Kocam 37, ben 23 yaşındayım. Hem ailelerimiz hem de kocam tarafından çocuk konusunda baskıya uğruyorum. Evleneli 2 ay bile olmadı. Şimdiden çocuk yapalım diye tutturdu kocam. neymiş efendim yaşı geçiyormuş, ertelemek istemiyormuş. Ama ben anne olmak için genç olduğumu ve evliliğimin tadını çıkarmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBu konuda bence ikinizde hatalısınız yazdıklarına göre. Yaş farkı belli evlenebilirsin bu normal tabi ancak yaşı gereği olsun olmasın çocuk yapma konusu konuşulması gerekli özellikle yaşı ileride olan biri varsa mutlaka evlilik öncesi konuşulması gerekliydi. Bence en az 1 tane olsa da doğum yapman daha iyi olur eşinin yaşı ilerledikçe zorlaşacak çocuk yapmanız. Ayrıca çocuğu ile yaş farkı iyice açılmasın. Evliliğin tadını düşündüğün gibi çıkarmana belki engel ancak eşinin açısından da bakmalısın keşke evlenmeden önce konuşsaydınız 😐
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİlk sorum o adamla neden evlendin? Severek mi evlendin, aşık mı oldun?
İkinci sorum ise, o adamın seninle severek mi, aşık olarak mı evlendiğini düşünüyorsun?
Seni bilemem, ama adam haklı... O yaştaki adam senin yaşındaki kız ile evlendiyse tek amacı baba olmaktır. Başka bir amaçla evlenmiş olamaz.
Genç olduğunu söylüyorsun, o zaman neden evlendin?
Evliliğin tadını çıkarmak istiyorum demişsin ki; evliliğin tadını çıkarmak nasıl oluyor acaba? Onu da merak ediyorum?
Madem ki evlendin, bunu göze aldın... O zaman, eşinin isteğine kulak ver... Tabii ki, mutlu olmak istiyorsan...10 Yorumla
+1 yılSizde haklısınız eşinizde, sizden başlıyayım, evlenince insan en az 2 yıl çocuk yapmayacak böyle neresi senin orası benim, gez dolaş kal git güzel oluyor, çocuk oldumu bunları pek yapamazsınız, şimdi sıra eşinizde, adam belki çocukları çok seviyordur veya annesi torun istiyordur, bunu istemesi normal, ama eşinize şunu söyleyin bayanların belki 35 yaşından sonra doğum yapması dünyaya çocuk getirmesi çok sağlıklı değil düşük olasılığı yüksek, ama erkekte bu sorun yok gibi, ya da 6 ay daha müsade isteyin eşinizden, çocuk için, mutluluklar dilerim
00 Yorumla
+1 yılBen de 37 yaşındayım. Normalde 35 civarı çocuğum olmasını isterdim ama kız arkadaşımın evlilik sürecine hazır hissetmemesiyle birlikteliğimiz bitti.
bu konuda iki taraftan birinin diğerini acele ettirmesi hoş bir durum değil. Ben olsam beklentimi ve istediğimi söyler ama baskı kurmazdım. Çünkü çocuk çok önemli bir sorumluluk ve yapalım gerisine bakarız demek sağlıklı bir tutum değil. Kişisel olarak ve kimsenin etkisi altıda kalmadan isteyip istemediğine karar vermeden bu işe girmemeni öneririm00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
117
Cevap
125Cevap
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evlenirsem sanirim bu sorunu ben de yaşayacağım.
Sen de haklısın kocan da.00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 990 cevap paylaştı.
+1 yılBunu o yaşta biriyle evlenmeden önce düşünecektiniz. Veya konuşacaktınız..
941 Yorumla
+1 yılCevap vermek için gelmemiş üyeler eleştirmeye gelmiş.
Evlenmişsin senin kararın, senin fikirlerin. Hakkında hayırlısı olsun.
Eşinin yaşı geçiyor diye birşey söz konusu değil, çoçuğa eşin bakmayacak. O işteyken sen koşacaksın peşinden, geceleri sen uyanacaksın, sen karnında taşıyacak sen dopuracaksın.
Bu yüzdendir ki kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman bebek yapmaya karar ver.
