Günümüzde şartlar malum; tek maaşla geçinmek gerçekten çok zor olduğu için çalışmak istiyorum. Ancak ailem 1–2 saat uzaklıkta ve ulaşımım olmadığı için dolmuş kullanmak zorundayım; kazandığım parayı yola vermek de istemiyorum. Ayrıca 3 aylık bir bebeğim var, ben çalışırken ona kimin bakacağı da büyük bir sorun. Maddi olarak bakıcı tutmam da mümkün değil, çünkü ücreti neredeyse alacağım maaşı karşılıyor. Bu konuda bana bir yol gösterebilir ya da bir çözüm önerisi sunabilir misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
4 aySeni çok iyi anlıyorum çünkü çocukla birden çalışma hayatının dışına çıkmak, bir gelir elde edememek can sıkıcı. Insan faydalı olmak istiyor, üretmek, dışarı çıkmak ya da annelik hormonlarının hücum ettiği çocuk gelişim dünyasının dışında nefeslenmek.
Fakat sana şöyle söyleyebilirim: Benimde ailem 800km ötede. Eşimin aileside 150km ötedeydi. Bana hiçbir fayda sağlayamadılar. Çocuğum emekleyene kadar çalışabildim, oda müşteri hizmetlerinde, yani evden, homeoffice. Sonrasında çalışma hayatına dönmem nerdeyse 2 senemi aldı. Dediğin gibi, kazandığını çocuğuna tamamen yabancı bir bakıcıya vermek nekadar mantıklı? Çünkü birçok insanın işi eve gelince biter ama senin işin eve gelince daha da devam edecek.
Bu esnada niyetini bir gözden geçir, sana başka kapılar açabilir. Niye çalışmak istiyorsun? Zorlanmayacak mısın? 3 aylık bir bebeğin en güvendiği en ihtiyaç duyduğu kişiyken, onu bir bakıcıya emanet edebilecek misin? Hamilelik, doğum, vs. bunların ardından dinlenmek en doğal hakkın değil mi? Ayrıca evi geçindirmek senin sorumluluğunda mı sence? Bir çocuk getirmişsin dünyaya, azıcık soluklan be güzelim be.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)4 ayBen bakarım valla bebekleri çok seviyorum zaten çok çocuk baktım çocuk gelişimi okuyorum maaş da istemem sana yardım da ederim
04 Yorumla- 4 ay
Jahahhahhah
Soran4 ayAy teşekkür ederim sağol🥰😅
- 4 ay
😗😗😗
Cevap sahibi4 ayRica ederim
4 ayMaalesef bu hükümetin gidermesi gereken bir eksiklik. Ya geçinecek kadar tek maaş vermeli en iyisi bu zaten, ya da her ilçede ilçenin büyüklüğüne göre 1 veya bi kaç tane bebek bakım yeri olmalı. Aama şu durumda zaten bebeğin 3 aylık yani anne sütü emmesi lazım bu yüzden bebek bakım yeri olsa da bırakmamalısın. Evden yapabileceğin iş bulabilirsin böylesi daha iyi olur şimdilik zaten
00 Yorumla
4 ayKadına salladığınız kadar sizi bu duruma düşüren paranızı pul eden sizi muhtaç bırakan sisteme laf etmediniz şu postla beraber ülkemde ne kadar canım yaşamış olduğunu gördüm sizin gibi cahilleri gerçekten çok hafife almışız
60 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Tek maaşla hayat gerçekten zor, seni çok iyi anlıyorum 🍼💛 Bir yandan bebeğin çok küçük, bir yandan da para derdi… Belki evden yapılabilecek işler bakabilirsin; paketleme, online asistanlık, içerik yazarlığı gibi. Aileyle dönüşümlü kalma, komşu teyze desteği de bazen altın değerinde oluyor. Sonuçta anne matematik bilir: “Uykusuz + yorgun = yine de pes etmeyen.” 😉
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
35Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u 4 ayAkrabalardan birisine verin
10 Yorumla Yasina bakilirsa madem calisacaktin o zaman bebek yapmayacaktın.
Sen 3 aylik bebeği dışarılarda gezdiremezsin. Disaridaki kötü kokulara ve ortam seslerine maruz birakmak ise bebek bakmak sayilmaz.
