Bencillik yapmasın.
Millet iyice kafayı yemiş, bari karşı tarafa bunu baştan söylese de kimsenin umuduyla hisleriyle oynamasa... onunla evlenip çocuk yapacak kişiye acırım... çok yazık... ama tabi yemez...
Annesiz bir çocuk ne kadar eksikse babasız da öyledir. Mantığı geçtim duygusal anlamda eksiklik büyür buda çok üzücü.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aptal. Anlaşmalı çocuk falan yapsın taşıyıcı anne bulsun vs. evlenmek yanlızca denke denkle yapılır ve bir kere yapılması iki taraf için en iyisi çünkü maddi açıdan genelde bir taraf diğer tarafı bitiriri. dONUNA KADAR ALIR.
adilik rezillik acizlikten başka bir şey değil neden evlenmeden yapmıyor madem bu kadar allahsız? ya da allah korkusu varsa ve çoçuk seviyor ise neden bir yetimi evlat edinmiyor?
Neden evlenmeden çocuk yapamıyor mu? Diğer türlü de çocuk yapabilir. Versin parasını, birisinden çocuk yapsın ve nüfusuna alsın. Kaynatırken boş muhabbet oluşmuş gibi geldi.
Mantıklı çünkü kadın asla evli kalmaz sürakli arayış ta ihanet twdir iyi müşteri bulunca kocaya iftira atıp dolandırarak boşar. Hayatın da çocuk sahibi olmak için bu mantıklı
Ülkemizin temel olumsuz kaynağı oradan gelmiyor mu zaten doğsun da ne olursa olsun sonrasını düşünürüz çocuğun ileride yaşayacağı hayat bizim cinsel zevkimizden daha önemli olması gerekirken...
Çocuk büyüdüğün de tercih etmiş olsaydı annesinin bu düşüncesine saygı duyarmıydı sizce? Ya da o arkadaşınıza bu soruyu yöneltin babasız büyümek bir tercih olsaydı istermiymiş?
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben mi aptalım yoksa insanlar mı çıldırmış anlamıyorum. Bunu yazan da babasız büyümüş ve anne sevgisinden yoksun birisi