çocuklar çevreden gördüklerini yansıtırlar iki kişinin arasında bir sorun olduğu zaman tafarlar hemen kavgaya tutuşur çocukta buna göre davranıyor kavga etmeyi erkeklik olarak görüyorlar birazda psikolojik baskı var örneğin bir çocuk kavgada dayak yiyip eve döndüğünde babası ne o kız gibi dayak yemişsin der bu da çocuğun beynine yerleşir ve artık hep kavga eder
zaten hep kötü alışkanlıklarda böyle başlar sen erkek değil misin o zaman neden sigara içmiyorsun gibisinden
Hazır gıda, işlenmiş gıda ile beslenmek. Bunlar başta insan metabolizmasının sindiremeyeceği propiyonik asit gibi raf ömrünü uzatan bir çok katkı maddesi içerir. Piyasadaki tüm çikolata şekerleme gibi her türlü tatlı vs ürünlerde kullanılan glikoz şurubu gibi içerikler karaciğeri çok fazla hırpalar.
Karaciğer hastalıklarının sebep olduğu dengesizlik büyük öfke patlamalarının sebebi olabilir. Üstelik bu öfke patlamaları karaciğeri daha da fena hırpalar ve birbirini besleyen bir kısır döngüye dönüşebilir.
Bence ilk yapılması gereken bir dahiliyeci tarafından çok detaylı karaciğer tetkikinin yapılmasıdır.
Şu anki gıda uzmanları bunu çocukların yediği fasfood, abur cuburlara bağlıyor. Çünkü o tür yiyeceklerin içeriğinde hiperaktiviteyi artırıcı katkı maddeleri mevcut. Bu zamanın çocukları da aldıkları bu fazla enerjiyi rahatça oynayarak, sokakta toz ile toprağa bulanarak atamıyorlar. Zamanla içlerindeki bu biriken enerji, öfke patlamalarına, fazla hareketliğe sebep olabiliyor. Başka sebepler de illaki vardır fakat dikkat edilmesi gereken bir mevzu diye düşünüyorum :)
Çocuk, bir şey istediği zaman anlaşılmak ve neden olur/olmazı bilmek ister. Hayır diyerek konuyu kapamak onda ifade edilesi konuların birikmesini sağlar. Bunlarda bir süre sonra elde edilemeyen şeylere müdahale sebebi olur. Çocuk bu sistemde sukunetle gidemediği yolu, ağlayarak, saldırarak ve kavgayla elde etmeye çalışır. Ebeveynlerin çocuk sinirlenince daha çok üstüne gitmesi, dayak atması veya cezayla krokutması çocukta öfkenin dozunu arttırır. Burada çocuk öfke nöbeti geçirmiyor, çocuğa öfke nöbeti geçirtiliyor.
Cocuklari dinlememek anlamamak susun diye dinliyormus gibi yapmak zorla kendi istedigini dayatmak... ben yaramazlik yaparsan allah seni cezalandirir diye bir annenin cocuguna soyledigini duydum yahu kucucuk bedeni bunca baskiyi stresi korkuyu nasil barindirsin bir yerden cikiyor iste sonra suc cocukta oluyor
Baskıcı aile mi? Bizim toplum ve aile geçmişte daha baskıcıydı. Sebep tabii ki bu değil. Hele ilgisizlik hiç değil. Aksine aşırı ilgiye bağlı şımarıklık ve telefon tablet bilgisayar oyunları bağımlılığı sonucu çocuğun gerçek hayattan kopması.
Ana Etmenin Aile Olduğunu Düşünüyorum. Çünkü Baba Ve Annenin Tavrı Durumu Nasıl Olursa Çocukta Onu Kopyalar. Annesi Babası Depresif Olan Bir Kişi'de Depresif Olacaktır :)