Erkeğin bebek yapmakta yaşı geçmez, tutupta kırk yaşında menopoza felan girmiyor, 1 yıl beklemek daha uygun.
Eşinle birbirinize alışır daha iyi tanırsınız.
Senin için Herşeyin hayırlısı olsun inşallah 🙏00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılBaskılara yenik düşmemeni öneririm. Bir çocuğu en çok annesi istemeli. Yaptıktan sonra mecburen kabul gören birşey olmamalı bir çocuk. Madem daha yeni evlisin, yolun başı umut vaad eder. Eşinle oturup hayattaki pilanlarını konuşabilirsin. Ve kimse kusura bakmasın ama yaşım geçiyor çocuk sahibi olmam lazım diye evlenmiş gibi davranmasın eşinde. Aranızdaki yaş farkına rağmen evlenmişsiniz. Birbiriniz farklı olduğunu kabul etmelisiniz. Ayrıca evliliğin ilk yılında çocuk yapmayı kimseye tavsiye etmem. Dediğin gibi evlilik bir düzene oturmalı.
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılOlayın birde yardım boyutunu düşün derim ;) eşin sana yardımcı olmak için baba olmak istiyorsa takdir edilecek bir durum :) ayrıca hemen hamile kalsan bile 24 belkide 25 yaşında doğum gerçekleşecek 👍 Bir çocuğu şimdi yapın ikinci veya üçüncüyü (düşünüyorsanız) sen planlarsın çünkü eşin büyük ihtimalle istemez. Yani bir kadın 30 yaşından önce anne olmalı diyorum çünkü Bebek için kadın önemli. Erkekte (sperm) önemli ama anne çok daha fazla önemli. Karnında taşıma, doğurma ve en önemlisi emzirip bebeği büyütmek zor ve yorucu. Erkekle kadın arasında yaş farkı olmasının sebeplerinden biri de bu ;)
00 Yorumla O yaşta bir erkek evleniyorsa amacı çocuk yapmaktır. Senin tatil giderlerini masraflarını alışverişlerini karşılayıp eve gelip seks yapıp sarılıp uyuyacak hali yok, bunlar için evlenmeye ihtiyacı yok. Adamın hayat deneyimi seninkinin 6-7 katı. Zaten hayatın tadını fazlasıyla çıkarmıştır merak etme
42 Yorumla
+1 yılBunlari bastan konusmaliyizdini
Eğer esini biraz dusunursen hak verirsin
Yas farkini görüyorsun ona göre evlenmeliydin
Kusura bakma esin hakli sende cok kucuk degilsin 23 yasindasin
25 indemi doğurmak istiyorsun yap 23 unde 24 unde kucağına al genç hareketli anne ol yas ilerdikce kafan kaldırmicak emin ol 22 imde kucagima aldim simdi omuzlarima yetişti genc annek olmak guzel esinde destek olur bence biraz empati yapmalısın40 YorumlaBu konular evlenmeden önce konuşulması gereken konular tabi eşinde bir yönden haklı ayrıca yaşın bence ideal bir yaş bence o yaşamak istediğin evliliği bebeğinle beraber yaşa onun bile tadı başka olur onun dışında eşini ikna etmek sana kalmış başka bir çözüm gözükmüyor
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi yaşıtı olan biriyle evlenseydi. Öyle bir adamla çoçuk yaparsan çoçuğa da yazık olur, çoçuk 20 yaşına girince babası yanın da dedesi gibi duracak. 30 yaşlarındaki erkeklerin genç kız istemesine de çok sinir oluyorum. Neymiş erkeklerin her yaşta çoçuğu olurmuş kızı yaşındaki biriyle çoçuk yapmak ne ya iğrenç bir şey.
50 YorumlaEn mantıklı olanı anne olmak için çocuk yapma, bence böyle gereksiz bir dünya için bu dünyaya çocuk yapmamak, sen yaşa ve öl, bu dünyada ki her çocuğun yüzü gülmez. Sonra o çocuk bir gün senin yaşında olacak ve kabir azabını o da tadacak, çocuğunun senden iyi niyetli eşin kadar sapık birisi olmadığını önceden nereden bilebilirsin ki. Boş ver, çocuk yapmak, millete hava atmaktan başka hiçbir şey değildir...
16 Yorumla- +1 yıl
@esmeryldz ya bırak masal anlatma, çocuk yapma diğer insanlara benim çocuğum var kıs değilim demektir, çocuğunun canı yansa senin de canın yanar, canının yanmaması için çocuk yapmayacaksın, ben yapmayacağım, siz yaparsanız yapın umurumda bile değil.
- +1 yıl
@esmeryldz Tabii saygı duymak lazım, bir askerin en hassas noktası çocuklarıdır, yani asker olanları düşman kolayca vurmak için çocuklarını rehin alır, ben de o yüzden çocuk yapmayı tercih etmiyorum, iyi günler...
Bunu evlenmeden önce konuşmalıydınız. Muhtemelen o yaşta sizinile çocuk için evlenmiştir. Erkek yaşı da önemli çocuk için evet doğuran onlar değil ama erkeklerin yaşlandıkça DNAsında değişiklikler oluyormuş hem çocuk yapma olasılığı azalıyor. Sağlıklı çocuk için daha erken yaş daha iyi uzamanlara göre.
10 YorumlaNe acelesi varmış ya , bekleseymiş 42 yaşındayken 20 yaşında birisiyle evlenseymiş.
Sende evlenmek için çok geç kalmışsın ve çok genç birisini bulmuşsun.
Bunları konuşmanız için artık çok geç , evlenmeden önce konuşacaktın. Evlenirken kurduğun hayallerle , evlilik sonrası bir olmuyor.10 YorumlaKeşke bu konuları evlenmeden önce eşinizle konuşsaydınız. Eşinizin yaşı ilerlediği için çocuk sahibi olmak ile ilgili endişelerinin olması, sizin de yaşınız çok genç olduğu için kendinizi çocuk sahibi olmaya hazır hissetmemeniz çok normal. Bu konuda birbirinize karşılıklı anlayış göstermeniz gerektiğini düşünüyorum. Tek tarafın kararıyla olacak iş değil bu, bu nedenle orta yolu mutlaka bulmanız gerekir.
11 Yorumla- +1 yıl
Siz çocuk sahibi misiniz
Yaş farkının böyle sonuçlar doğurabileceğini önceden tahmin etmen gerekirdi diye düşünüyorum. 🌺 Eğer istemiyorsan eşine baskı kurmasının seni daha çok bu fikirden uzaklaştırdığını uygun bir dille anlatman gerekiyor. Evlilik ortak çalışma işidir 2 ayda birbirinize zıtlaşıp üzmeyin. 🌺 Kendinize çok iyi bakın. 🌺
11 Yorumla- +1 yıl
İyide erkek için sorun olmaz ki bence kadının yaşı yüksekse sorun olur
+1 yılKocandan geçmez de senden geçmediği sürece sıkıntı yok kocan 50 yaşında da 60 yaşında da çocuk sahibi olabilir, ama esas olan erken yaşta anne baba olursanız çocuklarınızla arkadaş gibi olur daha iyi iletişim sağlar ve dolayısıyla vatana millete daha hayırlı bireyler yetiştirmiş olursunuz
00 YorumlaYani bunu en basinda dusunmeliydiniz evet erkekler 35 den sonra bu hisse kapilir ve normaldirde siz nasil yasim genc deyip bu evliligin tadibi cikarmak istiyorsaniz erkekte yasim geciyir evladimla daha fazla zaman gecireyim diyor aktif zaman konusup cozmenizde fayda var
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılBunun böyle olacağı aşikardı baştan çok net ve vurgulayarak hatta ses, görüntü kaydı da yaparak konuşacaktınız. En azından cicim ayları geçseydi eşin fazla abartmış. Erkeklerde yaş geçme olayı biyolojik olarak yok asgari sağlığına dikkat ediyorsa özellikle 70'de bile çocuk sahibi olur ama kadınlarda zaten 51-53 civarı menapoz ve o yaşa yaklaştıkça her geçen yıl belirgin verim düşer. En iyisi şu cicim ayı ve cinsellikle damardan girip 6 ay civarı erteleyebilirsin.
00 Yorumla İkinizin ortak kararı olmadan çocuk yapılmamalı, bu konuda sen haklısın. Ayrıca yaşı falan geçmiyor, erkekler bazen 60 yaşında bile çocuk yapabilecek sağlıkta olabiliyorlar. 60 belki çocukla ilgilenmek açısından fazla bir yaş olabilir ama , 5 sene sonra falan yapsanız 42 yaşında baba olur, bence bir erkekğin hem olgunluk hem de eneri bakımından zirvede olduğu ve en iyi baba olabileceği yaşlar.
Bu konuda eşini ikna etmelisin, sen haklısın.00 YorumlaHem eşinizin sağlıklı bir baba-çocuk ilişkisi olması hem de eşinizin ileri yaşından kaynaklanabilecek genetik hastalıkların daha az olması ve çocuğunuzun sağlıklı olması için eşinizin yaşı geçmeden çocuk yapmanızı öneririm. Diğer yorumlarda da söylemişler ama ben de söylemek istiyorum. O yaşta bir adamla evlenirken bunları hiç düşünmediniz mi?
01 Yorumla
+1 yılkocan haklı, sende haklısın ama bunu başta düşünmeniz gerekiyordu. ben en fazla benden 16 yaş büyük biriyle evlenirim ve bunu bildiğim için de çocuk sıkıntı değil, hem ben zaten erken yaşta anne olmak istediğim için çok da sıkıntı değil ama burada senin düşünmen gerekiyordu başta
00 Yorumla
+1 yılSen evlenmek ile hata ettin benimde yaşım 34 fakat ben sosyal olmak dışa dönük olmak kendimi geliştirmek hatta üniversite sınavını kazanmak isteyen biriyi ders çalışıyorum. Kendi hakinde sosyal hayatı olmayan biri ile sen evlenerek idam fermanı hazırladın geçmiş olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Ha seni bulduğuna beyfendi şükür etmiyor o ayrı bir problem
evlenmeden once hic mi konusmadiniz bi takim seyleri.. hic mi aklina gelmedi bu tur uyumsuzluklarin olabilecegi? 14 yas buyuk biriyle evlenirken bunlari da hesaba katman gerekmez miydi? adamin yasi geciyor. cocuk dogurtabilmek degil mesele sadece, onu buyuturken kendisi de yaslaniyo olacak malum. haksiz tarafsin uzgunum.
00 Yorumla
+1 yılKadınların yorumlarını okudukça hepsinden iğrendim
Adam daha 38 yaşında 80 yaşında değil
Kızım sende eşine ben 1 -2 yıl gezmek eğlenmek istediğini söyle eğer seni verçekten seviyorsa 2 yıl bir güzel gezin ve eylenin tadını çıkarın hayatın , 2 yıl sonra o 39 sen 25 olacaksın ki doğum için en güzel yaş 👍🏻 İnşallah mutlu olursunuz07 Yorumla- +1 yıl
Ahhaha dogru diyolar ama erkekelrde aynibyorumu yapiyoalr 3pundan sonra kadinlara snnsn
- +1 yıl
Diğer yazdıklarını anladım , bu ne demek anlatamadın “3pundan sonra kadinlara snnsn “ ?
- +1 yıl
38 yaşlı değilse adam kendi yaşına yakın biriyle evlenebilirdi. Eminim yaşıtlarını beğenmiyordur o da xd
- +1 yıl
@mutantnproud evet kendi yaşıtıyla evlenebilirdi orda haklısın ama evlendiği kadın doğum esnasında problem yaşayabilirdi
- +1 yıl
Valla etrafımda 30'undan önce çocuk yapan bir kişi yok, kimse de doğum sırasında sorun yaşamadı. Genç kadınlarla evlenmek için uydurulan bahaneyi salsanız keşke artık.
- +1 yıl
Benim fikrimi bilmeden beni zan altında bırakıyorsun empati yeteneğin yok herhalde , ben genç kadınla mı evlenmek istediğimi söyledimde bahaneyi salsanız deyip çoğul konuştun?
- +1 yıl
@mutantnproud kimene ister genç alırım ister yaşıtımı , hayat benim , kimse karışamaz bunlarda sadece yarumlarıyla ve dislikelarıyla kalırlar , gitsinler yaşıtlarıyla evlensinler görsünlwr dünyanın kaç bucak olduğunu 3 sene sonra ayrılıp baba , ana evine dondüklerinde yakınırlar artık , psikolojileri eee tabi altüst , zaten hepsi o yüzden yok ben aşk istemiyorum yok ben evlenmeyeceğim ne b. k yiyorsanız yiyin biz keyfimize bakıyoruz hadi şimdi geri basın byeee
Çocuk & Ebeveyn konusunda 707 cevap paylaştı. bunu evlenmeden önce konuşmalıydınız..
eşin haklı yaşı geçiyor ama sende haklısın çok gençsin.
ya sen eşin için fedakarlık yapacaksın ya eşin senin için 🤷♀️50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCocugunuz olunca ölmiceksiniz? Yeter 23 sene yasamissiniz? Daha kac yil yasayipta hayatin tadini cikarmis olcaksiniz? madem gencsiniz bikac yil daha evlenmeseydiniz? arkanizdan kowalayan mi wardi? Madem evlendiniz esiniz hakli olarak cocuk isteyecektir zaten cocuk öyle pat diye olmuyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılişte bu yüzden iliskide çok büyük yaş farkına karşıyım maksimum 6 veya 7 yaş olmalı. 14 yaş çok fark bence bende aynı hatayı neredeyse yapıyorsun geç olmadan o hatadan döndüm.. birde extra bikac yaş daha kendini küçültüp beni kandırmaya çalıştı aklı sıra.. senin kocana gelince kendisi 40 yaşına yakın olduğu için kompleks yapmıştır çocuğuna dede gibi görünmekten korkuyordur tek sebebi bu
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇocuk yapma konusunda seni zorluyorsa tek çare boşanmak ben olsam bende bikac sene gezmek isterim evliliği tanımak isterim daha evliliği tanımadan çocuk yaparsan sorumluluk zorlaşır.. başta düşünseydin keşke ama şunu da unutma evlendin diye ömür boyu onunla evli kalmak zorunda değilsin oyle bir saçmalık yok
+1 yılYa tatlım sen bunları 37 yaşındaki adamla evlenmeden önce hesap edecektin yani artık bencilliğin alemi yok. Bu saatten sonra sadece başın ağrır hadi kolay gelsin.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbimizle evlenirken dusunseydiniz kardesjm keske bunu zaten bizim milletin en buyuk sorunlarindan biri dusunmeden taniimadan evlenmesi yapabileceginiz ihtimal var esini sperm bankasina sperm vericek 5-6 sene saklama sansi var esinizin antropoz doneminde zaten siz 30-40_ yaslarinda olcaksiniz tup bebek yaoacaksiniz
00 Yorumla
+1 yılBunları aslında evlenmeden konuşmak düşünmek öyle karar vermek lazım... öylesi daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum...
50 Yorumla
+1 yılIkinizde de akil yok. Cunku sen o adamin hemen cocuk isteyecegini biliyordun. O da senin daha kucuk oldugunu biliyordu. Evlilik öncesi beklentilerinizi hic mi konusmadiniz! Simdi pasa pasa cocugu doguracaksin ya da adam da pasa pasa seni dinlicek artik senin istediğin zaman dogunca cocuk " dede" der. Yas farkını sorun olarak görmüyorum. Bu her evli çift icin sorun olabilir yaslar yakin olsa dahi...
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen!
+1 yılDeğilsin. Çocuk bakmak çok farklı bir şey. Dünyanın durumu ortada. Bunlarca olayın içine çocuk doğurup onun sorumluluğunu almak çok zor bir iş. Ayrıca daha gençsin. Kocan çok istiyorsa evlat edinebilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılGenc erkekler çuvala mi girdi kart herif buldun. Bide o kadar mi yandin yasli adamla evlenmissin yazik
43 Yorumla- +1 yıl
Sana ne, genç serseri tiplerle birliktelik normal de yaşı ileri biriyle birliktelik mi anormal. Kart herif ne bir de yaşlı diye böyle aşağılaman mı gerekiyor
- +1 yıl
@AltairIbnLaAhad genç erkekler serserj mi oluyor illa? Senin kafadanlarsa 40 da olsa 60 da olsa mal bir kart olarak kalacaksin yazik demekki cok agrina gitmiş. Bu genc kiz düşkünü kart zamparalardan midem bulandi kizlarin da hic beyni yok olgun diye variyorlar sonra zirliyorlar iste müstehak. Peki benim yorumumdan sanane aqq gelmis havliyon işine bak moruk sevmiyorum anladin mi hadi sie
- +1 yıl
Ah bu buruşuk sevicilerr taze balık neyinize sizin. Siz devam edin kartlara içiniz çürümüş çünkü hahahha
+1 yılEvlenmeseydin awk gözünüz kapalı düşünmeden mi evleniyorsunuz sonra böyle saçma sapan sıkıntılar çıkar
40 Yorumla
+1 yılBence sende cocuk istemelisin hayatın bir başka güzel tarafı da cocuk. Mutluluğunuz kat kat katlanır. 23 yaşında anne olacaksin çocuğun büyüdüğünde yanında çok büyük gostermeyeceksin. Kocana anlayış göster bu yolu beraber yürüyorsunuz. Evliliğin amacı bellidir. O zaman sevgili olarak hayatınıza devam etseydiniz.
