Gece uyanan bebeğe bence sıra ile bakılmalı sizce?
Anne
Baba
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu konuda tartışmak çok gereksiz bence, çocuğu severken ikisinin çocuğu, bakarken neden tek kişinin sorumluluğunda olsunki? Kim uyanırsa o bakabilir çocuğa, ama şu unutulmamalı, erkekler fitratlari gereği kadınlar kadar sabırlı olamayabiliyorlar genel anlamda, uykuların bölünmesini çocuğa yansitabilirler, tabiki yanlış ama dediğim gibi, kadinlardaki anaclık duygusu bambaşka bir şey.. ayrıca annesini emen caglarda olan bebeğe erkek tabiki uyanabilir ama karnını doyurmasi için illaki anneye ihtiyaç var☺️
Bunu iki kişi ile sınırlamamak gerekir. Duruma göre değişebilir. Evet anne figürü daha önemli ancak kadın da insan. Dolayısıyla erkek destek olmalı. Kadın çalışmıyorsa bile destek olmaya çalışmalı. Çocuk bakmak basit gözükebilir ancak zor iştir. İki kardeşim ellerimizde büyüdü ve çok vakit geçirdim onlarla zorluğunu bilirim.
Bence sesi kim duyarsa o bakmalı. Sonuçta bebek birbirine itilip kakılcak bir eşya değil, Allah'ın emanet ettiği bir can. Sevdiğimizle kalbimizin tamamını kaplayan mükemmel bir varlık. Her saniye onunda olmak isterken akşam olmuş, gece olmuş fark etmeksizin seven yanına gider ๑
Cevap
64Cevap
Bunu hep söylüyorum, kim uygunsa o baksın. Benim çok uykum olduğunda eşim seve seve bakıyor ama genelde o çok erken işe gittiği için ona yük olmasını istemiyorum. Kalkara uykusunu alamıyor yazık. Bu sebepten ben kalkıyorum genelde. Ama bazen benden önce kalkıp bakmışlığı da olmuştur sağ olsun :)
Bence bu sorunun anne ya da baba olarak tek bir cevabı yok. Çünkü bu ne tamamen annenin görevi olabilecek bir şey ne de tamamen babaya yıkılabilecek. O an hangi taraf uyanabildiyse o yapmalı ama tabii ki sadece annenin de yapmaması gerekiyor. Babaların kendilerine söylenmeden zaten bu bilinçte olmaları gerekiyor.
Bence bu durum tek bir kişinin sorumluluğunda değil.
kadın çalısmıyorsa kadın bakar abi insanın evladı gerekirse anne baba aynı bakıcaksın gerekiyorsa komple baba bile bakar ama işin olması gerekeni anne çalısmadığı süre zarfında bi zahmet baksın hani eşitlikti her seyi neden erkeğe yıkmaya çalısıyorsunuz benim bi kaç arkadasım var kulakları cınlasın anneden daha cok iyi bebek bakıyorlar her konuda temizliğinden mamsına banyosuna kadar mukemmeller babaların temiz iyi yürekli kalbini çocuk üzerinden vurmayın babaları fazla çalıstırarak zafermş kazanıyosunuz anlamadım ki amacınız ne :))
karşılıklı bakılır her şey annenin üzerine atılmamalı zaten uğraşıyo yoruluyo eşiyim destek olmam gerek o yatar ben bakarım gücenmem onun sabah işe giderken esnemesi ise işin tadı tuzu ayrı güzeldir eminim.. bu sefer ne o gece beşik mi salladın bu ne hal dediklerinde evet diyebilcem :ss
Merak edip sonuçlara bakmaya geldim ve nedense hiç şaşırmadım..
Kadınlar çoğunlukla "Erkekler" demiş... 😁
Yahu bebek bu, bebek..
Tabi ki anne bakacak..
Aç ise emzirecek, şefkat gösterecek, ihtiyacını giderecek..
