• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Çocuk & Ebeveyn

Ebeveynlerin çocuklarının yanında öpüşmesi yanlış mıdır?

BenBal
BenBal Takip Et
Guru Yaş: 25
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
149
Yapay Zekaya Sor
Cevaplar için teşekkürlerrr..
Çocuk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
23 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Letears
    Letears Takip Et
    Xper 3 Yaş: 27
    +1 yıl

Sadece aşık olan insanlar okusun

Nişanlım ile aram açıldı 20 gün sonra nikahımız var ailesi gönderdi kendisi yorgun olduğunu şfade etti aile baskısına yenik düşerek bir yerde tutuluyor defalarca iletişim kurmaya çalıştım ailesi engel oldu 3 4 gündür arıyorum bulamadım.
    şu an da siz okurken ben yapmış olacağım boşluğuma vuracağım elbet haberi olacak ve kimseyi dinlemeden benim hastaneye yanı başıma gelecek umarım haberi olur ailesi öyle insanlar ki bu durumda bile haber vermezler nişanlım geleceği için yanıma akşam namazımı kıldım cesaret topluyorum az sonra bu iş biter Allah tan dualarınızı esirgemeyin taha otluoğlu

0
    3 Yorumla
    • Kırlangıçpapatyası
      Kırlangıçpapatyası
      +1 yıl

Lan noldu iyimisin manyak manyak işler yapma ya ölürsen olm cevap ver ne oldu

Yorumla
    • 1Buğlem1
      1Buğlem1
      +1 yıl

Yapma böyle bir şey ulaşmanın farklı bir yolu vardır illaki sonsuza kadar saklanacak değil ya

Yorumla
    • Kırlangıçpapatyası
      Kırlangıçpapatyası
      +1 yıl

Ayn öyle yaptığın şey canına kıymak olur ya ölürsen

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Benjamin542
    Benjamin542 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 82%
    +1 yıl

Yanlış demek o an ki ayara bağlı abartıysa tâbi ki yanlış. Nasıl kavga edilmesin diyorsak bu tarz konularda da denge korunmalı bence. Çocuk işte adı üzerinde çocuk bu...

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

132

Cevap

96

Cevap

• firarperestruh
    firarperestruh Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Sevgiyi belli etmek için illaki dudaktan öpüşmeye gerek yok yanaktanda öpülebilir sarınılabilir. Küçük yaştaki çocuklar özellikle anne babayı görüp onlar ne yapıyorsa aynısını taklit etme durumları vardır. Sıkça yaşanır. Siz yanlarında öpüşünce hiç beklemediğiniz bir anda bir başkasına aynısını yapar ya da "annem babamı-babam annemi dudaktan öpüyor" diye beklemediğiniz bir yerde söyler zor durumda kalmamak ve çocukların en azından belirli bir yaşa gelmesini beklemek adına yapılmamasını tercih ederim. Beklenebilir.

3
    1 Yorumla
    • Tatlı_günahlar
      Tatlı_günahlar
      +1 yıl

😎👍

Yorumla
  • aeofficial
    aeofficial Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 97%
    +1 yıl

Şöyle bence çok abartılmadan olabilir ama çocuğa bu durum önceden izah edilmelidir. “Biz bunu ikimizde istediğimiz için yapıyoruz ve bu sadece eşler ve bizim yaşımızdakiler için bir sevgi göstergesidir. Ancak bunu biz şu an aile içerisinde olduğumuz için yapıyoruz ve bu özel bir durum olduğu için dışarıda yapılmaz.” vb. söylenmelidir. Ayrıca çocuğu taciz/tecavüz ve istismar gibi konularda bilgilendirmelidirler. Ve dediğim gibi çok aşırıya kaçmadan ve çok sık yapmadan olmalıdır. Onun dışında bir sorun olacağını sanmıyorum.

2
    3 Yorumla
    • falanfilanads
      falanfilanads
      +1 yıl

İlerde çocuk evlenince karısına ya da kocasına s*k benimi dicek pardonda

Yorumla
    • aeofficial
      aeofficial
      +1 yıl

@falanfilanads canım ben ondan mı bahsediyorum. İleride evlendiğinde zaten senin gibi salak olmaz merak etme. O zamana kadar her şeyi zamanla öğrenir. Ayrıca karı-koca arasındaki şeyler de seni ilgilendirmez. İstediğini söyler SANANE!

Yorumla
    • aeofficial
      aeofficial
      +1 yıl

Ben canım yazmadım site o şekilde çevirmiş.

Yorumla
  • YessiiM
    YessiiM Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 27
    +1 yıl

Hayır yanlış değil, çocuk aile içindeki sevgiyi görmeli. Küçük ve masum bir öpücükten hiçbir şey olmaz.

6
    1 Yorumla
    • Mochaneki
      Mochaneki
      +1 yıl

Nokta atış👍

Yorumla
  • Hocahanım
    Hocahanım Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 84%
    +1 yıl

Bence dudaklarindan öpebilirler ama uzunca bir öpüsme olmamasi gerekir cunku cocuk icine kapanabilir ya da farkli etkilenebilir. Ama ebeveynlerin birbirine sevgi gostermesi sevmesi sarilmasi öpmesi sorun olacak bir sey degil cocugun o sevgiyi gormesi gerekir. Ebeveynler dudaklarindan da opebilirler birbirlerini ama şehvetli olarak öpüsme olmamali bu benim fikrim

3
    3 Yorumla
    • yalnzlkkk76
      yalnzlkkk76
      +1 yıl

Denedinzmi

Yorumla
    • Hocahanım
      Hocahanım
      +1 yıl

@yalnzlkkk76 he denedim tövbe ya

Yorumla
    • yalnzlkkk76
      yalnzlkkk76
      +1 yıl

😂evlimisinz ogretmenmisnx

Yorumla
  • FelFire
    FelFire Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 99%
    +1 yıl

Abi hani öptüm görüşürüz kıvamında bir öpücük tamam, ama işin içine diller, salyalar, eller, şunlar bunlar giriyorsa bir zahmet odalarında ya da çocuğun olmadığı bir yerde yapsınlar.

Sonra gelecek komşu, çocuğunuz çocuğumu yemeye çalıştı.

Çık işin içinden çıkabilirsen.