20 Yorumla
+1 yılEvlenmeseydin senden o kadar BÜYÜK biriyle. Mızırdanma şimdi burda. Bazı şeyleri yaparken beyninizi çıkarıp bir köşeye mi koyuyorsunuz anlamıyorum ki...
20 Yorumla
+1 yılKonuyu evlenmeden önce konuşmanız ve bir karara varmanız lazımdı.. Genelde yaşı büyük erkekler erken baba olmayı istiyorlar.
10 YorumlaBunlar başında konuşulması anlaşılması gereken şeylerdi.
O da haklı sende biraz daha zaman iste 2 3 yıl gibi.
27 yaşında annelik sana daha yakın diye düşünüyorum.
Kocan istiyor diye çocuk yapma00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 686 cevap paylaştı.
+1 yılBu yaş farkıyla evlenmeden önce düşünecektin bunları...
50 Yorumla Madem evliliğin tadını çıkartmak istiyordun ne diye o yaşta bir damla evlendin? Bunları evlenmeden önce düşünecektin
32 Yorumla- +1 yıl
Yaşlı diye tadı olmuyor muymuş?
- +1 yıl
@AltairIbnLaAhad Lafı başka yerinden anlamışsın ama sana açıklama yapmayacağım
Bunları bastan niye konuşmuyorsunuz , şimdi mi aklınız başıniza geldi, evlilik çocuk oyuncağı hayat da tozpembe değil mi? Vay umutlarindan optuklerim vay..
10 YorumlaDetayları okumama gerek yok. Zorunda değilsin.
Senin bedenin, elbette ortak karar vereceksiniz ama son sözü söyleme hakkı senin olmalı.
9 ay karnında çocuk taşıyıp doğurmak kolay değil.10 YorumlaKendinizce haklısınız ama eşinizde haklı. Evlenmeden önce aklınıza gelmedi mi?
Keske yas farkından ne gibi sorunlar çıkabilir diye bir düşünseydiniz.10 Yorumla
+1 yılSen doğru düşünüyorsun aslında ama eşinde bir taraftan haklı hem eğer birbirinizi gerçekten seviyorsanız evliliğinizin tadı hep kalır ki çocuğun olduktan sonra böyle düşünmiyceksin
10 Yorumla
+1 yılAdam doğru söylüyor, kendinizden kat kat büyük biriyle evlenecekseniz bunu göze alacaksınız. Sen 30’unda anne olmak istesen adam 50 olacak neredeyse. Bildiğin dede olma yaşı.
10 Yorumla
+1 yılMillet verip veriştirmiş diyecek bişey yok be kuzum Allah yardımcın olsun en azından 1 sene bekleyin tabi bunu konuşup anlatmak için ortam uygunsa oturun anlaşın sorunsuzca😘
10 YorumlaBöyle bir zorunluluğun yok elbette ancak eşinin de haklı olduğu yönleri yok değil. Yaşı geçiyor diye çocuk sahibi olmak istemesi aslında yerinde bir istek. Ona da hak vermek lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Kız da evlenmeseymiş daha 23 yasindaysa 28, 29 yaşında olan bekar erkek çok var halen.. ilerde anlaşamaz da adamla çünkü fikir farklari oluyor kızı evlilikte kıskanır da beni bırakır daha genç birini alır düşüncesi yatar aklında
+1 yılZorunda değilsin, ama bu kadar yaş farkı varsa karşı tarafta bir nebze haklı. Bunların muhakemesini baştan yapmayıp sonra "zorundamıyım?" demek çok saçma.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYap kız genc anne olmak çok iyi. Fiziğin hemen toparlanır cok zorluk cekmezsn hamilelikde. Yaş aldıkca zor oluyor. Birde genç anne olmak harika bişey. Ben 25 yasındayım erkek arkadasm 41 . Bn anne olmak istiyorm o daha cok istemiyor. İşte hep tam tersi
02 Yorumla- +1 yıl
25 ve 41 mii? Galiba küçük gösteriyo
Cevap sahibi+1 yıl@bilmiyomyaağ evet yasını göstermiyor
+1 yılYaşıtınla evlenseydin ozaman 😁 Ne işin var boyundan büyük adamla? Adam Haklı 40 ından sonra mı Baba olacak
20 YorumlaBunu evlenmeden önce düşünmeliydin adam da haklı sen de haklısın. Bence de 23 yaş çok erken. Hatta evlenmek için de çok çook erken.
25 Yorumla- +1 yıl
Sen yakin zamanda evlenirsin bak demedi deme
- +1 yıl
Büyük konuşmuşsun
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu kadar yaş farkı ile evlenirken düşünmen gerekirdi bunu. Boşan bence, çocuk başkasının zoruyla yapılmamalı kadının isteği daha önemli olmalı 9 ay karnında taşıcakta, doğumu yapıcak ta, 2 sene emzircek olanda sensin.
21 Yorumla- +1 yıl
Onur bu arkadaşa katılıyor 👏🏻
+1 yıl"Aşkın yaşı yoktur, önemli olmak sevmektir." deyip evliklerde yaş farkını görmezden gelince olan şey bu oluyor ne yazık ki.
Allah kolaylık versin. Bunlar evlenmeden önce konuşulmalıydı.00 Yorumlaİyi ama gülüm sen evlenirken bu adam 37 yaşında illa ki bu durumu öncelik olarak görecektir demedin mi. Ben olsam kabul etmezdim o yaşta ama sanki çokta lafın gerçermiş gibi durmuyo. Malesef
00 YorumlaEn başında yaşını bilerek evlenmiş olsan gerek tek başına bu hayatı yaşamıyosun ve kocanın gerçekten yaşı geçiyo bu sene çocuğunuz olsa çocuk 13 yaşındayken kocan 50 olacak
00 YorumlaAradaki 14 yaşın getireceği sorunlarla yüzleşmeye çok erken başladın. Hem erken hem de kendinden çok büyük biriyle evlenerek hata yaptın.. Eşinle çöz bunu, ailelerinizin aranıza girmesine izin verme.
00 YorumlaBu konuları evlenmeden önce konuşmanız ve bir karara bağlamanız gerekiyordu... Ve bu kadar fazla yaş farkı, ne yazikki böyle zıt lıkları beraberinde getiriyor.. Bilginize..
00 Yorumlaİşte bu evlenmeden önce konuşulması gereken bir problem ,yani şimdi konuşmak biraz geç olmuş. İkinizin de belli ölçüde taviz vererek ortada buluşmanız gerek.
00 Yorumla
+1 yılEvlenirken neden düşünemedin acaba bunları? O kadar yaş farkı da yuh yani. Biraz daha yaşlı birini bulsaydın, ne biliyim babanın arkadaşlarından falan.
00 Yorumla
+1 yılİkinizde haklısınız ama evliliğiniz baharında daha çocuk yapmayın bence ileride ayrılırsınız falan çocuk sorun olur bakımı tek büyütmesi falan. Keşke baştan yaş farkını düşünseydiniz
00 Yorumla
+1 yılBunu evlenince değilde evlilik öncesi konuşman lazımdı. Bu durmadan ısrara dönüşürse seni iyice soğutabilir. Kesin bir dil belirtmen lazım yoksa alacaklı gibi kapını durmadan çalabilir :D
00 Yorumla- Devamını Gör (182)
Devamını Gör(227)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Kocamın yaşı geçiyor diye erken yaşta anne olmak zorunda mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler