Ailemi ve beni aşağılaması beni tehditler etmesi bağırıp çağırmasından artık sıkıldım yoruldum. Kendisini sevmediğimi söylediğim halde benden artık karılık bekleme boşan dediğim halde boşamam deyip bensiz yapamayacağını söylüyor tabi ben artık inanmıyorum. Eş olarak değilde artık aynı evde çocuklar için yaşamak zorunda kaldığım istemediğim biri olarak görüyorum. Bana yalandan iyi davranmaya çalışıyor 1 2 gündür ama içime sinmiyor yaralandım bir kere. Çocuklara ağlayıp zırlamış çocuklar önüme duruyor. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir erkek ağlıyorsa eğer gerçekten ortada problem vardır. Hele çocuklarının karşısında olduysa böyle bir şey düşünmen bile büyük hata. Ama şunu anladım. İlişkiye üçüncü kişileri sokmamak lazım. Evlisiniz, çocuğunuz var oturup halledin abla. Bana sorarsan devam etmelisin. Şiddet görmüyorsan devam et. Tehdit ediyor diyorsun ama bunu herkes yapıyor. Benim sevgilimde ortada tehditler koyarak sinir ediyor vurunca öldüresim geliyor ama olsun. Tehdit herkeste var. Hakaret ediyor ama sakin tutmaya çalış. Adam sinirliyken üstüne gidersen tabii küfür eder. İnsanız sonuçta. Sen oturup çözmeye çalış. Burda ki insanlar seni ayırır hayatını mahveder.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle kutsal aile yapısının bu denli bozulması çok sıkıcı bir durum senin adına üzgünüm. Elbette ki yaşadığın sorunlar anlaşılır gibi değil, bir insanın KOCAM dediğin ve çocuk sahibi olduğun bir insanın sana bu denli yakışık almaz ve fevri yakıştırlamalar da bulunması gurur zedeleyici. Bu tarz paylaşımlarda ne söylenebilir diye çok düşünüyorum, gerçekten bazen kanım donuyor. Senin durumun Psikolojik şiddete girdiğinden dolayı ve bu durum artık çekilmez hal alması ortaya tek bir sonuç çıkarıyor "Ayrıl, akıl sağlığın ve psikolojiin için; Ayrıl"
Tabii ki bunu söylerken tek taraflı düşünmek zorundayım senin tarafından bakılınca ayrılmak ve hayatına devam etmek en mantıklısı. Bu adam sana yakında şiddet uygulamaya başlayabilir ayrıca çocukların bu kötü ilişkiden daha çok zarar görecekler. En azından ayrılırsanız bunu anlayışla karşılamakta güçlük çekmezler...00 Yorumla
+1 yılMerhaba,,, içinde bulunduğun durum çok zor gerçekten,, sevmediğin biriyle hayat işkence olur insana,,, Şimdi burda yorum yapan birçok arkadaş gibi "boşan ondan, boşver onu, hayat böyle çekilmez,"vs vs yazmak en kolay olanıdır, ancak hayatin gerçekleri bunlar değil maalesef,, senden boşanmak istememesi apayrı bir handikap zaten, mahkeme sürecinde dahi engel olur bu durum sana,, çocuklarınız bosandiginizda bu durumdan sizi sorumlu tutacaklardir, size tavır alacaklardır,,, Evet hayat senin hayatın, bunu yaşamak istemen en dogal hakkın, ancak artık ortada çocukların var ve senin hayatindan daha çok onların hayatını düşünmeli ve onların hayatı için kararlar vermelisin,,,
Elbetteki hayat senin hayatın, bu noktadan sonra karar vermek tamamen senin elinde...00 Yorumla
Valla böyle bir ortamda bağırış çağırış böyle bir evde çocuklar daha da kötü olur çocuklarım için katlanmalı miyim dediğin kısım maddi ise ise girersin ama manevi de ortada sevgi yok tatsızlık var bunlarda çocukları mutlu etmez ve çocuklar zaten hisseder en iyisi boşanmak onlar için
16 Yorumla
Soran+1 yılMadi yönden sıkıntım yok sadece çocuklarımı öyle doldurmuş ki onları kaybetmekten korkuyorum
Soran+1 yılÇocuklara kendi yaptığı tehditleri vs anlatmıyor ben anlatacam bugün.