3
    0 Yorumla
  • Kızlardasormasınm
    Kızlardasormasınm Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 79%
    +1 yıl

Yabancılar opusunce birşey yok da Türkler opusunce bı garip oluyor insan. birak evebeynleri gençleri bile öpüşürken görünce bizim millet bööööööyle bakıveriyor. kucukken bizde bakıyorduk mal gibi şimdi yapanlardan değil bakanlardan utanıyorum

8
    0 Yorumla
  • Portakal_bb
    Portakal_bb Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 52%
    +1 yıl

Dudağa minik bir buse yanlış olmaz ama dille şapur şupur adeta bir önsevişme elbette iğrenç olacaktır. Ayrıca çocuklarının yanında annelerini öldüresiye dövmeyen bir millet canları isteyince öpüşmekten mi geri kalacak

8
    1 Yorumla
    • Portakal_bb
      Portakal_bb
      +1 yıl

Döven* millet

Yorumla
  • Yilax
    Yilax Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 97%
    +1 yıl

Çocuğun yaşına da bağli biraz ama doğru diyil bence tabi sevgilerini göstermeliler ama fazla ileriye gitmeden olamlı, bağzı çocuklar ne görüse onu yapıyor çünkü hele bi de pedofilinin bu kadar yaygın olduğu zamanda çocuğa kendini korumasını öğretmek için yapmamak daha doğru bence.

3
    0 Yorumla
  • Ayvenüs
    Ayvenüs Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Yanlis bir durumdur çünkü küçük yaştaki çocuklar gördüklerini arkadaşlarıyla uygulamak ister bu durum olumsuz sonuçlar doğurur. Gördüğünde ise kaçmak yerine durumu anlayacağı dille anlatmak merak uyandırmamak gerekir eger merak ederse bunu başkalarının yanında sorabilir.

3
    0 Yorumla
  • Nightwalk35
    Nightwalk35 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 92%
    +1 yıl

Tabiki yanlış. Elbette çocuklar anne babalarını birbirine olan sevgisini görüp öyle büyümeliler. Ama anne babanın çocukları yanında daha edepli davranması lazım yani. Yanağından öpsün sarılsın tamam. Çocuğun yanında öpüşmek nedir?

5
    3 Yorumla
    • tiramisuu31
      tiramisuu31
      +1 yıl

'Kim namus ve ahlak şövalyeliği yapıyorsa, bilin ki en namussuzu odur.' - Nietzsche

Yorumla
    • falanfilanads
      falanfilanads
      +1 yıl

@tiramisuu31 dediğin şeyin o sözle alakası bile yok. Sen küçükken annen ve baban yanında öpüşse bunu normal bir şey gibi görmez miydin? Gerçi tabii ki görürdün kişilik ortada..

Yorumla
    • Nightwalk35
      Nightwalk35
      +1 yıl

@tiramisuu31 asıl ahlaksızlık ne biliyor musun? Ahlaklı insanların namusuna dil uzatmak. Bunu yapanlar da adi şerefsizlerdir zaten - Nightwalk35

Yorumla
  • mutsuzben47
    mutsuzben47 Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır, değildir. Kötü bir şey yapmıyorlar sonuçta. Ne güzel sevgiyi, aşkı görüyorlar. Bizim milletimiz terbiye, namus ayağına böyle güzel duygulardan uzak olduğu için; evlendikten sonra büyük ihtimalle klasik mutsuz huzursuz Türk evliliğine maruz kalıyorlar. İşte bu yüzden yabancıların geneli mutlu huzurlu iken, Türklerin geneli birbirinin hayatını mahvediyor. Sevgi, aşk, mutluluk ve huzuru yaşamak isteyen Türkle evlenmemeli. Şahsen fiziksel özelliklerim iyi olsaydı yabancı biriyle evlenirdim.

1
    4 Yorumla
    • ssamarra
      ssamarra
      +1 yıl

Olumlu yanını gördüğünü düşünerek olumsuz taraflarını da düşünmeni isterim. Her önüne gelen oğluna ve kızına o hareketleri yapsa taciz vs. olduğu halde o öyle değil diye sürekli şikayetçi olmadan yaşam sürsün mü istersin?

Yorumla
    • falanfilanads
      falanfilanads
      +1 yıl

istersen çocuklarını yatak odasına alıp yiyişmelerini göstersinler çok güzel olmazmı töbe töbe

Yorumla
    • mutsuzben47
      mutsuzben47
      +1 yıl

Ben gözleri önünde cinsellik yapsınlar demedim, sadece öpüşmek için. Zaten çocukların yanında da löp löp bir saat öpüşmezler heralde.😅 Normal bir öpüşme, öpcük anlamında demek istemiştim ama belirtmemişim. Benim hatam.☺️

Yorumla
    • mutsuzben47
      mutsuzben47
      +1 yıl

*öpücük

Yorumla
  • 06romeo
    06romeo Takip Et
    Master Yaş: 60 , eic 98%
    +1 yıl

Anne baba kendi aralarında sevgi ifadeleri ve bedensel sözel sevgi cümleleri kurabilir. Bu çok normal bir şey. Yalnız bunun boyutu çok önemli. Mahremiyet algısını bozacak ya da özel sınırları aşacak şekilde yapılması çocuk açısından sağlıksız. Onun yaşı da çok önemli. Belirli bir olgunluğa gelmemişse onun psikolojisini olumsuz etkileyebilir. 😎

1
    0 Yorumla
  • Psişik_Kedicik2834
    Psişik_Kedicik2834 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 71%
    +1 yıl

bana göre yanlış, çünkü küçük yaşta görüp başka küçük yaştaki kızları öpmeye çalışabilir o yaşta "kötü" olduğunu bilmeden. amerikalıların yaptığı gibi kısa bi öpücük olabilir ama uzun uzadıya öpüşmenin onlar açısından küçük yaşta normalleşip başının belaya girmesini sağlayabilir. kötü insanlar çok var..

1
    0 Yorumla
  • Onlyamiral
    Onlyamiral Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Vala ben evli olsam çoçuğum olsa öperdim kimse kusura bakmadın hahahaha

8
    0 Yorumla
  • Berivann6
    Berivann6 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 96%
    +1 yıl

Öpüşmek sevgi eylemidir gayette yapılır çocuklarının yanında aksini yapan sevgisiz ve kısıtlayıcı bir ortamda büyür çocuk şiddet göreceğine öpüşme görmeli

6
    17 Yorumla
    • İsrayıldırım
      İsrayıldırım
      +1 yıl

Buda çocuk için psikolojik şiddettir yalnız. Bu konuda uzmanlaşmış onca pedagogun tezini bu cümlelerle hiçe sayıyorsunuz. çocuklar bunu görmemeli çünkü henüz östrojen veya testosteron hormononları, akılları ve hisleri bunu anlayabilecek seviyede değildir. Bu konu hakkında madur olan insanlar biliyorum. cocugu büyüdüğünde okb li olan...
      Bu yüzden rica ediyorum. Derinlemesine bilmeden "sevgi eylemidir, yapılabilir " cevâzı vermeyin .

