Çoğu zaman bu durum tartışma konusu haline dönüşebiliyo eşler arasında. Büyüklerin de rolü oldukça fazla. Bende kırmak istemem onları ama onlarda bazen çok anlayışsız olabiliyolar. Ebeveynler sevinçle bebeklerine isim koyacakları yerde, eşlerin birlikte karar vermediği ismi koyduklarında ne yazıkki bir ömür mutsuzlukla hatırlanan bir anı olarak kalıyor.
Peki siz bebeğinize büyüklerinizin uygun gördüğü ismi mi koydunuz/koyarsınız? Yoksa eşinizle birlikte karar verdiğiniz ismi mi?
Yeni doğan bebeğinize büyüklerinizin istediği ismi mi koyarsınız yoksa eşinizle birlikte karar verdiğiniz ismi mi?
9 ay ben taşıyorsam evladımın ismini de ben koyarım kimseye gerek yok. Bana böyle bi şey teklif dahi edilemez ben saçma buluyorum bunuuu. Anne 9 ay taşısın bir başkası gelip hatır gönül olsun ayıp olmasın diye anneyi hiçe sayıp isim koymamalı.. Çocuğun ismini ebeveyni koymalı..
Ben muhtemelen eşimle kendi karar verdiğim ismi koyardım, herkesten saygı duymalarını isteyerek. Ancak mesela eşimin anne babası vefat etmiş olsa o isterse onun ebeveynlerinin ismini koyabilirim. Amaç hatırayı yaşatmak sonuçta kırmak istemem. Büyükler isteyebilirler tabi ki, ama güzelce reddetmek gerek. Çocuk benim, 9 ay ben taşıdım diyerek rencide edici konuşmalar huzursuzluk sebebi..
eşimle birlikte karar vermek isterim ama ben seneler önce karar vermiştim zaten ki kızım olursa kendi ismimin şifrelenmiş halini koyucam oğlum olursa da babam ve kayınpederimin ismini koyucam diyordum babamın ismi harikadır inşaAllah kayınpederiminkide güzeldir Amin 😀😂
İsim koymak aslında erkeğin / babanın görevi, hakkıdır.. Ne eşin hakkıdır nede ailelerin.. Ha evin erkeği, rıza gösterir, o ayrı bir konu.. Bir babanın evladına verebileceği en güzel şey; güzel bir isim, iyi bir ahlaktır.. Buna rağmen eşimin de fikrini alırım, fakat gerek aileler gerek ise eşim tarafından, istemediğim bir ismi, illa şu isim olmalı gibi bir baskı yapılırsa buna da karşı gelirim.
çocuk demek anne babanın aşkının meyvesi demek bu meyveye ancak ben ne istersem o ismi verebilirim eşimle karar veririm buna onun ailesinin ya da benim ailemin buna karışmaya hakkı yok diye düşünmekteyim nedense..
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Yeni doğan bebeğinize büyüklerinizin istediği ismi mi koyarsınız yoksa eşinizle birlikte karar verdiğiniz ismi mi?