+1 yılİlk önce kolay ve hafif doğumlar diliyorum
Bak sen ikna etmeye çalışırsan bu bir görgüsüzlük olarak algılanabilir. Bence tatlı tatlı konuşarak kocanı ikna etmeye çalış annesiyle kendi arasında meseleyi çözsün. Yani sonunda annesi kalıyor, onu ikna etmenin bunca yolunu biliyor kocan. Seninle kayınvaliden arasında ileri dönük bir tatsızlık çıkmasın diye bu görevi kocan üstlenip kayınvalideni senin çalışmayı çok sevdiğine ve hiçbir zaman sevdiğin işinden vazgeçmek istemediğine bebeğin gözbebeğin gibi dururken yıllardır uğruna okuduğun mesleğine de sahip çıkacağına ikna etsin02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ediyorum 🙏🏻
- +1 yıl
Rica ederim ne demek 🌺
En İyi Cevaplar
+1 yılDoğum sonrası 10günde öyle iyileşme sağlanamıyor malesef, çocuğa anne sütü gerekecek ve öyle sağmak basit iş diyip geçilmiyor 30dk arayla sürekli sağım yapmak gerekiyor oda gıdım gıdım gelir çünkü bebek kadar anneninde bebeğe ihtiyacı vardır çocuk emdikce süt gelir aksi takdirde sağarak zamanla sütünüz azalır. Herşeyi geçiyorum ama madem durumunuz psikolojik danışmanlıkta yapıyormuşsunuz neden çocuğunuza vakit ayırmayı tercih etmiyorsunuz? Sizin ki tamamen kaynanaya inatlık başka açıklaması olamaz iyi dille söylememiş olabilir ama sizde zıtlaşıp arada doğacak olan bebeği telef ediyorsunuz.
12 Yorumla
Soran+1 yılInat asla değil işimi çok özledim ve işim çok rahat eve yakın bakıcım güvenilir bence koşullarım uygun
- +1 yıl
Çocuğun anneye ihtiyacı olucak bakıcıya değil, ilk 2-3 ay zaten anne kokusuna ihtiyacları oluyor biraz sabredin en azından ne bu acele, yine bakıcıyla çalışırsınız ama kayınvalidenizden daha güvenilir bulmanız ayrıca saçmalık unutmayın evlendiğiniz kocanızı kayınvalideniz yetiştirdi, büyüttü bu önyargılı halinizi kenara bırakıp eşinizle konuşmalısınız sizin sorunu anca yine beraberce siz çözersiniz.
Aslına bakarsanız bir çocuğa 3 yaşına kadar ne verirseniz onu öğrenir kayınvalideniz bilgisinden Başka hiçbir şeyi veremez 3 yaşındaki bir çocuk öğretildiği takdirde bir kaç tane yabancı dil öğrenebilir paranız varsa eğer Çocuğunuzu gerçekten kayınvalidenizin eline bırakmayın Ayrıca Hiçbirimiz için geleceğin ne getireceği belli olmaz kaldı ki eşinizle boşanma aşamasına geldiniz kendi ayaklarının üzerinde duramıyorsanız Bunu asla başaramazsınız ve Eşinizde annesinin ağzına bakıp size cephe almıyorsa boşverin gitsin ama bence 10 günlükken bırakmasanız çok iyi olur
00 Yorumla
Bir anne olarak söylüyorum çok zor o bebeği bırakıp işe gitmeniz hemde yeni doğan bir bebeği. Benim kızım 11 gün yoğun bakımda kaldı ne olacağı belli olmuyor sarılık oluyor solunum sıkıntısı vs. Emzirme zaten başlı başına bir olay. Göğüsler sıkça dolacak akacak sağmak durumundasın. Normal doğum mu sezeryan mı olacak zaten sezeryan olursan 10 günden önce doğrulamayacaksın normal şekilde. Normal dikişli olursan yine 10 gün. Anlıcagın asla hiçbir şey senin istediğin ve düşündüğün şekilde olmayacak üzülerek söylüyorum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılKusura bakma ama, ne sana nede kayın validene katılmıyorum;
Doğumdan ön gün sonra işe gitmek ne demek, biraz sakin ve pozitif düşün lütfen. İlk çocuğum diyorsun ama, onun sana çok ihtiyacı olduğu an onu bakıcıya bırakıp işe gitmeliyim diyorsun. Ben çok büyük bir hata olarak görüyorum bu kararı. Yeni doğan bir bebek her şeyden önce annesini kokusunu hissetmek ister, o kokuyla rahatlar, annesinin ilgilenmesini ister, ayrıca özür dilerim ama emzirme işini nasıl yapacaksın Allah aşkına bir daha gözden geçir karar vermeden önce. Bakıcı gelse ne olur eve çocuğun annesi yanında olmadıktan sonra.
Kayın validene de, eşin iyi kazanıyor çalışmana gerek yok şeklinde yorum yaptığı için karşıyım. Sen kendini ve bebeğini işe gitmek için hazır olduğunu düşündüğün zaman işe gidebilirsin sorun değil ama burada öncelik ne işin, ne de kayın validenin dedikleri, sen sadece doğacak olan çocuğunu düşün. Doğumdan hemen sonra işe gitmek ne kaçar gibi...20 Yorumla
+1 yılŞimdi böyle düşünüyorsunuz da 10 günlük bir bebeği bırakıp ise gidemeyeceginizi bebeğinizi kucağınıza alınca anlayacaksınız.
Saatler ne kadar esnek olursa olsun bu pek mümkün değil. Lohusalık döneminde normal bir psikolojide olamıyor insan, böyle bir vakayla çalışmadınız sanırım. Zaten bebek ek gıda dönemine geçtiğinde yine baslarsiniz işe , çalışmaya alışık bir kadın evde duramıyor. Ama şu anki düşünceleriniz değişecek. Bir de evlilikte doğuma yakın dönemde ve lohusalık döneminde genelde fikir ayrılıkları oluyor.
Kaynananizin da bir süre bebek konusunda yardımcı olacak olması tecrübe edinmeniz açısından iyi olabilir diye düşünüyorum..13 Yorumla- +1 yıl
Ben de katılıyorum... Daha çok küçük bir bebeğiniz olacak, muhtaçlık durumunuz yoksa 1 yıl kadar çocuğunuzla ilgilenebilirsiniz bence. Bakıcıya güveneceğize bebeğin babaannesine güvenmek daha doğru olur gibi. Sonuçta kendi torunu yabancıdan ziyade o daha hassas ilgilenir
Soran+1 yıl@gecedenbirvakit kaynanama güvenmiyorum çocuğu saçma sapan besleyecek kundaklayıp yatıracak filan bakıcı yıllardır arkadaşlarıma çalışmış işin eğitimini almış güvenilir tatlı bir kadın
- +1 yıl
Soru soran bayan, ben de meslek sahibi, eğitimci bir insanım. Benim kaynanam okuması yazması olmayan çocuğuma bakacak olsa kundakla büyütecek olan biriydi. Ama ben gurbette hem kendi ailemden hem kaynanamdan uzakta 1 yaşında izinden dönüp çalışmaya başladığımda çocuğumu yabancı ama sizin dediğiniz gibi tecrübeli bakıcılara emanet etmek zorunda kaldım. Çok pişmanım. Hep aklim evde kaldı. Hep içime sinmeyen şeyler oldu. Keşke o cahil kaynanam yanımda olsaydı da kundaga sarsaydi bir süre benimle kalsaydi dedim. Bilmiyorum , karar sizin. Kundak kısmına gelince pek çok Avrupa ülkesinde çocuk doğunca hemen kundaklaniyor , endişe ettiğiniz kadar sakıncalı bir durum değil.
+1 yılŞaka mı ya kadınlık yapmaya niyetin yok ne demek? Bunu sorgulayacak olan kendisi mi bu izni nasıl verebilirsiniz kendinizi geliştirmiş biri olmalısınız yani inanın şokum. Tabi li çalışacaksınız ev hanımı olmak kocanızdan gelecek parayı mı bekleyeceksiniz bunlar nasıl zihniyet ya
23 Yorumla- +1 yıl
İnanın koca sadece yemeye içmeye para veriyor kadının özel ihtiyacını erkekler anlamıyor kadının özeli için para vermek istemiyorlar.
Soran+1 yıl@Mislinadorak evet aynen öyle bir kere ipin ucunu kocanın eline verirsen ayda yılda bir aldığın küpe ayda bir içtiğin kahve lüks olur başına kakılır
- +1 yıl
Aman diyorum kimsenin sizin ne kadınlığızı ne de meslek hayatınızı sorgulamasına izin vermeyin. Psikolojik baskı yapıyorlar evet anne olabilirsiniz ama emin olun çocuğunuz güçlü bir anne görmek ister, siz onu hep sevip saracaksınız zaten. Kimseye hayatınıza müdahale etme yetkisi vermeyin herkes yerini bilsin
+1 yılDogumdan 10 gun sonrami?
Cok erken, emin ol cocuk dogdugunda bunu sende istemiceksin.
Ama kayinvaliden sen calisma evine cocuguna bak demeside..
Size karismaya hakki yok, siz aile kurdunuz, kayinvalidende olsa size karismamali. Tavsiye verebilir ama kararlari sana birakmali.
Cocuga bakmak istiyorsa bakicidan cok ona guvenirdim, sonucta torunu, yanlis yapmaz bebege.
Ben senden olsam ilk 8 veya 10 hafta calismazdim, sonra kayinvalideme cocugu baktirir calisirdim ki bakmak istedini soyledi.04 Yorumla
Soran+1 yılSuda doğum yapacağım için 1 haftaya eski hayatına dönersin dediler. Dadı istiyorum çünkü profesyonel kaynanam kafasına göre ne bulsa yedirir hasta olsa ne yapacak bilemez hem dadıya emir verebilirsin
- +1 yıl
Emir vermek? Köle? Kaynanan daha insancılmış.
Soran+1 yıl@general-iroh kölelik mi diyorum. Şöyle yap böyle yap şunu giydir vs bunları çekinmeden söylersin senin dediğin olur kaynanaya direktif veremem kafasına eseni yapar
- +1 yıl
Madem porfesyonel dadı tutayım diyosun şöyle böyle demene gerek yoktur zaten. Profesyonel sonuçta. Senin dediğin emir vermek kölelik.
Kusura bakmayin bende kayinvaldenize hak verdim daha 10 günlük bebeğin bakıcıya değil anneye ihtiyacı vardır, benim çocuğum 10 aylıkken krese basladı ben ona bile erken diyordum ama mecburdum annemin bakmasını daha çok isterdim ama öyle bir imkanım yoktu malesef.. en azindan cocugunuz bir kac aylik olana kadar bekleseniz ilk zamanlar cok ønemlidir Anne bebek icin bir bag kurmaniz icin, ama yinede en iyisini siz bilirsiniz tabi, Allah yardimciniz olsun dogumda insallah saglikli bi sekilde bebeginizi kucaginiza alirsiniz😊
00 YorumlaÖncelikle hem onun huyuna hemde kendi yoluna gitmen lazım. Doğumdan 10 gün sonra işe dönmek bence dayanılmaz olur. Yorgunluk olabilir.
Ve el kadar bebek. Annesinin kokusunu ilk iki ay aklına bellemesi lazım. Bu süreçte hem kendine vakit ayırmış olursun hemde kaynananın yoluna gitmiş olursun. Zamanı gelince de işine gerekirse tüm gün bakarsın.
Ama doğumdan 10 gün sonra zorunlu değilse bakıcı tutmak. O çocuk için üzülürdüm.
Kaynana eve gelmesin ama çekilmez olur. Eşinin de senin yanında durması lazım. Annesi falan ama olmaz yani. Bir tarafta ömrünü paylaştığı kadın var. Ona güvenmeli annesinin ağzına ekmek vermemeli...00 Yorumlaçocuğunuza maden kendisi bakacak sorun yok. kendi baksın güzel güzel. sizin onu ikna etmenize gerek yok eşiniz ikna etsin. niye ikna etmeye gerek olduğunu bile tartışabilirsiniz kafanızda pskoloji okumuz bir insan olarak eski usullere kafayı bozmuş bu yaşlı kitlenin ve hala bu usullerle eşini kısıtlamaya çalışan eşlere kendi hakkınızın olduğunuzu söylesenizde ikna edilemeyeceklerını bilirsiniz. kadın haklarından yararlanmak isteyebilrsiniz bence. eşiniz bunu diretirde annesine sus payı veremezse bi avukata başvurun bu size çok aşırı gelebilir ama hayatıız eşiniz ve anasının elinde değil. tabiki bi erkeğe bağımlı olmayacaksınız. dışarıyı görüyosunuz yani bir gün ayrılmak isteseniz çocuğunuz ve iş durumunuzdan dolayı ayrılamayacaksınız belki. hayat ne getirir bilinmez. dik durun kararınızı uygulayın kayınvalideniz söylenirse söylensin. böyle şeyler duyunca tüm içtenliğimle hüzün duyuyorum.
00 Yorumla
+1 yılSen istikrarlı ol ona da haddini bildir namus bekçiliği yapmasın eşinle de konuş bı seni ve bebeğini etkiler bunu anlat ona maddi kaygımız yok karışmasın kendisi mi verecekmiş bakıcı parasını şirret karı
12 Yorumla
Soran+1 yılAnam hemde ne şirret 😂
- +1 yıl
Ay çok kızdım ya sanırsın cebinden çıkacak hayır hangi yüzle yok açık giyiniyormus da yok adamların içine sokmazmis da hayırdır ya sanırsın onunla evlendin edepsiz laflarına bak ya sen onu benim yanıma gondersene ben onu bı süt dökmüş kediye dondureyim 😂😂
Gizli Üye(18-24)+1 yılO kadar yıldır okumuşsun meslek sahibi olmuşsun evlenmişsin bu kadın ne hakla senin giyimine ve mesleğine karışıyor. Üstelik kadınlık yapmaya niyetin yok demiş kadınlık ev hanımı olmak değildir kadınlık her hangi başka bir şey de değildir eğer kadın doğduysan kadınsındır zaten kesinlikle sana karışmasına izin verme çocuk senin çocuğun ne yapman gerektiğini sen bileceksin kaynanan değil
10 Yorumla
+1 yılCocuk yetiştirmenin profosyonellikle ilgisi yok. Cocuk sıcak aile ortamında buyumeli kusursuz çocukta yoktur. En kotu ailelerden mükemmel cocuklar cikiyor. En mükemmel görünen ailelerin berbat cocukları oluyor. Lütfen cok gerekli değilse çocuğunuza siz bakın siz ilgilenin. Sonra yine calisirsiniz. Pandemi surecindeyiz zaten seanslar online bile olabilir ama cocugu bana göre anne yetistirmeli o yanında olmalı
00 Yorumla
+1 yıl10 gün kısa bir süre. Hem senin toparlanman gerek doğumdan sonra dinlenmen gerek. Bir ay kadar dinlenmen gerektiğine inanıyorum ama sen kendini ve vücudunu daha iyi bilirsin. Ayrıca kayınvaliden kim oluyorda seni erkeklerin arasına salmam, senin kadınlık yapmayacağını düşünüyorum gibi şeyler söyleyebiliyor. Bu senin bedenin, senin çocuğun, senin hayatın burada tek söz sahibi sen olabilirsin çocuk konusunda da sen ve eşin anlaştıysanız kimseye söz düşmez.
00 YorumlaBence bu noktada kocanın devreye girmesi gerekiyordu. Ayrıca sen olur da bu duruma tamam der evde oturursan amanla kocana sarıcaksın sıkıntıdan sonra kavgalar artıcak falan hiç anlamı yok. İkinizde kendi hayatınızı yaşamaya devam edin. Bu durumda senin daha fazla yapabileceğin bir şey yok sen konuyu uzattıkça ısrar ettikçe kaynananla aranız açılacak kavga edecksiniz o yüzden kocanın annesiyle net bi şekilde konuşması lazım.
00 Yorumla
+1 yılEvlendiğin veya doğum yaptığın için kendi hayatından ödün vereceksin diye bir şey yok. İşinde gayet güzel. Bilinçli bir annesin okuduğum kadarıyla olması gerektiği gibi senin hayatına kaynanan karışamaz
10 Yorumla
+1 yılçocuğu dünyaya getirecek olan sensin sonuçta kaynananın laflarının pek bi önemi yok haliyle de. önemli olan eşinle vereceğiniz ortak kararınız. umarım vereceğiniz karar bebeğiniz için en iyisi olur. şimdiden hayırlı olsun buarada : ))
10 YorumlaŞimdi anlamazsın ama ileride çocuğumla keşke daha fazla vakit geçirseydim diyeceksin çünkü o bebeğin en güzel zamanları sen işimi bırakmayalım diye düşünürken bebek büyüyüp bakıcısına senden daha çok bağlanacak
11 Yorumla
Soran+1 yılGünde en fazla 5-6 saat bizi ayırmaz ayrıca bütün gün evde oturan anne ne kadar sağlıklı olabilir ki
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok üzüldüm durumunuza. Her şeyi geçtim. Çocuğunuzu bakıcının vicdanına bırakacaksanız ki, bu kişinin kim olduğu vasıfları zerre kadar önemli değil gözümde, çocuğu evde bırakmayın kendi muayenehanem var diyorsunuz, bakıcı oraya gelsin çocuğuda götür iş yerine, orada ilgilensin.
00 Yorumlasen edemezsin ederse kocan eder. kocanda aynı düşünüyorsa yapacak bir şey yok. ama nladığım kadarı ile maaşın iyi burdan yırtıyorsun. yoksa 3500 lira maaş alıp 2500 lirasını bakıcıya vermek saçmalık.
03 Yorumla
Soran+1 yılMaaşım iyi seans başına 250 tl alıyorum günde eskiden 8-9 danışanım olurdu birikim de yaptım şimdi 4-5 kişi yeter hem kendim yüz yüze danışmanlık veriyorum hem online danışmanlık kirada da bir evim var
+1 yılçalış bence. ona kulak asma ama bakıcı konusunda hak verdim kaynanana. sonuçta tamamen yabancı biri ne yapacağı belli olmaz. hiç olmadı bakıcı da kaynananla beraber baksın bebeğe.
02 Yorumla
Soran+1 yılBakıcı yıllardır tanıdığım arkadaşlarıma da çalışmış biri ayrıca pedagoji yüksek lisansı var kaynanamdan daha iyi olur diye düşünüyorum
- +1 yıl
olabilir evet o zaman ilk günlerde kendisi görsün bebekle nasıl ilgilendiğini belki o zaman ikna olur
+1 yıl10 gün erken bence 1 au falan evde kal çocuk küçük sonuçta 1 ay sonra başla herkesin gönlü olsun kabul eder belki kaynanada bence çocuğa da kaynanan baksın bakıcıdan iyidir şu devirde kimseye güven olmuyor
00 YorumlaBebeğin psikolojisini düşün birde derim bi bebeğin anne şefkati, sıcaklığı ilgisi sevgisinden başka ne ihtiyacı olabilir.. doğru ya.. terzi kendi söküğünü dikemezmiş..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılOna ne sanki? Dinleme onları onlara kalsa sana peştemal giydirir kafana bir yazma taktırıp yufka açtırır. Ağzınla kuş tutsan yaranamazsın bende böyle insanlarlayım iyi bilirim.
11 Yorumla- +1 yıl
Şalvar diycektim peştemal yazmışım :D
+1 yılIse git, bebegine baskalari baksin, cocukla yabanci ol.. neden doguruyorsun
22 Yorumla
Soran+1 yılGünde 5-6 saat işe gitmek başkasına bırakmak mı?
- +1 yıl
Senin tercihin
+1 yılO kaynanaların varya her halta burnunu sokması yok mu ona ne ya sen annesi olarak en iyisini bilirsin akrabalarının seni kendi keyfine göre yönetmesine izin verme onlar sırf pislik olsun huzurun kaçsın diye yapamıycakları şey yok annemde az çekmedi bu yaşına kadar sen çekme bunları :(
00 Yorumla
+1 yılİyi hoş ama 10 gün erken gibi emzirmen lazım sürekli anne ilgisi lazım bunu bakıcı bile veremezki bir çocuğa. yani ben bilgili değilim ama bu benim fikrim :)
00 Yorumla
+1 yılçocuğunun sana ihtiyacı var bakıcıya değil bence bi süre çalışmana ara var bebeğinle ilgilen üç yaşına kadar kendşn bak ondan sonrası çalışır bakıcıya verirsin
00 Yorumla
+1 yılBence yeni doğmuş bir bebeğin ilk zamanlarında annesi ile bağ kurmaya onu hissetmeye ihtiyacı vardır diye düşünüyorum hiçbir iş çocuğunuzdan değerli değildir onunla geciremediginiz zamanlar icin pişman olabilirsiniz 🙂 imkanınız varsa çocuğunuzu en azından toparlanana kadar büyütmeniz daha güzel olur hele ki böyle virüs zamanında çocuğa başkasının bakmasını istemek bence biraz riskli. Babaanne veya bakıcı hiç farketmez sizin bakmanız bence bebeğinize daha yararlı olur👌
00 Yorumla
+1 yılBebekle bence daha fazla ilgilenmeniz gerekli 10 gün sonra değil de 3 ay sonra olabilir ancak yaşınızı başınızı aldıktan sonra kaynana kaynanılığını bilsin eşiniz bir şey demiyorken kaynana nasıl böyle bir şey der aklım almıyor doğrusu uygun bir üslupla bence eşiniz uyarsın yoksa kötü siz olursunuz
00 Yorumla
+1 yılYarım gün çalışacaksan yarım gün de kayınvaliden baksın ben olsam bakıcıya pek güvenmem ama babaanne canı gibi bakar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılKaynanana neeee? İkna edilecek bisey yok istemiyorum diyip kenara çekileceksin ana ogul halledecekler meseleyi
00 Yorumla Kaynanan hakli yeni dogmus cocuk skri boktan is icin birakilir mi
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim kendi hayatıma dönüp yüksek enerjili olmam bebeğim için de en iyisi evde oturup kalmış mutsuz anne çocuğunu mutlu edemez
+1 yılBakıcıya gerek yok bence senin ofiste büyüyebilir sorun yapma
18 Yorumla- +1 yıl
Bir psikoloğun ofisinde çocuk büyüyebilir mi?
Ne kadar imkanlı bu? - +1 yıl
@YapısmayanBant neden olmasın? Ben fotoğraf stüdyosunda büyüdüm mesela. Yaşım 5 olunca fabrikalar vs bütün çekim alanlarında oldum neden olmasın?
- +1 yıl
Kadın psikolog, danışanlarla ilgilenirken çocuğa bakabilme ihtimali var mı?
Bakıcıdan daha beter. - +1 yıl
@YapısmayanBant bence var 30 yıldır onlara giderim
- +1 yıl
Ne yani, danışanlara çocukla mı çıkacak?
- +1 yıl
@YapısmayanBant çocuk ayrı bir odada bölümde durabilir
- +1 yıl
Bir klinik için saçma buluyorum ben. Neyse size iyi geceler
- +1 yıl
@YapısmayanBant Olabilir ufaklık
Kaynananı öldürebilir miyim ya ay çok sinir oldum valla eşfıwlldlwkd
00 YorumlaO çocuğun ne kaynanaya ne bakıcıya ihtiyacı var işe gitme çocuğuna bak emzirmen gerek bakman gerek
00 Yorumla
+1 yılkaynanalarda çok oluyorlar sen tut ama güvendiğin birisi olsun eve kamera taktır bakıcıyıda tut
00 YorumlaValla bu anlattığınız gibi olduysa olay, daha çok kaynanızın sizi ikna etmesi gerek gibi...
00 YorumlaKaynanayı st sen bildini yap o kim oluyormuşta karışırmış.
00 Yorumla
+1 yılYaw kaynanana ne oluyor ağzımın payımı vermezseniz işte böyle konuşurlar
00 Yorumla
+1 yıl10 gün sonra kendini hazır hissedebilecek misin? Söylediğin süre çok saçma.
00 Yorumla
+1 yılo ne demk kizim sakin ol. Is kacmiyor ya. On günlük bebegi birakip ise gitme
00 Yorumla
+1 yıl10 gün ne Ablacım ya çocuğun en çok bu günlerde sana ihtiyacı var 20 yaşinda olunca değil
00 Yorumla
+1 yılAnne oluyorsun ve bebeğini senin bakman daha iyi olucak küçük bir bebeği doğumdan hemen sonra başkasına emanet etme bence , bebek kendini toparladıktan sonra mesleğini devam ettir daha mantıklı
12 Yorumla
Soran+1 yılGünde 5-6 saat çalışmanın bebeğe zararı olmaz diye düşünüyorum
- +1 yıl
Tabi orası öyle, ama yinede bebek 40 ını geçsin hemen işe girmene bence gerek yok, kayınvalideler hep aynı boş konuşmayı severler, onu dinleme zaten, ama biraz da bekle hemen girme derim
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır demeyi öğrenmek ne güzel değil mi? Üstelik pdr mezunusunuz. İletişimde kalmak zorunda da değilsiniz. Siz eşinizle evlendiniz kaynanız ile değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuğu fırlatıp atın zaten. Bakıcısına anne dediği zaman görürsün
04 Yorumla
Soran+1 yılGünde en fazla 5-6 saat diyorum fırlatıp atmak mı bu? İş arasında bile eve uğrarım yürüme mesafesi ile 10 dk çünkü
Cevap sahibi+1 yılÇocuk 5-6 yaşına gelsin o zaman anlarsın ne söylediğimizi
Soran+1 yılPardon ne diyorsunuz ya? Ben neden bebeğim için kötü olanı istiyim ki
Cevap sahibi+1 yılAldığın cevaplar hoşuna gitmedi hepsine karşı çıkmışsın madem bildiğini okuyacaksın niye soru soruyorsun o zaman. Sen yaşamadan anlamayacaksın ne halin varsa gör 6 yıl sonra bu siteye gelipte çocuğum beni sevmiyor ne yapmam lazım deme o zaman.
Aile & Toplum konusunda 947 cevap paylaştı. Her bebeğin anneye ihtiyacı vardır bnce başkasına birakma
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKesinlikle işinize dönmenizi destekliyorum ama 10 gün çok erken 2 ay bekleyin.
00 Yorumla10 günlük bir bebeği bırakmamanızı tavsiye ederim. Anne çocuk bağı kurulmaz. Çocuk huzursuz olur, size ihtiyaç duyar. Sizin de dinlenmeniz gerekir. Tekrar düşünün derim.
00 Yorumla10 gün içinde zor dönersin işe en az 40 gün evde yatarsın
02 Yorumla
Soran+1 yılSuda doğum yapacağım toparlanma süresi en fazla 3 gün diyorlar
+1 yılsenin gibi kadınlar kendine anne mi diyor anne olmak o çocuğu doğurmakla olmuyo
00 Yorumla
+1 yılMaşaAllah. Allah bağışlasın... Neden sadece 10 gün ki? 16 hafta biliyorum ben
00 YorumlaNeden doğumdan 10 gün sonra işe başlıyıcaksın ki 🙄
Tek yolu onu ikna etmek 😜00 Yorumla10 günlük bebeğe bakıcı bakması pek dogru gelmiyor senin veya eşinin annesi baksa daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılben 10 gunde bırakıp dönemezdim evladımı
10 YorumlaÇok erken yaa yazık bebişe
10 Yorumla
+1 yılbu kaynanalar neden her seye muhalefet
00 Yorumla
+1 yılOna ne bee allah alla
00 YorumlaDoğumdan 10 gün sonra işe neden başlıyorsun ki?
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılBari kırkı çıksın yahu
00 Yorumla
+1 yılEdemezsin arrik o iş bitti o level geride kaldı
00 Yorumla
+1 yıl40 gün bekle bari
Çocuğa yazık00 Yorumla
+1 yılVar anasına bakıcı değil CEO arıyor mübarek 😊
00 Yorumla- Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Bir psikolojik danışman olarak zaten anlatacağım şeyleri belki benden daha iyi biliyorsunuzdur ama bazen insan unutabiliyor.
İnsanlar olaylara egoları üzerinden bakarlar.
Çoğu insan kötü niyetli değildir. Sadece baktıkları açı diğer insanlardan farklı bir açıdır.
Bazı insan için annelik, kariyer gibi kavramlar farklıdır. Zaten çatışmalarda bu kavramlara bakışların uyuşmamasından çıkar. Herkes kendi yorumunun tek ve geçerli yorum olduğunu düşünür.
Böyle durumlarda ilk yapılması gereken karşı tarafın olayları nasıl gördüğünü anlamaktır. Bunun içinde dinlemek gerekir. Etkili sorularla tam olarak kafasında ideal kavram nedir bu anlaşılmalıdır.
İnsanların şiddetle karşı çıktığı durumların birçoğu kendi güvensizliklerinden dünyayı algılama biçimlerinden ortaya konur.
Dünyayı düşmanlarla ve tehditlerle dolu algılayan birisi her gürültüden korkar, her durumu kendisine bir tehdit olarak değerlendirir. Bu yüzden yaşam kaliteleri korku, öfke girdabında giderek düşer.
Dünyayı her ince detayı aslında bizim iyiliğimiz için planlanmış bir oyun alanı olarak görenlerse yaşamdan zevk alır ve sıkıntı gibi görülen durumların ardındaki güzellikleri ve dersleri görebilirler.
İnsanları ikna etmektense onları dinleyip ve bakış açılarını anlayıp, onların bakış açılarından öğrenmemiz gerekenleri öğrenin. Sonra da kendi bakışımızı ortaya koyduktan sonra tüm sorumluluğu alarak eylemlerde bulunmamız bana daha mantıklı gelmektedir.
Bazen de ne yaparsak yapalım istemediğimiz durumlar olabilir. Böyle durumların da aslında bizin için güzellik olabileceğini ve bir kaç sene sonra "iyi ki öyle olmuş" demeyeceğimizin de bir garantisi yoktur.
Ego kendini her durumda haklı görür. Egoları savaştırmak yerine her durumun kendine göre faydalı yönlerini göz önüne alıp ona göre hareket etmek daha iyi olabilir.
Uçaktan korkan ve bindiğiniz uçağın kesinlikle düşeceğini düşündüğü için sizi engellemeye çalışan birisinin uçak korkusunu anlayıp, belli bir yere kadar neden korkulmaması gerektiğini aktarıp daha sonra da uçağa binip keyifli bir yolculuk yapmak iyidir. Ancak karşı tarafın korkularını "saçmalık" olarak görüp üstelik onu da zorla uçağa bindirmeye çalışmak bence zaman israfı ve gereksiz stres üretecektir.
Böyle durumlarda kendinize soracağınız bazı sorular çıkışı gösterebilir.
Sevgilerimle.