Soran+1 yılSadece karakterini anlatacam olanları ve bana yaptıklarını
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
112
Cevap
101Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılO çocukların psikolojisi bozulmasin baslari bukulmesin anasiz babasiz kalmasin diye yapilmayacak is yok... Cocugu olmayanlar birak git diyor belki ama çocuğu olanlar bir durup düşünür bunu. Siddet yoksa ihanet yoksa kumar alkol vs yoksa cocuklar icin cekilemz mi
20 Yorumla
+1 yılEv içerisinde yaşanan ebeveyn çatışmasının çocuklar üzerinde dolaylı ve doğrudan etkileri vardır. Çocuklar, hayatla, insanlarla ilişki kurmayı, sorunlarla başa çıkma becerilerini anne babaları aracılığıyla öğrenirler. İlerleyen zamanlarda da hayatlarında anne babalarından gördüklerini uygularlar. İlişkilerinde aynı davranışları sergilemeye ve ebeveynleriyle aynı şeyleri yaşamaya başlarlar. Eğer bir ilişkinin nasıl yürütüleceğini, sorunlarla nasıl başa çıkacaklarını öğrenmezlerse bunlarla karşılaştıklarında ne yapacaklarını bilemezler ve uyum sorunları yaşarlar. Evlilik çatışmalarının anne babada yarattığı kaygı, depresyon, mutsuzluk da çocuk üzerinde olumsuz etki yaratır. Kaygılı bir anne ya da mutsuz bir babanın çocuğa yetersiz desteği, aşırı baskısı, tutarsız davranışları veya aşırı kontrolü hem ebeveyn çocuk ilişkisini sarsar hem de çocukta kaygı, depresyon, uyum problemlerine neden olur. Bütün bunlar dolaylı olarak çocuklarda davranış bozukluklarına, sosyal ilişkilerde problemlere, düşük akademik başarıya neden olur.
20 Yorumla
+1 yılSaçma bir kafa yapınız var insan kendi ne düşünüyorsa karşısındakininde aynı düşündüğünü var sayar yani aslında kocanızdan beklediğiniz yalanları siz ona söylüyorsunuz ve eminimki sizde ona ve ailesine hakaret ediyorsunuz. Kısaca hata hatayı doğurur başta birbirinizi sevip evlenmişsiniz. Sevgi bitecek birşey değildir sizin eve hiç scotch brite uğramamış o kadar. Kavga tek tarafın sünger çekmesiyle olmaz iki tarafta sünger çekmeyi bilmeli. Tabiki hiç bir sünger geride tek bir toz tanesi kalmayacak kadar lekesiz temizlik yapmaz arada gene tartışmalarınız olacak ama o süngeri yine çekeceksiniz bu böyle sürüp gidecek siz şimdi sevmediğinizi söylüyorsanız ya baştan beri sağlam bir yalancıydınız ya da şu an kendinizi kandırıyorsunuz her iki türlü de suçlu sizsiniz bence
Biliyorum duymak istedikleriniz bunlar değildi ama birinin de gerçekleri konuşması lazım. Ya o hala sizin ilk sevdiğiniz adam ve siz onun sevdiği kadınsınız paranıza kıyın ve bir sünger alın ya da baştan beri dolandırıcı olan sizsiniz başkasını suçlamak yerine aynanın karşısına geçin ve kendinizle hesaplaşın20 Yorumla
+1 yılHiçbir aile yıkılsın dağılsın istemem ama size yaşamış görmüş biri olarak söylüyorum, mutsuzsaniz çocuklar daha mutsuz oluyor. Eşiniz çoktan yakıp yikmks ki tehdid nedir çok üzücü.. benim annem babamla asla aynı evde dahi durmaya tenezzül etmezken küçükken bizler için durdular ve hayatım kaydı. Olmasın, sizin mutlu hissetmediğiniz yerde çocuklar da mutlu olamaz.. elbette babalarını gorurler, ama annesinin mutluluğu çocukla daha bağlantılıdır. Çocuk var diyip hep kavga , şu bu ki bir süre sonra hissediyorlar.. o hisler ortama yayılıyor. Kendinizi kurtarıp mutlu bir hayat kurun.
116 Yorumla
Soran+1 yılo kadar haklısın ki yazdıklarını gözyaşları ile okudum benim hayatımı anlattınız resmen
- +1 yıl
♥️ sen nasıl iyi hissediyorsan öyle yap ki o yavrular da mutlu olsun
Soran+1 yılBen ayrılmak istiyorum istediğimde adımı o. pu çıkaracakmış :
- +1 yıl
Çok çok rezil bir insan. Resmen igrendim. Sizin yerinize kendimi koyarak söylüyorum. Kesinlikle kurtulun. Bu tehdidler sizi korkutmasın. Hatta bir gün ses kaydını acin ama lütfen belli etmeden, senin adını çıkarırım şu bu dediğinde alın kayıtlı olsun, birine birşey dedi mi pat gosterin. Buna bile gerek yok :). Siz kendinizi biliyorsunuz. Bu caniyle yaşamak zorunda değilsiniz.
