Çoğu insanın ağzından bu kelimeyi duymaktayım. Gece uyanan çocuğa annesi bakar deniliyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Gece uyanan bebeğe bakmak, annenin mi görevidir? #gadasından sevgilerle 🤗
Ülke geneline bakarsak vaziyet ne yazık ki annenin goreviymis gibi görünüyor...
Ama son dönemlerde ben bu baba ilgisizliginin azaldığını düşünüyorum...
Kendi cevremde yeni evlenen çiftlerin bu tarz ihtiyaçları karşıladıklarını duyuyorum...
Örneğin... Anne bebeği emzirmistir, çocuk aç değildir ama yine ağlıyordur, baba ilgi gösterir o ara anne dinlenir vs vs bu şekilde birbirlerini idare edenler var...
Çocuk büyütmenin her alanında her vaktinde ilgiyi paylaşmak gerek...
Bana gelecek olursak 😏
Birgün o duyguyu yaşar mıyım? Bilmiyorum 🤷 Ama ağlamasa bile sabaha kadar o nefes alışını izlemekten işe geç kalacağım günler olacağından adım kadar eminim 🙃
Elbette eşlerin bebek bakımında sorumluluklarının farkında olup birbirlerine yardımcı olmaları gerekir. Bir bebek o dönemde en çok annesine ihtiyaç duyduğu, kendisini annesinin bir parçası gibi gördüğü için öncelikli görevin anneye düştüğü düşüncesindeyim ama baba da anneye bu konuda yardımcı olmalı, üzerine düşen ne varsa yapmalı. Annenin görevidir gibi katı bir söylem yerine annenin sorumluğundadır diyebiliriz.
Şimdi düşünüyorum çocuğum olsa gece ağlasa eşime sen bakar mısın hayatım dese eşim gerçekten bön bön bakar tekrar beni uyandırır susmadı durmuyor acıkmış emzir diye bana kakalar ben ne anlarım sabah işe gideceğim diye söylenir uykumun yanında tadımı da kaçırır o yüzden hiç gerek yok uykusuz halsiz ben yine evladıma bakarım
Anneye Yardımcı mı olmalı? Baba görevini yapmalı çocuğuna bakmalı. Çoçuğa bakınca anneye yardım etmiş olmuyor babalık yapmış oluyor. Türk erkekleri baba olmayı daha bilmiyor.
Neye göre kime göre. Benim abim çoğu kadından iyi bakıyor çocuklarına. Hatta bu konuda çok da pimpirikli. Dayım karısı ev hanımı olmasına rağmen kendisi de prof çocukların her şeyi ile o ilgilenirdi.
Aile içi sorumluluk sadece bı tarafın yükü olamaz. Bu saçma sapan bir düşünce olur. O çocuk sadece biyolojik olarak erkeğe bağlı kalamaz geceleri o da bakmalı alt değiştirmeyi o da bilmeli bunları illa kadın yapacak diyen cinsiyetçi atklarin uydurmasndan baska değil bu..
Özellikle bebeğin sıklıkla uyandığı ilk zamanlarda babalara cok iş düşüyor. Anne hem hormonların etkisiyle hemde vücudunda yaşanan değişikliklere bakıp bir hezeyana sürükleniyor ustelikde oldukça uykusuz kaliyor. Sadece bebege bakmak için kalkmak degil babalar bu dönemde anneyle birlikte uyansa 2 3 dakika emzirirken yanında bulunsa elini tutsa bile senin yanındayım mesajını verecek kadının kendini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.
Cennet annelerin ayakları altında diye boşuna demiyolar Türk milletinde şu VAR âmâ annesi baksın işi ne Bu söz çoğu kadında kırıcı olsada bu bebek tek başına meydana gelmedi Babanında karısına destek olması lazım Yoksa kadın psikolojikmen cokuyo ve ilişkiden soguyo
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Genel olarak annenin görevidir. Zaten gece bebeği uyanmasada uyandırıp emzirmesi gerekiyor. Baba da çalışıyorsa uyandırılmaması gerekir bence. Şahsen ben kıyamam yani. Ama kendiliğinden uyanıp bebeğe bakmak isterse bişey de demem annenin yine kalkması gerekiyor
Şayet eşlerin her ikisinde çalışıyorsa bunu vardiyalı yapmalılar ha anne ev kadınıysa %70-%30 paylaşılmalı ama hafta sonları baba işi ele almalı biz öyle büyüttük evlatlarımızı, hayat müşterek arkadaşlar unutmayınız
genelde kadınlar bebek ağlamadan bile içgüdü müdür nedir uyanıyorlar hatta hamileyken geceleri ansızın uyanması da oluyor ama sonuç olarak Anne mitoz bölünmeyle bebeği yapmadığı için bazen anne bazen baba bakmalı
Anne ile baba uyurken bebeğin süt emmesi için anne oturur pozisyona gelirken bebeği doğru biçimde tutan babalar bile var. Yani burada babanın görevi anneye destek olmak, eşini yalnız bırakmamak...
Bence bu bir görev değil de karşılıklı anlayış sonucu olması gereken bir davranış baba düşünceli olmalı ve eşinin anneliğini görev olarak görmemesi gerek.
İlk kim duyduysa o baksın illa annenin görevi değil. Zaten anne karnını doyurup uyutmuştur. Gece uyanınca ilk baba duyduysa kalksın iki pış pış yapsın işte gazı falan vardır
Bebekler genelde geceleri acıktıkları için uyanırlar. Eğer anne emziriyorsa mecbur kalması gerekiyor. Biberon ile besleniyorsa baba da arada kalkıp yardımcı olmalı
Çocuğum doğsun sevgilim baksın.. Ben doyuyorum, altını değiştiriyorum, banyosunu vs ben yaptıracağım e sevgilim ne yapacak? O da bir zahmet çocuk gece uyanırsa baksın
Tabi ki hayır çiftler kendi aralarinda paslaşmalidir sonuçta anne ve babanın ortak sorumluluğudur evlatları
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Icinde annelik duygusu olan annelik vasfı olan hic bir kadin kalk cocuga bak demez o cocugu gormeden ici rahat etmez gercek annenin bunu iş haline getirdiyseniz vay halinize instagramda resim paylasmak icin cocuk yapilmaz bi kendinize gelin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Babanın da görevi bakmalı çocuğa. Anne 9 ay karnın da taşıyor ağrı çekiyor birde çocuğa tek anne mi bakmalı? Böyle düşünen erkekler baba olmasın. Anneye yardım etmeyecek yardım etmek ne? Baba görevini yapmalı çoçuğun bakmalı
Ne dersek diyelim anne ve baba ayni derecede çocukla ilgilenemez. Baba da ilgilensin tabii ama anne kadar ilgileneceğini beklemek boş bir beklenti olur.
Ben bu çocuğu tek başıma mı yaptım herif diye dürte dürte uyandırırım 😂 şaka şaka eğer çalışmıyorsam kocam yatsın ben bakarım miniğime. E tabii bebeğim olursa...
Bebeğin neden ağladığına bağlı emmek istemiyorsa ikiside kalkabilir ama böyle durumlarda kadınların annelik içgüdüsü falan mı oluyo bilemem kadınlar kalkıyor.
baba erken kalkıp işe gidiyor anne ise evde o bakımdan annenin ilgilenmesi daha doğru. Haftasonu geceleri baba bakabilir ama zaten anne emziriyorsa illa ki uyanacaktır