Bunlari düşünmeniz gerekiyordu.
Ayrica bebek 3 aylik diyorsun. Ağlayacak edecek alti degisecek. Böyle bir dueumda hangi patron calistirir ki? Bir de maaş bekleyeceksin demi?
Yapacagin şey alya senin ailen ya da kocanin ailesi lazim. Ayrica bebek yine 3 aylik ya senin evde olman şart. Öncesinde iste çalışıyor olsaydin devlet yardimi alırdın. Hic biseyi planlamadan... anladin iste10 YorumlaBebegın 3 aylıkken seni işe girmeye itecek düşünce ya da kişi her kimse onu dınleme. 3 aylık bebeğin annesının korkusuna ihtiyacı var. Annesının kucağında guvenlı hıssetmeye ıhtıyacı var. Her 2 saatte bır annesını emmeye ihtiyacı var, mexme den sadece süt değil duygu da alıyor. 3 aylık bır bebek annesı evde çocuğuna bakar. Çalışmayı düşünmez düşünmemelı. Eşin ya da eşinin ailesi size baksın. Ayıp yani daha lohusa kadın İşe girmek istiyor. Avuç içi kadar bebeği bırakıp.
21 Yorumla
Soran4 ayBeni çalışmaya iten kişi yok eşim çalışma desede ona fazla geliyor her şey hissediyorum bana bir şey demesede eşimin ailesi yok yurtta büyümüş geçen sene de annesi vefat etti benim ailemde bana uzakta maalesef eşime destek olmak istiyorum biraz da olsa yükünü hafifletmek istiyorum sadece
4 ayÇocuk istememekte kadınlar o kadr haklı ki devletin bunun icn bişey düşünüp yapması lazm. Diğer ülkedenin devleti boşanmış kadından aileye kadr herkesi düşünüp bsi yaparken bizmkiler hindistan yaşam standardı yasatio bize hcbir hakta yaramiolar
61 Yorumla
Soran4 ayBu konuda o kadar haklısın ki bir şey diyemiyorum
4 ayÇevrimiçi veya evden yapılabilecek esnek saatli işler aramak, hem ulaşım maliyetini azaltır hem de bebeğe yakın olmanı sağlar; ayrıca komşu veya arkadaş annelerle bakım değişimi yaparak ücretli bakıcıya ihtiyaç duymadan destek alabilirsin. Eğer bu seçenekler mümkün değilse, iş verene część zamanlı veya yapılandırılmış saatler talep ederek hem kazanç sağlayıp hem de yolcu giderini dengeleyebileceğini düşünürüm.
00 Yorumla
4 ayMadem bakmayacaksın niye doğruyorsun 3 aylık bebeği sağa sola emanet edeceksen kendin bakamayacaksan ne diye doğurdun 3 aylıkken sağa sola bırakıp işe gideceksin ondan sonra sağlıklı bir psikoloji bekleyeceksin
213 Yorumla- 4 ay
Senin çocuğunun da olacağı bu
Soran4 ayHayat şartları ve ekonomik gereklilikler herkes için aynı değil. Kimsenin anneliğini, şartlarını bilmeden bu şekilde sorgulama hakkınız yok Bir annenin hem çalışıp hem bebeğine en iyi geleceği hazırlamaya çalışması suç değil, sorumluluktur
- 4 ay
Ulan 3 aylık bebeği bırakacaksın sağa sola ondan sonra bebekten sağlıklı bir iletişim bekleyeceksin üç kuruş para kazanacağım diye hayatına mal olacaktı ama anlamıyorsun
- 4 ay
Bundan 30-40 sene sonra bir huzur evine tıkıldığında ona bakmayıp başkasına baktırdığın günleri düşünürsün o zaman uğruna çocuğuna feda ettiğin işlerin seni kurtarır
- 4 ay
@Canubbeeennn Efsanevi şeyler yazmışsın ama ağır olmuş. Kimse evladını başkasına vermek istemez.
- 4 ay
- 4 ay
@Canubbeeennn Herkes baba parasıyla geçinmiyor. Kadın çalışmak zorunda belki. Bekar olarak dediklerin kolay. Sorumluluk al bakalım nolcak.🙂
- 4 ay
Soran4 aySen çok ileri gittin ben seni yırtmadan sus bence sana ne kardeşim sana ne sanki sana doğurdum sanki sen bakıyon çocuğa merak etme senin ailenin seni yetiştirdiği gibi yetiştiremiyorum ben evladımı daha iyi yetiştiriyorum
- 4 ay
Çok konuşma haddini bil anneliği senden mi öğrenecek kadın ayrıca düzgün konuş sana hakaret davası açarsa kötü olur senin için
- 4 ay
Bende senin gibi düşünüyorum durumum el vermiyorsa çocuk yapmam ama kadın çaresiz kalmış bir kere kotu durumda bir de siz üstüne gidiyorsunuz günah
- 4 ay
@susmahadikonus ya o da akıllı mantıklı şey söylesin nereye bırakıyor Ya 5 aylık çocuğu
Gizli Üye(30-35)4 ayBunlar maalesef baştan düşünülmesi gereken şeyler. eminim hiçbir kadın küçücük bebeğini başkasına bırakmak istemiyordur ama yasınız da genç keşke önce birikim yapıp sonra bebek yapsaydınız. En azından size 1-2 yıl yetecek kadar
Benim yaşım 33 daha bu yaz evleneceğim. Mesela benim artık oyalanma bekleme erteleme hakkım da yok. Allah tüm anne babaların yardımcısı olsun ama özellikle annelerin…
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayBorsaya gir. Halka arzlara gir. Düşünce altın gümüş al yukselince sat. Az az kazanırsın. Evinde çocuğuna kendin bakarsın. Önce oku araştır. Yapay zekadan destek al takıldığın yerde. Dışarıda çalışmaktan çok daha iyi. Bir sürü ücretsiz uygulama var alım satım yapabileceğin.
YTD..
Ben de bu işi yapmaya başladım. Benim de çocuğuma bakan yoktu. Dışarıda aldığımdan daha fazlasını kazanıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayKardesim calistigi icin, biz annemle İstanbul da yasayan yegenime (biz Bursa da oturuyoruz) sırayla bakmaya giderdik. Hem de yillarca. Degerimiz binmedi o ayri mesele... siz bir iki saatlik yoldan bahsediyorsunuz. Annenizin sağlığı yerinde ise evinize gelip baksın. Aksam siz eve gelince evine gider. Ha bakmıyorsa o zaman yapacak bir şey yok.
04 Yorumla
Cevap sahibi4 ayAyrıca dolmuş parasıyla kazanacagin para aynı mı anlamadim. Bir aylık dolmuş parasi 1 aylık asgari ücret mi ediyor anlamadim.
Cevap sahibi4 ayBakacak olan kisi her gün gidip gelmek zorunda degil ki. Annesi bakacaksa arada kizinda yatıya kalabilir. Sonucta çocuğuna bakacak. Madem soruyu soran kadin calismak istiyor, Iki tarafin (calisan ve çocuğa bakan) da biraz fedakarlık etmeli. Etmiyorlarsa da çalışmasın baska bir çözüm yok.
Cevap sahibi4 ayAyrıca haftada 6 gün calışsa, gunluk 400tl ayda 9600tl yol parasi yapar. Dedigim gibi çalışmaya niyeti olan o kadarına katlanacak.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 694 cevap paylaştı.
