Ben Bebek Hemşiresi Esra Ertuğrul. Emzirme danışmanı, hamilelik, doğum ve bebeğe hazırlık eğitimleri veriyorum. Bebekler ve çocuklar için ilk yardım ve evde güvenlik eğitimleri alanında uzmanlaştım. Bebek masajı, ek gıda ve blw eğitimleri vermeye devam ediyorum.
Canlı yayında annelik serüvenine dair her şeyi konuşacağız, bana soruların neler?
Meme reddi süreci nasıl aşılır?
Anne sütünü arttırma yolları neler?
Ek gıdaya geçiş süreci nasıl olmalı?
Konuğumuzun sağlık problemlerinden ötürü bu akşamki yayını ertelemek durumundayız, yeni tarih duyurulacaktır. Anlayışınıza teşekkür ederiz.
Bebek Hemşiresi Esra Ertuğrul ile gerçekleşecek canlı yayınımızı sağlık problemlerinden ötürü erteliyoruz.
Merhaba💖 ~Bebeklere kaçıncı aydan itibaren anne sütü ve mama dışındaki gıdaları verebiliriz? ~Bebeğimiz aç değilse, gazı yoksa ama yine de ağlıyorsa bir sorun mu vardır yoksa keyfi ağlıyor da olabilir mi? ~Yeni doğmuş ya da daha yaşına girmemiş bebekleri herkesin kucağına vermek, öpmelerine izin vermek hijyenik midir? Bebeğin sağlığı için uygun mudur? ~Hangi düzeyde yüksek ses yaşına girmemiş bir bebek için rahatsız edici ya da tehlikelidir?
Sorularım bu kadar, şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler💖
Merhaba 🌻 KS öncelikle hoşgeldiniz İlk sorum şudur ki;
Bir kaç Arkadaşımın doğumdan sonra ne yazık ki sütü gelmiyor bunun için anne adaylarına ne gibi tavsiye verebilirsiniz?
İkinci sorum ise;
Yine yakın çevremde yaşadığım bir şey anneler sütünün yetmediği zamanlar bebeklerini biberonla besleye biliyor ve alışıyorlar buna. Bu nedenle bir süre sonra bebekler annenin memesini istemeye biliyor. Anne memesini istemeyen bebekler için önerileriniz nedir acaba?
Ve son olarak emziren anneler süt için ne gibi besinler tüketmeli?
Hoşgeldiniz Benimde sorularım olacak 1-Anne sütünün kalitesini arttıran şeyler var mı gerçekten? Bunu merak ediyorum mesela ben özel hiçbişey yapmadığım halde şükür sütüm yeterli ve kaliteliydi. Süt kalitesini artrırmak için uğraşan ama çabaları sonuç vermeyen birçok kadın var. Bunun sebebi nedir? 2-Blw'ye kaçıncı ayda başlanmalı? 3-6. ayı geçtikten sonra bile ek gıdayı reddeden bebekler için ne yapabiliriz? 4-Bir defa doğum yapmış bir annenin doğum korkusu yaşaması normal midir, nasıl aşılır?
Öncelikle hoş geldiniz. Bizlere böyle bir fırsat tanıdığınız için teşekkür ederim 😀. Sorularım şunlar:
Doğum korkusu nasıl aşılır?
Emzirme döneminde anneler için asla tüketmemeli dediğiniz besinler var mı? Varsa bunlar neler?
Doğumdan sonra bebeğini kucağına almayı ve emzirmeyi reddeden anneler gördüm çevremde. Bunun sebebi ve çözümü nedir?
Kaliteli anne sütünün sırrı nedir?
Lohusa depresyonu neden olur ve nasıl aşılır?
Doğumdan sonra süt olmayınca bebek için en sağlıklı besinler nelerdir?
Emzirme döneminde oluşan göğüs çatlakları, ağrıları ve ödemin sebebi ve ilaçsız tedavisi nelerdir?
Saygı değer hocam, aklımda tonla soru var ama çevremdeki annelerden en sık duyduğum ve kendimce merak ettiğim soruları yazdım. Umarım bizleri aydınlatırsınız...
Merhabalar, hoşgeldiniz. Akşam canlı yayında da soracağım ama eğer bu görüşleri okursanız şimdi de sorayım.
Bebek ve okul öncesi çocuklarının başına gelen en büyük tehlikelerden bir tanesi de soluk borusuna sıvı veya katı şeylerin kaçması. Böyle bir durumda bebeklere ve çocuklara ayrı ayrı müdahale edilmesi gerekiyor. Bunları bizimle göstererek paylaşır mısınız?
İkinci olarak da, sıvı ve katı maddelere ayrı ayrı mı müdahale edilmeli yoksa ikisi için de aynı tekniği mi kullanmalıyız?
Son sorum ise, ek gıdaya geçildiğinde yemekleri beğenmeyerek anne sütünde ısrarcı olan bebekler konusunda neler yapılmalı?
🌟Emzirme problemi yaşayan anneler neler yapmalı? 🌟Yenidoğan bebekler kaç saatte bir emzirilmeli? 🌟Yenidoğan bebekler için biberon kullanımı uygun mu? 🌟En doğru emzirme pozisyonu hangisidir?
Hanfendi selam.. Gözümü kaynak ışını aldı. Gözüme bebek emziren yengemin sütünden damkattilar vallahi doktorun damlattigi damladan daha etkili kesti. Bu mümkün mü.. Nasıl olabiliyor böyle şey... Anne sütünden sonra çok be çok şifalı ve etkili olan keçi sütü denen bir şey var yani.. Bu durum anne sütünün inanılmaz etkili ve besleyici olması ile açıklanabilir mi.. Ne diyorsunuz?
Ben süt içmemişim yine de büyüdüm 😀 1,600 gram olmuşum ve doğarken ayaklar ilk çıkmış ona bakış benim iki oğulum çok kilolu oldu biri 3,450 kilo diğeri 5,540 kilo demek istediğim hiç süt emeyen biri olarak hem güçlüyüm hem de bebelerim kilosu güzel oluyor her halde hiç süt emeyen tek insan benim
Merhaba. Bebeğimiz, gastroşizis teşhisi nedeni ile, ameliyattan sonra 1 ay yoğunbakımda kaldı. Şu an 50 günlük ve aşırı derecede emmek istiyor. Acaba doymuyor mu? Ayrıca buzdolabında 200 mg lık 60 adet süt saklama poşeti var. Bunların ne kadar bir süresi var ve ne yapmamız gerekiyor?
Birçok arkadaşımın doğumdan sonra birkaç gün hatta hafta sütü gelmiyor bu da inanılmaz bir endişeye neden oluyor. Doğumla birlikte sütün de gelmesi için anne adaylarının yapabileceği bir şey var mı?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merhaba Esra Hanım,
Kızımız 15 günlük ve doğum yaptığından bu yana eşim sadece emzirmek için kucağına alıyor. Sonra hemen annesine veya bana veriyor bebeği. İlgilenmek istemiyor, lohusa depresyonu belirtisi olabilir mi bu durum? Nasıl atlatırız?
3 yaşında bir kardeşim var. Anne sütünü 2 aylıkken bıraktı, çok uğraştık ancak reddetti bu sebeple de bağışıklığı çok düşük. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapabiliriz?
Kedimi çok küçükken sahiplendim ve annesini yeterince ememediği için kolumu emmeye başladı ilk zamanlar şu an 3 aylık büyüdü biraz ama hala emiyor karnı doyunca kolumu emerek uyuyor 1 2 saat sizce bu bebeği sütten kesmeli miyim?
Bebek memeyi redettigi zaman pes edip biberonla beslemek doğru mu? Memeucu yaralari için lanson krem mi gümüş silver kapaklar mi daha faydalı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Merhaba hocam hoşgeldiniz.
Merak ettiğim konu şu: Sezaryen doğum yapan annenin sütünün gelmesi sürecinde neler yapılmalı? Bebeğin dudakları annenin göğüslerine değmediği sürece süt oluşur mu annenin göğüslerinde?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bebeğim 1,5 yasinda emerken canımı yakıyor çok vaktimi alıyor emzik gibi ağzında tutmak istiyor emmese bile ağzımda dursun diye ağlıyor ne yapmam lazım
Doğum yapan annenin doğum sonrasında çocuğun sağlıklı olarak gelişimini sürdürebilmesi için emzirmesi gereklidir çalışan kadın işçilerin emzirme izni nasıl işler?
merhaba benim kız kardeşim 16 yaşında hormon testi yaptırmasına rağmen göğüsleri büyümedi cevresi 75 i gecmedi ne yaparsa yapsın bir türlü büyümüyor boyu 1.64 kilosu 48 yardımcı olabilir misiniz?
Bebeklerde en doğru gaz çıkarma şekli nasıldır ve bebeklede gaz olmaması için ne yapılmalı bunu azaltmanın en iyi yolu nedir merak ediyorum teşekurler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Emerken boğazına kaçan bebeklere nasil müdahale edilir panik olmadan?
Tabiiki. Bizim çocukta eşimi bıktırıyordu devamlı isteyip duruyordu gece gündüz 22-26 aylık falandı. Inanın bir kere ıslayıp sürdük kusacaktı nerdeyse sonra defalarca denemesine rağmen ememedi.