Freud der ki: “Çocuk yapmayı doğal ihtiyacın zaruri olarak giderilmesi gibi karmaşıklıktan çıkarıp, üzerinde düşünülmüş sorumlu bir eylem seviyesine çekebilseydik, insanlık için en büyük zaferlerden birini kazanmış, doğanın koyduğu sınırlardan esaslı şekilde özgürleşmiş olacaktık.''Sizin için dünyaya çocuk getirmek ne anlam ifade ediyor?
Dünyaya bir çocuk getirmek sizin için ne anlam ifade ediyor? İhtiyaç mı mecburiyet mi yoksa zevk mi?
10
11
Görüşünü yaz
Kapat
En İyi Kız Görüşü
TatlıKızzzz34 | Çocuk & Ebeveyn konusunda 92 görüş paylaştı.
Xper 5
9 gü
İhtiyaç dan ziyade o bebeğe bakıp büyütebilecek bir güçte olmak gerekir. Gereken sevgiyi vermek gerek.. En önemlisi kendi kanından canından bir bebeğin her gün gözünün önünde büyüdüğünü görmek paha biçilemez..
Ben anne değilim ama çocukları çok severim. Mecbur olduğum için bir şey yapmak taraftarı hiç değilim. Belki biraz ihtiyaç meselesi olduğu için evlendiğimde dünyaya bir canlı getirmek isteyebilirim. Bunu kabul ederim. Çünkü çocuk sevgisini almak da çocukları seviyorsan bir ihtiyaçtır. Doğum yapmanın ve bir çocuk büyütmenin zor olduğunu düşünsem de çocukları sevdiğim için o yorgunluğa ve zorluğa değeceğini düşünüyorum. Bundan dolayı zevkli bir iş olur diye düşünüyorum.
İnsanların çoğu altından kalkıp kalkamayacağını düşünmeden mecburiyetten ya da baskıdan yapıyor çocuğu. Herkes çocuk sahibi olmamalı. Psikolojik anlamda iyi durumda olmayanlar ya da şüpheleri olanlar bi oturup düşünmeli. Hatta direkt herkes düşünmeli. Çocuk sahibi olmak herkese göre değil
Bence ihtiyaç böyle bir dünyada güzel sevmeyi bilen erkekler , sevmeyi gösteren kızlar yetiştirmek için bu dünyaya çocuk getirmek ihtiyaçtır güzel bir dünya olacağına inanmak inandırmak için.
0|1
0|0
Gizli Üye
11 gü
Benim çocuğum var bir tane 3 tane daha düşünüyorum ama iyi yetiştireceğiz onları
İnsan yaratığı kendi türünün (memeliler) tartışmasız en vahşisi olduğu bütün felsefecilerin ortak görüşüdür. Kendisini sınıflandıran familyasının karakterine uymayan doğaya uyum sağlamak yerine kaynakları diğer canlılar için kullanılamaz hale getiren bir yaratık. Aslında dünyanın belki de kanseriyiz, hatta doğal afetler de dünyanın bağışıklık sistemi, bizden kurtulmaya çalışıyor. Umarım iyi insanlar yetiştiririz ve en azında kanser olarak kalacaksak bile kötü huylu değil de iyi huylu olarak kalırız...
İleri dönemde beni en güzel şekilde temsil edebilecek saygılı sevgili vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmek için çocuk yapmayı çok istiyorum. Zevk için yapanlar olmasa Freud un teorisi gerçekleştirlmis olurdu..
2|0
0|0
devrikmuhalif | Çocuk & Ebeveyn konusunda 51 görüş paylaştı.
Yoda
11 gü
Kuş beslemeye karar verirken bile aylarca araştırdım iyice öğrendim Çocuk kolay değil aşırı detay ister
1|1
0|0
ichwillsieg | Çocuk & Ebeveyn konusunda 109 görüş paylaştı.
Guru
11 gü
Hiç bu açıdan düşünmemiştim herhalde çocuk gerekli bir şey değil herkes soyum ilerlesin mantığında
En İyi Kız Görüşü