s 4 ayMecburen bebek kreşe gidene kadar beklemen gerek maalesef. Mesleğin var mı bilmiyorum ancak vasıfsız bir iş yapacaksan örneğin hasta bakımı vs gibi, onlarda bazen çocuk kabul ediyorlar
02 Yorumla
Soran4 ayMesleğim var hemde 2 tane işimden bir tanesine geri dönüş yapmak istiyorum ama zor gibi görünüyor
- 4 ay
Çocuk tuvaletini söyleyince alan kreşler var belki o zamana kadar beklemek lazım gibi
4 ayŞu durumda çalışırsan senin maaşın kendine ve bakıcıya gidecek. Eve katkın olmayacağı gibi çocuğun da sana en çok ihtiyaç duyduğu dönemde bakıcıyla yaşayacak. Bizim akrabamızın çocuğu annesinde ağlıyordu. Bakıcı gelince susuyordu. Bakıcıyu anne gibi görmeye başlamıştı
03 Yorumla
Soran4 ayHaklısınız ama çalışmadan da olmuyor ki her şey ucu ucuna yeterse yetiyor tek maaşla
- 4 ay
Kesinlikle katılıyorum her şey çok pahalı. Ama şöyle düşün. Bir bebeğin annesine ihtiyacı var ve annesi yerine başka bir kadın bakıyor. Sen bu bebeğin annesiyle yaşaması için üstüne para bile vermez misin? Kaldı ki ek gelir için çalışacaksın
Soran4 ayİnanın hiçbir anne bebeğini başkasına bırakmak istemez. Ben de istemem. Ama bazen onu daha iyi büyütebilmek için zor kararlar almak zorunda kalıyoruz ama düşünceniz çok ince ve nazik sizde haklısınız teşekkür ederim
4 ayÇözüm Yolu Yok. Akraba veya Komşu Bakmayacaksa Çözüm Yolu Yok.
Belediye Kreşleri İçinde Yaş Sınırı Var Oda Mümkün Değil.
Sosyal Yardımlar Alıp Birine Baktırmaya Çalışın Ondan Başka Çözüm Yok00 Yorumla
4 ayKadın bi çözüm yolu aramış herkes kadına sallamış ulan sizene sanki cocugu satacağım demiş Allah kimseyi çaresiz bırakmasın ama bu kotu yorum yapan herkesin basına gelir umarım bende durumum el vermiyorsa cocuk yapma taraftarı değilim ama herkesin kendi hayatı kendi kararları karısmak sizin haddinize değil
00 Yorumla
4 ayAçlıktan ağızları kokuyor prezervatif bile alamamış çocuk yapmışlar 🤢 madem o kadar fakirsiniz niye çocuk yapıyorsunuz? Yaşın daha kaç gören de 35 sanacak
00 Yorumla
4 ayBebek büyüyene kadar mutlaka sen bak ilk iki yıl çok zahmetli. Sonra işe girmeyi düşün. Eşine destek olmak istemen doğal ama burada öncelikli olarak bebeğin senin desteğine ihtiyacı var
00 Yorumla
4 aySorun çok net gözükmüyor Sen yalnız mı yaşıyorsun eşin yok mu
12 Yorumla
Soran4 ayEşim var ama herşeyi ona yüklemek istemiyorum bana bir şey demese bile zorlandığını hissediyorum her şey ona bakıyor yardımcı olmak isyorum sadece
- 4 ay
Hatun O senin eşin sana ve çocuğuna bakmakla yükümlü ona yüklenmek istemiyorum şeklindeki bir düşünce doğru değil Senin bebeğin var ve sen bir annesin farkında olmalısın bunun Ayrıca çocukları Mümkünse dedeler Nineler büyütmeli değilse anneler babalar büyütmeli çocuk bakıcı da büyümemede 3 yaşına gelinceye kadar idare edeceksin durumu O senin bebeğin ve sen bir annesin tekrar söyleyeyim paradan daha kıymetli şeyler var bu hayatta olduğu kadar biraz sıkışacaksın Biraz zorlanacaksın üstüne geçecek zamanın adı var
4 ayEvden cslisabilecrgin uzaktan home ofis işler var bence çağrı merkezi ya da satış danışmanlığı iyi bir secim
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 aydevlet destekli kamu kurumlarının bakım evlerini kullanman sağlıklı olabilir daha uygun ve sosyal yardım gerekirse karşılık verebilirler
00 Yorumla
4 ayŞöyle yapabilirsin.
Annen gelip haftaiçi seninle kalsın.
Ya da annene yakın iş bul.
Haftaiçi bebeğinle onda kalın00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 672 cevap paylaştı. Madem yetmiyor, evde sen bakacaksın bir tane daha doğur, arada ikisi de çıksın.
02 Yorumla
Soran4 ayBu kadar biliyorsan uygulamayı da sen yaparsın artık.
Annene ve kayınvalidene yakın oturuyorsanız annane babane baksın çocuğa
02 Yorumla
Soran4 ayKayınvalidem vefat etti geçen yıl anneme de 1 2 saatlik yol var aramızda
4 ayBelediyeye başvur onların bir yeri olabilir kreş tarzı veya interntte bakciilar vardır uygun bak araştır ama güvenilir olmasına dikkat et
00 YorumlaMaddi sorunun ciddi değilse bir süre çalışmaman gerekebilir
00 Yorumla
4 ayPeki durumun ortada ne diye çocuk sahibi olsun? Cahilce nefsine yenilen kendi hayatını mantar eder
00 Yorumla
4 ayUzaktan çalışma olayı var evden çalışıyorsun heö bebeğe bakarsın hem de karın daha iyi olur.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,7b cevap paylaştı.
4 ayEvden çalışabileceğim işler bulman lazım ama çok zor
00 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. evden çalış ya da kendin el yapımı ürünler yapıp onları satabilirsin.
00 Yorumlabebekle çalışma bebekle ilgilen bence anne yoksunluğu iyi değil
00 Yorumla
4 ayEşin varsa evden çalışacak birşeyler bulabılırsın ya da eşin yok ise annen sende kalmalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayO kadar haklısın ki Bizde de aynı dertten muzdaribiz tek maaşla geçim o kadar zor ki
14 Yorumla
Soran4 ayGerçekten zor… Allah herkesin yardımcısı olsun 🙏
Cevap sahibi4 ayBizde de 8 aylık bebek var
Soran4 ayAllahım analı babalı ve sağlıklı büyütsün inşallah zor oluyor masrafları ama canları sağolsun yeter 😇
Cevap sahibi4 ayKurban olurum tabii ki Canları sağ olsun Ama biz anne babalarda ortada mahvoluyoruz 😃
Gizli Üye(25-29)4 ayAnnen hafta içi sende kalabilir
Evden calisabilirsin
Evden el işi biseyler yapip satabilirsin00 Yorumla
4 ayAnnenin hafta içi sende kalması lazım. Bı süre dişini sıksın
00 YorumlaAbla evden calisabilecegin isler var musteri hizmetleri olabilirsin bi laptop bi kulaklikla bi arastir istiyosan
02 Yorumla
4 ayEvden yapılabilecek işler tercih edebilirsin. Evde yemek vb yapıp satabilirsin. ya da bir kabiliyetin varsa onu yaparsın satarsın
00 Yorumlaevde yapabilecegin ufak tefek işler bulabilirsin onun dışında 3 aylık bebekle çalışmak zor gibi
01 Yorumla
Soran4 ayKeşke bulabilsem öyle işler her yere baktım maalesef yok
4 ayDurumunuz yoksa doğurmayın
37 Yorumla
Soran4 ayPardon karar verirken sana danışmayı unutmuşum. Kusura bakma
- 4 ay
Gerçekler niye zorunuza gidiyor anlamıyorum neyse
Soran4 aySenin fikrin gerçek olmuyor maalesef.
- 4 ay
Yooo gayet gerçek seversin evlenirsin ammena ihtiyaç ama çocuk ihtiyaç değil ona iyi bakamayacaksan iyi bir gelecek sunamayacaksan yapmazsın. Ama garip zenginler çocuk istemezken durumu olmayan habire doğuruyor
- 4 ay
Açlar çocuk yapmasın cidden yaa midem bulanıyor fakirler çocuk yapınca
Soran4 ayİnsanları parayla küçümseyen bir bakış açısına sahip olman, kurduğun bu cümleyle seviyeni zaten açıkça gösteriyor ve aslında ne kadar düşük seviyede olduğunu da ortaya koyuyor.
- 4 ay
Ya kızım bi yol al çocuk kedi köpek değildir mamasını önüne koy doysun tarzında bir varlık değildir çocuğun geleceğini hiç etmişsiniz bir de konuşuyor hâlâ
4 ayBüyüyene kadar çalisma
20 YorumlaBebeği sat parasiyla ev araba al
01 Yorumla
Soran4 ayTamam sen öyle yaparsın😂
4 ayAileden biri baksın
04 Yorumla
Soran4 ayBi annem ve babam var onlarda dediğim gibi 1 2 saatlik uzaklıkta
Kayınvalidem vs yok vefat ettiler eşim tarafından akraba yok eşim yurtta büyüdüğü için benim tarafımdan bi annem babam kaldı dediğim gibi- 4 ay
Annen yatılı gelsin abban izin verirse
Soran4 ayİsterdim tabii ama ailemin de kendi düzeni var; bu yüzden sürekli kalmaları mümkün olmuyor. Hem babamda pek izin vereceğini sanmıyorum ama yine de teşekkür ederim
- 4 ay
Rica ederim.
4 ayAileden birisinin sizin evinizde kalabilir
10 Yorumla
4 ayAllah yardımcınız olsun
00 Yorumlaİşiniz gerçekten çok zor
00 Yorumla
4 ayMecburen işte calismamalisin
00 Yorumla
4 ayBoş ver abla bebekle vakit geçir
00 YorumlaAnnenizi veya kayınvaldeniz getirin
00 Yorumla
4 ayAnne baba bakmıyor mu
00 Yorumla
4 ayOperatörde evden çalışabilirsiniz belki
00 Yorumla
m 4 ayPart time işler var isterseniz onlara bakın
00 YorumlaAnnene bırak
(detay okumadan cevap verdim)00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)4 ayBakıcılarda dünyanın parasını istiyor
08 Yorumla
Soran4 ayDoğru evet o yüzden bakıcı tutmam imkansız gibi bir şey
Cevap sahibi4 ayNasıl olcak peki devlet desteği vs yok mı
Soran4 ayDevlet 1500 tl veriyo o da mamaya anca yetiyor
Cevap sahibi4 ay1.500 ne ya bez alsam 500/600 TL kendşne ped alsan 200 TL saçmalık. Neden bu kadar erken çalışmak zorundasın peki? 3 aylık daha. ?
Soran4 ayFaturalar borçlar ev kirası evin giderleri çocuğun masrafları derken eşimin maaşı ucu ucuna yeterse yetiyor o yüzden ona destek olmak için herşeyi ona yüklememek için
Cevap sahibi4 ayFedakar kadın olman çok iyi
Soran4 ayTeşekkür ederim
Cevap sahibi4 ayAyrı olsaydın ben sana yarım ederdim aylık 15/20 neyse verirdim
evlenmeyecektin
24 Yorumla
Soran4 ayHayatımla ilgili kararları alırken sana danıştığımı hatırlamıyorum. Kusura bakma Bir dahakine danışırım
Soran4 ayAy kusura bakma ağlarken omuzlarını ıslattım sanırım. Senlik bir durum yok hadi yol al
- 4 ay
Miyavsu sakin ol
Çocuk & Ebeveyn konusunda 314 cevap paylaştı. Annen falan bakamaz mı?
00 Yorumla
4 ayBilinçsiz ve plansız üremenin bir örneği daha.
12 Yorumla- 4 ay
Bir insan dünyaya bir insan getirmeye karar veriyorsa her şeyi düşünmesi gerek. Asıl cahillik üremeyi bilinçsizce yapmaktır.
Dua edicem size..🥺
10 Yorumla
4 ayUygun fiyatta birini bul
00 Yorumla2 sinden birini tercih ediceksin
00 Yorumla
4 ayEvlimisin yani
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 492 cevap paylaştı.
4 ayZor durum
00 Yorumla E ticaret yap
00 Yorumla
4 ayÇok zor bu söylediğin
00 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Bebekle çalışmak istiyorum ama bakıcıya gücüm yetmiyor, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım