Sevgiyle ve sabırla öğretilebilir.Çocuğa kızmadan, bağırmadan doğrusunu göstermek gerekiyor. En önemlisi neden bunu yapmaması gerektiği çocuğa anlatılmalı.Çocukla konuşmak çok önemlidir. Ben merkezci konuşulmalı. Böyle olunca ben çok üzülüyorum, canım açıyor gibi.Çocuğa alternatif olarak 3 seçenek sunulmalı.Çocuk kendi seçtiğini düşünür ama bizim istediğimizi yapar.Çocuk eğitimi sabır işidir ve mutlaka kararlı olunmalı. Bugün izin vermediğiniz bir şeye yarın izin verirseniz çocuğun kafası karışır ve sizi kullanabileceğini fark eder. Kurallar beraber belirlenmeli ve bu konuda net olunmalı. Olumlu davranışı pekiştirmek için her olumlu davranışı desteklenmeli.Çok güzel yaptın aferin gibi..
Kesinlikle önce sevgiden ve saygıdan başlıyor olay. Çocuğun tavırları ve söyledikleri ne olursa olsun ona karşı saygılı ve sakin bir şekilde karşılık vermek gerekiyor. Uygun bir dil ile yaptıklarının doğru olmadığını, ve kendinizden örenk vererek düşünce yolunu değiştirmesi gerektiğini anlatmanız gerek. Örn: bak ben öyle şeyler söylemiyorum çünkü bu şekilde davranırsam insanlar beni daha çok sever. Gibisinden
Çok tatlılar kiii😍 🌼 bağırarak azarlayarak zaten öğretilmez sabırla özverili bir şekilde saygıyı anlatarak değil de sizden örnek alacağı şekilde göstermek lazım siz yaşarsanız çocuklarınızda sizden görür
Ağaç yaşken eğilirmiş. Çocuğa saygı ögretilmez, gösterilir. Sürekli küfür edenlerin olduğu bir evde çocukda büyür ve onlar gibi küfür etmeye başlar ya da şiddet gören ve de tanik olan bir çocuk ilerid kendi de şiddete meyillenir. Anne baba, abla, abi artik çocugun çevresinde kim varsa önce onlar saygıyı eksik etmemeli saygili davranmali ve sonra da çocukdan saygili davranilmasi beklenmeli. Çocuklar küçücukken büyüklerini, çevresini örnek alirlar neticedem
Şımartarak çocuk saygı algısını kazanamadan yitiriyor, doğduğundan itibaren çocuk varlığı da yokluğu da, acıyı da sevinci de tatmalı ve anlamalı, saygı çok önemli 🙂
Yaptığı davranışı yanlış olarak yargılamadan böyle de yapabilirsin diyerek daha doğrusunu öğreterek tekrardan yanlış davranış sergilese saygısızlık yapsa bile kızmadan doğruyu yapmasını bekleyerek
Çocuk yetiştirmede asıl kural örnek olmaktır, çocuklar davranışlarımızı öğrenirler, Saygısız çocuklar var ise asıl müdahale çocuğa değil, o çocuğun muhatap olduğu çevreye yapılır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hiç kimse bu kafayla doğru yetiştiremez herkes kendini yetistirsin çocuğu da versinler Allah dostu yetistirsin ipek gibi huyu olur...