Doğumuma çok az kaldı bu korkuyu yenemedim sürekli aklıma geliyor canımın ne kadar yanacağinı falan düşunüyorum sürekli. Ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılDoğum korkusu neredeyse her gebenin yaşadığı ortak sorun. Bu durumda doğuma bakış açınız ve çevrenin faktörü büyük. Çevrenizden dinlediğiniz doğum hikayeleri bile sizin doğum ile ilgili endişenizi arttırabilir. Aslında her doğumun biricik ve kendimize özel olduğunu kabul etmeliyiz.
Doğum ile ilgili korku ve endişe yaşamak gayet normal bir süreçtir. Fakat doğum anının zor olmasına ve yarattığımız stres, vücudumuza ve bebeğe giden oksijen miktarının azalmasına sebep olabilir. Bu yüzden bir an önce durumu fark edip bir doğuma hazırlık eğitimine katılmalısınız.
Peki Doğuma hazırlık eğitiminde ne yapılır ve nasıl endişelerim azalır? diyorsanız,
• Bilmediğimiz ve daha önce yaşamadığımı ve hatta kontrol edemediğimiz noktalar bizde endişe yaratır. O yüzden doğuma hazırlık eğitimlerinde doğum sürecinin ve doğum anının nasıl olduğu tek tek anlatılır. doğumda ne yapmanız gerektiği anlatılır. Doğum endişeleriniz neyse konuşulur ve bu konu üzerinden de bilgi verilerek endişenin azalması için bazı teknikler uygulanır.
• Doğumun kolaylaşması için veya doğum süresinin daha kısa olması için vücudun oksitosin (sevgi, güven ve mutluluk) hormonuna ihtiyacı vardır. Bu hormonun salgılanması için doğuma eşlik edecek kişiye doğum masajı ve nefes egzersizleri öğretilir.
• Doğum sürecinde iletişim kuramadığımızı düşündüğünüz aile bireyleri varsa veya doktorunuza söyleyemediğiniz, endişelendiğiniz konular varsa doğum planı oluşturarak destek alabilirsiniz.
• Hamilelik sürecinde egzersiz yapmak için fiziksel egzersizler öğretilir.
• Doğum da size eşlik edecek olan kişilere nasıl destek vermesi gerektiği anlatılır. Eğer destek verecek bir kişi yoksa doula lar doğum anına eşlik ederek, doğumda size güvenli bir alan hazılar ve doğumun kolaylaşması için teknikler uygular.26 Yorumla- +1 yıl
ahahahha olm ya 😂😂
+1 yılSonu güzel olan her şeyde acı çekmek güzeldir. Hele de sonunda kucağında senden bir parça olacaksa. Şehir efsanelerine kulak verme, pozitif düşün. Birçok kadını ambulansta doğurttuk, gayet rahat oluyor, endişelenme.
114 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim @Aaassenaa1 ve @Nickyokkiii ☺️🙏
- +1 yıl
- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
46Cevap
+1 yılBu korkuya kapılmiyan hiç bir kadın yok nerdeyse gül dikensiz olmaz onca acının ardından dünyalar tatlısı bir bebeğin olucak güçlü olmalısın ☺benim bir tanidığim var kadın doğum zamani gelince kimseden yardım almaz odaya kendini kilitler kimse sesini dahi duymazmış saatler sonra odadan çıkar bebegi elinde Allah yardım eder seninde yardımcın olsun
10 Yorumla
+1 yılSağlıkla gelsin inşaallah :) insanın içinden bir insanın çıkması mucizevi bir şey. Böylesi bir mucizenin şaheseri olmanız tâbi ki sizi ayrı bir psikolojiye sokabilir ama bu çok ama çok güzel bir şeydir mutlaka :) siz doğumun nasıl olduğuna nasıl olacağına fazla odaklanmayın bence. Çocuğunuzu kucağınıza alacağınızı düşünün onunla beraber olacağınızı düşünün. Çok mutlu olabileceğinizi düşünün gerisi hallolur dert etmeyin :) Allah analı babalı büyütsün :)
00 YorumlaÇocuk gelince bütün acı nasıl geçebilir allah aşkına? Çocuktan sonra yine sancılar başlayacak ve plasentayı atmanız gerekecek. Normal doğum acı anlamında gerçekten de sıkıntılı bir süreç ve bunu bebeği görünce geçecek gibi şeylerle romantize etmeye gerek yok. Epidural yaptırabiliyorsanız kesinlikle epidural yaptırın. Eşinizle korkularınızı konuşun, paylaştıkça rahatlarsınız. İlerde geçireceğiniz günlerin hayalini kurun. Bir de bol bol uyuyun, çok ihtiyacınız olacak ;)
20 Yorumla
+1 yılAblam'da çok korkuyordu doğom yaptığı zaman çok rahat oldu kendinde değildi bile vallaha bak üzülme korkma Allah büyük gün doğmadan neler doğar sen duanı et Allah'a bırak
Allah analı babalı büyütsün inşallah 🙏30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYürüyüş yap doğumun kolaylaşsın. Bi de doğumdan sonra çocuğuna kucağına alınca herseye değdiğini göreceksin 💐 doğum anı aklına geldiğinde doğumunun olduğunu herşeyin geçip gittiğini o doğum anını değil de doğumdan sonra ki o rahatlamayı o mutluluğu hayal et. Hem doğum bu kadar kötü olsa kadınlar ikinci üçüncü kez hamile kalmazlar demi. Çünkü buna değiyor. Sen o zorlu sürece değil. Sonra ki mutlu ana odaklan. Eğer imkanın varsa epudural yaptır.
20 YorumlaKorkmanı gerektirecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü o yaşayacağın 1 günlük acı sana bir ömür verecek. Senden bir parça getirecek dünyaya. Korkma yani. Ablam daha 2 gün önce doğum yaptı düşündüğü tek şey çocuğunun sağ salim doğması. Sen de buna odaklan 😊. O doğum anını ilerde çocuğuna anlatacaksın bunu düşün ☺️☺️. Dünyaya sağlıklı bir bebek getirmen dileğiyle 🌹
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni çok iyi anlıyorum. Ben daha 23 yaşındayım buna rağmen bazen ben bile düşünüyorum. Normal doğum yapacaksın anladığım kadarıyla. Kimisi kolay geçiriyor kimisi zor. İnşallah seninki çok kolay olur. Doktoruna danış aslında o senin fizyolojik yapına göre bunun bilgisini verebilir bence.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılEvladını düşün ve sadece bir gün o acıyı tadacaksın. Emin ol evladını görünce her şeyi unutacaksın
30 Yorumla Sakin ol hatun
Bugüne dek milyarlarca kadın doğum yapti
Sen de yapacaksin.
Korkacak bir şey yok
Böyle düşün10 YorumlaDunyada doguran tek kadin sen degilsin ve olmayacaksinda dogudaki koylerde mezralarda hala bir kazan sicak su ve bir ebeyle doguran kadinlar var korkma basarabilirsin bende dogum yaptim ve inan o kadar zor degil mucizevi ve degisik duygular barindirici birsey sakin korkma biz kadinlar olarak cok gucluyuz bunu basarabilirsin 💕
20 YorumlaCanım doğumdan korkmayan mı olur hiç ama hiç korkma ister normal ister sezaryen olsun bebeğini kucağına aldığın andaki o his hepsine değiyor dünyaya bir can getiriyorsun kolay değil ama emin ol hepsi geçici acı 😊
00 YorumlaTek doğuran bu dünyada sen değilsin. Hayvanlar insanlar tüm dişiler yapıyorsa sen de yapabilirsin
En azından değecek bir acıyı çekeceksin öyle düşün12 Yorumla- +1 yıl
Değip değmeyeceği belli değil hayırsız da olablr
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,2b cevap paylaştı. Epidural takiyorlar bacaklarin uyuşuyor zaten sen yatakta yatarken sancılari hissetmiyorsun ✌☺
10 Yorumla
+1 yılAnne olmak mucize gibi bir şey kutsal bir şey bunu düşün
10 YorumlaKorku duygusunun işlevi korumaktır korku yenmek için değil yaşanmak için var doğumla alakalı teknik bilgim yok ama duygularla alakalı olduğu için bundan söz ettim şimdiden uzun ömürlü olsun 🙂
00 Yorumla
+1 yılBen yaptım normal doğum. Öyle abartıldığı gibi değil ya.. Zaten doğumda iğne yapıyorlar.. Sancı oluyor tabi ama insan anlamıyor hiç o panikle. Ben sesimi bile çıkarmadım doğum yaparken.
01 Yorumla- +1 yıl
Senin Allah'ına kurban
+1 yılKeske ebeni secebilsen tamamen onlarin yonlendirmesiyle rahatlarsin bazi kadinlarin catilari genis oluyo arkadsi kedi gibi doguryodu acimiyodu fazla esnekti sanirm allh kurtarsin
00 YorumlaHamile kalmadan önce düşünecektin, şaka şaka, korkma canım, kendinden bi parça dünyaya getireceksin , buna odaklan 🌸
11 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılÖzellikle Türklerde en iyi kendini motive etme ve korkuyu yenme o doğursuysa ben de doğururum, o acıya dayandıysa ben de dayanırım.
10 Yorumla
+1 yılBen daha hamilelere bakamıyorum, fobim var. Sen en azından hamile kalmaya karar verecek kadar cesurmuşsun bunu da yaparsın:)
10 Yorumla
+1 yılAllaha güvenerek. O bebeği senin karnında yaşatan Allah çıkması içinde bir yol verdi 🤗 ona bırak herşey olucağına varıcak
10 Yorumla
+1 yılulan kabız oluyoruz da ne kadar çile çekiyoruz :D çocuk doğurduğumu hayal edemiyorum, ben olsam bende korkarım
21 Yorumla
+1 yılŞöyle düşün ki her insan doğum yapıyor ki bunu defalarca yapan insanlar var ve çoğu hala yaşıyor ve bu doğumu defalarca yapıyor 😂
00 YorumlaSakin ol aklına başka şeyler getir veya sezaryan ol hiç sıkma canını ilerde diceksinki neden bu kadar büyütmüşüm.
00 Yorumla
+1 yılSadece bir kez yaşayacaksın ve bitecek bebeğini kucağına aldiginda eminim ki tüm acılara değecek sende göreceksin
00 YorumlaBence korkmana gerek yok sonuçta anlık bir acı diyorlar doğumdan sonra unutuluyormuş
10 YorumlaBen bile bazen o korkuya kapılıyorum çocuğum olmadığı halde 😣
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet canin yanicak bu bir gercek ama gecicek bende cok korkuyordum ama olmedim cok sukur evladimi aldigim zaman kucagima hic biseyim kalmamisti Allah bir avazda kurtarsin
10 Yorumla
+1 yıldunyada 7 milyar insan var bunun 5 milyari kadin ve milyarlarca insan dogum yapiyor yani korkulacak bir durum yok doktorlar zaten profosyoneller
00 Yorumla
+1 yılSonunda çocuğunu kucağına aldığındaki mutluluğu düşün.
10 Yorumla
+1 yılsakin ol yeter (tabi senin halini anlayamayacağım için kaba gelmiş olabilir :( )
00 Yorumla
+1 yılDoğuma odaklanmak yerine çocuğunla vakit geçirdiğini hayal et.
00 Yorumla
+1 yılBunu ilk gerçekleştirecek kişi sen degilsin böyle düsün.
00 YorumlaDoğum yapan kadınlar videosu filan izle alışırsın :)
00 Yorumla
+1 yılAnnem diyor doğum çok tuhaf acı çekiyorsun dayanılmaz bir acı ama yine çocuk istiyosun 😁
00 YorumlaRabbim kolaylık versin korkuyorsun bu gayet normal ama stres yapman bu süreci daha çok zorlaştırır
00 Yorumla
+1 yılDoğumdan korkmak fakat çocuk yapmak. Bir hayli ilginç.
00 Yorumla
+1 yılDoğacak çocuğun nasil olacağını dusun annenle seni dusun
00 YorumlaEğer o kadar kötü ve korkulması gereken bişey olsaydı doğum yapanlar bir tane daha çocuk istemezdi bence
50 Yorumla
+1 yılDr. Yusuf Olgaç'ı takip et videolarini izle azaliyor korkun bak 😅👍🏼
00 Yorumla
+1 yılKuşum öncelikle sakin ol korkmana gerek yok pozitif düşün her zaman senin hayatına bir melek gelecek hayatinda en sevdigin insan gelecek tüm sorunlarında yanında olan biri gelecek
Allah anali babali büyütsün esin ve sen tahminim çok mutlusunuzdur.02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Bunun için cok mutlu olmasin ben lisede öğrenciyim ama çocuğum olsun diye yırtınıyorum
+1 yılÇoğu kadın doğuruyor zaten onlara bir şey olmuyor sana mı olacak öyle düşün
00 Yorumla
+1 yılHer kadının yasadigi birşey olduğunu hatırlayın yani çok kötü birşey olsa herkes yaşamaz yaşamak istemez korkulucak birşey de yok benim annem yeni doğum yaptı 10 dk sürdü ve belden aşağısını uyuşturan bir iğne yapmışlar hiç birşey hissetmemiş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTerapiste gidebilirsin, ya da senin giibi hamile arkadaş edin
10 Yorumlaablacım bir erkek olarak haddim değil tabi bu konuda yorum yapmak da, naçizane tavsiyem, yavruna ergenlikte seni 9 ay karnımda taşıyıp doğurdum diye serzeniş yapacağın günleri düşün.
10 YorumlaSoyle dusun, tum anneler bunu yasadigi halde seve seve birden fazla cocuk yaptiysa, korkacak birsey yok demektir.
20 YorumlaValla hic düsünme hersey olacagina variyor, relax ol inan bana. bebeklerle alakali baska seylere odaklan, kiyafet sec bak isim ara. sevin , sevinc herseyi unutturur insana, doguma degil bebege odaklan
00 Yorumla
+1 yılBebeğin babası; sen doğumdayken dokuz doğuracak, onun işi daha zor...
00 Yorumla
+1 yılYorumlara baktım da erkeklerin birçoğu embesill. Allah yardımcın olsun. O kadar zor olsa Milyonlarca kadın doğurmazdı.
00 Yorumla
+1 yılAç bacakları iki ıkın tamamdır. eskiden 15 16 yaşında doğuranlar ne yapmış bütün kadınlar bu iş için var sana özel bı durum değil. yaparsin
09 Yorumla- +1 yıl
Hanım efendiler bu kutsal görev için var oldumu
- +1 yıl
Hamilelik böyle bişey olsa gerek çok kırılgan ve alıngan. seni anlıyorum diyemem ama çalisiyorum
- +1 yıl
Kadınlar doğurmak için bu dünya ya gelmediler lezbiyen olan kadınlar da var
- +1 yıl
Onlarda sonunda pes ediyo ve çok güzel doguruyolar çoğu evleniyo çocuk yapiyo lezbiyen lige de devam ediyo
- +1 yıl
Lezbiyen olup da bir erkekle iliskiye giren kadın görmedim biseksüeldir o
- +1 yıl
Zaten bu lezbiyen lerin yüzünden boşta kalıyoz sebze kadar değerimiz yok patlıcan bizden kıymetli
Doğum kitabları oku bolca su iç yoga yap ve bebeğine günlük tut onunla konuşuyormuş gibi kaygılarını yaz
00 YorumlaAslında aklıma hiç getirme doğum yaparken korku uçup gidiyor zaten ve doğumdan sonra çektiğin tüm acı kayboluyor ve hatırlamıyorsun
00 Yorumla
+1 yılDogum yapmak dünyanın en acı verici ikinci olayi allah yardım etsin (motivasyon😆😆😆)
02 Yorumla
Soran+1 yıl😥
- +1 yıl
Abla acı motivasyon iyi tarafindan bak.
Ben de korkuyorum böyle bir dünyada çocuk sahibi olmaktan. Bu dünyaya yani cehenneme bir çocuk getirmekten çok korkuyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCanım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ben de 6 aylık hamileyim doğum yapmak için çok sabırsızlanıyorum boşuna korkutma kendini
20 YorumlaDoğumdan sonra çoluğunu kulağına alxaüını düşün daima o mutluluk herşeye değer 😊
00 Yorumla
+1 yılİğne yapıyolar diye biliyorum hissetmiyosun sanırım
00 YorumlaNefesini kontrol et ve birden ıkın. Çocuk eşinin kollarına fışkıracaktır.
00 YorumlaÇekeceğin acıyı değilde doğacak bebeğini ve kucağına alacağın o anı düşünsen daha mutlu olursun
00 Yorumla
+1 yılBizim emine durmadan enikliyo, ata sporu oldu doğurmak
00 Yorumla- Devamını Gör (40)
Devamını Gör(85)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Doğum korkusu neredeyse her gebenin yaşadığı ortak sorun. Bu durumda doğuma bakış açınız ve çevrenin faktörü büyük. Çevrenizden dinlediğiniz doğum hikayeleri bile sizin doğum ile ilgili endişenizi arttırabilir. Aslında her doğumun biricik ve kendimize özel olduğunu kabul etmeliyiz.
Doğum ile ilgili korku ve endişe yaşamak gayet normal bir süreçtir. Fakat doğum anının zor olmasına ve yarattığımız stres, vücudumuza ve bebeğe giden oksijen miktarının azalmasına sebep olabilir. Bu yüzden bir an önce durumu fark edip bir doğuma hazırlık eğitimine katılmalısınız.
Doğuma hazırlık eğitiminde ne yapılır ve nasıl endişelerim azalır?
@asyacim33 teşekkür ederim ☺️