Çalışan baba gece bebeğe bakmalı mıdır?

Merhaba,
Annenin çalışmıyor olmasının bebekle gece gündüz sadece onun ilgilenmesi anlamına gelmediğini belirtmek isterim. Bebek bakımı ve çocuk yetiştirmenin, çoğu işten daha yorucu olduğu da bir gerçektir.
Dünyaya bir bebek getirmek nasıl ki hem anne hem babanın birlikte aldıkları bir kararsa, çocuk dünyaya geldikten sonra da onunla ilgilenmek konusunda da eşlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bebeğin bu dönemde temel ihtiyaçlarının anne tarafından giderilmesi anne ile bebek arasındaki ilişkinin daha önemli olduğu inancı yaratabilir. Fakat bir çocuğun büyüme sürecinde kişilik gelişimi ve güven duygusunun oluşumu için babasıyla olan ilişkisinin de çok önemli olduğu unutulmamalıdır.
Bebeğin bakım sürecine sadece annenin değil babanın da aktif katılması gerektiğini düşünüyorum. Anne ya da baba yorgunluk durumlarına göre bu konuda aralarında bir iş bölümü yapabilirler.
Ortada bir durum ben kızıma hep kalktım ve baktım Arada bile olsa babanın iştiraki iyidir bebek babayı tanımaz bu sebepten babanın kokusunu öğrenmesi güven verir hem eşede destek
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Mantıksal olarak hayat müşterek ikisinin de çocuğu ama anne olan kişi kovasının yorgun olduğunu düşünüyorsa kalkmasını istemeyebilir sonuçta kendisi çalışmıyor. Ama baba da eğer uykusundan uyanıyorsa bir zahmet kalksın baksın nasıl olsa eşim bakıyor demesin zaten illaki izin günleri oluyordur hele bir de memur falansa kesinlikle bakmalı zaten 5 te işleri bitiyor
Çocuk bakmak hele tek başına gidip bir işte mesai doldurmaktan çok daha zor.
Çalışmıyor olabilirim ama bizde çalıştık çalışmanın ne demek olduğunu da biliyorum.
Hem bedenen zor hem ruhen zor anne olmak.
Annelik dünyanın en güzel şeyi olsa bile aynı zamanda en zor şeyi.
Uyku ise o annenin de uykuya ihtiyacı var.
Yorgunluk ise o anne de yorgun.
Eşim gecelerce bu çocuk neden ağlıyor diye sormadı bile bana.
Bende yorgundum, uykusuzdum, hatta çaresizdim, yapayalnızdım..
Anne çok yorgun düşer eğer evde isler biraz erteleneckse baba uykusunu alıp ise gidebilir anne de gündüz bebek uyudugu zaman kendine vakit ayirirsa sıkıntı olmaz kendimden biliyorum cok zor uykusuzluk eğer ki isler de var sa Allah yardım etsin evdekiler cok anlayışlı olmalı
7 aylık ve 3 yaşında iki evladım eşim her türlü yardım eder ama gece kalkıpta yardım etmesin o kadarda değil sonuçta ben çalışmiyorum ama eşim sabahın köründe kalkıyor bizim için hafta sonları erken uyanir çocukları alır ben birazdaha uyuyum die
Annenin çalışmaması gibi bir durum olamaz. Saf olmayın kadınlar.
Anne olmak çalışmamak oluyor bu bakış açısıyla sanırım, bakmalı.
Evde iki kadın var baba mi bakcak çocuğu adam çalışıyor yorgun sen annenlen bakamiyon mu
Ya bence annen çalışmıyosa o yapmalı çünkü baban zaten yoruluyo annenin yapması gerekir eğer baba o gün yorgun değilse anneni rahatlatmak için bakabilir tabi orası ayrı
bence karisiyla beraber baksa daha guzel olur, boylece cocukda ne anne nede baba sevgisinden uzak kalir.
Yani o eve ekmek getirmeli sende bebişe bakmalısın diye düşünüyorum. Çünkü sen yoruluyorsun o da işte yoruluyor.
yani eşine tabiki yardım etmeli özellikle lohusayken
Hayir
Bence o zmn da anne baksin
Baba her işi yapar tabii. Çalışır leş gibi yorgun gelir. Bebeğe bakar. Hatta anasına da baksın. Odasına getirsin yemeklerini. Canı ne çektiyse hemen gidip alsın getirsin. Çamaşırı, bulaşığı da baba yıkasın. Yerleri baba süpürüp paspas çeksin. Tozu da baba alsın. Günlere de ana yerine baba gitsin işten izin alarak. Kıyametin pamuk ipliğinde sallanan, kopacak olan o son parçasındayız. Aziz tanrım sen beni bağışla...
Herşey ortak olmalı ve çiftler birbirini desteklemeli.
Bence ;
Baba Uyuyup işe gitmeli !
Anne ise baba rahatsız olmayacak şekilde
başka bir odada bebekle ilgilenmeli
babanın tatili olduğu zamanda
baba ilgilenip annenin dinlenmesi daha mantıklı bir çözüm olur 😊
Canı isterse bakar onun dışında bence zorlanmamalı ama hafta sonu mutlaka bakılmalı en azından anne dinlenene kadar
Abartmayın isterseniz baba çalışıyorsa akşam uyuması lazım
çalışan adami fazla zorlamayın
Çalışmayan kişi daha fazla sorumluluk alabilir
Bir anne ne yapıyorsa aile içerisinde bir baba da aynı görevlere ortak olmalı.
Bir anne çalıştığı zaman bebeğe nasıl bakıyorsa, bir baba da çalıştığı zaman bebeğe bakmalı.
Açıklama içeriğinde "annenin çalışmadığını düşünürsek" belirteçi konmuş.
Kurumsal hayatta yer almayan ve/veya ücretli olarak bir mesai içerisinde sayılmayan bir kadının çalışmadığını düşünmek haksız ve hatalı olacaktır.
Evet kadının çalışmadığını düşünelim. Evde hiçbir şey yapmadığını düşünelim, o zaman günlük hayatımız içerisinde olan belki kadın erkek pek çok kişinin farkında olmadığı bu konfor düzeni aynı şekilde devam eder miydi?
Ev kadınlığı ciddi zaman alan ve yorucu bir iştir. karşılığında bir bedel olmadığı için zaman, emek ve güç gerektirmediğini düşünmek bence adil değil.
Tüm gün ev işleri, mevcut düzenin yürümesi ve bebeğin bakımı sonrası gece olduğunda, Bebeğe bakım için "anne çalışmıyorsa" diye başlayan bir soru bebeğe kimin bakması gerektiğinden önce çözmemiz gereken bir konudur.
Ev kadınlarımız mesaili çalışan bir çok kişiden çok yorulmaktadır. Hayat ortaktır.