Biberon özellikle anne sütten kesildikten sonra mama içen ya da anne sütü ile birlikte mama takviyesi alan bebeklerde çok sık kullanılmaktadır. Ama en geç 2 yaşına kadar biberondan ayrılmalarının sağlanması gerekir. Bu masum eşya zamanla çocukta bağımlılık yaratmakta ve biberonu bırakma zamanı geldiğinde zorlanmaktadırlar. Hele de anneler neler çekiyor biberini bıraktırmak için. biberonun içindeki bittiği an uyanıyo ve gece uyandığında biberon vermezsem ağlıyo. bu biberonla gece beslenmesini nasıl bıraktırabilirim diye düşünen bir çok anne var. Ha soruyu sormuşken aklıma geldi emzik bıraktırmayi da sorayım. Bebeklere emzik ve biberon nasıl bıraktırılır? Hele de gece biberondan süt isteyince, emzik düşünce arayıp bulamayınca kıyamet kopuyo ya😂 Allah'ım annelerin korkulu rüyası 😂😂.
Hem yaratıcı, hem yumuşak hem acı biberon bıraktırma öykünüzü yöntemleriniz anlatın bakalım güzel anneler, bebişlerinize biberon ve emziği nasıl biraktırdınız? 😊
Ben 9 yaşına kadar kullandım yani en azından her akşam bir biberon süt içmeden yapmıyordum annem çok demedi hatırlıyorum cinnet geçirdim kendimi duvarlara vurdum Bir gün bir akrabamızın düğünü için memlekete gittik her zamanki gibi annem sütümü getirdi akşam orada başka çocuklar kuzenlerim falan bana güldü bir daha kullanmadım ne günlerdi hl😅😅😅🤣🤣🤣
Biberonu gün içinde kullanmayı bıraktık ama gece hala onunla süt veriyorum çünkü başka şekilde süt içmiyor ki bn veriyorum o istemiyor. Biberonuda gün içinde bir bardaktan bir biberondan su vererek bıraktırdım. En sonunda Biberonu kırdı ve su istedi bnde kırdın artık biberon yok dedim zamanla alıştı. Şekilli cicili bardak alırsnız daha kolay oluyor. Emzikte bn veriyorum hala çünkü çok yakışıyor 😄 oda sadece uyku zamanı 2,5 yaşındayız bu arada
Birçok yöntem denenebilir aslında. Yine de küçük yaşlarda (1-2 yaş) bıraktırılması daha doğru ve kolay olacaktır. Biberon ve emzikte değişiklikler yapılabilir. Mesela uç kısmı kesilebilir. Bebek bu farkı hissedecektir ve belki vazgeçebilir. Yaşı biraz ilerlemişle, ona artık bir bebek olmadığı ve bunların sadece bebekler tarafından kullanıldığı söylenmeli. Hatta başka bir bebeğe hediye etmek teklif edilebilir.
Biberonu bıraktırma döneminde yumuşak geçiş yapmanız gerekiyor.
Biberonu ilk etapta su içirmek için kullanın. Gece uyandığında biberonla su içirip, mamasını (sütünü) kaşık ile verin.
İlk birkaç gün bebeğiniz mısmızlanacaktır ama birkaç hafta içinde yeni duruma alışacaktır. Sonrasında biberon yerine suluk kullanmaya başlarsınız, biberon ise tarih olur :)
Yeğenim 4 yaşında uykusu geldiğinde emzik istiyordu her zaman ki emziği evde kaybolmuş kardeşim idareten bir emzik almış onu vermiş bir iki denemiş hoşuna gitmemiş ben artık bebek değilim deyip emziği bırakmış 🍼