Bu sair zamanda da erkek hiç ilgilenmeyecek manasına gelmez..
Lakin emziren, altını temizleyen, öğreten, eğiten her zaman "Anne'dir"..
Bunun lafını sözünü edecek biri de ne bileyim...
Baba anneye çakmış annede istemiş çocuk canım şimdi ortada tecavüz yok o yüzden ikisi bakmalı sırasıyla
Ne anne baksın diyebilirim ne baba baksın sırayla baksınlar hep bi kişinin üstüne yüklemekte olmaz sonuçta çocuğu leylekler getirmedi değil mi?
Birtakım yaramazlıklar yaptınız ve çocuk çıktı...🌺
İlk kim çocuğun sesine uyanırsa o baksın,
Uyanıpta yanındaki uyuyan eşini tepiklicek hali yok kalk çocuğa bak diye.
O kadar zor olmamalı.
gece bebek uyanıyorsa genelde meme istiyordur babası emziremeyeceğine göre
Geleneksel olarak baba çalıştığı, anne ev hanım olduğundan anne bakıyor. Fakat artık çoğu anne baba çalışıyor. Bu durumda hangisi uygunsa o baksın, aralarında halletsinler.
Duruma göre değişir o. Anne babadan biri normalde geç uyuyup geç kalkıyor, biri biri erken yatıp erken kalkıyorsa ona göre saat belirleyebilirler. Öyle değilse sırayla bakılabilir. Birisi hasta olur yorgun olur o gün hiç bakmaz. Bazen anneannesine babaannensine bırakıp bir gece dinlenmek istersin. Duruma göre değişir yani.
Hangi taraf bebek yapması için karşı tarafı darladıysa o taraf daha çok bakmalı. Ama iki tarafta da istek ve ısrar eşit olduysa, o zaman eşit bakılmalı.
Her iki tarafı da yormamak için sırayla yapmak doğrudur. Sadece anne yaparsa çocuk her şeyi annenin yapması gerektiğine dair algı oluşturur.
Geceleri herkesin uykusu hafif olamaz sıra diğer kişide diye de göz ardı etmek de hoş olmayacaktır.
Aslında bu konuda iki taraf da ilgilenmeli. Ancak konu bebeğin acıkma durumu olduğunda mecburen anne görevi devralmalı. İş paylaşımı ile bebek büyütme süreci daha kolay hale gelebilir. Anlayış ve yardımlaşma çok önemli.
Ağlamıyorum gözüme eski kız arkadaşım kaçtı... Seninle şöyle olabilirdik... :)
Bence Anne de Baba da programlı bir şekilde bakmalı tek Anneye veya Babaya yüklenilmemeli. Bunun için Aile Hekiminden veya Aile psikatristinden öneri alınabilinir..
Bir bebek gece uyanıp ağlıyorsa meme istediği içindir. Baba elbet bebeğiyle ilgilenmeli fakat emzirmek için anne bakmak zorunda, başka bir sebeple ağlıyorsa o zaman durum değişir.
Ben mesela erkek bireyim erkek ve kadınlar güç bakıman bir olamdigi için ister istemez gündüzleri yoruluyor erkekte devreye gece giremesi gerektiğini düşünüyorum ben düşmemesi için önlem alır altını temizleyebilir veya su içerebilir aciktiysa eşinden destek alabilir konuda yapamıyorsa ama genel olarak gece erkeği daha olumlu görüyorum bu konuda 🙏
tabiki sıralı olması daha iyi fakat birini seçmek zorunda olursa anne olurdu çünkü anne iç gücüsü denilen bi şey var, anne bebeğinin ağlamasından ne olduğunu anlarken babası bebek ağladığında aval aval ne olduğunu düşünüryor. Bu yüzden ben anneyi seçerdim.
Anne çalışmıyor ise ağırlıklı olarak anne bakmalı kaldı ki babalarda bakıyor ama genel manada anne bakar bebeğe
Hem anne hem baba ben şu an yeğenime bile kalkıp bakıyorum benim odam da yatıyor açılınca kapatıyorum üstünü 😇
Sıra sıra olmalı. İlk 2 uyanışı anne yaparsa, diğer kalan 2 uyanışı da baba yapmalı ve böylece herkes verimli uyku alabilmiş olur
Her ikisi de ortaklaşa bakmalı sorumluluk ve sevgi vermek için bu şart. Asla bir yük gibi görülmemeli
Gece kim uyanırsa 2 side bakabilir ama erkekler işe gideceği için pek aldırış etmiyor eşlerine bırakıyorlar bu durumu
Eğer aç olduğu için ağlıyorsa anne
Yok başka bir şey için ağlıyorsa baba
Biraz da baba baksın annelerde insan yani agjhghh
Anne eğer ev hanımıysa anne bakmalı kesinlikle. Anne çalışan bir kadınsa dönüşümlü olmalı. Ama en iyisi babaanne baksın.
Birlikte yaptılar.
Birlikte baksınlar bir zahmet.
Hem anne hem baba ilgilenmeli..
Tüm sorumluluk kadına yüklenmemeli..
Genelde emziren anne bakar adam ne yapsin kalksin basimizimi beklesin
Evli değilim ama benim uykum hafif ve ben gece kalkar bakardım. Eşime yardımcı olabilmek için.
iki ebeveynin bakması taraftarıyım ama anne bir tık fazla olabilir
Baba anne farketmez aslında.. bence bu iş fedakarlık işi eşler arasında..
Çalışmayan bakmalı bence, ikisi de çalışıyorsa nöbetleşe veya beraber bakılmalı.
eşler calısıyor ise donusumlu .
kadın ev hanımı modunda ıse tabıkı kadın bakacak işi ne
asker nöbeti gibi 1-3 anne,3-5 baba ondan sonra kim işe en erken gidiyorsa o
HEp annede kitlenmesin. Baba da bakmalı ara ara. Annenin de canı var...
erkeğin bebeğe bakabilmesi için üzerinde kullanma klavuzu olması lazım :D
gündüz bakıyoruz ya gece de mi bakıcaz. uyusun işte ne istiyorki aaa.
Beraber kalkıyorduk cocouk ağlarken yatıp uyumadım hiç
Eğer tek çocuksa ve babanın işi ağırsa anne, 2 ve daha fazla çocuksa babanın yardım etmesi gerekiyor
Anne evde olmaz pek müşteri de olur mecbur baba bakar
Bebeğin sesine uyanan kimse o bakmalı illaki anne ya da baba diyemeyiz sıkıntılı bir durum
kim daha çok dinlenebilmişse o bakmalı. birbirine dinlenme fırsatı yaratılmalı...
Bence anne baba dönüşümlü bakmalılar sadece anne bakmamalı sonuçta annenin de uykuya ihtiyacı var tüm gün eğer Baba işe gidiyorsa bebekliçe o ilgileniyor onun da birazcık uyumaya ihtiyacı var dönüşümlü baksalar daha iyi olur diye düşünüyorum
Baba çalışıyor anne evdeyse anne bakmalı.. Anne de baba da çalışıyorsa ikisi beraber dönüştürerek bakmalı diye düşünüyorum
hangisi uyanırsa..
kimse uyanmazsa, kendini başının çaresine baksın :)
Ya inanin benim bir bebek olursa her gece onla takilmayi isterdim sabaha kadar zaten simdiden hep sabaha kadar uyanigim inanin olursa onu ben gece bakarim kocam rahat uysun 😂
Sırayla bakılmalı. Ama benim kocam uykusu bölündüğü için salonda yatmayı tercih etti. Bebeğim benimle uyuyor. Gece ağladı mı zorladı mı ateşlendimi hiç haberi olmuyor. Tükendim
Sadece gece uyandığında değil hep eşit bakılmalı benim nazarımda. Fakat kocam işe erken gidiyorsa ben bakarım anlayışlı olmak iki taraf için en iyisi 🙂🌸
Bebeği beraber yaptıklarına göre ikisi de dönüşümlü bakmalı
Bence bebek kendi kendine bakmalı. Yani erken yaşta başının çaresine bakmayı öğrenmesi açısından önemli bu
Ya kızların uydurması bu. Tabikide annesi bakmalı. Biz ne anlarız saçma saçma şeyler çıkarmayın. Bez bağlicam diye çocuğun kafasına dolariz boklu bezi
Ben evli olursam ben bakarim bebegim olursa cunku zaten geceleri uymuyorum:) ama belki de inat olsun diye kocami uyandiririm derim bak onu
Sadece baba ya da anne diye cevabı olamaz ikisinin de çocuğu olduğuna göre anne baba ayırt etmeksizin iki kişi de bakmasını bi zahmet yapsın
Bir gün anne bir gün baba ya da haftalık planlama olmalı. Ama en güzeli uykuyu düzene sokacak bir yol bulabilmek
Yorgunluk seviyesine göre değişir... Ama baba biraz daha gece yardımcı olmalı zira nne uykusunu almazsa sütü kesilir
Ne anne ne baba tek başına çocuk yapio yerine göre iki taraf da bakmalı cinsiyetçi alginizi popodan * için babaya bastim btw
Her iki tarafta bakmalı tabi ki! Bu sorunun sorulması bile bence ebeveynlere haksızlık
Ne sırası ya kim duyduysa o bakacak işte onun sırasını olur alışveriş sırası gibi
Yani baba seçtim ama 2'side eşit kalkmalı bana göre
Erkek gündüz işe gidecek anası evde yatacak gece uykusuz kalsa bile gündüz uyur
Bebek sahibi olduktan sonra ailenin tüm düzeni değişir. Eş rollerinin yanına bir de anne-baba rolü eklenir. Bu yeni role adapte olmak ve yeni sorumluluklar almak eşleri zorlayabilir. Ve ailede zaman zaman çatışmaya sebep olabilir.
Bebeğin bakımı oldukça zaman alan bir durumdur. İlk aylarda bebeğin uyku saati çok düzensizdir. Gündüz ve gece şık aralıklarla uyanıp bakım isteyebilir. Doğumdan sonraki ilk günlerde anne yeni doğum yaptığı için vücudunun toparlanması için dinlenmeye daha çok ihtiyacı vardır. Belki bu günlerde gece bakımı baba ve yakın akrabalar tarafından yardımlaşarak yapılması annenin dinlenmesi için iyi olur. Fakat bu süre içinde bile en azından emzirme için anneye ihtiyaç vardır.
Daha sonraki aylarda gece bebek bakımı annenin çalışma durumuna , eşlerin uyku ihtiyaçlarına, işlerinin yoğunluğuna göre ortak ayarlanması uygundur. Bebeğin gece bakımını yapmak canından kanından bir parça olan bir canlının büyümesine yardım ve şahitlik etmek demektir. Ve daha sonra bu anıları o yavru ile paylaşmak ebeveyn ile çocuk arasında daha sıkı duygusal bir bağ oluşturacaktır.
Bu sebeple hangi ebeveyn gece ve gündüz çocuğun bakımını daha fazla üstlenirse çocuğu ile duygusal bağı artacaktır. Babalar genellikle bakıma katılmaktan geri durmakta ve ilerki yıllarda aile içinde yalnız olmaktan şikayetçi olmaktadırlar. Buna bazen gönüllü bazen de anne ve yalın kadın akrabaların uzak tutmaları ile olmaktadır.
Babaların daha katılımcı olmaya çalışmaları babalık doyumuna katkıda bulunacağı gibi annenin yükünü almaya, aile içinde kalmaya ve çocuğu ile duygusal bağını artırmaya yarayacaktır.