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@İsrayıldırım ben çocuk gelişimi okuyorum çocuğa gerektiğinde anlatılırsa sorun olmaz bu onu sapık yapmıyor sevgi eylemi şiddet yerine öpüsmeyi insanlar sorun görüyor saçma geliyor nedense ve çocuklar oyunlarla 3 yaş civarı cinsel oyunları keşfediyorlarmıs farkında olmadan yani öpüsülmese bile çocuklar için bir şey değişmiyor çocukluktan başlanabilir her şeyi anlatmak

Yorumla
    • İsrayıldırım
      İsrayıldırım
      +1 yıl

Ben pedagoglardan söz ederken sizin çocuk gelişiminden öğrendiğiniz bilgiler doğrultusunda kendi fikirlerinizle harmanlanmış çarpıtılmış sevgi bakışaçınızı hala savunuyor olmanız ne kadarda mantıklı değil mi. Umarım demek istediğimi bu sefer anlayabilirsiniz.

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@İsrayıldırım herkesin görüşü farklıdır herkes yanılabilir bende dahil ama benim görüşüm bu yönde araştırıyorum da çoğu psikolog senin gibi düşünürken bazıları benim gibi düşünüyor

Yorumla
    • İsrayıldırım
      İsrayıldırım
      +1 yıl

Bu hususta çogunluğa uymaniz gerektigini umarım cocugunuz okb olmadan once anlarsınız. 🍃

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@İsrayıldırım zaten ben çoğunluktan bağımsızım kendi düşündüklerimi söylerim genelde ve OKB ilgisi yok bu durumun bağlantısız bir şey söyledin

Yorumla
    • İsrayıldırım
      İsrayıldırım
      +1 yıl

Cogunluktan bagimsiz olmaninda bir mantik yolu vardir. okb nin ne olduğunu ve cinsel okb li çocukların neden o hale geldiklerinide keşke bilseniz.

Yorumla
    • haxasbosnian
      haxasbosnian
      +1 yıl

@İsrayıldırım Benim ailem yapardı. Okb’m yok. Herhangi bir hastalığım yok. Yurtdışında her aile bunu yapıyor bütün yabancılar okb mi? Bu konuda da tez atarsan sevinirim zira ben çoğunluk pedagogların buna karşı olduğuna denk gelmedim. Velev ki %70 karşı olsun, çoğunluğun haklı olması düşüncesi de yanlış gayet. Ben kendim yaşadım, kendimi biliyorum. Bu konularda kesin yargıya varmanın doğru olduğunu düşünmüyorum üstüne tezin yoksa, ya da deneyimlemediysen.

Yorumla
    • İsrayıldırım
      İsrayıldırım
      +1 yıl

@haxasbosnian sızın öyle olmamanız kimsenin öyle olmadigini göstermez. Yurt dışından misal vermişsiniz yurt dışından arkadaşlarım var ve 15 yaşında bekaretini veren seks bagimlilariyla yaşamanın zorluklarından bahsediyorlar. yakından deneyimledim ayrıca. Ve bu mevzuyu size ispatlamaya calismaklada vaktimi heba etmeyeceğim. bilirim bakisi fuzuli olur. vesselam 🍃

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@İsrayıldırım OKB biliyorum ve çok kez okudum OKB en yaygın olan türleri temizlik ilk olarak sonra saat zaman gibi hiç bu dediğinin takıntı durumunu görmedim olursada azdır ve onun nedeni de bu değildir

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@haxasbosnian kessinlikle çok doğru yabancılar çok kez yapıyorlar onların hepsi OKB ve OKB bu şekilde oluşmaz çok farklı nedenleri var onun

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@İsrayıldırım kimse 15 yaşında ilişki yaşasın demiyoruz sonuçta reşit bir yaş değil ama herkesin hayatı kendine ve aileler sırf öpüştü diye kişi erken yaşta cinsellik yaşayacak diye bir şeyde yok insanlar deneyerek öğreniyorlar ama çocukken yapılan durumlar sonradan bilinçlenme şeklinde olabiliyor tabi 18 yaş altı rızayla ilişkiler doğru gelmiyor bana ama yaşayan yaşar bir seyde diyemem

Yorumla
    • haxasbosnian
      haxasbosnian
      +1 yıl

@İsrayıldırım Ben yurtdışında yaşadım. Çok az bahsettiğin sorunlu insan tipleriyle karşılaştım. Gördüğünüz 5-10 insandan ve okuduğunuz iki üç makaleden bu kadar kesin sonuç çıkarmanız çok anlamsız. Tekrar ediyorum, bana akademik tez atacak mısınız atmayacak mısınız? Bunun haricinde tartışmanın anlamı yok zira.

Yorumla
    • haxasbosnian
      haxasbosnian
      +1 yıl

@İsrayıldırım Kaldı ki mesele erken yaşta seks değil zaten, o bambaşka bir konu. O tartışılır.

Yorumla
    • lovebdyman06
      lovebdyman06
      +1 yıl

@Berivann6 aynen oyle size katılıyorum daha mantıklı 🙂

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@lovebdyman06 Teşekkür ederim

Yorumla
    • lovebdyman06
      lovebdyman06
      +1 yıl

Rica ederim

Yorumla
  • sakinceyoruldum
    sakinceyoruldum Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

İstedikleri kadar ve yaşayabildikleri kadar diye yanıt verilebilir buna. Sevgi dolu ailelerde yetişen çocuklar erişkin yaşa gelince evlilik ve ilişkilere bakışı daha sıcak ve olumlu oluyor.

6
    1 Yorumla
    • linkerboy1991
      linkerboy1991
      +1 yıl

Bana sevgi vermedi ailem ve yuva kuramadım

Yorumla
  • SmellSmoke
    SmellSmoke Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 90%
    +1 yıl

Yani öpüşmek var öpüşmek var.. Masum ve kısa bir öpücükse neden olmasın ama uzun uzadıya öpüşülmesini kesinlikle doğru bulmuyorum.. Keyifli geceler..

7
    0 Yorumla
  • 1Buğlem1
    1Buğlem1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24
    +1 yıl

Yanlıştır. Çocuk tacize uğradığını anlamayabilir. Bu durumu normal kabul edebilir. Bunun bir tık üstü çocuğunu öpen anne babalar. Çocuğa farkında olmadan zarar verdiklerinin farkında değiller.

11
    0 Yorumla
  • Malvavisco
    Malvavisco Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Yani ufak cilveleşmeler çocuğa sorunsuz bir ilişkiyi gösterir ama büyük yiyişmeler çocuk gelişiminde sağlıklı değil bence her seyın dozu ve yerı ayarlanmalı

4
    5 Yorumla
    • isimsizzm
      isimsizzm
      +1 yıl

büyük dediğin ne kadar

Yorumla
    • Malvavisco
      Malvavisco
      +1 yıl

Ne anladıysan sen de o kadar böyle saçma soru mu olur uzun uzun bademcik kontrolünden bahsediyorum aydın mı

Yorumla
    • isimsizzm
      isimsizzm
      +1 yıl

bademcik biraz büyük olur

Yorumla
    • isimsizzm
      isimsizzm
      +1 yıl

onuda ebeveyninin önünde yapmazsın heralde

Yorumla
    • Malvavisco
      Malvavisco
      +1 yıl

Ebeveyn cocuğun önünde yapmayacak zaten kardeşim ben de onu dıyorum onu yapmasınlar yani diyorum dozunu ayarlasınlar

Yorumla
  • Nuriyenurlugiller
    Nuriyenurlugiller Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Anne ve babasından o davranışı normal bir şekilde gören bir çocuk tanımadığı biri bunu yaptığında normal algılayıp ses çıkarmayabilir.
    bu yüzden seviyeyi korumak gerekiyor çocukların yanında da..

4
    0 Yorumla
  • Anonimbalık
    Anonimbalık Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Çocuğun yanında öpüşmekte ne sıkıntı olabilir ki? Abartmadan, öpüşmek bi marifetmiş gibi göstermeye çalışmadan insanlar çocuklarının yanında sevgilerini gösterebilir. Uzun zamandır görüşmediğim erkek arkadaşımla parkta sarılmıştık ve teyzeler güvenliğe şikayet etmişler çocuklara kötü örnek oluyor diye. Sarılmak yahu normal arkadaşınla sarılır gibiydi. Kavga etsek şikayet etmezlerdi. Böyle de bi anlayış işte.

4
    0 Yorumla
  • mavimsitırak
    mavimsitırak Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Bennce sakincalidir cunku cocuk bunu normal bir sey olarak algilayabilir ve bunu yappmak isteyen kisilere de izin verebilir.
    (Öpüşmek anormal değildir sadece niyeti yanlis olan birine denk gelirse diye diyorum.)

2
    0 Yorumla
  • feriskus
    feriskus Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 50%
    +1 yıl

Bence yanlış, eşinle özelin olan bir şeyi çocuğunun yanında yapmak demek çocuğununda aynı şeyi sana yapabilme ihtimalinin olduğu anlamına geliyor çünkü çocuk ona ne gösterirsen onu yapmaya odaklı bir varlık.

2
    0 Yorumla
  • LimonluPastanınHüznü
    LimonluPastanınHüznü Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 82%
    +1 yıl

Öpüşme şekline bağlı bence. O an saf sevgi dolu kısa öpücük olabilir ama uzun ve şehvetli bir öpücük olmamalı bence.

5
    0 Yorumla
  • MerakımGitsin
    MerakımGitsin Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Kesinlikle yanlış birşey ana okulundayım ve çocuklar annene ve babalarından ne duyar ne görürlerse onu yapmaya çalışıyorlar. Bizim geri veliye dönüş yapmamızda çok uygun değil. Çocukların yanında daha dikkatli davranılmalı !!!

5
    17 Yorumla
    • _ElCapitan_
      _ElCapitan_
      +1 yıl

Bu yorum niye milletin hoşuna gitmemiş onu anlamadım 🤔😅

Yorumla
    • MerakımGitsin
      MerakımGitsin
      +1 yıl

İşine gelmeyen kişinin yolunda girmez ondan !

Yorumla
    • Anonimbalık
      Anonimbalık
      +1 yıl

@_ElCapitan_ bence anne babaların ilk görevi çocuğuna doğruyu yanlışı ayırt edebilmelerini öğretmek. Anne babanın birbirini öpmesi neden yanlış olsun ki abartmadan olduğu sürece? Evde öptülerse birbirlerini bunun karı-koca arasında yapıldığını söyleyemiyorlar mı? Çocuğa öğretmişler de o halde mi gidip okulda yapmaya çalışmış sanki? Ne saçma

Yorumla
    • MerakımGitsin
      MerakımGitsin
      +1 yıl

Birbirini öpmesi yanlış demekten kastım soruyu okuduysan "çocuğunun yanında "diyo

Yorumla
    • MerakımGitsin
      MerakımGitsin
      +1 yıl

3 yaşındaki bir çocuk neyi nerde demesi gerektiğini tam daha kavrayamaz bunu en iyi ana okulunda öğretmenlik yapan biri anlar hatta annelerde bilir bazen çocuk hiç olmadık bir yerde söylenmeyecek birşey der bu çok normal , herşeyi anlatırlar veya yapmak isteyen öğrencilerim var. Bilmeden böyle yazmamalısın !

Yorumla
    • Anonimbalık
      Anonimbalık
      +1 yıl

Ben de çocuğun yanında abartmadan olduğu sürece ne gibi bir yanlışlık olduğunu anlamıyorum. Böyle şeylerin toplumda normalleştirilmesi taraftarı değilim tabii ki. Edep denen bir şey var ama çocuğuna doğruyu yanlışı öğrettikten sonra 1 2 saniyelik bir öpüşme neden yanlış?

Yorumla
    • MerakımGitsin
      MerakımGitsin
      +1 yıl

Diyorumki 3 4 yaş hatta 5 bile içine dahil baba anne evde ne yaptıysa o ne gördü duyduysa okulda yapıyor söylüyor bunu anlıyormusun?

Yorumla
    • MerakımGitsin
      MerakımGitsin
      +1 yıl

1 2 saniyeyi çocuk okula gelince arkadaşına denemek istiyo o yaşta çocuklar bedenlerini tanımaya başlar 3 4 5 yaş aralığında ve bu zamanda bu dediğin şey olmamalı anne baba dikkat etmeli !

Yorumla
    • Anonimbalık
      Anonimbalık
      +1 yıl

Yaptıklarının yanlış olduğunu öğretemiyorsanız siz de kendinize öğretmen derken bir daha düşünün o zaman. Benim de küçük yeğenlerim, kuzenlerim var bir sürü. Çocukların nasıl davrandıklarını çok iyi biliyorum endişeniz olmasın.

Yorumla
    • MerakımGitsin
      MerakımGitsin
      +1 yıl

Anne baba evde her haltı çocuğunun yanında yapsın bizmi öğretemiyo olalım kusura bakmayın ama anne baba evde saçma davransın ana okul terbiye etsin senin zihniyetin bi düşün öyle yaz bence saçmalıyorsun çünkü ana okulda çocuk edebi ahlakı ne kadar öğrenirse zaten öğretiyoruz ! Ayrıca ana okul sadece edep ahlakdan fazlasını yapıyor bilmiyorsun boş boş konuşma !

Yorumla
    • MerakımGitsin
      MerakımGitsin
      +1 yıl

Soruyu soran kişi değilsin artık yazma çünkü cahil birine birşey anlatmak kadar zor birşey yok... Ne dersem deyim anlayamazsın.

