Bebeklerin belli bir yaşa kadar biberon kullanması gerektiğini biliyorum ama nasıl biberondan vazgeçeceğini bilmiyorum. Bebekler kaç yaşına kadar biberon kullanmalı ve bebek biberondan nasıl vazgeçer? Yöntemleriniz neler?Bebek biberondan nasıl vazgeçer?
Bebek biberondan nasıl vazgeçer, ben de bunu çok düşündüm hatta kızım nadir de olsa biberon kullanmaya devam ettiği için yeni yöntemler öğrenip denemeye devam ediyorum açıkçası. Çünkü bebeklerin çocukluğa geçtiği yani 2-3 yaşlarına geldiği zamandan itibaren artık biberondan vazgeçip bardağa alışması daha sağlıklı olur, beslenme gelişimi ve alışkanlığı edinme konusunda bu çok önemli.
Kızımın biberondan vazgeçme aşamasında alıştırma bardakları büyük yardımcıdır. Kullanılabilecek en pratik, yapısı sağlam ve çocuğa zarar vermeyen içeriğe sahip bir alıştırma bardağı olmalı. Bunun için ilk etapta Avent'in alıştırma bardağını aldım ve kızım kullanmaya başladı. Daha sonra biberon alışkanlığı devam ettiği için alıştırma bardağı ile biberon arasında bir model olan sert uçlu ve geniş ağızlı bir biberon tercih ettim.
Evde beni ve babasını bardakla bir şeyler içerken göre göre kendisi de aynı hareketi yapmak isteyince ikisini de bırakıp normal bardağa geçti. Kırılmaz ve sağlıklı plastikten yapılmış bardakları tercih etmek, çocuğa zarar vermeden bardağa alıştırmayı sağlayacaktır.
Bebekleri biberon aniden bırakmaya zorlamak yerine yavaşça, aşama aşama geçiş sağlamak hem daha keyifli hem de daha kalıcıdır.
Gereklilik söz konusu değil. Anne sütünün yetersiz kaldığı zamanlarda kullanılır. Biberon ve emzik diş ve damak yapısını 2 yaşından sonra bozmaya başlar. 2 yaşından sonra bıraktırmaya çalışmak en mantıklı çözüm
Bebekleri biberondan vazgeçirmek için biz de çok uğraşmıştık. Biz kitaplar ve youtube videolarından çok faydalandık açıkçası, size de tavsiye ederim. Bir de alıştırma bardakları var, onlar hayat kurtarıyor, şiddetle tavsiye ederim.
2 yaşından sonra bıraktırmak gerekir. Çünkü o zamandan sonra asıl gıdaları yemeye başlar gadası. Biberona saplanıp normal yemeklerden uzak kalması doğru olmaz.
En İyi Cevaplar