Soran+1 yılDünden beri bana yalvarıyor iyi davranmaya çalışıyor ama benim artık içime sinmiyor. Yok yani benim içime sinmiyor sevmiyorum istemiyorum. :(
- +1 yıl
Bu saatten sonra melek de ollsa olmaz. Yüzüne bakınca onu hatırlarsın.
Soran+1 yıl2 gün önce beni evden kovmakla tehdit eden adam bugün köpeklik yapıyor. Ayrıca annem babamada bağırdı
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum gerçekten senin gibi melekte olsa olmaz. Birde yalandan iyi davranıyor gibi yapması yok mu beni çıldırtıyor.
- +1 yıl
Ayrıl da kurtul iğrenç biri
Soran+1 yıl14 yaşında oğlum var onu aramış annenizi ikna edin bizi bırakacak vs. Ağlayıp zırlamış çocuk bizi bırakırsan bırak git diyor beni suçlu görüyorlar. Kendi çocuğum için fedakarlık yapıyorum yıllardır onlar bile görmüyor mutsuzluğu mu :(
- +1 yıl
14 yaşında bir çocuk tabi yönlendirmeye göre gidiyor. Ama bir gün onu karşınıza alıp konuşun derim, babanizla anlaşamıyoruz ama saygı çerçevesinde eskisinden daha iyi olacağız ayrılıkla diyebilirsiniz. Eşiniz çocukları da düşünmüyor 😔
- +1 yıl
Bende sürüklenerek buyudum. Anne babanla barış derdim ama şu an herşeyin farkındayım sadece zaman
Soran+1 yılAnne son bir şans ver diyorlar babamda son bir şans ver kızım diyor. Ama ben mutsuzum kimse görmüyor. Düşünmüyor ne zaman bu tarz konular olsa çocukları öne sürüyor.
- +1 yıl
Dediğimi yaomak size iyi gelecek çünkü bu adam size acımaz
- +1 yıl
- +1 yıl
Teşekkürler 🙏
Mutsuz bir ailede ne kadar sağlıklı çocuk büyüyebilir bu gibi durumlarda pişmanlık sonrası yaşananlar tekrarlanır siz ayrılsanız dahi eşinizin psikolojik olarak yardım alması gerek bence öfke kontrolü için çünkü bu davranışlar beraberinde şiddeti getirir bunun yanı sıra ayrılsanız bile tehdit ettiğini söylediğinize göre yine seni rahat bırakmayacaktır çocuklarınla düzgün bir şekilde yalnız konuşursan seni anlayacaklarını düşünüyorum bu hayatı yaşayacak olan sensin aldığın her karar senin hayatına yön verir o yüzden bitir ya da bitirme diyemem ama düşünmen gerekenler var o ortamda büyümeleri ne kadar sağlıklı olur buna katlanırken senin mental sağlığın nasıl olur bunlarıda düşün eğer çocukların için katlanmaya karar verirsen bile bence bir psikolog/psikiyatrist tarafından yardım alması/almanız şartıyla olmalı kesinlikle
20 Yorumla
+1 yılTehdit edilmek, aşağılanmak, aradaki aşkın bitmiş olması boşanmak için yeterli gerekçeler. Ancak işin içine çocuklar girdiğinde konu hassaslaşıyor. Eğer boşandığınız takdirde çocuklarınızın ortada kalacağını, gereken ilgiden mahrum kalacağını düşünüyorsanız ya da ekonomik bağımsızlığınızı sağlayamayacak durumdaysanız bunun üzerine eğilmelisiniz. Kendinizi daha fazla ezdirmeden birkaç kaçış planı düşünün.
Keşke bunlar çocuk yapılmadan iyice düşünülse. Eşinizin bu hatalı davranışlarını daha önceden fark etmiş ama yine de belki düzelir diye bile bile çocuk yapmışsanız bu durumdan siz de sorumlusunuz!20 YorumlaEğer ki ekonomik özgürlüğün varsa.. Niye o adamın kahrını çekesin ki..
Herşey maddiyata bakıyor..
Eğer kendi ayaklarının üzerinde durabileceğim bir mesleğin varsa , Boşanma davası açıp o evi çocuklarını da yanına alıp terketmelisin..
Bir yuva kolay kurulmuyor.. Fakat dağıtmak için ağızdan çıkan iki söz yetiyor.. Bekara karı boşamak kolay misali.. Biz şimdi burdan ne desek boş.. Boşan, terk et.. ya da yuvanı yıkma demiş olsak dahi.. Içinde bulunduğun maddi ve manevi koşulları en iyi sen bilirsin..10 Yorumla
+1 yılAnlaşın konuşun ona göre boşanın ağlayıp sızlayarak değil şart koşarak değil istediğini yaptırmak amacıyla değil anlaşmak mutlu olmak için konuşun her şey in bir çözümü vardır yeterki birileri geri adım atsın. Sen sadece sevmediğini istemediğini kendine kabul ettiriyorsun bir daha asla tartışma olmasın diyemezsn ama en minimum şekilde olur diyebilirsin. Baktın bu konuşmaylada sonuca varamadınız zaten konuşma sonu oda anlayacaktır böyle gitmeyeceğini kavga dövüşle değil saygıyla ayrılırsınız annenizi görmeyin yok mahkeme yok babanız şöyle herif böyle herif demek yerine aynı ortamda oturabilin güveniniz olur birbirinize halen başın derde girdiğinde arkadaşından yardım ister gibi isteyebilirsin. Ayrıl boşan şu bu herşeyi uzun uzun düşün ama ne yaparsan yap kendini doldurma illede o acı çeksin yok oda inat yapsn bende yapiyim hiç hoş şeyler değil bunlar asıl ozaman çocuklar zarar görür işte. Yapmayın etmeyin insanlar konuşur.
00 YorumlaMerhaba,
Öncelikle içinde bulunduğun bu duruma üzüldüğümü belirtmek isterim, amma velâkin onu karşına al güzel yaklaşarak tatlı bir dil ile içindekileri ona dök bir yuva kolay kurulmuyor ki kolay yıkılsın emin ol imtihan dünyasındayız, mühim olan sabır ve mücadele ile bunların üstesinden gelmek kendinizi üzerek kalbini yorma.
Dön bak arkana sen nelerin üstesinden gelmişsin eminim bunun da gelirsin, kendine olan inancı güveni kaybetme umutsuzluğun için de umut vardır gül bahçesine girmek isteyen dikene göğüs germeli, kendine sımsıkı sarıl en çok senin sana ihtiyacın olacak üstelik sen bir annesin ve anneler çok güçlü olurlar.
Git aynanın karşısına gülümse bence sana çok yakışıyordur, haydi durma kalk git.
Sağlıcakla kal, umarım bir nebze de olsa okurken tebessüm olmuştur yüzün.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnesi ve babası ayrılmış bir çocuk olarak söylüyorum. Kesinlikle boşanmalısın. bir kadının sevgisinin bittiği evlilik sağlıklı yürümez, çocuklar çok etkilenir. Fazla uzatmadan boşanmalısın ama bir şartla. Çocukları sakın babasından koparmaya çalışma. Babası da aynı şekilde. Ortak bir karar alıp cocuklarınızla doğru düzgün konusun. Her zaman yanında olacağınızı söyleyin. Yoksa çocuklar çok etkilenir. Annemle babam beni mahvetti ordan biliyorum. Lütfen çocuklarınızı varken yokluğunuzla sınamayın. Ayrı olsanız bile 1 hafta sizde 1 hafta babasında kalabilir. En sağlıklı olanı budur. Umarım en kısa sürede hayatın düzene girer ve mutsuz evliliğinden kurtulursun.
01 Yorumla
Soran+1 yılEşim anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor son bir şans istiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba, öncelikle çok zor bir durum, Allah yardımcın olsun🤲 Bizlen sana şunu yap bunu yap olsun bitsin diyerek çözüme ulaşamayız ama şartlarını değerlendirerek buna en doğru kararı sen verirsin. Şöyleki eğer boşanırsan ailen senin yanında duracaklar mı, seni arkalarına alıp sahiplenecekle mi? bunu düşün. Ailen boşanmanı istemezse ve sende boşanırsan cok daha zor durumda olabilirsin. Bunun yanında altın bilek tabireyle bir işin, mesleğin var mı? Bunları düşün. Ama önce eşinle olan sorununa bir çözüm bulma gerek. Eşinin sana böyle davranmasının sebebi ne ise onunla konuş. Güzel bir dille sakince ona neden böyle yaptığını, bir sorunu, derdi vs varsa ne oldugunu anlatmasını ve her zaman onun yanında olduğunu ona söyle. Eşinin tavırlarında düzelme olursa tabiki boşanma ama sen elinden gekeni yaparsan ve eşin hala seni üzüyorsa o zaman bosanmayı düşün ama ailenede mutlaka danış. İnşallah çözümünü bulursun , Allah yardımcın olsun🤲
10 Yorumla
+1 yılÇocuklar sizden ne öğrenir görürse ileride o şekilde davranır. Sizin ve çocuklarınız için en iyisi boşanmak. Annem de aynı sorunu ben 13 yaşındayken yaşamış kaç sene beklemiş boşanmak için. Boşandıktan sonra keşke daha önce bosansaydim dediğini bilirim. Çok geç olmadan kendi yolunuzu çizin. şu an çok mutluyuz mesela 3 çocuk 1 anne olarak 4 kişi yaşıyoruz
20 Yorumla
+1 yılÇocuklar dediğinize gore, 1 de fazla çocuğunuz var. Benim tavsiyem eğer yuruyebilecekse % 1-2 şans bile varsa bunu zorlayıp deneyin. İnanın babasız çocukları büyütmek hiç kolay değil. Kendi psikolojiniz içinde çocuklar içinde. Çocukların yaşını bilmiyorum ama okul dönemleri, arkadaşları arasında yaşadıkları dislanmislik hissi vb...
Ayrılmamaniz için ufacık bir sebep bile varsa buna tutunun, derim.01 Yorumla
Soran+1 yılÇocukları öyle doldurmuş ki bacım çocuklar bile bizi bırakmaya sen çoktan meyillsin kendi ailen için çocuklarını atacan diyorlar. 14 yaşındaki çocuğumu bana karşı doldurmuş
Sevgi bittiyse ağzıyla kuş tutsa artık hayır gelmez ama pskolojk sorunları var ve seviyorsanız pskolojk destek alsın derim. Boşanmak kolay önemli ve zor olan o yuvayı ayakta tutabilmek heleki bu devirde ama ne olursa olsun herkes birşey söyler en doğru kararı siz verirsiniz çünkü ne yaşadığınızı ve boşandıktan sonra sizi neyin beklediğini siz bilebilirsinz Allah yardımcınız olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılİçimde gram sevgi ve saygı yok eş ve koca olarak görmüyorum bunu yüzüne karşı söylüyorum.
Sırf çocuklar için boşanmayarak bence en büyük kötülüğü sen yapıyorsun çocuklarına. Çocukların mutsuz bir ailede sevgisi saygısi olmayan bir ailede büyümektense anne babası ayrı ama mutlu bir şekilde büyütmen onların pisikolojik sağlığı açısından en iyisi olacaktır.
10 YorumlaEger eşinden boşanmassam mutsuz birisi oldugun için ve mutsuz oldugun için cocuklara tam kapasite bakamıycagın için ve hala daha çocukların sözde eşini görücegi için sen her ne kadar çocukların için iyi oldugunu düsünsende eşinden ayrılmayarak aslında çocukların büyük zarar görüyor yani en iyisi eş olmayı hak etmiyen eşinden ayrılman
11 Yorumla
u +1 yılAile terapistine danışmanızı öneririm burdaki bir çok kişiye tavsiye ettim ancak şimdikiler onarmak yerine kestirip atmayı tercih ediyor sanırım. Kimi parasına kimi sevgilisine güveniyor. İnsan bı tarz insanları gördükçe evlilikten soğur duruma geldi artık..
10 Yorumla
+1 yılAyrıldığın anda sudan çıkmış balık gibi ortada kalacaksın. Hani, kafanızda var ya, ayrılırım rahat ederim diye..
Öyle bir dünya yok.
Bu ülkenin hem erkeği hem de kadını seni rahat bırakmayacaktır.
Sırf dulsun diye..
Yok canım o kadar da olmaz dediklerinin bin katı olur bu ülkede.10 YorumlaAcı olacak ama söyleyeyim tabii ki Allah hayırlı evlatlar versin ama ilerde ne olacağı belli olmaz kendi hayatına odaklan annelil yap ama bu fedakarlığa hiç gerek yok seneler sonra çocukların sana bu adamdan nedem ayrılmadın deyip seni suçlarlarsa şok olur kalırsın. Bunu anlayın artık çocuklar durmadan kavga eden anne baba yerine ayrı ama sessiz bir ortam isterler.
10 Yorumla
+1 yılMadem sevmiyorsun bu herif öyle biri ne diye Çocuk/lar yaptın onunla? Kendi ayaklarının üzerinde durabilecekmisin? Ekonomik özgürlüğün var mı? Çocuklarını kendi egondan dolayı babasız mı bırkacaksın? Kır dizini otur , ya onların 18 olmasını bekle, ya da İş bul ekmeğini kazan Çocuklarımı tek başıma büyütürüm dersen Ayrıl. Başkasını bulurum bu herif çocuklarıma iyi Baba olur diyede sanma..
00 Yorumla
+1 yılÇocuklar icin evlilik sürdürmek toplumumuzda çokça yapılan bir hatadır. Çocuklar mutsuz bir yuvada büyüyor ve kimse bunun farkında değil. Çocuklar bu tür devam eden evliliklerden daha kötü etkileniyor çiftler de çocuklar için dayanıyoruz derken hem birbirlerini yıpratıp hem de mutsuz cocuklar yetiştiriyor.
00 YorumlaAsıl olay bu seviyeye gelmemek! Günde 3 paket sigara içip kanser oldum diye ağlamak ne kadar saçma değil mi🤷♀️. Kavgaya, tartışmaya kendinizi alıştırmamalısınız sonra bana bunu dedi! beni aşağıladı! Birbirinizi kırmadan konuşmayı öğrenmeli bu gençlik!!