Yorumla
    • Anonimbalık
      Anonimbalık
      +1 yıl

Ünlem koyunca daha etkili olmuyor yazdığınız. Ayrıca bu kadar sinirlenmenize ne gerek var anlamıyorum. Ben sizin fikriniz, düşünceniz yanlış mı diyorum? Kendi düşüncemi söylüyorum. 3 yaşında ve 10 yaşında yeğenlerim var ben büyüttüm sayılır biliyorum nasıl davrandıklarını. Ayıp denen bir şey var anne baba da bunu bilir ve ona göre davranır. Deli gibi öpüşsünler falan mı diyorum?

Yorumla
    • Anonimbalık
      Anonimbalık
      +1 yıl

Haklısınız cahille muhabbet gerçekten zor. Muhabbet denilebilirse ona da.

Yorumla
    • MerakımGitsin
      MerakımGitsin
      +1 yıl

Demiyorsun ama yanında 1 2 saniyeden birşey olmaz diyorsun bilmiyorsun o 1 2 saniye yüzünden ana okulunda çok zorluk oluyor. Senin ayıp dediğin ile benim ayıp dediğim farklı bence ondan bu anlaşamamız her neyse kapansın konu.

Yorumla
    • MerakımGitsin
      MerakımGitsin
      +1 yıl

Ewt bir süredir zorlaniyorum sisinle konuşurken.

Yorumla
    • MerakımGitsin
      MerakımGitsin
      +1 yıl

Daha fazla yazmayın lütfen iyi geceler

Yorumla
    • Anonimbalık
      Anonimbalık
      +1 yıl

Haklısınız.

Yorumla
  • jeonjkjeonsn
    jeonjkjeonsn Takip Et
    Bilge Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Televizyon izliyordum, arkadan ses geldi bir baktım annem ve babam öpüşüyor. Bir de inkar ediyorlar😦

5
    1 Yorumla
    • yavuzjcw
      yavuzjcw
      +1 yıl

Çok kötü Hajsysjdys

Yorumla
  • invictu_s
    invictu_s Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 98%
    +1 yıl

Sınırı aşmayacak şekilde öpebilir eşler birbirini ama aşmadan o ince çizgiyi çocuk annesinin babasının sevgi içinde yaşadığını görüp daha huzurlu olabilir

3
    0 Yorumla
  • Ubdertale
    Ubdertale Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 79%
    +1 yıl

Ben size şöyle söyleyeyim benim ailem yapıyordu ve ben ilkokula giderken 16 yaşındaki kuzenim beni dudaktan ölmüştü ve yanlış olduğunu annem görene kadar bilmiyordum

3
    0 Yorumla
  • tatlıtatsız_biri
    tatlıtatsız_biri Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

Bir psikoloji mezunu olarak şöyle anlatayım
    Çocuk küçükken öpüşme veya cinsel görüntüler gördüğü taktirde o da aynısını yapacaktır. Bu da daha kendini tanımayan çocuklar üzerinde kafa karışıklığı ve bu tarz bilgileri öğrenme isteği oluşturacaktır. Yani yapılması çocuğun psikolojisini olumsuz yönde etkiler

3
    22 Yorumla
    • elizabennett
      elizabennett
      +1 yıl

merhaba, ben de bir psikoloji öğrencisi olarak yorum yapmak isterim.
      neden öpüşmek dille ve uzun sürecek çocuğu şoka sokacak bir şeymiş gibi abatarak bahsediyoruz anlayamadım. cinsellik midir efendim anne babanızın gayet normal bir şekilde birbirlerini öpmesi? sarılmak kafa karışıklığı yaratmıyor ama öpüşmek yaratıyor mu cidden?

evden işe giderken ya da eve gelince ya da durup dururken ya da bir hediyeleşme anında, yemek hazırlarken ya da gece uyumadan önce yanaktan, dudaktan, boyundan ya da başka bir yerden birkaç saniyelik sevgi göstergesi dokunmak, öpüşmek neden olumsuz olsun? aksine olumlu olmaz mı?

Yorumla
    • tatlıtatsız_biri
      tatlıtatsız_biri
      +1 yıl

Evet yanaktan öpmek gayet doğal bir şey ancak dudaktan öpmek çocuğun da onu yapma isteği uyandıracaktır anlatmak istediğim şey bu

Yorumla
    • kayraakaya111
      kayraakaya111
      +1 yıl

Ben tatlıtatsız da yanayım yanaktan sıkıntı olmaz ama dudaktan. boyundan bence yapılmamalı

Yorumla
    • Pırtcık
      Pırtcık
      +1 yıl

Sanmıyorum ki çocuğun öpmeyi sevmesi önüne gelenin yanağından öpmesini sağlasın, yani hepimiz çocuk olduk, yanaktan öpmeyi bilirdik ama önümüze geleni öpmezdik. Bu yüzden önüne gelenin dudağından da öpceklerini sanmıyorum.

Yorumla
    • kayraakaya111
      kayraakaya111
      +1 yıl

Sana şunu örnek veriyim ben kuzenime gittim ve oğlu 4 yasında sana yemin ederim bunlar gerçek kucağımda yatmak istedi çocuklar ile aram çok iyi neyse yatağa girdik beraber bak bu çocuk annesinden babasından görmeseydi bunu yapmazdı biraz oynadık beraber gıdıkladım falan hadi gözlerimizi kapatalım dedi evet uyumamız lazım erken kalkmak için dedim ve gözlerimi kapayınca dudağımdan öptü kötü tepki vermedim onun ruh sağlığını bozmadan güzelce anlattım

Yorumla
    • tatlıtatsız_biri
      tatlıtatsız_biri
      +1 yıl

@Pırtcık tabi ki de her önüne geleni öpmeyecek çocuklar kendini tanımıyorlar ergenlik döneminde bu tarz şeyleri mantığına oturtarak anlarlar yani yapılmamasının daha sağlıklı olduğunun kanaatindeyim.

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

Psikoloji okuyor olman üzücü psikolojide bir şeyleri baskılamanın sonucu neyle sonuçlanıyor Onuda biliyor olman gerekirdi freudu az okumuşsun sen

Yorumla
    • Pırtcık
      Pırtcık
      +1 yıl

Çocuklar zevk almak için sürtünüyo bile oraya buraya, bu dönemleri yaşıyolar, travma yaşasalar bundan yaşarlar. Doğamızın bi parçası olan şeyin, bizde travma oluşturmasını mantıklı bulmuyorum. Travma kötü bi şey yaşarsan oluşur. Çocukları bu kadar küçümseyenlerin çocuklukları pek zeki geçmiyo sanırım çünkü ben çocukken, öpmenin sevgiden geldiğini, sadece sevdiğin kişiye yapılması gerektiğini, bi şarkı videosunda güzel fizikli birini görürsem beni etkilediğini anlayabiliyodum ve daha küçücük olan ben o yaşta tuvalette fazla ıkınmanın makata zevk verdiğini keşfetmiş ve çok küçük yaşta önümdekinden zevk aldığımı farkedip, hayıır nasıl böyle bi şey olabilir insanlar nasıl burdan zevk alır diye psikolojim bozulmadı.

Yorumla
    • tatlıtatsız_biri
      tatlıtatsız_biri
      +1 yıl

@Berivann6 Burda baskılama yok. Sadece her şeyin yeri ve zamanı var.

Yorumla
    • nolifer
      nolifer
      +1 yıl

Ailesinden öğrenmeyecek olması bir gün illa başka bir yerden öğrenmeyeceği anlamına gelmiyor x) öpüşmek ayıp bir şey değil, bunun doğal ama herkesle yapılmayacak bir şey olduğunu çocuklara anne babası değil de kim öğretecek?

Yorumla
    • tatlıtatsız_biri
      tatlıtatsız_biri
      +1 yıl

@nolifer tabi ki de öğrenecek ailesi öğretecek ama sen gidip te 5 yaşında ki çocuğa öpüşmeyi anlatırsan olmaz. Her şeyin vakti var

Yorumla
    • nolifer
      nolifer
      +1 yıl

"her şeyin vakti var" diye nitelendirdiğin vakit geldiğinde o çocuk öpüşmenin ne demek olduğunu ailesine sormayacak çünkü onun için normal bir davranıştan çıkmış olacak. Türlü türlü yerlerden fikir edinecek ve bu çok daha sağlıksız

Yorumla
    • Pırtcık
      Pırtcık
      +1 yıl

Ama yanaktan öpmeyi de çocuğa öğretmiyon ki, gel bak yanaktan böyle öpcen diye. Konu yanında öpüşmeli mi öpüşmemeli mi. Çocuklar öpmenin ne olduğunu biliyo, belki sizin çocukluk farkındalığnıız çok düşük olmuş olabilir ama her çocuk sizin gibi değil. Ben 6-7 yaşlarında kendi içimden yanaktan da dudaktan da öpmenin ne olduğunu biliyodum. O yaşta arkadışımı bile öpüyodum gizlice.

Yorumla
    • tatlıtatsız_biri
      tatlıtatsız_biri
      +1 yıl

Bakın arkadaşlar kimse görüşlerimi uygulamak ZORUNDA DEĞİL. Fikir vermek amacıyla yazdım. Çocuklarda cinsellik eğitimi kitaplarının çoğunluğunda yaşa göre anlatım gerçekleştirilmesini söyler. Bende ögrendigim ve doğru bulduğum şeyi buraya yazdım.

Yorumla
    • Pırtcık
      Pırtcık
      +1 yıl

Sadece tartışıyoruz, fikir alışverişi yanlış anlama ama bu tür öğretilerin bilgilerin sürekli güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bu tür kitaplar sadece bilimsel olarak değil, belli ki duygusal olarakta hazırlanıyo ve direk bu çocuktur diye yaklaşılıyo ama nesil ilerledikçe çocuklar daha erken yaşta farkına varıyolar, daha erken yaşta ergenliğe giriyolar. Olaylara sadece duygusal açıdan mı bakıyo bu öğretilenler yoksa sürekli olarak bunlar hesaplanış yaş değiştiriliyo mu bunu da dü şünmek lazım.

Yorumla
    • tatlıtatsız_biri
      tatlıtatsız_biri
      +1 yıl

@Pırtcık haklısınız bence de bilgiler sürekli güncellenmeli.

Yorumla
    • elizabennett
      elizabennett
      +1 yıl

kesinlikle. ne olduğu, ne zaman kimlerin nasıl öpüldüğü çocuğa öğretilmeli. henüz 1 yaşlarında yeni yürüyen çocuklar bile öpücük atmayı bilirler, bu bir sevgi gösterisidir onun için de.
      öpmek de bir ihtiyaçtır. gözlemlerseniz çocukların aynada kendilerini öpmekle giriş yaptıklarını bile görebilirsiniz!
      öf bu tıpkı kolayı büyüyünce içebilirsin tatlım o abi içeceği demek gibi. sevdiği insanları yanaktan öpebileceği, büyüyünce kimi neden ne zaman nasıl dudaktan da öpebileceği örnekler verilerek "mantıklı" bir argümanla çocuğa sunulabilir. karşınızda çocuk var evet ama o eski çocuklardan değil. filmlerde, dizilerde, reklamlarda, sokakta vb görebileceği bir şeyi kuralıyla öğrenmesi varken dağda yetiştirir gibi yetiştirmeyin.
      birbirinizi azarladığınızı, kolunuza bile vurduğunuzu görmek yerine bırkaın öpüştüğünüzü görsün. mastürbasyonu çoğu çocuk kendi kendine keşfeder, doğamız gereği olan bir ihtiyaç da öyle psikolojimizi bozmaz merak etmeyin. istismarlar psikolojimizi bozar. istemediğimiz yabancıların dokunması farkında olmadan bizi rahatsız eder çocukken. kimin dokunmasının, öpmesinin yanlış kiminkinin doğru olduğunu anlatmazsanız asıl kötülüğü siz edersiniz.

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

Kendi annesi ve babasının evinde ya hiç anne ve babası bir birlerine yaklaşmayacaklar daha çok şiddetli geçimsiz olacak demek istediğim sevgi eylemi gayette yapılabilir çocuğa bu anlatılabilir de

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@Pırtcık ben lezbiyen degilim ama çocukken bir tane arkadaşım vardı kız onu öpmüştüm hiç bir yerde de görmemiştim yani kısaca böyle şeyler görmekle olmuyor

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@Pırtcık sana katılıyorum

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@Pırtcık o tarz kitapları bende okuyorum çoğu doğru fakat bazıları tamamen kişisel fikir herkesin kişisel fikri de farklı olduğu için bazıları doğru gelmiyor ama bazıları doğru

Yorumla
    • Freddy1616
      Freddy1616
      +1 yıl

@kayraakaya111 gayler de yanaktan öpüşüyor..

Yorumla
  • kıvrışıkgamzeli
    kıvrışıkgamzeli Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Öyle uzun uzadıya olamaz bence de ama ufak tefek öpücükler olabilir bence. Çocuğunun yanında birbirine bağıran çift olmaktansa çocuğunun yanında birbirini öpen çiftlerden olmayı tercih ederdim...

3
    0 Yorumla
  • caydakidem
    caydakidem Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 83%
    +1 yıl

Çocuk o sevgiyi görerek buyumeli. Ancak cinsel cagirisimda bulunacak derece şehvetli değil, sevgiyi gösterecek kadar samimi, ölçülü..

4
    1 Yorumla
    • S8484
      S8484
      +1 yıl

ewli misin

Yorumla
  • haxasbosnian
    haxasbosnian Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

İki insanın öpüşmesi sevgi çağrıştırır, bence normal bir öpücükte sorun yok. Asıl sorun çocukların dudağından öpmek, hele küçükken.

4
    0 Yorumla
  • ThePinkLady
    ThePinkLady Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 97%
    +1 yıl

hayır kesinlikle değildir sevgiyi görür ve öpüşmek kadar basit bir şeyin utanılacak olmadığını görür.

4
    0 Yorumla
  • Afraa2727
    Afraa2727 Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Bana göre yanlış çocuğun cinselliğe ilgisi olur diye düşünüyorum çocikimin yanında yapmam öyle şeyler ben sanırım 🙄

4
    0 Yorumla
  • H2__O
    H2__O Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 98%
    +1 yıl

Bence gayet normal, hayatın gerçeği, neden çocuklardan saklansın ki?
    Sadece çocuğa dudaktan öpüşmenin karşlıklı bir şeyler hissedilen insanlarla yapılan bir öpüşme şekli olduğu anlatılmalı.

2
    0 Yorumla
  • aphelionnn7
    aphelionnn7 Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 98%
    +1 yıl

Çocuğun yaşına bağlı belki minik bir buse olabilir ama fazlası çoğunlukla çocukların psikolojisini kötü etkiler ve ilerde cinsel sorunlar oluşturabilir dikkat etmek gerekir

2
    0 Yorumla
  • ögretmenhanimkizim
    ögretmenhanimkizim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 83%
    +1 yıl

Minik bir buse belki iyi bile olabilir çocuk anne ve baba arasında sevgi olduğunu belki de bu şekilde görebilir. Ancak ölçüye çok dikkat edilmezse çocukta travma yaratır.

2
    7 Yorumla
    • saasmerhabalaraq
      saasmerhabalaraq
      +1 yıl

Nasıl bir travma

Yorumla
    • ögretmenhanimkizim
      ögretmenhanimkizim
      +1 yıl

Çocuklar anne ve babasının o halini düşünmez, aklına gelmez yani çocuk çünkü :) ama öyle bir şey görürse de aklından çıkaramaz

Yorumla
    • Pırtcık
      Pırtcık
      +1 yıl

İki dudağın birleşmesini görünce neden travma yaşatsın ki?

Yorumla
    • ögretmenhanimkizim
      ögretmenhanimkizim
      +1 yıl

Çocukların da her dönemde cinsel dürtüleri vardır fakat bunu anlamlandıramazlar. Minik bir buseden zarar gelmeyeceğini söylemiştim zaten ama ileriki boyutlar çocuğun zihninde anlamlandıramayacağı şeyler oluşturur

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

Cinselliğin baskılanması daha yanlış ama

Yorumla
    • Pırtcık
      Pırtcık
      +1 yıl

Çocuklar zevk almak için sürtünüyo bile oraya buraya, bu dönemleri yaşıyolar, travma yaşasalar bundan yaşarlar. Doğamızın bi parçası olan şeyin, bizde travma oluşturmasını mantıklı bulmuyorum. Travma kötü bi şey yaşarsan oluşur. Çocukları bu kadar küçümseyenlerin çocuklukları pek zeki geçmiyo sanırım çünkü ben çocukken, öpmenin sevgiden geldiğini, sadece sevdiğin kişiye yapılması gerektiğini, bi şarkı videosunda güzel fizikli birini görürsem beni etkilediğini anlayabiliyodum ve daha küçücük olan ben o yaşta tuvalette fazla ıkınmanın makata zevk verdiğini keşfetmiş ve çok küçük yaşta önümdekinden zevk aldığımı farkedip, hayıır nasıl böyle bi şey olabilir insanlar nasıl burdan zevk alır diye psikolojim bozulmadı.

Yorumla
    • Berivann6
      Berivann6
      +1 yıl

@Pırtcık kessinlikle böyle diyenler eşcinselleri görünce çocuklarımız öyle olurlar diyenlerle aynï kişiler o kadar mantıksız ki

Yorumla
  • hamzakemal
    hamzakemal Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 81%
    +1 yıl

şöyleki normal öpmeden bişey olmaz ama sulu sulu öpünce iş iyi olmaz
    bide çocuğun yaşına bağlı. neyin ne olduğunu anlayacak kadarsa hiçbirşey olmaz

2
    0 Yorumla
  • Murat00000090
    Murat00000090 Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 89%
    +1 yıl

evet,
    tacize uğrarsa bunu normal algılar. anne babam yapıyor kafasına girer

5
    0 Yorumla
  • _BeBeRuhii_
    _BeBeRuhii_ Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 49%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 422 cevap paylaştı.

Yanlış ben çocukken ev de ne olsa etrafa anlatıyordum. Annemi babamı utandırdımı bilirim😁😁 kesinlikle yapılmamalı. Mahremiyeti bilmeli çocuk.

3
    3 Yorumla
    • Deepsiz
      Deepsiz
      +1 yıl

He öyle gürültülü patırtılı gece hayatı yanında çok masum sayılır öpücük 💋

Yorumla
    • _BeBeRuhii_
      _BeBeRuhii_
      +1 yıl

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Yorumla
    • DreamGhosters
      DreamGhosters
      +1 yıl

hahahahahhaha 🤣

Yorumla
  • sadecebirisi2323
    sadecebirisi2323 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

olay cinsellik boyutuna gelmediği sürece bence çocuğun ebeveynleri arasındaki sevgiyi görmesinde sorun yok bence

3
    1 Yorumla
    • oski35
      oski35
      +1 yıl

Gelirmi sence

Yorumla
  • κrσmσzσm
    κrσmσzσm Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

herkes kendi ailesinin taklit eder; onların birbirine olan sevgisi bize örnek olacağından sorun olarak görmüyorum.

3
    0 Yorumla
  • persordinary
    persordinary Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır değildir çocuk bunun ayıp bir şey olmadığını bilir sevgi içinde büyüyen çocuk her zaman daha akıllıdır

3
    0 Yorumla
  • ıamanalien
    ıamanalien Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 94%
    +1 yıl

Öpüşmek değil de sarılmayı ve birbirlerini -tabi çocuklarını da- çok sevdiklerini belli etmek gayet iyidir. Ama aşırıya kaçmamak gerekir. Öpüşme gibi şeyler onlar yokken yapılmalı

1
    0 Yorumla
  • Arda2434
    Arda2434 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 48
    +1 yıl

Bu Konu Aslında Çok Görecelidir Bazı Ebeveynler Öpüşerek Çocuklarına Aralarındaki Sevigiyi Hatırlatmış Olabilir Ya da Aşkı Canlandırmış Olabilir Bazı Ebeveynler İse Bunun '' Ayıp '' Olduğunu Savunmakta Bunun Nedenide Özel Gibi Değerlendirilmesidir Yani Konun Tam Bir Cevabı Yoktur Kişiden Kişiye Değişir
    Ama benim Cevabım Abartılmayacak Şekilde Yanaktan Öperek Sevgi Göstermesi Daha İyi Olur Diye Düşünüyorum

1
    0 Yorumla
  • moutarde
    moutarde Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    +1 yıl

Değildir. Çocuk sanki gökten zembille indi. Çocuk aile içinde şiddet göreceğine şehvet görsün. Bin kat daha iyi bir toplum yapımız olur

9
    4 Yorumla
    • alonedarkkk11
      alonedarkkk11
      +1 yıl

Eig bence 😅

Yorumla
    • moutarde
      moutarde
      +1 yıl

@alonedarkkk11 ajajdjskfkd ay korkmasak cinsellikten bu kadar, herkes yapıyor

Yorumla
    • splendordark
      splendordark
      +1 yıl

👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

Yorumla
    • tiramisuu31
      tiramisuu31
      +1 yıl

Sana helal olsun

Yorumla
  • Yalanadoydum
    Yalanadoydum Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Evli değilim ama ilerideki hayatımda eşimin çocuklarımın yanında bana sarılmasında ya da bir kaç saiyelik öpmesinde sıkıntı yok

2
    0 Yorumla
  • Makardavuşkin
    Makardavuşkin Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Bence çocuklar kavga etmeyi de sonrasında öpüşüp barışmayı da görmelidir ki hayatta bu gibi şeylerin normal olduğunu anlamalılar

2
    0 Yorumla
  • yalnızbirbulut
    yalnızbirbulut Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 95%
    +1 yıl

Çok küçük öpücükten sorun olmaz french kiss olmadıkça. Bence çocukların yanında hiç yapılmaması daha uygundur.

2
    0 Yorumla
  • Nickyokkiii
    Nickyokkiii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 93%
    +1 yıl

Yanagindan falan neyse de baska türlü yanlis buluyorum

3
    0 Yorumla
  • smyrnaboy
    smyrnaboy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 97%
    +1 yıl

Yanlıştır, çocuk ne görürse onu yapmaya çalışır normal öpmeyi anlarım ama öpüşmek pek doğru gelmedi bana

1
    0 Yorumla
  • Icindekalmasin
    Icindekalmasin Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

Ya öpmenin de usulü var sonuçta, seviyeli olduğu sürece bence hic sakincasi yok. Bir çiftin sevgi göstermesi maalesef ki hemen cinsel anlami da yorumlanıyor ülkemizde.. Aşk güzeldir arkadaşlar

6
    0 Yorumla
  • Bulasmayinbana88
    Bulasmayinbana88 Takip Et
    Yoda Yaş: 101 , eic 100%
    +1 yıl

Bu biraz toplum yapisına baglı bence. Eğer cinselleğin basitleştiği normalleştiği bir toplumda çokda sorun olmaz bence.

1
    0 Yorumla
  • onanesanane
    onanesanane Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 69%
    +1 yıl

Ayarında olduğu sürece son derece normaldir ve olmalıdır.

2
    3 Yorumla
    • yalnzlkkk76
      yalnzlkkk76
      +1 yıl

Yoğ be one

Yorumla
    • onanesanane
      onanesanane
      +1 yıl

@yalnzlkkk76 Benim büyüdüğüm ailede gayet normal bir durumdu ve hiçbir şey de olmadı son derece mutlu ve sağlıklı bir çocukluğum oldu. Evde sevgi görmeyen çocuklar dışarda sevgi diye istismarı görür unutmayın.

Yorumla
    • yalnzlkkk76
      yalnzlkkk76
      +1 yıl

Evlimisin

Yorumla
  • Cimbom31905
    Cimbom31905 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 85%
    +1 yıl

Kötü örnek gider yanlış zamanda yanlış kişiyi öper her şeyin zamanı var

2
    0 Yorumla
  • Cherrytanuki
    Cherrytanuki Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Çocukların yanında öpüşmek yanlış değildir ama sevişmek yanlıştır. İkisinin ayrımını bilmek lazım.

2
    2 Yorumla
    • Freddy1616
      Freddy1616
      +1 yıl

Bu toplumdan çok şey bekliyorsun

Yorumla
    • Cherrytanuki
      Cherrytanuki
      +1 yıl

@Freddy1616 Gerçekten bağnazlığı aşmadan hiçbir adım atamayacağız. Ama katılmadıkları görüşü eksileme hakları var, en azından kötüleyen bir yorum yapmamış kimse bu da saygı göstergesi bence.

Yorumla
  • hylp12
    hylp12 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Değildir normaldir. Çocuk büyüyünce öpüşen görünce köpürmez normal insan olur

2
    0 Yorumla
  • Damla_1996
    Damla_1996 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 76%
    +1 yıl

Öpüşme normal ama diğer şeyler bence sakıncalı çünkü çocuğun hafızasında kalır

1
    0 Yorumla
  • Aranel12
    Aranel12 Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Değildir. Aksine daha iyidir. Çocuklarınızın önünde olabildiğince sevgi gösterisinde bulunun. Tabi bir sınıra kadar.

1
    2 Yorumla
    • falanfilanads
      falanfilanads
      +1 yıl

aa isterse sevişsinler ne dersin baya etkileyici bir sevgi göstergesi

Yorumla
    • Aranel12
      Aranel12
      +1 yıl

Olabilir. Bir sınıra kadar.

Yorumla
  • Lapadula
    Lapadula Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Türk aile yapısı çok düzgün dert edecekleri bu mu? Bir sakınca yok bence.

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (168)
Devamını Gör(213)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Ebeveynlerin çocuklarının yanında öpüşmesi yanlış mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Ebeveynlerin çocuklarını dudaktan öpmesi doğru mu? 77 cevap verildi
Anne ve babaların çocuklarını dudaklarından öpmesi sizce yanlış mı? 32 cevap verildi
Anne babanın çocuklarının yanında öpüşmesi normal mi? 10 cevap verildi
Anne ve babanın çocuklarını dudaktan öpmesi normal bir davranışmıdır? 35 cevap verildi
Ebeveynlerin çocuklarını dudaktan öpmesi normal mi? 25 cevap verildi
Ebeveynlerin çocuklarını dudaklarından öpmesi normal bir davranış mıdır? 21 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İnce kaş bağımlılığı?
  • Senin en dikkat çekici yerine şiir yazılsaydı, nerene şiir yazılmış olurdu?
  • Fiziğinizle gurur duyuyor musunuz?
  • Kedim beni niye sevmiyor?
  • Çekici görünmenin sırrı nedir?
  • En çok da kaybettiğimiz kişiye değil, ona yüklediğimiz anlamlara üzülüyoruz?
  • Gece saatlerinde ayran içer misiniz?
  • Gece yarısı mutfağa girseniz, hangi lezzeti yersiniz?
  • İçtiğiniz içeceklerin kutularını atar mısınız saklar mısınız?
  • Klipsli küpe kullanıyor musunuz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