07 Yorumla- +1 yıl
yaşamiş gibisin
- +1 yıl
@herzekzade tartışma ortamına hiç girmem o seviyede kırarsın da kırılırsın da
- +1 yıl
tartişalım sorun yok. seviyemi herzaman korurum. ben
- +1 yıl
@herzekzade bu kadar agresif kız varken beni mi buldun abi! Tartışmayı sevmem
- +1 yıl
bu tavırda farklı bir yaklaşım tabii dilenci kovar gibi...
- +1 yıl
@herzekzade 🤷♀️
- +1 yıl
Günaydın bu arada
+1 yılHiçbir çocuk kavgaların ortasında büyümeyi haketmiyor. Çocuğuna sıcak aile hissini veremezsin kendi ailemden biliyorum. Annemle babama kaç kere ayrılın dedim senin okulun var senin sınav yılın sen sen sen dediler.. ama kavga ederken de beni düşünselerdi keşke
00 Yorumla
+1 yılDaha iyi yaşayabileceğini düşünüyorsan ayrıl, inanma.
ama daha fazla zorluk çekeceksen
uyar, konuş ve çift olarak destek alın.
Sonuçta evlenmişsin
yani zamanında sevmişsindir herhalde
tekrar eski halinize dönebilirsiniz belki.
Destek almanız şart
çabalamanız emek vermeniz şart
ama düzelmek yerine aynı şekilde devam ederse
acımadan ayrılırsın
kafan rahat olur.
önce elinizden geleni yapın
sonra sonuc varın00 Yorumla
+1 yılOnu sevmiyor musun yani görücü usulü evlilik mi yoksa severek mı evlendin gerçi sevmiş olsan bile saygısız bir eş her türlü kendinden soğutur bence saygı sevgiden önce gelir sana saygı duymayı öğrenmesi lazım çocukların için bile olsa kendini ezdirme tedavi gör kendini düzelt falan de yuvası yıkılsın istemiyorsa onunda çabalaması lazım baktın olmuyor bırak inceldiği yerden kopsun
10 YorumlaBen eşimi bebeğim 40 günlükken bıraktım ayrıldım şüphe üzerine herkes bana dedi ki çocuğun var ayrılma falan ama öyle değil sevgi bittiyse saygı da kalmıyor sürekli kavga dövüş olacağına huzursuz olacağına bırak yol ver gitsin bazen ayrılmak daha iyidir kızımı tek buyutuyorum şükürler olsun o umrumda bile de gil bırak inan değmez uzaktan ahkam kesip akıl vermekle olmuyor yaşayan bilir
53 Yorumla- +1 yıl
Peki daha iyi misiniz şimdi ayrıldıktan sonra? Tamamen boşandınız mı? Meraktan soruyorum
- +1 yıl
@Badeolicus gerçekten çok daha iyiyim her gün şükrediyorum oh be ne b. k yerse yesin valla umrumda değil
- +1 yıl
Çocuk kaç yaşında şu anda?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana bağırıp cagirmasinin önemi bence yok eşini tanimis olman lazım önemli olan şiddet olmaması seni aldatmamasi çocuklarının ve senin rızkını başka yere vermemesi herkes bağırıyor çağırıyor sende ona bağırıp cagirmissindir bagirmadim deme sakın yukarda kızların genel yorumuna baktimda bosan diyen çok olmuş ayıp valla insanları boşanmaya teşvik nedir yaa yazık bak yine yazdıklarından ifade ile bunları yazıyorum şiddet dayak aldatma falan yazmamissin bunlar varsa bende boşan derim ama birbirinize bağırıp çağırıp boşanmak akıl işi değildir bende eşime çok bağırıyorum oda bana bağırıyor ee napalim bosamalimmi
10 Yorumla
+1 yılKendini düşün hayatını kur kesinlikle benim annem babamda ayrıldı ben 7 yaşındayken annem kendi hayatını kurdu kendi ayakları üstünde durmayı öğrendi onla gurur duyuyorum sende eşini bırak kendin ve çocukların için yaşa
20 Yorumla
+1 yılHayır devam etme çünkü babalığı bile beceremediği sırf kendisi için, onların psikolojilerini bozar mıyım diye hiç düşünmeden çocukları kullanmasından belli.
21 Yorumla
Soran+1 yılBende buna çok kızıyorum çocukları kullanıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana psikolojik şiddet uyguluyor. Çocukların da etkileniyor. Asıl çocuklar için ayrılman lazım ama maddi durumun nasıl bilmiyorum. Sakın maddiyat için de adamı çekmeye kalkma. Çocuklarının psikolojisini düşün. Böyle bir manyakla ömür geçmez. Ailen arkanda dursun, gerekirse sert çık lafını geçir. Çocukları daha güvenli ve huzurlu bir ortamda ailenle beraber büyütün.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİki insanın birlikte kalabilmesi zaten zorken bir de çevre giriyor devreye. Kadın olmak zaten zor , anne olmak apayrı zor , eş olmak, evle ilgili olmak, bir de kendinle ilgilenmeye çalışmak ,çalışıyorsa bir de iş güç , of bu kadar mücadele mücadele... Günün sonunda kadınların tek istediği ilgi, saygı ve biraz sevgi. Yani gerçekten zerre değerimiz yok kimsenin nazarında , ağzımızla kuş tutsak yok , Allah yardımcımız olsun.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle boşan bence. Sonuçta kimsenin sana hakaret etmeye hakkı yok. Şimdi iyi davranıyor diyorsun ama birkaç zaman sonra yine aynı olur. Hayatını zehir etme bence
20 Yorumla
+1 yılbende öyle bir ailenin çocuğu olarak konuşayım size inanılmaz yoruldum ailemde kavga olmasında aslında boşansalar herşey çok iyi olucak ayrı ayrı onlarla görüşürüm böyle sürekli bu tarz şeylerin içinde olmak. cok yorucu hele ebeviyenden biri çocuğun karşısında ağlaması o cocukların vicdanıyla oynamasıdır yazık yapan kişiye ayrılın derim öylesi daha iyi olur
20 Yorumla
+1 yılÇocuklar aile kurtarıcısıdır zihniyetinden uzak durun artık. Şiddetli geçimsizliğinizi onlara yansıtacağınıza, çocukluklarını zehir edip anılarını kirleteceğinize, ayrılıp daha sağlıklı bir yaşam tarzı sunabilirsiniz onlara
30 YorumlaNet bir cevap. Boşanmanızı istemem yalnız, çocuk için evlilik yürümez. Gerçekten soğuma var ise ve tamiri ni pek mümkün görmüyorsanız, bikaç ay sabredin, olmuyor ise kesip atın. Hayatınıza yolunuza bakınız. Karar da yaşamda sizin.
00 Yorumlao çocukların ahı sana yeter boşanırsan. ailesi ayrı olmayan bilemez. çocuklarına bu zulmü yapacaksan çek git boşan... ama dünyalar yıkacağını hemde yabancının değil öz çocuklarının dünyasını başına yıkacağını bil.
05 YorumlaBekara karı boşamak kolay derler ama şöyle de birsey var: sizin o mutsuzlugunuz cocuklara geçiyor
İleride çocuk sana diyorki, beni öyle mutsuz bir ortamda büyüttün cok mutsuzum diyor
Yeni bir hayat kurmanin vakti gelmiş senin için00 Yorumla
+1 yılSize ve ailenize bu terbiyesizliği yapacak derecede saygısını yitirdiyse bırakın birkez yanlış yapan bidaha yapar (yıldız T. nin de dediği gibi sevgi birşeyse saygı herşeydir..
01 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın
+1 yılYani
hayat sizin öncelikle..
Ve bu hayatı nasıl yaşayacağınıza siz karar vermelisiniz
böyle bir hayatı sırf çocuklar için çekecekmisiniz
yoksa boşanıp kendinize daha iyi bir hayat mı kuracaksınız00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılSakın devam etme, çocukları da bırakma, onlarla birlikte bitir bu işi. Emin ol daha sonra, keşke daha önce yapsaydım dersin. Zamanla ya da çocuklar için diye hiçbirşey düzelmez, kendinizi kandırmayın ve yıpratmayın daha fazla...
00 Yorumla
+1 yılBenim ailemde küçükken hep böyleydi sevgisiz bir ortam da büyüdük ve emin ol boşanman hem kendin için hem çocuğun için daha iyi olur bu konuyu çocuğuna uygun bir dilde anlattırsan zaten sana hak vericeklerini düşünüyorum unutma ki sen de bir bireysin ve istemediğin bir evliliği çocuğun ve ya çocukların için sürdürmemelisin
10 YorumlaDirek bosan , böyle yaparak çocuklarınıza iyilik mi yaptiginizi zannediyorsunuz 🤷hayır sadece onların önünde tartışmalar hakaretler vs ancak onların psikolojisinide olumsuz etkilyorsinuz 🤷🤷
10 YorumlaMutsuzluk sebebin çocuklarını ve seni büyük ölçüde etkiliyorsa hic bekleme. Ama çözülebilecek birsey ise çözün. Yuva kurmak da yıkmak da kolay olmamalı.
00 Yorumla
+1 yılkendine de bak biraz eksik mi yapıyorum ilgim tam mı diye kendinden eminsen her şeyi yaptığından son kez konuş ayrılmak kolay ama sonrası tekrardan başlamak ölüm gibi bir şey
00 YorumlaZor isler cok zor hayat senin karar senin mutsuz bir. omur mu yoksa cocuklarin icin icine sinmeyen bir evlilik mi zaten bu soruyu cevapladiginda hersey sifirdan baslayacak sejin icin
00 Yorumla
+1 yılAranızda ki sevgi bitebilir ama saygı da bitince aynı evde mutsuz yaşayan çiftler olursunuz. O mutsuzluk çocuklara da geçer ve herşey yolundaymış gibi davranan mutsuz bir aile olursunuz. Başta kendin ve çocukların için ayrıl. Çocuklarım üzülür deme, yalanlarla yaşamak çocuklarınızı daha çok üzer. Akrabalarım-arkadaşlarım yanımda olmaz, çok uğraşırım diye düşünebilirsiniz ama böyle yaşamak daha çok yorar sizi, onlardan güç almayın, gücü kendiniz de bulun.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle seni istediğini göstermesini sağla bir uzmandan yardım almayı kabul etsin sende bu sürede ona biraz sabır göster ve güven yine ilerleme olmazsa bir süre ayrı yasa annenlere git bir yuva yıkmak kolay yarın çocukların seni suclamasin elinden geleni dene yap
00 Yorumla
+1 yılHayır eğer mutlu değilseniz çocuklar için evliliğe devam etmek zorunda değilsiniz mutsuz olan evliliklerde çocuklarda çok etkileniyor iyice düşünmek lazım
00 Yorumlaöncelikle çok geçmiş olsun. işiniz çok zor aynı evde yabancı olmak çok kötü. şu an çocuklara hissettirmeden onların ruh yapısını incitmeden konuşsanız. daha sağlıklı olacak.
00 YorumlaAyrıl çocukları kendin bak hayatini yasa bu hayat sana 2. Defa verilmeyecek su an içinden bulunduğun andan cik bir yalnız kalabileceğin odaya geç dusun hayal et o olmasaydı nasil olurdu? Cevap zaten senin icinde saklı biraz kafa yorman gerekiyor etrafa sorma! biz seni senden daha iyi tanıyamayız bu senin kararın olacak dusun lutfen
00 Yorumla
+1 yılYani zamanında eskiler derdi bu evden gelinliğin ile gider anca kefenşn ile dönersin derlermiş o yüzden kadında ya çocukları için ya da yapacak bir çare bulamayıp evlilik devam ne kadar doğru bilmiyorum ama durum buymuş sende devam et da ki bıçak kemiğe dayana kadar
00 Yorumlasırf çocuk yapmak için evlenenler, sırf çocuklar var diye evliliklerini sürdürmelidirler bence.. istikrarlı olmak adına..
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle HAYIR ! Erkekler Çocuk Yaparak Kadınları Bağladığını Düşünüyorlar Ama Asla Oyle Birsey Olmuyor Çocukların Bunu Anlayacaktır. . .
10 Yorumla
+1 yılÇocuklar o sağlıksız evlilikte o şiddetli kavgalı ortamda mutlu olabilecek mi?
13 Yorumla
Soran+1 yılOnlar istemiyor aynı evde yaşarız diyorlar. Mutsuz olduğu mu görmüyor musunuz ben mutlu değilim babanızla dedikçe beni asla ve asla anlamıyorlar.
- +1 yıl
Babalari ya da babanneleri dolduruyo olmasın
Psikoloğa götür çocuklari gezmeye diye çıkar
Psikolog konuşup anlatsin - +1 yıl
Cocuklar küçük mü
+1 yılEtme, çocukların sinir hastası olarak büyür, toplumda mutsuz ve psikolojisi bozuk bir birey olurlar. Sakın yapma, onları üzmeye hakkın yok.
10 YorumlaBiraz zaman ver ondan sonra ayrıl o verdiğin zaman içerisin de de kabullenmesini söyle
11 Yorumla
Soran+1 yıl3 gündür ne yemiş ne içmiş nereye gitmiş nereye gelmiş. Ablamgile gitsem haber vermem sildim ben onu hayatımdan artık ya dönüşü olmaz.
+1 yılEşinizi bir psikologa götürün. Eşinizle birlikte aile terapistine gidin bence
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır. Hem kendini yıpratırsın, hemde çoçuklarını.. Bizim ailemizde aynı durumda.
20 YorumlaKavga olan evde çocuklar iyi yetişemez, bence ayrı olup huzurlu olmak çocuklar için en iyisi.
20 YorumlaHayır, kesinlikle evliliğinize devam etmemelisiniz, çocukları mutsuz bir ortamda yetiştirmektense boşanmak en doğru karar.
00 Yorumla- Devamını Gör (153)
Devamını Gör(198)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Sizce mutsuz olduğum eşimle sırf çocuklarım için devam etmeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler